BiH - Armenija, BiH - Grčka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
DonieBrasco

#1326 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by DonieBrasco »

Treba ovo prespavati, jer ima jos puno do kraja da se igra, naredne utakmice u junu tako da samo polako.
last mohicans

#1327 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by last mohicans »

Sinapsa wrote:
Naslovnica wrote:Tačno fali Vranješ...
8-) :mrgreen:
Sjeba nas Karleusa...a tako je bio fin momak :D
To je ba srpska zavera,nego nismo odmah skontali.
Logovan

#1328 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Logovan »

20' 2:0 Grci bi sad potpisali kraj utakmice

70' 2:1 Treba privesti utakmicu kraju

90' 2:2 Lopta je okrugla
:lol: :mrgreen:
Ricken

#1329 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Ricken »

gidra wrote:
hrasno38 wrote:
Ricken wrote:http://forums.phantis.com

Grci samu kažu da nije crveni. Jedan od komenatara: "We get a penalty that was questionable, a red card that was also questionable. Can this referee also score a goal on our behalf"?

I onda nas ovi naši pametnjakovići ubjeđuju. To brale što ti godinama pratiš fudbal po bosanskim zaseocima ne znači da znaš o fudbalu bilo šta i pravilima.
Prelistas i vidis ko tvrdi da je crveni i sve ti je jasno!
Lupas gluposti, nije start i nije ni dotakao Grka to niko i ne spori, ALI u ovakvim slucajevima se gleda namjera i polozaj noge, a noga je u polozaju otvorenog đona. Sta da je kojim slučajem fulio loptu i zakačio ga po nozi, pukla bi ko lubenica.
Ovakvi crveni kartoni se daju upravo zbog zaštite igrača.
Da ti nacrtam, NAMJERA.
Da bi postojala namjera, odbrambeni igrač mora biti u poziciji u kojoj ne može ostvariti posjed. U situaciji u kojoj je igrač ostavrio posjed, jedino možemo govoriti o namjeri igranja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1330 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Tomahawk11 »

Svi zaboravili šansu Kolašinca na 2-1 i skide golman :(
p206

#1331 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by p206 »

dale cooper wrote:Da, ovaj drugi snimak pokazuje da nije bilo namjere sa Pjanićeve strane nego je išao na loptu. Jebiga. :| Valjda će neko iz UEFE analizirati
ovo, pa da makar bude samo jedna utkamica suspenzije.
teško, jer Italijani su ti koji su najuticajniji u sudijskoj organizaciji
što bi najboljem igraču protivnika dopustili da igra, ne bi ni mi na njihovom mjestu
Point.

#1332 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Point. »

I kako zaspati sad kad sam ljut ko ris. Da je makar kake dobre gudre da ulila. Jebem ti u fudbal i sve pa šta mi bi da ga vako zavolim.
denimb

#1333 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by denimb »

Tomahawk11 wrote:Svi zaboravili šansu Kolašinca na 2-1 i skide golman :(
nisam zaboravio, to da je uslo vratili bi se...sad mi bas buraz posla video te sanse...ne mogu da vjerujem u ovo veceras.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#1334 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by sime_cipol »

Pitaj majku, pitaj sestre,
ko je svemu kriv,
Ne ide se na evropsko lako,
Dok je Baho ziv...
Korisničkoime

#1335 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Korisničkoime »

De majke vam eto ne zna niko pravila, niko ne gleda fudbal, de pustite profi fudbaleru sa godina iskustva da nam pojasni.
Jebl vas Tito znamo sta je opasna igra ali ono nije vidilo opasne igre.
Nije otvoren djon automatizmom opasna igra sve i da je Pjanic isao 100% otvorenim djonom.
Kakvo pucanje noge sta vam je pa noga je to nije staklo, intenzitet, brzina, jacina starta nista ne ukazuje na opasnu igru. Uhvatili se ko pjani plota otvoren djon.
Dobro vam ljudi traze da im pokazete pravilo otvorenog jebenog djona, ima pravilo opasne igre a za to nije samo dovoljan otvoren djon kojeg ste se uhavtili ko munjeni.
Bitno je Pjanica nazvati seljakom iz Kalesije papcine jedne slinave.
Ricken

#1336 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Ricken »

p206 wrote:
dale cooper wrote:Da, ovaj drugi snimak pokazuje da nije bilo namjere sa Pjanićeve strane nego je išao na loptu. Jebiga. :| Valjda će neko iz UEFE analizirati
što bi najboljem igraču protivnika dopustili da igra, ne bi ni mi na njihovom mjestu
Ko će izvršit pritisak? Begić? One koji bi i mogli uradit nešto genijalci su rastjerali.

Usput ovaj bod je Robijeva zasluga, potpuno se pogubio i namjestio se Grcima. Igro čoek na kontre. Hvala savezu na trenerskom promašaju. U svakom slučaju ima još da se igra, ali mi svoje odigrali.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1337 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Tomahawk11 »

Selektor Grčke šokiran zbog Pjanićevog pogotka: Smiješno, prvi put ovo vidim u karijeri

Čuj smiješno, nešto se nisi smijao tad :oops:
"Vjerovao sam u svoje igrače bez obzira što smo gubili sa 2:0, a tok meča se promijenio izmjenama i nakon crvenog kartona Miralema Pjanića. Ovaj bod nam puno znači zbog samopouzdanja, posebno zbog načina na koji smo ga osvojili", završio je selektor Grčke.
Pošteno, kako ste i navikli 8-)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1338 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by hrasno38 »

Korisničkoime wrote:De majke vam eto ne zna niko pravila, niko ne gleda fudbal, de pustite profi fudbaleru sa godina iskustva da nam pojasni.
Nije otvoren djon automatizmom opasna igra sve i da je Pjanic isao 100% otvorenim djonom.
Kakvo pucanje noge sta vam je pa noga je to nije staklo, intenzitet, brzina, jacina starta nista ne ukazuje na opasnu igru. Uhvatili se ko pjani plota otvoren djon.
Dobro vam ljudi traze da im pokazete pravilo otvorenog jebenog djona, ima pravilo opasne igre a za to nije samo dovoljan otvoren djon kojeg ste se uhavtili ko munjeni.
Tako je :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1339 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Tomahawk11 »

Ricken wrote:
p206 wrote:
Ko će izvršit pritisak? Begić? One koji bi i mogli uradit nešto genijalci su rastjerali.

Usput ovaj bod je Robijeva zasluga, potpuno se pogubio i namjestio se Grcima. Igro čoek na kontre. Hvala savezu na trenerskom promašaju. U svakom slučaju ima još da se igra, ali mi svoje odigrali.
Pitao sam te na selektorskoj temi, a evo pošto i ovdje isto ponavljaš, da pitam i ovdje, možda odgovoriš...kako je promašaj trener koji je izgubio samo prijateljsku sa Španijom i koga da dovedemo umjesto njega?! Hvala.
p206

#1340 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by p206 »

mislim da će na kraju odlučiti Italijani... oni većinom odigraju kval. bez poraza ali sa 3-4 remija, ko im otkine bodove trebalo bi da bude drugi na kraju
Point.

#1341 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Point. »

Korisničkoime wrote:De majke vam eto ne zna niko pravila, niko ne gleda fudbal, de pustite profi fudbaleru sa godina iskustva da nam pojasni.
To je to. Da sam moderator sve i jednom pklatu koji naziva Mireta papkom i seljakom bih dao momentalni, trajni ban. Pametnjakovići.
north

#1342 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by north »

Ali zasto tekmu i rezultat na kraju staviti samo u fokus kartona i nista drugo ne pomenuti? jeste to prelomilo tekmu kad se ba orvu gleda, ali sta smo mi na terenu radili od 20 minute do penala koji je bio u 65 minuti? pustili grcima posjed koji oni nisu sposobni imati ni kad sutra sa armencima budu imali...zadto kad vodis 2- razlike moras se piclaciti...i das grcima da ti kruze oko gola 45 minuta kad je bilo 11 na 11 :-) ...grci l i kreativnost i posjed :roll: ....ok, nije realno bilo svih 90 minuta gristi ko u prvih 20 i da sijeva sa scih strana cijelu tekmu, nismo Barca, ali se mogla duze malo drzati lopta i drzati grke dalje od naseg gola i imati veci posjed pa onda vjerovatno ne bi bilo ni penala ni crvenog...ali to je pitanje za selektora i igrace, a bogami ima i do mentalnog pada i limita kad dodjemo u situaciju da ne mozemo dalje pa sta god da uradis donji si :-) ...
Last edited by north on 26/03/2019 23:56, edited 1 time in total.
Ricken

#1343 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Ricken »

Tomahawk11 wrote: Pitao sam te na selektorskoj temi, a evo pošto i ovdje isto ponavljaš, da pitam i ovdje, možda odgovoriš...kako je promašaj trener koji je izgubio samo prijateljsku sa Španijom i koga da dovedemo umjesto njega?! Hvala.
Prvo ti objasni njegove izmjene i tajming, pa ti onda neću morat ni objašnjavat. To što smo na guzove se do sada provlačili neće uvijek da traje. Osim donekle Austrije u Beču i 20 minuta večeras, izgledali smo amaterski.
luckylaka

#1344 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by luckylaka »

Susic,Bazdarevic,Prosinecki...koji je saban sledeci da se malo poigra sa ovom reprezentacijom.Idemo dalje,glavu gore.Jbga desi se.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1345 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by hrasno38 »

north wrote:Ali zasto tekmu i rezultat na kraju staviti samo u fokus kartona i nista drugo ne pomenuti? jeste to prelomilo tekmu kad se ba orvu gleda, ali sta smo mi na terenu radili od 20 minute do penala koji je bio u 65 minuti? pustili grcima posjed koji oni nisu sposobni imati ni kad sutra sa armencima budu imali...zadto kad vodis 2- razlike moras se piclaciti...i das grcima da ti kruze oko gola 45 minuta kad je bilo 11 na 11 :-) ...grci l i kreativnost i posjed :roll: ....ok, nije realno bilo svih 90 minuta gristi ko u prvih 20 i da sijeva sa scih strana cijelu tekmu, nismo Barca, ali se mogla duze malo drzati lopta i drzati grke dalje od naseg gola i imati veci posjed pa onda vjerovatno ne bi bilo ni penala ni crvenog...ali to je pitanje za selektora i igrace, a bogami ima i do mentalnog pada i limita kad dodjemo u situaciju da ne mozemo dalje pa sta god da uradis donji si :-) ...
Tacno je i to @north ali bez obzira na posjed oni nisu imali sanse u tih 20 minuta osim penala.
BHF_Manijak

#1346 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by BHF_Manijak »

Ricken wrote: Dobro ba novinar, na početku tekme nakon što je slomljen Višća s leđa nije bilo ni žutog.

Druga stvar Pjanić igra loptom. I nije Pjanić bio u startu, nego Grk sa ispuženom nogom. Pogledaj ti to malo bolje, pa nacrtaj sebi.
Jesam ja pricao o (ne)ujednaceno kriteriju? Govorim za situaciju oko Pjanica. Boli me qrac za sudijom, debil, nas je iskasapio protiv Maribora.
Opet ti kazem, nije sankcionisao start, vec otvoreni djon Pjanica. Isao je na loptu, stoji, ali otvorenim djonom.
Kazes nije ga dirao, vec loptu? Pa imas tonu primjera gdje ne bude direktnog kontakta, ali zbog djona bude karton. NEbitno svakako, crveni, UEFA ce odredit koliko suspenzije...
Ricken

#1347 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Ricken »

north wrote:Ali zasto tekmu i rezultat na kraju staviti samo u fokus kartona i nista drugo ne pomenuti? jeste to prelomilo tekmu kad se ba orvu gleda, ali sta smo mi na terenu radili od 20 minute do penala koji je bio u 65 minuti? pustili grcima posjed koji oni nisu sposobni imati ni kad sutra sa armencima budu imali...zadto kad vodis 2- razlike moras se piclaciti...i das grcima da ti kruze oko gola 45 minuta kad je bilo 11 na 11 :-) ...grci l i kreativnost i posjed :roll: ....ok, nije realno bilo svih 90 minuta gristi ko u prvih 20 i da sijeva sa scih strana cijelu tekmu, nismo Barca, ali se mogla duze malo drzati lopta i drzati grke dalje od naseg gola i imati veci posjed pa onda vjerovatno ne bi bilo ni penala ni crvenog...ali to je pitanje za selektora i igrace, a bogami ima i do mentalnog pada i limita kad dodjemo u situaciju da ne mozemo dalje pa sta god da uradis donji si :-) ...
Pa nismo mi nakon 20 minuta izgubili snagu, nego smo se taktički povukli, igrali na kontre, preko Dulje i Višće. Problem je samo što oni nisu taj kvalitet.
denimb

#1348 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by denimb »

Ja nesto ne mogu ni da pogledam taj snimak, i ne razmisljam o tome crveni ili nije, penal ili nije...jebe mi se, imali smo ih, imali smo ih na pladnju...pa laik je vidio da se izgube kad ih stisnes, pa za koji klinac smo im dali prostor i povukli se kao da igramo kontre...

Dotuci, ono je samo trebalo dotuci ne bi im pomoglo ni 10 sudaca jbt...fuj onoj postavi i ocekivanjima u drugom poluvremenu, umjesto da izadjemo na teren dominantni i da diktiramo igru mi pustimo Grcima kao na kontre cemo...pa moze se tako protiv njih kad imas 5-0 jbt.

Mislilo se takticki, odbilo se od bodova...ok, idemo dalje, ali onako pickasto nikad protiv nikoga, kad vodis ima da diktiras igru, drzis konce i dominiras u onakvoj situaciji, sve ostalo vodi u ovo...ne privodi se utakmica kraju u 60-toj minuti u PM!
Rob_Atl

#1349 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Rob_Atl »

Znam da se u 99 posto slucajeva ne svira kada pri izvodjenju penala igraci udju u sesnesterac, ali brate pa dvojica grka su skoro bila u liniji sa izvodjacem penala, haj 2-3 koraka moze se tolerisati, ali ono se trebalo ponistiti :skoljka:
bingov buraz

#1350 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by bingov buraz »

Point. wrote:
To je to. Da sam moderator sve i jednom pklatu koji naziva Mireta papkom i seljakom bih dao momentalni, trajni ban. Pametnjakovići.
Eno i Sabit iz Tarčina poručuje Amri da ako Džeko jebe ko što igra da je najebala.
Prvi strijelac reprezentacije,101 utakmica,humanitare podijelio više od Merhameta cijelog.Govna od naroda ništa bolje i ne zaslužujemo.
Locked