Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
-
Haman2
#1326 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ti od mene tris da ti nabrajam diretore u srajaevskim firmata. Pa to je van pameti. Uostalom zasto bih ja to trebao znati.
Dovoljno je kazati da je vodja Nase stranke koja ne djeluje u Rep. Srpskoj ni u zamisljenoj Herceg Bosni Srbin koga biraju iskljucivo Bosnjaci, Srbin koji je rat proveo u Niksicu i Beogradu. Da li bi u Rep. Srpskoj Bosnjka mogao bit vodja stranke i da jos Srbi biraju za pedsjednika. "Malo morgen" sto rece vas pokojni predsjednik.
Da li je neki Bosnjak u najuzem rukovodsvu bilo koje politicke stranke u Rep. Srpskoj, a u SDP-u je Sasa Magazinovic koji je rat proveo u Valjevu a sad gradi apartmane na Palama ili Jahorini. Da ne navodim DF, da ne pominjem bivseg gradonacelnika Prof. Dr. Ivu Komsica
Kad budes gledao TV emisje pogledaj ko su urednici, viditelji programa pa sam zakljuci ui uporedi sa TV emisjama na srskim TV stanicama.
Dovoljno je kazati da je vodja Nase stranke koja ne djeluje u Rep. Srpskoj ni u zamisljenoj Herceg Bosni Srbin koga biraju iskljucivo Bosnjaci, Srbin koji je rat proveo u Niksicu i Beogradu. Da li bi u Rep. Srpskoj Bosnjka mogao bit vodja stranke i da jos Srbi biraju za pedsjednika. "Malo morgen" sto rece vas pokojni predsjednik.
Da li je neki Bosnjak u najuzem rukovodsvu bilo koje politicke stranke u Rep. Srpskoj, a u SDP-u je Sasa Magazinovic koji je rat proveo u Valjevu a sad gradi apartmane na Palama ili Jahorini. Da ne navodim DF, da ne pominjem bivseg gradonacelnika Prof. Dr. Ivu Komsica
Kad budes gledao TV emisje pogledaj ko su urednici, viditelji programa pa sam zakljuci ui uporedi sa TV emisjama na srskim TV stanicama.
-
Haman2
#1327 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ti od mene trazis da ti nabrajam diretore u srajaevskim firmata. Pa to je van pameti. Uostalom zasto bih ja to trebao znati.
Da li je neki Bosnjak u najuzem rukovodsvu bilo koje politicke stranke u Rep. Srpskoj, a u SDP-u jeMiro Lazovic, Sasa Magazinovic koji je rat proveo u Valjevu a sad gradi apartmane na Palama ili Jahorini. Da ne navodim DF, da ne pominjem bivseg gradonacelnika Prof. Dr. Ivu Komsica
Kad budes gledao TV emisje pogledaj ko su urednici, viditelji programa pa sam zakljuci i uporedi sa TV emisjama na prostru Rep. Srpske.
Da li je neki Bosnjak u najuzem rukovodsvu bilo koje politicke stranke u Rep. Srpskoj, a u SDP-u jeMiro Lazovic, Sasa Magazinovic koji je rat proveo u Valjevu a sad gradi apartmane na Palama ili Jahorini. Da ne navodim DF, da ne pominjem bivseg gradonacelnika Prof. Dr. Ivu Komsica
Kad budes gledao TV emisje pogledaj ko su urednici, viditelji programa pa sam zakljuci i uporedi sa TV emisjama na prostru Rep. Srpske.
- Maraschino
#1328 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Koliko se Srba i Hrvata koji ''zivotare'' u pederaciji pobunilo, javno izrazilo neslaganje sa diskriminacijom nesrba u brlogu ili nehrvata u kamenjaru ili te diskriminacije nema?exliberal-ex wrote: Koliko srba i hrvata su na direktorskim pozicijama u javnom sektoru?...profesori koji su na univerzitetima su oni koji su ostali preko rats..oni sto su izasli nisu se mogli vratit na bivse pozicije...koliko.srba iz is radi u sarajevu...dosta ali vecinom rade u drzavnim institucijama ...oni sto su ostali u gradu nisu potrebni nikom
''To sto rade nacionalisti i shovinisti u B.Luci ne rade u nase ime i ime Srba nego radi svojih licnih interesa.''
-
Haman2
-
kakavdanakneiskustvu
#1330 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Haman2 wrote:Ti od mene tris da ti nabrajam diretore u srajaevskim firmata. Pa to je van pameti. Uostalom zasto bih ja to trebao znati.
jesi ti siguran da je kojović rat proveo u beogradu,i čak i da jeste,to mu je neki krimen?
-
Bodkin
#1331 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Kako ono, “Sarajevo nije kao bl i mo. Sarajevo je multikulti bla bla”. U principu isto to sve a?Maraschino wrote:Koliko se Srba i Hrvata koji ''zivotare'' u pederaciji pobunilo, javno izrazilo neslaganje sa diskriminacijom nesrba u brlogu ili nehrvata u kamenjaru ili te diskriminacije nema?exliberal-ex wrote: Koliko srba i hrvata su na direktorskim pozicijama u javnom sektoru?...profesori koji su na univerzitetima su oni koji su ostali preko rats..oni sto su izasli nisu se mogli vratit na bivse pozicije...koliko.srba iz is radi u sarajevu...dosta ali vecinom rade u drzavnim institucijama ...oni sto su ostali u gradu nisu potrebni nikom
''To sto rade nacionalisti i shovinisti u B.Luci ne rade u nase ime i ime Srba nego radi svojih licnih interesa.''
- Maraschino
#1332 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
I ti si jedan od dokaza.Bodkin wrote:Kako ono, “Sarajevo nije kao bl i mo. Sarajevo je multikulti bla bla”. U principu isto to sve a?Maraschino wrote:
Koliko se Srba i Hrvata koji ''zivotare'' u pederaciji pobunilo, javno izrazilo neslaganje sa diskriminacijom nesrba u brlogu ili nehrvata u kamenjaru ili te diskriminacije nema?
- exliberal-ex
#1333 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Pa ako neznas kako onda mozes komentarisat da je sve ok.Haman2 wrote:Ti od mene tris da ti nabrajam diretore u srajaevskim firmata. Pa to je van pameti. Uostalom zasto bih ja to trebao znati.
Prica je krenula u vezi podobnih u sarajevu, znamo kakva je situacija u mostaru i banja luci o tome se nemora pricat ali mani mi price kod nas je ok.
Nasa stranka je stranka nije javno preduzece, i da ti samo kazem da koliko ja znam ( neka me neko ispravim ako grijesim) ni jedan srbin nije direktor javnoh preduzeca u sarajevu. Sve i jedan su skinuti 92 i od tada mrka kapa.
Sa druge strane kazes magazinovoic prove je rat u valjevu i sad se vratio i sta sad...jel to neki dokaz za nesto. Pun k*** bosnjaka se vratio sa zapada niko njih nepita gdje ste bili ko je protjeran ko je pobjego.
Bas mi izleti na favebook prica o dusku radovicu, njegovim pjesmama i kako je zavrsio poslije rata...zato mani mi te suplje price.
Podobni nisi vise potrebni, trebali su dok se prodavala prica o multi multi, kad im je istekao rok tako su i odbaceni.
- jeza u ledja
#1334 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ne, nego je pohapseno, strijeljano i protjerano, oduzeta imovina, itd.insomnia78 wrote:I Drug Stari je onomad cim je zasjeo sve folksdojcere pometo po upravnim odborima
Al boli te kurac, ne tice te se.
Ovo je srz cijele ove price - bahatost vecine i prosipanje sile.
- HAVANA
#1335 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Haman2 wrote:
[.
https://m.facebook.com/SarajevoZaSvuRaj ... 54/?type=3
- King Theoden
#1336 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
HAVANA wrote:Haman2 wrote:
[.
https://m.facebook.com/SarajevoZaSvuRaj ... 54/?type=3
Pročitao sam tekst i u istom mi smetaju dvije stvari.
Kasnike o tome.
Prvo, njega četnikom mogu nazivati iki nazivaju isključivo sljedbenici i članovi sda kriminalne hobotnice.
Čovjek je daleko od četnika.
Toliko o tome.
Sad, ono što mi smeta jeste to što narod previše očekuje od njegove stranke.
Ista je upgrade u odnosu na sda(svaka je, majku im), ali ne vidim neki plan i program koji bi od bosne napravio funkcionalnu državu. Ili barem od federacije.
A u njih se gleda ko u mesije.
Drugo je ono iz samog teksta sa linka kojeg si postavio.
Iz istog se da zaključiti da mu baš i ne godi ovo današnje sarajevo u kojem se "puca za bajram"
On bi, zaključuje se, da se opet puca isključivo za novu.
On treba da zna da je komunističko vrijeme davno prošlo.
Sada tu žive neki drugi ljudi drukčijih svjetonazora.
Trebamo biti tolerantni. Svakodnevno trenirati tu toleranciju. Što se tiče iste, moram kazati da jugonostalgičari mogu pod ruku sa sda. Nažalost, jelte.
Nama ne treba da smeta neki peđa. Daleko od toga.
Ako ima ideju i kapacitet, dati mu vlast pa vidjeti kako će to izgledati.
Ali, ni njemu ne treba ili ne smije smetati ono što indirektno kritikuje.
Toliko o tome.
Šarolikost društva je blagoslov, nikako kazna.
Trebamo biti ponosni što smo oformili društvo u kojem jedna pored druge šetaju bula, časna sestra i djevojka u miniću.
Da povezem havanu koji se napio za novu kako ga taksisti ne bi preveslali, ali isto tako da pridrzim lokalnog stsrog hadžiju i dam mu ruku da se ne oklizne na ledu kad krene u džamiju.
To je uspjeh.
- HAVANA
#1337 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ovo je vec normalno razmisljanje,pa i reci sta ti je zasmetalo...Neko tumaci ovako,neko onako.I meni smetaju mnoge stvari koje neko pogresno protumaci al opet lakse mi prodje nego nekom Pedji.Ali nazivati ovakve ljude cetnicima,i mnoge druge pogrdnim imenima,nametati im stalno kao da se oni nesto pravdaju i dokazuju,vrijedjati ih a kukati kad se oni drznu i odgovore je bolesno i odvratno.Obicno od primitivnih i bahatih seljacina koje koji bi mater prodali za par milja.
- King Theoden
#1338 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ma čovjek je ba patriota. Vidi se da se angažovao da pomogne. Dakle, daleko od uhljebljenika.
Koji mentalni sklop moraš biti pa da njega nazoveš četnikom
Iznad sam objasnio o jugonostalgiji.
To ne mora biti nešto loše, naprotiv!
Ako su ga visoke škole naučile toleranciji, mogao bi, ako dobije povjerenje, napraviti korak naprijed.
Nama je od krucijalne važnosti da naprwvimo barem prvi korak kako bi se izašlo iz ove učmalosti i beznađa.
Ne vidim da mogu nešto više.
Ali, gladnom volu i muha u dupe je dosta.
Kao što rekoh, jugonostalgija ne mora biti neš loše.
Ako je iz tog vakta donio brigu o narodu, taj će uraditi sve kako bi narodu biko bolje.
Jer, ako ćemo iskreno, ne možeš kazati da je kod komunista sve bilo loše.
Naravno da nije.
Što se tiče izgradnje i otvaranja radnih mjesta, ljudi su činili čuda.
Gola istina je kad neko kaže da ovi ne mogu okrečiti ono što su komunisti izgradili.
A da ne govorimo o urednosti.
Ako bi u nekim pripičkovićima bio neki dom, isti je bio okrečen i uredan, a okolina pokošena i sređena.
Ja u titinoj državi nikada nisam vidio rupu u putu ili slično. Infrastruktura više nego dovoljna za tadašnji br auta.
Ako ovaj "četnik(ili ćetnik na sarajevskom)" usvoji te metode, neka zna da ima i moj glas.
Koji mentalni sklop moraš biti pa da njega nazoveš četnikom
Iznad sam objasnio o jugonostalgiji.
To ne mora biti nešto loše, naprotiv!
Ako su ga visoke škole naučile toleranciji, mogao bi, ako dobije povjerenje, napraviti korak naprijed.
Nama je od krucijalne važnosti da naprwvimo barem prvi korak kako bi se izašlo iz ove učmalosti i beznađa.
Ne vidim da mogu nešto više.
Ali, gladnom volu i muha u dupe je dosta.
Kao što rekoh, jugonostalgija ne mora biti neš loše.
Ako je iz tog vakta donio brigu o narodu, taj će uraditi sve kako bi narodu biko bolje.
Jer, ako ćemo iskreno, ne možeš kazati da je kod komunista sve bilo loše.
Naravno da nije.
Što se tiče izgradnje i otvaranja radnih mjesta, ljudi su činili čuda.
Gola istina je kad neko kaže da ovi ne mogu okrečiti ono što su komunisti izgradili.
A da ne govorimo o urednosti.
Ako bi u nekim pripičkovićima bio neki dom, isti je bio okrečen i uredan, a okolina pokošena i sređena.
Ja u titinoj državi nikada nisam vidio rupu u putu ili slično. Infrastruktura više nego dovoljna za tadašnji br auta.
Ako ovaj "četnik(ili ćetnik na sarajevskom)" usvoji te metode, neka zna da ima i moj glas.
-
Anno Domini
#1339 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
jao kategoriziranja srba i ostalih šta sve moraju da budu da bi bošnjo reko halali, jebote šta onda trebaju djeca koja su rođena u bošnjačkim većinskim mahalama od 98 pa nadalje, kakvi oni moraju biti?
- General War
#1340 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Koliko srba iz pederacije koalira sa tim istim sovinistima iz B.Luke na entitetskom, drzavnom nivou?Maraschino wrote:Koliko se Srba i Hrvata koji ''zivotare'' u pederaciji pobunilo, javno izrazilo neslaganje sa diskriminacijom nesrba u brlogu ili nehrvata u kamenjaru ili te diskriminacije nema?exliberal-ex wrote: Koliko srba i hrvata su na direktorskim pozicijama u javnom sektoru?...profesori koji su na univerzitetima su oni koji su ostali preko rats..oni sto su izasli nisu se mogli vratit na bivse pozicije...koliko.srba iz is radi u sarajevu...dosta ali vecinom rade u drzavnim institucijama ...oni sto su ostali u gradu nisu potrebni nikom
- King Theoden
#1341 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ne moraju biti ništa, baš ko i miAnno Domini wrote:jao kategoriziranja srba i ostalih šta sve moraju da budu da bi bošnjo reko halali, jebote šta onda trebaju djeca koja su rođena u bošnjačkim većinskim mahalama od 98 pa nadalje, kakvi oni moraju biti?
Sasvim normalni građani sa svim pravima i obavezama.
Ok, tako je kod nas u tuzli. Mi ne pravimo razliku. Bitno da je insan.
-
Anno Domini
- muha_sa
#1343 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
tema i diskusije na forumu neko mjeriloAnno Domini wrote:vidi se na temi
- Maraschino
#1344 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Sigurno im je bolje u Sarajevu nego sto bi im Milorad obezbijedio.General War wrote: Koliko srba iz pederacije koalira sa tim istim sovinistima iz B.Luke na entitetskom, drzavnom nivou?
- muha_sa
#1345 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
njih oko 150 000 otišlo na Krajišnikov i Klickovicev pozivMaraschino wrote:Sigurno im je bolje u Sarajevu nego sto bi im Milorad obezbijedio.General War wrote: Koliko srba iz pederacije koalira sa tim istim sovinistima iz B.Luke na entitetskom, drzavnom nivou?
vracena im imovina--bujrum, nek se vrate i nek ucestvuju u vlasti i nek odredjuju ko ce bit na kojoj poziciji
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1346 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
jeBote da sam imo para 96, 97, mogo sam trospratnu kucu su imanjem uzet za 30 000 tisHuĆa maraka bilo je i po 10 000 tisHuĆa, vallla ko bi izdrzo su turKima... selam 
- insomnia78
#1347 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
A onda procitas postove tuzlanskih srba na forumuDino34 wrote:Ne moraju biti ništa, baš ko i miAnno Domini wrote:jao kategoriziranja srba i ostalih šta sve moraju da budu da bi bošnjo reko halali, jebote šta onda trebaju djeca koja su rođena u bošnjačkim većinskim mahalama od 98 pa nadalje, kakvi oni moraju biti?
Sasvim normalni građani sa svim pravima i obavezama.
Ok, tako je kod nas u tuzli. Mi ne pravimo razliku. Bitno da je insan.
- Maraschino
#1348 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ovdje je vise rijec o ovima koji su ostali. Mogu i oni nekada da osude napade na povratnike u brlogu, ovih dana skrnavljenje dzamije i groblja...Vjerujem da bi se jos vise cijenili medju sugradjanima.muha_sa wrote:njih oko 150 000 otišlo na Krajišnikov i Klickovicev pozivMaraschino wrote: Sigurno im je bolje u Sarajevu nego sto bi im Milorad obezbijedio.![]()
vracena im imovina--bujrum, nek se vrate i nek ucestvuju u vlasti i nek odredjuju ko ce bit na kojoj poziciji
Skoro smo imali onog kloca iz nekog udruzenja koji takstativno nabraja ugrozena prava Srba u pederaciji. Mislim
- King Theoden
#1349 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Daj da pročitam.insomnia78 wrote:onda procitas postove tuzlanskih srba na forumu
- insomnia78
#1350 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Pa eto ti ih. Sta se pravis blesav