Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BadBoy wrote: ↑29/12/2025 23:44
Riješili dopremu vode
Jel se slabije punilo prije?
I to i mislim da nisu svi topovi bili uvezani. Znam da su radili na tome ovo ljeto
Ja nesto kontam da bi onaj dole objekat mogao biti kolektor neki ove vode koja nastaje topljenjem snijega kao i kisnice pa da to ponovo mozda prepumpavaju u jezera. Naravno tu moze samo dio da uhvati, ali za uhar bi i to bilo
Btw trenutno na Bjelasnici pada neki snijeg kojeg ne prognozira ni jedan model
I to i mislim da nisu svi topovi bili uvezani. Znam da su radili na tome ovo ljeto
Ja nesto kontam da bi onaj dole objekat mogao biti kolektor neki ove vode koja nastaje topljenjem snijega kao i kisnice pa da to ponovo mozda prepumpavaju u jezera. Naravno tu moze samo dio da uhvati, ali za uhar bi i to bilo
Moram se i ja raspitati šta je ta kućica, baš nikad nisam saznao tačno šta je.
Moram se i ja raspitati šta je ta kućica, baš nikad nisam saznao tačno šta je.
A propadao je i u Sarajevu malo, od ifrizluka
Nova i jaca pumpna stanica gdje se svih skoro stotinjak topova moze napokon ukljuciti u isti vakat, dovuklo se jos izvora snadbijevanja + prikuplja se voda iz drenaža u babinom dolu
I najvažnija stvar sa novom pumpnom stanicom vrijeme punjenja obje akumulacije sa prethodnih 53 dana spusteno na dvije sedmice tako da sad manipulacija punjenja jezera je mnogo veca i laksa zbog toga topovi prase vise
Na ovo sve fali bas jos jedno jezero da bi svi topovi u isto vrijeme rokali
Ima li neko više informacija šta se tačno desilo na liftu?
Kako je moguće da zbog budalesanja nekog tipa sajla isklizne iz oslonaca, koturača, šta već ima tamo?
kuli1961 wrote: ↑04/01/2026 21:05
Kako je moguće da zbog budalesanja nekog tipa sajla isklizne iz oslonaca, koturača, šta već ima tamo?
vise likova istovremeno radilo slalom umjesto sto su isli pravolinijski na liftu i iskocila sajla iz ležišta zbog toga, zato na svim sidrima imas upozorenje da moras ici pravolinijski bez previse slalomanja
Sta god da je skijas radio, nije se smjelo desiti ispadanje sajle ili pucanje iste..
Naslovnica wrote: ↑05/01/2026 08:40
Gledam ove 3 web kamere na OC Bjelašnica...kakve su ono velike lokve vode u Babinom dolu?
Lijevo skoro gola staza
NIje valjda jugovina i topljenje?!
Naslovnica wrote: ↑05/01/2026 08:40
Gledam ove 3 web kamere na OC Bjelašnica...kakve su ono velike lokve vode u Babinom dolu?
Lijevo skoro gola staza
NIje valjda jugovina i topljenje?!
Sta god da je skijas radio, nije se smjelo desiti ispadanje sajle ili pucanje iste..
Mislim da je ovdje kriv ko je radio servis i da ZOI treba ganjati Doppelmayr i traziti odstetu. Ne vjerujem da oni interno servisiraju liftove.
U subotu su i 4sjed vrtili sat vremena u rikverc, na kraju se ona magla navuce ne znam ni jel proradio jer sam odustao u medjuvremenu. I danas su najavili 4sjed, ali onda rekose kao da zbog kise i mokrog snijega nece otvoriti. Iskreno sigurnost mora biti na prvom mjestu, ali zadnja desavanje bas i ne uljevaju povjerenje.
Za isoadanje sajle, i dalje ne kontam zasto ke neko pisao u orvim clancima kako je jedan skijas bio.brzi od drugog i kakve to veze moze imati.
Ovo za sveranke lijevo - desno ima smisla, ne znam sta sve mora moci izdrzati ali ima smisla da tako moze isoasti sajla, prica o brzom skijasu je besmislena, neko je bas lupao gluposti na pamet.
F&N wrote: ↑04/01/2026 21:25
Ima li info o visini snijega na Babinom?
Vjerujem da je gore visocije debelo premasilo 1m
@tramvajtrojka sta je sa 6sjedom jeli popravljen kvar?
Zar je u kvaru? Ja sam mislio da ne radi jer nema uslova.
Kako sam cuo pukla im je 5. i 6. sajla.
Danas su vala imali uslove tako da nije do vremena 100% najgore je sto sute.
Sta su peta i sesta sajla?
To je bas crnjak ako ne radi sestosjed sad kad je ovoliko snijega palo i kad bi komotno mogli sve staze otvoriti.
Nadam se da ce brzo to rijesiti, iako ja svakako moram pauzirati jos neko vrijeme.
Ne znam iskreno sta su, tako dobih info, ne mora znaciti da je 100% tacna info. Zato sam i pitao trojku jer on uvijek ima provjerene informacije.
Poslao sam im upit na instagramu, obicno su uvijek odgovarali na upite a ugk su bli do sada vezani za pocetak prodaje karata, otvaranje staza itd... i do sada su uvijek odgovarali uredno. Sad evo 2. Dan nema odgovora.
Ja sam čuo da je nedavno vjetar okrenuo korpu za 360 stepeni i da sada moraju uraditi ultrazvučno snimanje sajle da vide da li je i gdje je oštećena ako je oštećena da se to sanira prije nego što puste lift u rad
VladaFBiH wrote: ↑06/01/2026 09:13
Pošto dobio - poto prodao:
Ja sam čuo da je nedavno vjetar okrenuo korpu za 360 stepeni i da sada moraju uraditi ultrazvučno snimanje sajle da vide da li je i gdje je oštećena ako je oštećena da se to sanira prije nego što puste lift u rad
Moguce... Jer se ovo mislim 2.1. kada je onaj vjetar puhao prije padavina.
Znaci potrajat ce.
dobih i update - pregledana sajla i ispravna je samo se sada čekaju ovi iz "Doppelmayr-a" da daju amin da se smije pustiti u pogon
Znaci potrajat ce.
dobih i update - pregledana sajla i ispravna je samo se sada čekaju ovi iz "Doppelmayr-a" da daju amin da se smije pustiti u pogon