Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Čitam neslužbene info da win 12 dolazi krajem ove godine, najvjerovatnije u oktobru. Neće biti peglanja oko konfiguracije osim ko bude želio naprednije funkcije AI, Coplilota i Clouda trebat će mu Intel Core 12. generacije ili noviji, ili AMD Ryzen 7000 serije. Win 11 će imati podršku poslije toga još godinu dana.
Laptop se sam restartovao nakon windows update i ona pokrenuo aplikacije koje su bile otvorene prije restarta. Može li se to nekako ukinuti, ili da se ne restartuje sam ili da se pokreće aplikacije nakon windows update restarta?
Instalirao skoro 11, presao sa sedmice, i vidio da u toj verziji nije moguce aktivirati quick launch. Nasao sam kako se to kao moze uraditi, ali se ispostavilo da od nekog update-a to vise ne radi.
Obrisao i instalirao 10 na kojem se moze normalno aktivirati quick launch na koji sam navikao i ne zelim da se navikavam na nesto losije.
Win 10 je meni najbolji Win svih vremena.
Sve je radilo odlicno i bez ikakvih problema...nekako je bas bio lagan i na slabijem hardwareu. Samo trazi SSD da imas i to je to,leti.
Win11 je mala razlika ali nekako mi nije kao win 10. Relativno skoro sam i presao na win11.
A na ovom Surfaceu mi se nedavno desilo neato cudno,sto nikada prije nisam imao ni n ajednom Windowsu.
Samo mi se pojavio black screen i neka recenica na pola ekrana mi pisala. Izgooglam i uz pomoc nekih tipki pri paljenju uspijem doci do desktopa i evo od tada radi. Ali bila su dva neka updatea od tada.
escobar__ wrote: ↑21/08/2025 20:02
To su isto govorili za Windows 7 (najbolji Windows ikad, bla, bla) dok se istovremeno pljuvao Windows 10, pa gle đe smo danas.
OS evoluira (ili u slučaju Microsofta devoluira) i to je nešto na šta slabo imamo utjecaj.
Prije toga za XP, a još ranije za 95
A u suštini ne valja ni jedan. Linux i Unix su dva koplja iznad svakog Windowsa. Samo šteta to za prvi ima slaba podrška za office pakete i igre (mada za igre je situacija sve bolja i bolja), a drugi ide samo na Apple uređaje.