Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post Reply
CPT

#1326 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by CPT »

insomnia78 wrote:Zar ne?
Po cemu je glupost? Ne moze se porediti sa crncima i bavarcima. Ko u vecinsko katolickoj francuskoj napada ovolike crkve?[/quote]

Glup je zbog vise razloga al ok. Glupo je zbog broj crkvi vs. dzamija. Glup jer je napad na crku obicno radi anarhista i nema veze sa ksenofobijom. Napadi na sinagoge su obicno prepucavanje Izrael/Palestina. Hordi muslimana koji po EU pale crkve, nema.
insomnia78

#1327 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by insomnia78 »

Daj link. Evo ja ti dokazah da iako se dize hampa na. islamofobicne napade otoada tek par postotaka ukupnih napada na vjerske zajednice u Evropi
славянин

#1328 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

CPT wrote:
insomnia78 wrote:Opste je poznato da su SAD izgradili muslimani
doseli 100 miliona ne znam koga

jer si ocigledno propustio... ili je opste poznato da se samo muslimani sele? :wink:
Cuj a sta je sa Indijcima u UK ? Poljacima ,evo nas iz Istocne Eu ???

Muslimani su "specijalni" - ne zato sto ih drugi tako gledaju nego zato sto oni to zele tako... (ne misli se na sve muslimane nego na daj da svi vide da sam musliman ajmo sad dzamiju praviti odmah ocu i munaru zena da se zamota itd itd) - Pa neka ode jevrej u tradicionalnoj nosnji da proseta kroz istanbul rascerupali bi ga u roku odmah.Ali eto .... ovde na forumu je to daaavno utvrdjeno- Svi su u zavjeri protiv muslimana.
insomnia78

#1329 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by insomnia78 »

CPT wrote:
insomnia78 wrote:Zar ne?
Po cemu je glupost? Ne moze se porediti sa crncima i bavarcima. Ko u vecinsko katolickoj francuskoj napada ovolike crkve?
Glup je zbog vise razloga al ok. Glupo je zbog broj crkvi vs. dzamija. Glup jer je napad na crku obicno radi anarhista i nema veze sa ksenofobijom. Napadi na sinagoge su obicno prepucavanje Izrael/Palestina. Hordi muslimana koji po EU pale crkve, nema.[/quote]
A horde likova koji pale dzamije vrsljaju sirom EU
CPT

#1330 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by CPT »

славянин wrote:
CPT wrote:
славянин wrote:Cak i kada bi domicijelno stvanovnistvo trpilo sve to - i eto doseli 100 miliona ne znam koga... znas sta je smijesno tu - sto bi napravili istu drzavu iz koje su pobjegli
kao SAD mislis? :? :wink:
Upravo - SAD napravise Englezi,Njemci,Italijani... zato bliskost kulture,mentailiteta i slicno....
Cak USA je kopirala recimo dosta grcke arhitekture i slicno ali da ne sirim.

Medjutim porsetaj kroz sjeverni dio Marseja... pa ces da vidis kako to izgleda. Skot mi je jedan dusu otvorio pa prica... kaze nije mi jasno pobjegli iz pakistana i sada prave pakistan ovde :lol:
Ja bolan... i nikako na znoja iz crne Afrike. I plaho su bliski Trump i Obama (karikiram) :roll: Znaci neko bi Pakistance da rade ali da se ne vide? A ne tukne to na ksenofobiju, ma kakvi....
CPT

#1331 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by CPT »

insomnia78 wrote:Daj link. Evo ja ti dokazah da iako se dize hampa na. islamofobicne napade otoada tek par postotaka ukupnih napada na vjerske zajednice u Evropi
Nema potrebe za linkom... Napad na ugrozenu manjinu se ne moze porediti sa napadon na vecinu. Policija vecinu napada na crkve kvalifikuje kao vandalizam jer nema druge pozadine. A kod dzamije u pozadini sigurno nije vandalizam. Svako poredjenje dalje je ...
славянин

#1332 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

CPT wrote:
Ja bolan... i nikako na znoja iz crne Afrike. I plaho su bliski Trump i Obama (karikiram) :roll: Znaci neko bi Pakistance da rade ali da se ne vide? A ne tukne to na ksenofobiju, ma kakvi....
Pa sta onda afrika ceka dje su neboderi gdje sta kud ?? Znam vec tvoju tezu - ukrali iz afrike - de ti meni reci sta je ukradeno iz afrike :lol: Sta sta je odneseno i vise nema. :lol:

Nije on trazio od tih pakistanaca da dodju nego su isti trazili "spas" u Britaniji , i da dodam da skot o kojem pricam je ratovao u Ar BiH :lol: tako da tvoje tuknjavanje mozes nosit onome ko te uci takvom islamu i ugrozenosti muslimana jao jao.
CPT

#1333 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by CPT »

славянин wrote:
CPT wrote:
insomnia78 wrote:Opste je poznato da su SAD izgradili muslimani
doseli 100 miliona ne znam koga

jer si ocigledno propustio... ili je opste poznato da se samo muslimani sele? :wink:
Cuj a sta je sa Indijcima u UK ? Poljacima ,evo nas iz Istocne Eu ???

Muslimani su "specijalni" - ne zato sto ih drugi tako gledaju nego zato sto oni to zele tako... (ne misli se na sve muslimane nego na daj da svi vide da sam musliman ajmo sad dzamiju praviti odmah ocu i munaru zena da se zamota itd itd) - Pa neka ode jevrej u tradicionalnoj nosnji da proseta kroz istanbul rascerupali bi ga u roku odmah.Ali eto .... ovde na forumu je to daaavno utvrdjeno- Svi su u zavjeri protiv muslimana.
Ja bolan... Samo kod muslimana je dzamija na svakom brdu, doslovce. :wink:
CPT

#1334 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by CPT »

славянин wrote:
CPT wrote:
Pa sta onda afrika ceka dje su neboderi gdje sta kud ?? Znam vec tvoju tezu - ukrali iz afrike - de ti meni reci sta je ukradeno iz afrike :lol: Sta sta je odneseno i vise nema. :lol:

Nije on trazio od tih pakistanaca da dodju nego su isti trazili "spas" u Britaniji , i da dodam da skot o kojem pricam je ratovao u Ar BiH :lol: tako da tvoje tuknjavanje mozes nosit onome ko te uci takvom islamu i ugrozenosti muslimana jao jao.
Sad smo vec zaplivali malo u rasizam? :wink:
insomnia78

#1335 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by insomnia78 »

CPT wrote:
insomnia78 wrote:Daj link. Evo ja ti dokazah da iako se dize hampa na. islamofobicne napade otoada tek par postotaka ukupnih napada na vjerske zajednice u Evropi
Nema potrebe za linkom... Napad na ugrozenu manjinu se ne moze porediti sa napadon na vecinu. Policija vecinu napada na crkve kvalifikuje kao vandalizam jer nema druge pozadine. A kod dzamije u pozadini sigurno nije vandalizam. Svako poredjenje dalje je ...
Pa ako ti tako kazes. A napadi na sinagoge?
Znas da u Fr vojska cuva iste a opet imaju puno vise napada nego na dzamije?
славянин

#1336 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

CPT wrote:
Nije , u vecini Eu su naslijedili hiljade crkvi na sve strane koje su danas u najboljem slucaju posjecene turisticki,za dosta traze nacin da promjene upotrebu (biblioteke,cak i roler staze :D ) ali renesansa jos nije dosla do umova tipa ovih sto su u danskoj otisli klanjati ispred opstine i traziti serijat :lol:
славянин

#1337 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

CPT wrote:
Ti plivas u lobiranju (aka laganju) i predstavljanju laznih teza , uzrokovanju vjerske mrznje i slicno. Ako je rasizam sto sam napisao da onda sam rasista.
CPT

#1338 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by CPT »

insomnia78 wrote:
CPT wrote:
Pa ako ti tako kazes. A napadi na sinagoge?
Znas da u Fr vojska cuva iste a opet imaju puno vise napada nego na dzamije?
Napisao sam ti gore... napadi na sinanage su stvar prepucavanja Izrael/Palestina i nema veze sa ksenofobijom. Najpoznatiji fasisti u EU su na platnoj listi Izraela (recimo Tommy Robinson).
CPT

#1339 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by CPT »

славянин wrote:
CPT wrote:
Ti plivas u lobiranju (aka laganju) i predstavljanju laznih teza , uzrokovanju vjerske mrznje i slicno. Ako je rasizam sto sam napisao da onda sam rasista.
Pa sta onda afrika ceka dje su neboderi gdje sta kud ??

Ta ti nacrtam sta ovo znaci? Sigurno (nadam se) znas sta afrika "ceka"? Ili mislis da su "nesposobni"?
славянин

#1340 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

CPT wrote:
Ta ti nacrtam sta ovo znaci? Sigurno (nadam se) znas sta afrika "ceka"? Ili mislis da su "nesposobni"?
De nacrtaj ? Ne znam sta ceka ? - Mislim da je opca kultura kriva za nedostatak razvoja. Dalje ?
CPT

#1341 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by CPT »

славянин wrote:
CPT wrote:
Nije , u vecini Eu su naslijedili hiljade crkvi na sve strane koje su danas u najboljem slucaju posjecene turisticki,za dosta traze nacin da promjene upotrebu (biblioteke,cak i roler staze :D ) ali renesansa jos nije dosla do umova tipa ovih sto su u danskoj otisli klanjati ispred opstine i traziti serijat :lol:
Aha... znaci kad na svako brdo nabijes crkvu (gdje prije nije bilo crkvi) onda je to ok jer se nesto "naslijedi" nakon 1000 godina (ne shit!). A dzamija na istom brdu je okupucija, isticanje, itd, itd... Muslimani su "specijalni" po tom. :wink:
CPT

#1342 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by CPT »

славянин wrote:
CPT wrote:
De nacrtaj ? Ne znam sta ceka ? - Mislim da je opca kultura kriva za nedostatak razvoja. Dalje ?
ropstvo, kolonizacija, ...? propustio?
славянин

#1343 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

CPT wrote:
Aha... znaci kad na svako brdo nabijes crkvu (gdje prije nije bilo crkvi) onda je to ok jer se nesto "naslijedi" nakon 1000 godina (ne shit!). A dzamija na istom brdu je okupucija, isticanje, itd, itd... Muslimani su "specijalni" po tom. :wink:
Pa ko je nabijao crkve po brdima ? Francuzi,Englezi,Njemci - i dosao period u razvoju covjecanstva kada je crkva odstranjena kao bitan faktor u politici i zivotu covjeka. I prodjose godine covjecanstvo napreduje:

a imamo i ovo

Srecom... covjecanstvo ide dalje.. prebrodit ce se i ove djecije bolesti.
insomnia78

#1344 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by insomnia78 »

Pa sto nije bilo obratno?
славянин

#1345 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

CPT wrote:
ropstvo, kolonizacija, ...? propustio?
Kad je pocela kolonizacija,kada zavrsena i sta se desava prije i posle toga :?
insomnia78

#1346 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by insomnia78 »

I bas je cool kad musliman istice ropstvo. Dje su ono bili najpoznatiji trgovci robovima i dje bukvalno ropatvo i dan danas postoji
CPT

#1347 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by CPT »

славянин wrote:
CPT wrote:
Pa ko je nabijao crkve po brdima ? Francuzi,Englezi,Njemci - i dosao period u razvoju covjecanstva kada je crkva odstranjena kao bitan faktor u politici i zivotu covjeka. I prodjose godine covjecanstvo napreduje:

a imamo i ovo

Srecom... covjecanstvo ide dalje.. prebrodit ce se i ove djecije bolesti.
Svi? Svako brdo ima crkvu. Crkva odstranjena kao bitan faktor u politici? A? :shock: I sad malo generalizacije za kraj...

Musliman koji nema veze sa sa 99,99999999999999999999999% muslimana na planeti vs neko drugi koji nema veze sa ostalim dio planete. Ipak znamo da je "svijet" napredovao, muslimani "nisu".

Na sta li tukna ta prica...
славянин

#1348 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

De malo da te u historiju malkice samo ... znam ja da ti to vjerovatno znas ali matrica se mora vrtiti... pretpostavljam da je neki NGO iz kuvajta mozda ? :lol:

https://en.wikipedia.org/wiki/Renaissance

Zapamti ... srecom radikali,ekstremisti i oni sto zive 13 vijek su na marginama... civilizacija ide dalje.

CPT

#1349 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by CPT »

Image

to je taj napredak i poredjenje.... :lol:
CPT

#1350 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by CPT »

Kad vec svojetas stvari u ime rase tj. boje koze:

Image

Johnson, Vaughan, and Jackson all began their careers at the National Advisory Committee for Aeronautics (NACA)—which later became NASA—working as “computers.” Computers were not what we think of them today. They were people, primarily women, who reduced or analyzed data using mechanical calculators—we’ve previously explored the role of computers in astronomy.

The work of computers was largely invisible. Their names never appeared on reports. Still, there’s a lot we can learn about their work through primary sources. In an article for the Annals of the History of Computing, curator Paul Ceruzzi examines an astounding document; a memorandum dated April 27, 1942 that outlines the computing facility at the Langley Memorial Aeronautical Laboratory (LMAL), the main research facility of the NACA and where Johnson, Vaughan, and Jackson worked.

a one su dosle iz?
Post Reply