BiH - Armenija, BiH - Grčka
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
DonieBrasco
#1326 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
Treba ovo prespavati, jer ima jos puno do kraja da se igra, naredne utakmice u junu tako da samo polako.
-
last mohicans
#1327 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
To je ba srpska zavera,nego nismo odmah skontali.Sinapsa wrote:Sjeba nas Karleusa...a tako je bio fin momakNaslovnica wrote:Tačno fali Vranješ...
![]()
- Logovan
#1328 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
20' 2:0 Grci bi sad potpisali kraj utakmice
70' 2:1 Treba privesti utakmicu kraju
90' 2:2 Lopta je okrugla

70' 2:1 Treba privesti utakmicu kraju
90' 2:2 Lopta je okrugla
- Ricken
#1329 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
Da bi postojala namjera, odbrambeni igrač mora biti u poziciji u kojoj ne može ostvariti posjed. U situaciji u kojoj je igrač ostavrio posjed, jedino možemo govoriti o namjeri igranja.gidra wrote:Lupas gluposti, nije start i nije ni dotakao Grka to niko i ne spori, ALI u ovakvim slucajevima se gleda namjera i polozaj noge, a noga je u polozaju otvorenog đona. Sta da je kojim slučajem fulio loptu i zakačio ga po nozi, pukla bi ko lubenica.hrasno38 wrote:Prelistas i vidis ko tvrdi da je crveni i sve ti je jasno!Ricken wrote:http://forums.phantis.com
Grci samu kažu da nije crveni. Jedan od komenatara: "We get a penalty that was questionable, a red card that was also questionable. Can this referee also score a goal on our behalf"?
I onda nas ovi naši pametnjakovići ubjeđuju. To brale što ti godinama pratiš fudbal po bosanskim zaseocima ne znači da znaš o fudbalu bilo šta i pravilima.
Ovakvi crveni kartoni se daju upravo zbog zaštite igrača.
Da ti nacrtam, NAMJERA.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1330 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
Svi zaboravili šansu Kolašinca na 2-1 i skide golman 
- p206
#1331 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
teško, jer Italijani su ti koji su najuticajniji u sudijskoj organizacijidale cooper wrote:Da, ovaj drugi snimak pokazuje da nije bilo namjere sa Pjanićeve strane nego je išao na loptu. Jebiga.Valjda će neko iz UEFE analizirati
ovo, pa da makar bude samo jedna utkamica suspenzije.
što bi najboljem igraču protivnika dopustili da igra, ne bi ni mi na njihovom mjestu
- Point.
#1332 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
I kako zaspati sad kad sam ljut ko ris. Da je makar kake dobre gudre da ulila. Jebem ti u fudbal i sve pa šta mi bi da ga vako zavolim.
- denimb
#1333 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
nisam zaboravio, to da je uslo vratili bi se...sad mi bas buraz posla video te sanse...ne mogu da vjerujem u ovo veceras.Tomahawk11 wrote:Svi zaboravili šansu Kolašinca na 2-1 i skide golman
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#1334 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
Pitaj majku, pitaj sestre,
ko je svemu kriv,
Ne ide se na evropsko lako,
Dok je Baho ziv...
ko je svemu kriv,
Ne ide se na evropsko lako,
Dok je Baho ziv...
-
Korisničkoime
#1335 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
De majke vam eto ne zna niko pravila, niko ne gleda fudbal, de pustite profi fudbaleru sa godina iskustva da nam pojasni.
Jebl vas Tito znamo sta je opasna igra ali ono nije vidilo opasne igre.
Nije otvoren djon automatizmom opasna igra sve i da je Pjanic isao 100% otvorenim djonom.
Kakvo pucanje noge sta vam je pa noga je to nije staklo, intenzitet, brzina, jacina starta nista ne ukazuje na opasnu igru. Uhvatili se ko pjani plota otvoren djon.
Dobro vam ljudi traze da im pokazete pravilo otvorenog jebenog djona, ima pravilo opasne igre a za to nije samo dovoljan otvoren djon kojeg ste se uhavtili ko munjeni.
Bitno je Pjanica nazvati seljakom iz Kalesije papcine jedne slinave.
Nije otvoren djon automatizmom opasna igra sve i da je Pjanic isao 100% otvorenim djonom.
Kakvo pucanje noge sta vam je pa noga je to nije staklo, intenzitet, brzina, jacina starta nista ne ukazuje na opasnu igru. Uhvatili se ko pjani plota otvoren djon.
Dobro vam ljudi traze da im pokazete pravilo otvorenog jebenog djona, ima pravilo opasne igre a za to nije samo dovoljan otvoren djon kojeg ste se uhavtili ko munjeni.
- Ricken
#1336 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
Ko će izvršit pritisak? Begić? One koji bi i mogli uradit nešto genijalci su rastjerali.p206 wrote:teško, jer Italijani su ti koji su najuticajniji u sudijskoj organizacijidale cooper wrote:Da, ovaj drugi snimak pokazuje da nije bilo namjere sa Pjanićeve strane nego je išao na loptu. Jebiga.Valjda će neko iz UEFE analizirati
što bi najboljem igraču protivnika dopustili da igra, ne bi ni mi na njihovom mjestu
Usput ovaj bod je Robijeva zasluga, potpuno se pogubio i namjestio se Grcima. Igro čoek na kontre. Hvala savezu na trenerskom promašaju. U svakom slučaju ima još da se igra, ali mi svoje odigrali.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1337 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
Selektor Grčke šokiran zbog Pjanićevog pogotka: Smiješno, prvi put ovo vidim u karijeri
Čuj smiješno, nešto se nisi smijao tad

Čuj smiješno, nešto se nisi smijao tad
Pošteno, kako ste i navikli"Vjerovao sam u svoje igrače bez obzira što smo gubili sa 2:0, a tok meča se promijenio izmjenama i nakon crvenog kartona Miralema Pjanića. Ovaj bod nam puno znači zbog samopouzdanja, posebno zbog načina na koji smo ga osvojili", završio je selektor Grčke.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1338 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
Tako jeKorisničkoime wrote:De majke vam eto ne zna niko pravila, niko ne gleda fudbal, de pustite profi fudbaleru sa godina iskustva da nam pojasni.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1339 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
Pitao sam te na selektorskoj temi, a evo pošto i ovdje isto ponavljaš, da pitam i ovdje, možda odgovoriš...kako je promašaj trener koji je izgubio samo prijateljsku sa Španijom i koga da dovedemo umjesto njega?! Hvala.Ricken wrote:Ko će izvršit pritisak? Begić? One koji bi i mogli uradit nešto genijalci su rastjerali.p206 wrote:teško, jer Italijani su ti koji su najuticajniji u sudijskoj organizacijidale cooper wrote:Da, ovaj drugi snimak pokazuje da nije bilo namjere sa Pjanićeve strane nego je išao na loptu. Jebiga.Valjda će neko iz UEFE analizirati
Usput ovaj bod je Robijeva zasluga, potpuno se pogubio i namjestio se Grcima. Igro čoek na kontre. Hvala savezu na trenerskom promašaju. U svakom slučaju ima još da se igra, ali mi svoje odigrali.
- p206
#1340 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
mislim da će na kraju odlučiti Italijani... oni većinom odigraju kval. bez poraza ali sa 3-4 remija, ko im otkine bodove trebalo bi da bude drugi na kraju
- Point.
#1341 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
To je to. Da sam moderator sve i jednom pklatu koji naziva Mireta papkom i seljakom bih dao momentalni, trajni ban. Pametnjakovići.Korisničkoime wrote:De majke vam eto ne zna niko pravila, niko ne gleda fudbal, de pustite profi fudbaleru sa godina iskustva da nam pojasni.
-
north
#1342 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
Ali zasto tekmu i rezultat na kraju staviti samo u fokus kartona i nista drugo ne pomenuti? jeste to prelomilo tekmu kad se ba orvu gleda, ali sta smo mi na terenu radili od 20 minute do penala koji je bio u 65 minuti? pustili grcima posjed koji oni nisu sposobni imati ni kad sutra sa armencima budu imali...zadto kad vodis 2- razlike moras se piclaciti...i das grcima da ti kruze oko gola 45 minuta kad je bilo 11 na 11
...grci l i kreativnost i posjed
....ok, nije realno bilo svih 90 minuta gristi ko u prvih 20 i da sijeva sa scih strana cijelu tekmu, nismo Barca, ali se mogla duze malo drzati lopta i drzati grke dalje od naseg gola i imati veci posjed pa onda vjerovatno ne bi bilo ni penala ni crvenog...ali to je pitanje za selektora i igrace, a bogami ima i do mentalnog pada i limita kad dodjemo u situaciju da ne mozemo dalje pa sta god da uradis donji si
...
Last edited by north on 26/03/2019 23:56, edited 1 time in total.
- Ricken
#1343 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
Prvo ti objasni njegove izmjene i tajming, pa ti onda neću morat ni objašnjavat. To što smo na guzove se do sada provlačili neće uvijek da traje. Osim donekle Austrije u Beču i 20 minuta večeras, izgledali smo amaterski.Tomahawk11 wrote: Pitao sam te na selektorskoj temi, a evo pošto i ovdje isto ponavljaš, da pitam i ovdje, možda odgovoriš...kako je promašaj trener koji je izgubio samo prijateljsku sa Španijom i koga da dovedemo umjesto njega?! Hvala.
- luckylaka
#1344 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
Susic,Bazdarevic,Prosinecki...koji je saban sledeci da se malo poigra sa ovom reprezentacijom.Idemo dalje,glavu gore.Jbga desi se.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1345 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
Tacno je i to @north ali bez obzira na posjed oni nisu imali sanse u tih 20 minuta osim penala.north wrote:Ali zasto tekmu i rezultat na kraju staviti samo u fokus kartona i nista drugo ne pomenuti? jeste to prelomilo tekmu kad se ba orvu gleda, ali sta smo mi na terenu radili od 20 minute do penala koji je bio u 65 minuti? pustili grcima posjed koji oni nisu sposobni imati ni kad sutra sa armencima budu imali...zadto kad vodis 2- razlike moras se piclaciti...i das grcima da ti kruze oko gola 45 minuta kad je bilo 11 na 11...grci l i kreativnost i posjed
....ok, nije realno bilo svih 90 minuta gristi ko u prvih 20 i da sijeva sa scih strana cijelu tekmu, nismo Barca, ali se mogla duze malo drzati lopta i drzati grke dalje od naseg gola i imati veci posjed pa onda vjerovatno ne bi bilo ni penala ni crvenog...ali to je pitanje za selektora i igrace, a bogami ima i do mentalnog pada i limita kad dodjemo u situaciju da ne mozemo dalje pa sta god da uradis donji si
...
- BHF_Manijak
#1346 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
Jesam ja pricao o (ne)ujednaceno kriteriju? Govorim za situaciju oko Pjanica. Boli me qrac za sudijom, debil, nas je iskasapio protiv Maribora.Ricken wrote: Dobro ba novinar, na početku tekme nakon što je slomljen Višća s leđa nije bilo ni žutog.
Druga stvar Pjanić igra loptom. I nije Pjanić bio u startu, nego Grk sa ispuženom nogom. Pogledaj ti to malo bolje, pa nacrtaj sebi.
Opet ti kazem, nije sankcionisao start, vec otvoreni djon Pjanica. Isao je na loptu, stoji, ali otvorenim djonom.
Kazes nije ga dirao, vec loptu? Pa imas tonu primjera gdje ne bude direktnog kontakta, ali zbog djona bude karton. NEbitno svakako, crveni, UEFA ce odredit koliko suspenzije...
- Ricken
#1347 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
Pa nismo mi nakon 20 minuta izgubili snagu, nego smo se taktički povukli, igrali na kontre, preko Dulje i Višće. Problem je samo što oni nisu taj kvalitet.north wrote:Ali zasto tekmu i rezultat na kraju staviti samo u fokus kartona i nista drugo ne pomenuti? jeste to prelomilo tekmu kad se ba orvu gleda, ali sta smo mi na terenu radili od 20 minute do penala koji je bio u 65 minuti? pustili grcima posjed koji oni nisu sposobni imati ni kad sutra sa armencima budu imali...zadto kad vodis 2- razlike moras se piclaciti...i das grcima da ti kruze oko gola 45 minuta kad je bilo 11 na 11...grci l i kreativnost i posjed
...
- denimb
#1348 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
Ja nesto ne mogu ni da pogledam taj snimak, i ne razmisljam o tome crveni ili nije, penal ili nije...jebe mi se, imali smo ih, imali smo ih na pladnju...pa laik je vidio da se izgube kad ih stisnes, pa za koji klinac smo im dali prostor i povukli se kao da igramo kontre...
Dotuci, ono je samo trebalo dotuci ne bi im pomoglo ni 10 sudaca jbt...fuj onoj postavi i ocekivanjima u drugom poluvremenu, umjesto da izadjemo na teren dominantni i da diktiramo igru mi pustimo Grcima kao na kontre cemo...pa moze se tako protiv njih kad imas 5-0 jbt.
Mislilo se takticki, odbilo se od bodova...ok, idemo dalje, ali onako pickasto nikad protiv nikoga, kad vodis ima da diktiras igru, drzis konce i dominiras u onakvoj situaciji, sve ostalo vodi u ovo...ne privodi se utakmica kraju u 60-toj minuti u PM!
Dotuci, ono je samo trebalo dotuci ne bi im pomoglo ni 10 sudaca jbt...fuj onoj postavi i ocekivanjima u drugom poluvremenu, umjesto da izadjemo na teren dominantni i da diktiramo igru mi pustimo Grcima kao na kontre cemo...pa moze se tako protiv njih kad imas 5-0 jbt.
Mislilo se takticki, odbilo se od bodova...ok, idemo dalje, ali onako pickasto nikad protiv nikoga, kad vodis ima da diktiras igru, drzis konce i dominiras u onakvoj situaciji, sve ostalo vodi u ovo...ne privodi se utakmica kraju u 60-toj minuti u PM!
-
Rob_Atl
#1349 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
Znam da se u 99 posto slucajeva ne svira kada pri izvodjenju penala igraci udju u sesnesterac, ali brate pa dvojica grka su skoro bila u liniji sa izvodjacem penala, haj 2-3 koraka moze se tolerisati, ali ono se trebalo ponistiti 
- bingov buraz
#1350 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka
Eno i Sabit iz Tarčina poručuje Amri da ako Džeko jebe ko što igra da je najebala.Point. wrote:To je to. Da sam moderator sve i jednom pklatu koji naziva Mireta papkom i seljakom bih dao momentalni, trajni ban. Pametnjakovići.Korisničkoime wrote:De majke vam eto ne zna niko pravila, niko ne gleda fudbal, de pustite profi fudbaleru sa godina iskustva da nam pojasni.
Prvi strijelac reprezentacije,101 utakmica,humanitare podijelio više od Merhameta cijelog.Govna od naroda ništa bolje i ne zaslužujemo.