Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mO k3

#1326 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mO k3 »

Henry Chinaski wrote:
mO k3 wrote: ne razumiju te :mrgreen: oprosti im
Eh, put do pakla popločan je dobrim namjerama. :mrgreen:
tamo ti je uvijek bbq :) zato cu ja direktno u dzehenem :mrgreen:
Hakiz

#1327 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

šatirana_ljubičica wrote:čovjek objasnio

http://source.ba/clanak/Haris/492148/Mo ... w8EUJcOK9U
Ne može dvorana.

Bio queer festival u dvorani, u zatvorenom prostoru, u Akademiji likovnih umjetnosti.

Pa je bilo šta je bilo.

Svejedno je dvorana ili na otvorenom, biće napadnuti.

Ako je već tako, svejedno, neka bude na otvorenom.
Blixen

#1328 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Blixen »

Hakiz wrote: Svejedno je dvorana ili na otvorenom, biće napadnuti.
ide US ambasador sa muzem :D u povorci
nesto ne znam ko je toliko lud da napadne (osim Mevlida)

Kad smo vec kod Mevlida, nije on pucao po ambasadi, vec po fasadi :D :D :D
Henry Chinaski

#1329 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Henry Chinaski »

Da se razumijemo, ova priča je obična zajebancija i nikog nije briga šta bilo ko ima da kaže. Novinari propituju jer je tema vruća i svi su načulili uši.
Svi oni koji odlučuju su stali iza ovoga i protivnici mogu prditi u havu. Svi ambasadori, na čelu sa američkim su odlučili da će se ovo održati i do će se desiti. Oni koji budu pravili probleme, napraviće ih samo sebi i Bosni i Hercegovini. Iz protivljenja ništa pozitivno neće izaći. Ljudi poput ove Samre pokušavaju da lično nakupe jeftinih poena od birača ali ovime samo štete i nama i kantonu i državi. Praktične koristi nema.
Vitezanin

#1330 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Vitezanin »

Mjerilo nečega (treba li ili ne) je znači nervira li nešto nekoga ili ne.

:D
saibaba

#1331 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by saibaba »

Hakiz wrote:

Ne može dvorana.

Bio queer festival u dvorani, u zatvorenom prostoru, u Akademiji likovnih umjetnosti.

Pa je bilo šta je bilo.

Ko ce ih napasati ? Mozda poneko nesto dobaci ali mislim da tu nece biti nekih ozbiljnih napada.
broj dva

#1332 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by broj dva »

Ovi što im smeta parada, moraju li oni izlazit u grad taj dan (po principu mora li se paradirati...)?
Henry Chinaski

#1333 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Henry Chinaski »

Možda ih napadne ona pjevaljka što je napadala novinare kad su borci imali proteste? Ona mi djeluje zajebano.
Otišla bi ona i u Višegrad kad su bili četnici ali nije mogla od smijeha...
šatirana_ljubičica

#1334 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by šatirana_ljubičica »

Hakiz wrote:

Ne može dvorana.

Pa je bilo šta je bilo.

Da ih se tako lako napada u zatvorenom prostoru non stop bi ih napadali na Obali u Art centru, de ba
Tomahawk11
Globalni moderator

#1335 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Blixen wrote:
Gdje je bio Bake da objasni, ne bi čovjek bezveze ležao :(
Hakiz

#1336 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

šatirana_ljubičica wrote:
Hakiz wrote:

Ne može dvorana.

Pa je bilo šta je bilo.

Da ih se tako lako napada u zatvorenom prostoru non stop bi ih napadali na Obali u Art centru, de ba
Znamo i ti i ja o čemu je riječ. Da se ne lažemo.
Sara03

#1337 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

Nerviraju me pretili ljudi, čiji indeks tjelesne mase premašuje normalne vrijednosti.

Neka otkupe dvoranu, odakle im pravo da se šetkaju okolo.

Ako moje dijete to vidi, sigurno će i ono poželjeti da izgleda kao da je u devetom mjesecu trudnoće.
šatirana_ljubičica

#1338 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by šatirana_ljubičica »

Hakiz wrote:
Ma da, ali drugo je vrijeme sad, fakat. Plus, nekako je to civilizovanije, da se održi neki meeting, šta znam, uz svo obezbjeđenje i to. Slažem se sa Milanom.
Blixen

#1339 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Blixen »

Tomahawk11 wrote:
Blixen wrote:
Gdje je bio Bake da objasni, ne bi čovjek bezveze ležao :(
Seppka ga naruzila taj dan, nesta bio zasr`o
rekla mu sjedi gdje si, da se nisi mako
Hakiz

#1340 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

šatirana_ljubičica wrote:
Hakiz wrote:
Ma da, ali drugo je vrijeme sad, fakat. Plus, nekako je to civilizovanije, da se održi neki meeting, šta znam, uz svo obezbjeđenje i to. Slažem se sa Milanom.
Stvar je u tome da će se to desiti.

Svi ovi otpori su već viđeni, kadgod se neko društvo mijenjalo, moralo je proći kroz otpor tradicionalista.

Na primjer otpor rock'n'rollu pedesetih prošlog vijeka. Otpor prema ukidanju ropstva. Otpor prema promjeni dominantne religije. Otpor prema pravu glasa ženama...

Proći će i ovo, i za koji godinu nećemo o ovome pričati.

Skidanje nevinosti je teško, poslije ide lakše. Pa se i nauči uživati.
Henry Chinaski

#1341 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Henry Chinaski »

A zar ne mislite da su ovdje stvari logično posložene?
Zakonodavna vlast (čitaj stranke na vlasti) su donijele zakon po kojem ovi ljudi imaju potpuno pravo da održe ovaj protest. Znači, oni su im direktno to omogućili. Koji kurac sad ima neko da pita stranke na vlasti da li su za to kad su konkretnim potezima pokazali da nemaju ništa protiv. Da su imali, donijeli bi zakon koji omogućava proteste svima osim za LGBT.

Dalje, stranke na vlasti direktno sprovode volju svojih birača što znači da je volja birača da LGBT imaju pravo da održe ovaj skup. Je li tako?

Nameće se pitanje da li neko normalan više voli da živi pored pedera ili pored licemjera koji jedno rade, a drugo govore?

Tvrdim sljedeće: Da MMF zatraži da u vlasti mora biti minimalno 20% LGBT osoba u vlasti za sljedeću tranšu, stav stranaka bi se drastično promijenio. Svakodnevno bi se upinjali da nas ubijede da su to evropske vrijednosti koje nas približavaju euroatlanskim integracijama i prosperitetnijem životu. A nemali broj bi se odjednom izjasnio kao LGBT.
choxnox

#1342 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by choxnox »

Hakiz wrote:
S4mpion wrote:
Vitezanin wrote: Pederi ti drže sad nastavu, rade u bankama, kod njih kupuješ u prodavnici, voze taksi, čekaju na birou isto k'o i 25% drugih u ovoj državi, rade u kafanama, prave ti makijato, rade na fakultetima itd. To što ti ne znaš da su pederi ne znači da ih nema. Sad ćeš izaći na ulicu i svaka deseta osoba koju sretneš je peder ili lezba pa eto, čuvaj se...
Ne znam Bgm možel' ti se vjerovat', ovi pederi se kunu da ne rade i da su diskriminisani i izloženi kamenovanju. :mrgreen:
To što ti peder donosi kafu u kafani ne znači da smije reći da je peder.

Nije ugrožeš sve dok niko ne zna da je peder. Kada se sazna, onda je ugrožen.

I protiv toga se borimo.
Sta mi ima govoriti koji klinac?! Ne interesuje me sta je. Neka drzi sa sebe i svog bliznjeg. Ni ja ne idem gradom i ne iznosim javno da sam to i to jer nikoga nije briga niti treba biti. Jesi peder? Jesi. Fino, zadrzi to za sebe. Mene ne interesuje i ne zelim te vidjeti da paradiras isto kao sto ni ti mene ne zelis vidjeti da paradiram jer sam musliman, krscanin ili nesto trece.

Nevjerovatno je koliko na ovom topicu ima glupih ljudi koji se izgleda sa prostom logikom sa nivoa osnovne skole uopce nisu ni teoretski sreli u zivotu.
moonca

#1343 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moonca »

...tako nekako i ja mislim i veliki broj onih koji ih podrzvaju tj respektuju njihov ozbor i nacin zivota, izabrali oni to ili im je netko manetnuo ili su se takvi rodili -kako god ko shavtio-- ali, parada je po meni kako sam ih gledala -provociranje i izivljavanje...i u svijetu nisu brojne vishe - :-)

..ili ako vec insistiraju,neka odrze, kao i drugi sto to rade,kada je u pitanju 'skretanje paznje' -maraton..neka protrce gradom u teniskama ili stiklama --- :-) :oops:

:)
Last edited by moonca on 04/04/2019 15:58, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1344 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Velkoski »

Vidi Milana, muslimanskog homofoba :sad:
choxnox

#1345 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by choxnox »

Henry Chinaski wrote:
sumirprimus wrote: ma demokratija je sloboda izbora carko moj..
a kod muslimana i nije bas. reci da grijesim. argumentovano naravno.
:lol: :lol: :lol:
evo smijem se i ja bez napetosti :lol: :thumbup:
Malo si polupao lončiće carko moj. Kenjaš o muslimanima i državnom uređenju što nema veze jedno s drugim. Drugim riječima, glup si. Ne znam šta si prije pisao u svojim postovima jer nisam čitao ali ovo mi je dovoljno da shvatim da si indoktrinirani kloc sa predrasudama.
Uh, ovo je, da se izrazim u duhu topica, bilo bas ono bez vazelina :D Predlozio bih @sumiru da na paradi stane vec u 2. ili eventualno 3. red, koliko je ovo bolno bilo :lol:
choxnox

#1346 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by choxnox »

S4mpion wrote:
džakailibu wrote: prvo nisam derpas a drugo sigurno sam u povorci da podrzim ljude. na kraju krajeva 100% sam siguran da ljudi nemaju nista niprotiv koga. nije im problem kada vjernici okupiraju bascarsiju za ramazan niti da neki lokali ne prodaju pice za ramazan. ono, normala. podrzao bi i penzionere ali su mi oni jako depresivni ni muzike ni zastava. i pogrijesio si-latentni pederluk je kada furas javno svoj maskulaniti sa svojim coporom. meni je to uvijek sumnjivo.
Hmm...

Nema potrebe da mi govoriš da nisi homo, to će reći svaki kojeg je strah izać' iz ormara.
Do parade, a poslije nje ces onda vidjet kad ovi isti redom pocnu ovdje otvarati topice sa priznanjima da konacno izlaze :lol:
Hakiz

#1347 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

choxnox wrote:
Sta mi ima govoriti koji klinac?! Ne interesuje me sta je. Neka drzi sa sebe i svog bliznjeg. Ni ja ne idem gradom i ne iznosim javno da sam to i to jer nikoga nije briga niti treba biti. Jesi peder? Jesi. Fino, zadrzi to za sebe. Mene ne interesuje i ne zelim te vidjeti da paradiras isto kao sto ni ti mene ne zelis vidjeti da paradiram jer sam musliman, krscanin ili nesto trece.

Nevjerovatno je koliko na ovom topicu ima glupih ljudi koji se izgleda sa prostom logikom sa nivoa osnovne skole uopce nisu ni teoretski sreli u zivotu.
Šta bi, okrenulo na jugo a terapija ne djeluje?
choxnox

#1348 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by choxnox »

Hakiz wrote:
choxnox wrote:

Šta bi, okrenulo na jugo a terapija ne djeluje?
Ne znam stvarno do cega je, reci cemo doktorima u Jagomiru da ti uduplaju dozu. Drzi se, forum je uz tebe :thumbup:
mali_balon

#1349 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali_balon »

Ma nije problem, nek su ponosni, ali nek idu biti prvo ponosni u Banja Luku, Prijedor, Bilecu, Nevesinje, Doboj, Gacko, Grude, Siroki, Capljinu, Livno......I finale hraborsti i ponosa neka bude u Sarajevu....pa cemo svi skupa biti ponosni i hrabri
Last edited by mali_balon on 04/04/2019 16:12, edited 1 time in total.
piupiu

#1350 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by piupiu »

Hoće l' pjevat' Cher? Hoće l' Dodo i Džaferbeg prisustvovati paradi?

Locked