Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post Reply
Hakiz

#1326 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Hakiz »

Gledam na TV kako je dočekana 2025. u Srbiji u vezi sa 15 poginulih na stanici i poredim s nama i skoro 30 poginulih u poplavama.

Sram nas bilo.

Ne, neću nam čestitati.
sumirprimus

#1327 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by sumirprimus »

Nama je sda napravila i nametnula sistem i drustvo u kom smo se.odrekli, republike, zastave, himne, srebrenice u sklopu slobodne teritorije federacije(jbena crvena linija kad bi svi naebali), uredjenog sistema.i drustva sa pozivom na odgovornost u kom.je.meritum presudan faktor u selekciji , koji krac imamo reagovat ko dead horse i na sta vise?
Znam.nisi ti ,ti si samo patrijota
zippoo87

#1328 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by zippoo87 »

Hakiz wrote: 01/01/2025 00:12 Gledam na TV kako je dočekana 2025. u Srbiji u vezi sa 15 poginulih na stanici i poredim s nama i skoro 30 poginulih u poplavama.

Sram nas bilo.

Ne, neću nam čestitati.
Nema kod nas ni 5000 ljudi/kriticne mase koja ima muda da se suprostavi i da se bori za nesto.
Srbija ipak ima ljude koji se ne boje sistema ni batinasa a svakodnevno ih batinaju,gaze autima,PreceDnik ih demolira preko svojih tabloida ali oni ipak ne odustaju. Po tom pitanju su svjetlosnu godinu ispred nas...jer ovdje i kada budu protesti,nema energije ni zahtjeva u njima...samo izadju kao debili,stoje 1-2 sata i to je to.
Mi smo ovdje ubijeni u pojam,u samo srz ljudskog bica...pa nam je sve nenormalno postalo normalno i prihvatljivo.
sumirprimus

#1329 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by sumirprimus »

Meni je licno najvexa uvreda kad sdaovac uzme zastavu sa ljiljanima. Iakreno dozivim ih ko cetnike
zippoo87

#1330 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by zippoo87 »

sumirprimus wrote: 01/01/2025 00:22 Meni je licno najvexa uvreda kad sdaovac uzme zastavu sa ljiljanima. Iakreno dozivim ih ko cetnike
Da...i meni se to gadi,posebno ono kada dobiju naputke pa sjednu u auta i 50 ih sa autima,masu sa zastavama. Stvarno gadna situacija.
Slazemo se svi da je nas SDA unazadila decenijama ali nazalost,SDA je u pola Federacije jos vlast. Evo kod mene su u Gradskom vijecu prije 2-3 dana isli protiv zakona i ustava i silovali su demokratiju i na kraju,iako su upozorovani vise puta,usvojili nelegalne zakljucke i izabrali nelegalnu komisiju,koja treba da odabere sve ostale komisije a sama ta komisija nelegalna.
To je gamad kakve nema nigdje na svijetu i sredina u kojoj SDA nikada nije postojala je sretna sredina.
DANAS JE GRADSKO VIJEĆE GRADA GRAČANICA, KOALICIONA VEĆINA U SASTAVU (SDA, SBIH I DF 17 vijećnika i vijećnica) SVJESNO KAO ZAKONODAVNA VLAST DONIJELO NEZAKONITE ODLUKE ❗Primjer silovanja zakona, statuta grada, ustava države BIH I važećih zakona.
Poštovani sugrađani i sugrađanke,
Dužnost nam je da vas obavijestimo da je gradsko vijeće grada Gračanica danas nadpolovičnom većinom izglasalo:
📌1. Dnevni red treće sjednice gradskog vijeća u koji je uvrštena i tačka iz prijedloga dnevnog reda ( 6 ), a za koje se vršila opsežna rasprava o zakonitosti predloženih rješenja . Unatoč svim argumentima kojima su gradski vijećnici i specijalno vijećnice Mersiha Jogunčić i Dženita Dugić potkrijepili/e i dokazali/e nezakonitost odluke, i nakon upućenog prijedloga od strane dva kluba SDP I NIP/NS da se ova tačka kompletna povuče sa dnevnog reda, a rješenja usaglase sa zakonom i vrate na doradu, koaliciona većina gradskog vijeća SVJESNO JE ODLUČILA UVRSTITI U DNEVNI RED NEZAKONITA RJEŠENJA❗
📌 2. Gradsko vijeće je razmatralo tačku (6) usvojenog Dnevnog reda treće sjednice gradskog vijeća Gračanica i došlo je do "kozmetički" prepravljene odluke kojom se IPAK USVOJIO PREDLOŽENI NEZAKONITI PRIJEDLOG RJEŠENJA o imenovanju "Komisije za propise i Statut, izbor i imenovanje , gradska priznanja i obilježavanje značajnih događaja i ličnosti" , dok su sve ostale komisije vraćene na doradu i usaglašavanje sa zakonom o ravnopravnosti spolova. U praksi gradsko vijeće koaliciona većina usvojila je NEZAKONITO TIJELO navedenu komisiju koja treba da kao komisija koja je i sama nezakonito imenovana, zakonito imenuje ostale komisije što je teška povreda zakona o ravnopravnosti spolova Bosne i Hercegovine, Statuta grada Gračanica i ustava Bosne i Hercegovine.
Imajući u vidu da smo se mi žene Neformalna Lobi Grupa Žena Gračanica potrudile upozoriti Predsjedavajućeg gradskog vijeća, kolegij Gradskog vijeća, Gradonačelnika, sve klubove stranaka i sve gradske vijećnike i vijećnice smatramo da je koaliciona većina u gradskom vijeću SVJESNO PREKRŠILA VIŠE ZAKONA zbog čega ćemo biti prinuđene tražiti političku i individualnu odgovornost svih učesnika donosioca ovakvih rješenja.
Za sve dalje očitovanje po ovom pitanju svesti ćemo našu borbu na zakonske okvire i usmjeriti ka institucijama i pravosuđu.
Lobirale smo i zagovarale u proteklom periodu se borile za vaša i naša ženska prava zakonom zagarantovana i od istih nećemo odustati❗
U današnjoj raspravi je izražena sumnja u rad "Privremeno imenovane komisije" i način donošenja prijedloga i odluka ovog tijela, te ćemo pravnim putem tražiti i odgovornost tijela, stručne službe koja je i koji su ovakve nezakonite odluke uopšte stavile na razmatranje.
Drage majke, ćerke, sestre, prijateljice, suborkinje razmislite koliko je žena obespravljeno u ovom gradu?
Razmislite kakve posljedice donose odluke koje žene isključuju iz sistema odlučivanja?
I da konstatujemo za ovakva rješenja glasali su politički muškarci i žene . Oni muškarci i one žene kojima ste na proteklim izborima povjerenje dali ❗
Naša borba ide dalje ...
Molimo sve prijatelje ženske mreže, medije da o ovome izvijeste javnost. Sve detalje dokazivanja navedenih tvrdnji dokumentovati ćemo u zvučnom audio formatu, kao i dokumentima.
Last edited by zippoo87 on 01/01/2025 00:28, edited 1 time in total.
MAha

#1331 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by MAha »

zippoo87 wrote: 01/01/2025 00:21
Hakiz wrote: 01/01/2025 00:12 Gledam na TV kako je dočekana 2025. u Srbiji u vezi sa 15 poginulih na stanici i poredim s nama i skoro 30 poginulih u poplavama.

Sram nas bilo.

Ne, neću nam čestitati.
Nema kod nas ni 5000 ljudi/kriticne mase koja ima muda da se suprostavi i da se bori za nesto.
Srbija ipak ima ljude koji se ne boje sistema ni batinasa a svakodnevno ih batinaju,gaze autima,PreceDnik ih demolira preko svojih tabloida ali oni ipak ne odustaju. Po tom pitanju su svjetlosnu godinu ispred nas...jer ovdje i kada budu protesti,nema energije ni zahtjeva u njima...samo izadju kao debili,stoje 1-2 sata i to je to.
Mi smo ovdje ubijeni u pojam,u samo srz ljudskog bica...pa nam je sve nenormalno postalo normalno i prihvatljivo.
Bas prije neki dan to komentarisem za Srbiju. Bas ovo sto si pomenuo, sve tacno.
sumirprimus

#1332 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by sumirprimus »

zippoo87 wrote: 01/01/2025 00:26
sumirprimus wrote: 01/01/2025 00:22 Meni je licno najvexa uvreda kad sdaovac uzme zastavu sa ljiljanima. Iakreno dozivim ih ko cetnike
Da...i meni se to gadi,posebno ono kada dobiju naputke pa sjednu u auta i 50 ih sa autima,masu sa zastavama. Stvarno gadna situacija.
Slazemo se svi da je nas SDA unazadila decenijama ali nazalost,SDA je u pola Federacije jos vlast. Evo kod mene su u Gradskom vijecu prije 2-3 dana isli protiv zakona i ustava i silovali su demokratiju i na kraju,iako su upozorovani vise puta,usvojili nelegalne zakljucke i izabrali nelegalnu komisiju,koja treba da odabere sve ostale komisije a sama ta komisija nelegalna.
To je gamad kakve nema nigdje na svijetu i sredina u kojoj SDA nikada nije postojala je sretna sredina.
Imaju sad i ove nekqkve pakistanske zastave kakva je to furka?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1333 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Truba »

Hakiz wrote: 31/12/2024 22:53
Truba wrote: 31/12/2024 21:16 Ne moze otkaz jer imam skoro 20 gpdina ugovora i staza
A koverta zna biti podebela ali i 0
Može, može.
Ko zadnji dodje prvi odlazi
zippoo87

#1334 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by zippoo87 »

sumirprimus wrote: 01/01/2025 00:28
Imaju sad i ove nekqkve pakistanske zastave kakva je to furka?
Pa kod tih debila sve prolazi...Pakistanske,Saudijska Arabija,Palestina,Turska...nastavi niz
sumirprimus

#1335 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by sumirprimus »

Haman kontaju imaju pakistanci atomke pa ce pomoc braca :lol: :lol: :lol: nasmijah se od srca. A propos kako je neka propo a nadaju se povratku baketa i ljiljana :lol:
Ko nas je kleo nije dangubio
emigrazione

#1336 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by emigrazione »

Pa i nece mu se biti tesko vratiti pored ovih degenerika, ne mora se puno truditi
Janjicar

#1337 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Janjicar »

DANAS JE GRADSKO VIJEĆE GRADA GRAČANICA, KOALICIONA VEĆINA U SASTAVU (SDA, SBIH I DF 17 vijećnika i vijećnica) SVJESNO KAO ZAKONODAVNA VLAST DONIJELO NEZAKONITE ODLUKE ❗Primjer silovanja zakona, statuta grada, ustava države BIH I važećih zakona.
Dužnost nam je da vas obavijestimo da je gradsko vijeće grada Gračanica danas nadpolovičnom većinom izglasalo:
📌1. Dnevni red treće sjednice gradskog vijeća u koji je uvrštena i tačka iz prijedloga dnevnog reda ( 6 ), a za koje se vršila opsežna rasprava o zakonitosti predloženih rješenja . Unatoč svim argumentima kojima su gradski vijećnici i specijalno vijećnice Mersiha Jogunčić i Dženita Dugić potkrijepili/e i dokazali/e nezakonitost odluke, i nakon upućenog prijedloga od strane dva kluba SDP I NIP/NS da se ova tačka kompletna povuče sa dnevnog reda, a rješenja usaglase sa zakonom i vrate na doradu, koaliciona većina gradskog vijeća SVJESNO JE ODLUČILA UVRSTITI U DNEVNI RED NEZAKONITA RJEŠENJA❗
📌 2. Gradsko vijeće je razmatralo tačku (6) usvojenog Dnevnog reda treće sjednice gradskog vijeća Gračanica i došlo je do "kozmetički" prepravljene odluke kojom se IPAK USVOJIO PREDLOŽENI NEZAKONITI PRIJEDLOG RJEŠENJA o imenovanju "Komisije za propise i Statut, izbor i imenovanje , gradska priznanja i obilježavanje značajnih događaja i ličnosti" , dok su sve ostale komisije vraćene na doradu i usaglašavanje sa zakonom o ravnopravnosti spolova. U praksi gradsko vijeće koaliciona većina usvojila je NEZAKONITO TIJELO navedenu komisiju koja treba da kao komisija koja je i sama nezakonito imenovana, zakonito imenuje ostale komisije što je teška povreda zakona o ravnopravnosti spolova Bosne i Hercegovine, Statuta grada Gračanica i ustava Bosne i Hercegovine.
Imajući u vidu da smo se mi žene Neformalna Lobi Grupa Žena Gračanica potrudile upozoriti Predsjedavajućeg gradskog vijeća, kolegij Gradskog vijeća, Gradonačelnika, sve klubove stranaka i sve gradske vijećnike i vijećnice smatramo da je koaliciona većina u gradskom vijeću SVJESNO PREKRŠILA VIŠE ZAKONA zbog čega ćemo biti prinuđene tražiti političku i individualnu odgovornost svih učesnika donosioca ovakvih rješenja.
Za sve dalje očitovanje po ovom pitanju svesti ćemo našu borbu na zakonske okvire i usmjeriti ka institucijama i pravosuđu.
Lobirale smo i zagovarale u proteklom periodu se borile za vaša i naša ženska prava zakonom zagarantovana i od istih nećemo odustati❗
U današnjoj raspravi je izražena sumnja u rad "Privremeno imenovane komisije" i način donošenja prijedloga i odluka ovog tijela, te ćemo pravnim putem tražiti i odgovornost tijela, stručne službe koja je i koji su ovakve nezakonite odluke uopšte stavile na razmatranje.
Drage majke, ćerke, sestre, prijateljice, suborkinje razmislite koliko je žena obespravljeno u ovom gradu?
Razmislite kakve posljedice donose odluke koje žene isključuju iz sistema odlučivanja?
I da konstatujemo za ovakva rješenja glasali su politički muškarci i žene . Oni muškarci i one žene kojima ste na proteklim izborima povjerenje dali ❗
Naša borba ide dalje ...
Molimo sve prijatelje ženske mreže, medije da o ovome izvijeste javnost. Sve detalje dokazivanja navedenih tvrdnji dokumentovati ćemo u zvučnom audio formatu, kao i dokumentima.
To je problem a nije problem sto 20g revizori nisu Dasi pokucali…
sumirprimus

#1338 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by sumirprimus »

emigrazione wrote: 01/01/2025 00:40 Pa i nece mu se biti tesko vratiti pored ovih degenerika, ne mora se puno truditi
Tako su i trumpa vratili, sto bi mi biii bolji od njih pa jel
Ionako bosnjo ima pamcenje ribice
zippoo87

#1339 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by zippoo87 »

Janjicar wrote: 01/01/2025 00:44
Naša borba ide dalje ...
To je problem a nije problem sto 20g revizori nisu Dasi pokucali…
Ovo jeste problem a Daso ce kao i svi kada sjasu sa vlasti ,dobiti sigurno neki sudski epilog.
Samo ima jedna velika razlika izmedju Dase i ove zelene gamadi...Daso je u malom prstu drzao sve vezano za gradsku upravu,clanove,zakone i sve vezano za to...tako da je on uvijek dobro pazio na to i stitio se...mada sigurno ima mnogo repova koje nije ni pokusavao sakriti,jer je mislio da ce sa prijestolja u zemlju otici. Ali eto,sudbina je malo drugacije odlucila. A ja se iskreno nadam da ce zavrsiti u prdekani ali vrijeme ne ide meni u korist ...vec je omatorio,ko zna sta bi se prije zavrsilo...proces ili zivot.
kakotakonikako

#1340 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by kakotakonikako »

Nova Vlada FBiH 2023-2026

:lol: :lol: :lol:

:bih:
Point.

#1341 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Point. »

Nerko i Vojo. Čarli i Čaplin.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1342 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 01/01/2025 01:08 Nerko i Vojo. Čarli i Čaplin.
Je li ti to krivo zbog minimalne plate :run:
Styling

#1343 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Styling »

_BataZiv_0809 wrote: 01/01/2025 01:11
Boli njega đon za minimalac u BiH. On dobrovoljno plaća 50% porez u ŠveCkoj i ne smije progovoriti. Sretan što ima i to što mu plaćaju.
zippoo87

#1344 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by zippoo87 »

Penicilin za SDA gamadiju :lol:
nivla

#1345 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by nivla »

ja kako vidim pogoduje ovo neoporezivo odredjenim firmama koje blisko saradjuju sa svim vlastima, smanjice npr platu od 2000 neto na 1600neto plus neoporezivi dio
znam da postoje firme(trgovacke) koje su uzimale 50km radnicima kad je minimalac sa 370 otisao na 420, morali radnici 50 maraka vratiti gazdi kad dignu platu, ko garantuje da sas nece biti da vrate 400, a u papirima sve regularno i u skladu sa ovom odlukom vlade plus poticaj dobije,vlada nije nasla rjesenje kako sprijeciti ovakve radnje
zippoo87

#1346 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by zippoo87 »

nivla wrote: 01/01/2025 01:17
ja kako vidim pogoduje ovo neoporezivo odredjenim firmama koje blisko saradjuju sa svim vlastima, smanjice npr platu od 2000 neto na 1600neto plus neoporezivi dio
znam da postoje firme(trgovacke) koje su uzimale 50km radnicima kad je minimalac sa 370 otisao na 420, morali radnici 50 maraka vratiti gazdi kad dignu platu, ko garantuje da sas nece biti da vrate 400, a u papirima sve regularno i u skladu sa ovom odlukom vlade plus poticaj dobije,vlada nije nasla rjesenje kako sprijeciti ovakve radnje
Ovo vracanje para je stvarno urbani mit...koja bi budala vratila to malo jada,od ionako nikakve crkavice ????
Ne sumnjam ja da neki Rahmani ovo nisu trazili...samo sumnjam da postoji toliko glup radnik koji bi vratio svoje zaradjene pare gazdi
Last edited by zippoo87 on 01/01/2025 01:19, edited 1 time in total.
nivla

#1347 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by nivla »

zippoo87 wrote: 01/01/2025 01:19

Ovo vracanje para je stvarno urbani mit...koja bi budala vratila to malo jada,od ionako nikakve crkavice ????
nije urbani mit, vracala raja, znam ih licno, zedo kanton, gazda na hadz iso
zippoo87

#1348 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by zippoo87 »

nivla wrote: 01/01/2025 01:19
zippoo87 wrote: 01/01/2025 01:19
nije urbani mit, vracala raja, znam ih licno, zedo kanton, gazda na hadz iso
:-) :-)
I ovako,ajde reci realno ako ih znas...jesu li to ljudi cisti u glavi ili poremeceni ?
Da li biti ikada vratio gazdi 50 KM,na platu od 370 KM ???
nivla

#1349 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by nivla »

ne bih mu ja vratio, al ljudi ima raznih profila i ne bih volio biti u njihovoj kozi, situacija u kojoj se nalaze mijenja perspektivu, tesko za shvatiti al ljudi su mu vracali po 50km, davno je minimalac otisao sa 370 na 420 bio, nije ista ni vrijednost tog novca danas i tad
i u ovoj uredbi vlada racuna da ce svi dati max iznos neoporezivog toplog obroka ali to cesto nije slucaj jer je to max iznos, mozes dobiti i 6km toplog obroka dnevno, ne poznaju ljudi situaciji na terenu uopste a racunaju da ces dobiti preko 200km samo po tom osnovu, pa ljudi u trgovinama rade sad po 6 dana sedmicno po 8h a pise im se po 6h i nesto minuta pa imaju umjesto 26-27 dana za topli obracunato po 20-22 i ne po max iznosu nego npr po 8km
to sto ja, ti , neko peti ili deseti ne bi radio za odredjenu crkavicu i dalje ima masa onih koji su primorani da rade
zippoo87

#1350 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by zippoo87 »

Meni da zatrazi da mu vratim,ja bi mu ebao majku i pitao ga sta cemo sada...neces dobiti mojih 50 KM nikada. Cak i da sam u potrebi za tih 50 KM.
Ali tu dolazimo do obraza i digniteta osobe...ja a ni moj obraz ne vrijede 50 KM a ni 500 KM a ni 5000 KM i ne mozes ga kupiti...mozes samo saradjivati/raditi sa mnom a ne mozes "me posjedovati".
Ovo mnogi ne znaju sami sa sobom rascistiti i uvijek ce traziti neki razlog zasto se "moraju prodati".
Isto tako razloge traze i ovi papani sto prodaju glas,sto daju guzice ,sto lizu guzicu itd itd...uvijek ce se naci "neko opravdanje".

A neko drugi ce ti jednostavno ebati majku i otici.
Post Reply