geralt wrote:
Jest jest, susilice i klima uredjaji zagadjuju Sarajevo. Plus sto svaka druga porodica ima po 4 auta.
Pa vidi, ti mozes reci da ne poznajes nijednu porodicu sa dvoje odrasle djece koja ima cetiri auta, i to je oke, ko sto i ja il neko drugi mozemo reci da ne poznajemo nikoga ko lozi gume. To medjutim ne znaci da takve porodice ne postoje.
Al dobro, ako vec meni ne vjerujes, broj auta na grbavici ne mozes osporiti ni ako upotrijebis osnovnu logiku. Naselje koje nije imalo dogradnje novih zgrada, dogradilo po sprat, uz postojece pravljeni su i novi parkinzi, citava traka pretvorena u parking al mjesta opet nema. Nema mjesta ni uz cinjenicu da ima praznih stanova u svakom haustoru koliko hoces, i plus, to je pretezno stambeno naselje, otpada dakle i ona stavka o nekakvom vecem prometu ljudi iz kojekakvih drugih razloga.
Dva auta su maltene postala normala, ni tri sa vecom djecom nisu nista cudno, cetiri su ovi sto im djeca rade il studiraju na onim fakultetima dole oko ilidze. O toj djeci s vremena na vrijeme imas priliku procitati i na klixu, kad sta skrive i slicno pa se ovdje komentarise kako mu je babo kupio bijesno auto cim je polozilo. Nije da su statisticka greska vise vec to postaje normalno.
Klime i susilice su poznat problem i onima koji nemaju nase probleme, u ovoj kotlini to i nije smijesno pominjati. Sva poenta je da je svijest o zagadjenju i jednim i drugim niska, s tim da su ovi jos ubijedjeni da to eto tako ide kad se
ima. Ne mozes hamu prozivati jer ga briga kad nema dok i tebe istovremeno briga jer imas. Mislim mozes, jel.