cccc
TEMU u BiH - sve o tome
Moderator: anex
-
omi73
#1327 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Kod mene tako stoji od ponedeljka pise preuzeto od posiljaoca a na call centar kazu da nisu preuzelu jos paket kao sacekajte i ko sada laze a na temu apl pise da je kod kurira na dostavi 15 tog jos
Last edited by omi73 on 17/10/2024 07:13, edited 1 time in total.
- PlusSA
#1329 Re: TEMU u BiH - sve o tome
evo meni stigla viber poruka danas stiže paketic
valjda ne bude lažna uzbuna
-
omi73
#1330 Re: TEMU u BiH - sve o tome
- VladaFBiH
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
- REDDEVILS
#1333 Re: TEMU u BiH - sve o tome
- crnivrag
#1334 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Meni je treći paket naručen 01.10. došao u utorak 15.10. na adresu.
Bilo je dosta staklarije u paketu, pa me je bilo strah da se neće šta polomiti, međutim sve je došlo netaknuto, pa čak ni kartonske ambalaže nisu bile nagnječene.
Zasad imam samo dobra iskustva sa TEMU-om i X Express brzom dostavom
Bilo je dosta staklarije u paketu, pa me je bilo strah da se neće šta polomiti, međutim sve je došlo netaknuto, pa čak ni kartonske ambalaže nisu bile nagnječene.
Zasad imam samo dobra iskustva sa TEMU-om i X Express brzom dostavom
-
Dzontra_Volta
- PlusSA
- REDDEVILS
- Quaresma
#1339 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Kako god. Support mora postojati.
-
adsubzero
-
yoyoyo96
#1341 Re: TEMU u BiH - sve o tome
ako mu je i ta adresa u reonu rada hoce, ako nije nece, tek sl dan. najbolje je da nazoves njihovu centralu.
- banjaluka078
- Moderator
#1342 Re: TEMU u BiH - sve o tome
https://www.nezavisne.com/novosti/hroni ... ija/863392
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske upozorilo je građane na pojavu lažne aplikacije pod imenom "Temu" na zvaničnim prodavnicama aplikacija (App Store i Google Play).
Prevaranti koriste ovu aplikaciju kako bi prikupljali podatke o platnim karticama i drugim ličnim podacima korisnika.
- ZoomZoomKiwi
-
golddigger
#1344 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Malo da se osvrnem na Temu i nas narod. Prvo tek sad vidim koliko smo mi kao drustvo malo (za)ostali u vremenu sto se tice bilo svega. Imaju sad ove grupe po Facebook-u gdje ljudi postavljaju tako banalna pitanja i toliko se ne snalaze sa placanjem, sa stranicom, sa ne znam ti ni ja vise s cim. Ljudi prvi put sad placaju karticom online kad je Temu dosao sto je meni zaista nezamislivo. Ne znaju sta ukucati, gdje kliknuti, mislim generalno smo nekako informaticki nepismeni. Razumio bi da se radi o starijim ljudima (djedovi i nene) ali ovdje se radi o mlađim ljudima. Onda vidim da neki uopste i ne kontaju odakle roba dolazi i na koji nacin sve to funkcionise sto doduse mozda i ne moraju. Mislim i ovdje kad vidim da ljudi prate paket otkad naruce pa svaki korak pa se pitaju sto je komsiji doslo za 15 dana a meni za 16 dana, meni je to totalno nepotrebno. Mozda malo pregrubo sve receno ali tako je. Opet ne mogu kriviti ni te ljude jer se kao drustvo slabo razvijamo. Ovo kad govorim nazalost cini mi se da se odnosi na dosta veliki procenat ljudi iz nase okoline tj ono sto sam vidio na drustvenim mrezama ali i ljudi iz mog okruzenja komsije, rodjaci...
Onda nekako mi je ovaj Temu ubio onu čar kad nesto narucis sa AliExpressa, eBaya i dr. i onda zaboravis da si narucio pa te postar iznenadi sa paketicem nakon 4 mjeseca.
Onda nekako mi je ovaj Temu ubio onu čar kad nesto narucis sa AliExpressa, eBaya i dr. i onda zaboravis da si narucio pa te postar iznenadi sa paketicem nakon 4 mjeseca.
- Peacean
#1345 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Da, užasna je stvar kada paketi dolaze u predviđenom roku 
- DaysleepeR
#1346 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Generalno nekoliko zadnjih stranica ove teme je prava studija o nivou zaostalosti naših ljudi kao i o nerealnoj slici o samima sebi.
-
adsubzero
#1347 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Bas je bila ljepota kad ti nesto treba, a ne stigne, pa kupis po punoj cijeni kod nas jer ti je hitno postalo, pa onda stigne i taj drugi kad ti ne trebagolddigger wrote: ↑17/10/2024 10:40 Onda nekako mi je ovaj Temu ubio onu čar kad nesto narucis sa AliExpressa, eBaya i dr. i onda zaboravis da si narucio pa te postar iznenadi sa paketicem nakon 4 mjeseca
-
citroen xm
#1348 Re: TEMU u BiH - sve o tome
To je uvijek bila i biće naša realnost. Samo se sada ispoljava kao nikada jer su kod većine populacije Ali i Ebay prošli neprimjetno dok su ovde agresivni marketing i džabali dostava učinili svoje, pa sada ako ne naručiš nisi u trendu. Uz to još naša pohlepa i glad, pa svi hoće svega brutalnog za nikakve pare.golddigger wrote: ↑17/10/2024 10:40 Malo da se osvrnem na Temu i nas narod. Prvo tek sad vidim koliko smo mi kao drustvo malo (za)ostali u vremenu sto se tice bilo svega. Imaju sad ove grupe po Facebook-u gdje ljudi postavljaju tako banalna pitanja i toliko se ne snalaze sa placanjem, sa stranicom, sa ne znam ti ni ja vise s cim. Ljudi prvi put sad placaju karticom online kad je Temu dosao sto je meni zaista nezamislivo. Ne znaju sta ukucati, gdje kliknuti, mislim generalno smo nekako informaticki nepismeni. Razumio bi da se radi o starijim ljudima (djedovi i nene) ali ovdje se radi o mlađim ljudima. Onda vidim da neki uopste i ne kontaju odakle roba dolazi i na koji nacin sve to funkcionise sto doduse mozda i ne moraju. Mislim i ovdje kad vidim da ljudi prate paket otkad naruce pa svaki korak pa se pitaju sto je komsiji doslo za 15 dana a meni za 16 dana, meni je to totalno nepotrebno. Mozda malo pregrubo sve receno ali tako je. Opet ne mogu kriviti ni te ljude jer se kao drustvo slabo razvijamo. Ovo kad govorim nazalost cini mi se da se odnosi na dosta veliki procenat ljudi iz nase okoline tj ono sto sam vidio na drustvenim mrezama ali i ljudi iz mog okruzenja komsije, rodjaci...
Što se praćenja tiče, ja tamo ne kupujem ništa što mi hitno treba(navika sa Alija) pa mi nije bitno kada će stići. Pogledam samo stanje pošeljke jednom, onda kada bi očekivao da stigne, čisto da sam u toku dokle je.
Naručio jedan paket, 3 artikla, stiglo za 15 dana bez problema. Brza pošta korektna, proizvodi izgledaju u skladu sa viđenim i sa očekivanjima.
- tramvajtrojka
#1349 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Mi smo narod koji je toliko nadmen u svojim stavovima a ne smije otici sam na bankomatgolddigger wrote: ↑17/10/2024 10:40 Malo da se osvrnem na Temu i nas narod. Prvo tek sad vidim koliko smo mi kao drustvo malo (za)ostali u vremenu sto se tice bilo svega. Imaju sad ove grupe po Facebook-u gdje ljudi postavljaju tako banalna pitanja i toliko se ne snalaze sa placanjem, sa stranicom, sa ne znam ti ni ja vise s cim. Ljudi prvi put sad placaju karticom online kad je Temu dosao sto je meni zaista nezamislivo. Ne znaju sta ukucati, gdje kliknuti, mislim generalno smo nekako informaticki nepismeni. Razumio bi da se radi o starijim ljudima (djedovi i nene) ali ovdje se radi o mlađim ljudima. Onda vidim da neki uopste i ne kontaju odakle roba dolazi i na koji nacin sve to funkcionise sto doduse mozda i ne moraju. Mislim i ovdje kad vidim da ljudi prate paket otkad naruce pa svaki korak pa se pitaju sto je komsiji doslo za 15 dana a meni za 16 dana, meni je to totalno nepotrebno. Mozda malo pregrubo sve receno ali tako je. Opet ne mogu kriviti ni te ljude jer se kao drustvo slabo razvijamo. Ovo kad govorim nazalost cini mi se da se odnosi na dosta veliki procenat ljudi iz nase okoline tj ono sto sam vidio na drustvenim mrezama ali i ljudi iz mog okruzenja komsije, rodjaci...
-
omi73
#1350 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Evo trenutno kod mene
[
[
Last edited by omi73 on 17/10/2024 11:29, edited 1 time in total.