Nemas ti ali ima proizvodjac. Pa ces tako zbog par pf unistiti domaceg proizvodjaca a kao hvalaca ces dobiti q. od stranog jer nece imati konkurencije.Rugafet wrote:Nemam ja kao musterija poticaja e ne nema proizvod poticaja. Eto neka stave domace mlijeko npr da kosta 90kf necu pogledat u hrvatsko ili bilo koje drugo. Od podravke sve sto uzmem je top kvalitet ni malo ne zalim to kupit, najvise volim stomak, nasih proizvoda ekvivalentnih podravkinim i nemas, a ako i imas nisu im ni do koljena.
Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- CPT
#1326 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- CPT
#1327 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Mlijeko koje je spomenuo, npr. Kod da vecina seljaka vise dobije subvencije nego mlijeko i hebe se njemu gdje ce zavrsiti ili za koliko ce ga prodati. A neko iz BiH bas i ne moze prodavati mlijeko po 10pf ako ga kosta 30pf.Bodkin wrote:Koji proizvodi imaju poticaj?MaxPayne wrote:Naš proizvod je skuplji jer nema poticaja kao npr.hrvatski,a i pola države kupuje srpske i hrvatske proizvode jer ih smatraju kao "domaće".Još uvijek se na Podravku,Cedevitu,Plazmu gleda kroz jugonostalgičarsku prizmu,šta misliš,da bauštelac na pauzi razmazuje našu ili švabsku paštetu koja je barem za 10% jeftinija?Naravno trči da kupi Podravkinu.Rugafet wrote:
Ne smatra se nazadnim i ispod nivoa nego je skuplji (od srpskih) ili nije kvalitetan (kao hrvatski) proizvod. I onda iduci nekom logikom, kad vec domaci genijalci nece ili ne znaju napraviti nesto kvalitetno i formirati cijenu sukladnu nasem standardu ja onda radije kupujem hrvatske proizvode. Pisao sam vec, kojom logikom je milijeko iz Tuzle skuplje od mlijeka iz Zagreba u toj istoj Tuzli? I sto bi ja onda kupovao domace ako mi je skuplje i time nepovoljnije za moj kucni budzet.
Skuplji su jer domaci bizMismen plati malom iz zgrade stoju da mu u paintu napravi ambalazu, hoce da playi 500km ljude sa visokim obrazovanjem i zaposli familiju na rukovodeca mjesta. Da, ima toga i u okruzenju ali kod nas je to ubjedljivo najvise izrazeno, to umanjivanje vrijednosti obrazovanja
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1328 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
trenutni konzumov katalog hrvatskaCPT wrote:Nemas ti ali ima proizvodjac. Pa ces tako zbog par pf unistiti domaceg proizvodjaca a kao hvalaca ces dobiti q. od stranog jer nece imati konkurencije.Rugafet wrote:Nemam ja kao musterija poticaja e ne nema proizvod poticaja. Eto neka stave domace mlijeko npr da kosta 90kf necu pogledat u hrvatsko ili bilo koje drugo. Od podravke sve sto uzmem je top kvalitet ni malo ne zalim to kupit, najvise volim stomak, nasih proizvoda ekvivalentnih podravkinim i nemas, a ako i imas nisu im ni do koljena.

snižena cijena u HR 7.90KM
redovna cijena u HR 11.30KM
porez jeste 8% viši, ali to je opet manje od 1KM
možda namjeran damping cijene?
evo upravo gledam konzum BiH katalog, ista linolada 7.60KM redovna cijena
u bingu je vjerovatno i jeftinija
samo nastavi...
nisam rekao da je Kent naš bolji od Linolade, ali jbg. Ja sam prešao na domaće džemove od šljive u kućnoj proizvodnji
šta misliš kakav bi kent bio da ti je 11.50KM 750g, vjeruj mi bolji od nutele
naši proizvođači uglavnom idu na smanjenje kvaliteta i smanjenje cijene...
- CPT
#1329 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
svaki proizvodjac prilagodi cijenu trzistu, pa i proizvod... zasto bi prodavao nesto za 7 ako moze za 11? osim toga, prilagodjavaju i recepturu tako da nije to uvijek isti proizvod
u svakom slucaj ne radi se o dumpingu
u svakom slucaj ne radi se o dumpingu
- mk ultra
#1330 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
koliko znam one u plastičnim su sa 3% lješnjaka za BiH tržište i jeftinije su dosta, ispod 7KM/kg
ove u staklenim su identične
- CPT
#1331 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
oboje je lose i "malo", postoje jeftniji i kvalitetniji namazi tako da sigurno ne rade dumping sa ovom cijenom...mk ultra wrote:koliko znam one u plastičnim su sa 3% lješnjaka za BiH tržište i jeftinije su dosta, ispod 7KM/kg
- Rugafet
#1332 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
pa znam da ne mozes, nego samo sam te citirao da ovakve gluposti ne prolaze neopazenoNivelacija wrote:
Ne mogu. Sve nas je kvalitetnije i cjenovno povoljnije, nego ja to onako iz inata necu da kupujem domace nego preferiram strano.
Tako je. Podravka se nalazi pred bankrotom, ne moze vise da nam uvaljuje nekvalitetne proizvode tako da ce zahvaljujuci tome kvalitet domacih proizvoda konacno doci do izrazaja a time i do nasih frizidera.
Logika mi je da me subvencije kao potrosaca apsolutno ne zanimaju, kada udjem u market jedino sto me zanimaju su cijene. Mlijeko sam samo naveo kao primjer, idem pored polica vidim mlijeko 1.25 KM iz kalesije, proizvedeno 2,5 kilometra od marketa na biciklu ga dovlace, do njega mlijeko iz dukata 1.15 KM proizvedeno 5 sati voznje od marketa, uvezeno kamionom iz druge drzave. Isti slucaj sa argetom 1.40KM perfeta kosta isto a pravi se iza ugla, podravkin kecap razvaljuje a kosta 5kf skuplje od bonita (prnjavor) itd itdCPT wrote:Logika price je da ti nisi cuo za subvencije.Rugafet wrote:Pisao sam vec, kojom logikom je milijeko iz Tuzle skuplje od mlijeka iz Zagreba u toj istoj Tuzli? I sto bi ja onda kupovao domace ako mi je skuplje i time nepovoljnije za moj kucni budzet.
- Thorgerson
#1333 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
I koje slatkise kupovati.
Mislim ne kupujem ni hrvatske slatkise, ali evo...koje?
Makzara cokoloada 3 KM...a i ona je opet uvezena, istopljena ovdje i zapakovana.
Pa mi nemamo iole normalne cokolade ili slatkisa, bombona... I ako ima onda je to nesto rucno pravljeno, nesto specijalno i kosta min duplo vise od ostalih proizvoda. Ok, meni nije problem evo da platim i vise, ali da dobijem nesto za to. Ali ne doobijem nista, kupio nekoliko tih makŽara cokolada, nigdje veze. Nista specijalno i posebno da kosta 3 ili 3,50 KM. Hvala, nikad vise.
Uzimao sam neke kentove cokolade, opet oni su prejeftini...vispak, ne svidja mise ...isto ko da margarin grizem.
Mislim je li toliko tesko napraviti obicnu jebenu cokoladu, pa iskopiraj ako ne znas....
Ako stvarno neko ima nekih prijedloga, volio bih da vidim i da probam...
Makzara cokoloada 3 KM...a i ona je opet uvezena, istopljena ovdje i zapakovana.
Pa mi nemamo iole normalne cokolade ili slatkisa, bombona... I ako ima onda je to nesto rucno pravljeno, nesto specijalno i kosta min duplo vise od ostalih proizvoda. Ok, meni nije problem evo da platim i vise, ali da dobijem nesto za to. Ali ne doobijem nista, kupio nekoliko tih makŽara cokolada, nigdje veze. Nista specijalno i posebno da kosta 3 ili 3,50 KM. Hvala, nikad vise.
Uzimao sam neke kentove cokolade, opet oni su prejeftini...vispak, ne svidja mise ...isto ko da margarin grizem.
Mislim je li toliko tesko napraviti obicnu jebenu cokoladu, pa iskopiraj ako ne znas....
- CPT
#1334 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Tako je. Podravka se nalazi pred bankrotom, ne moze vise da nam uvaljuje nekvalitetne proizvode tako da ce zahvaljujuci tome kvalitet domacih proizvoda konacno doci do izrazaja a time i do nasih frizidera.Rugafet wrote:pa znam da ne mozes, nego samo sam te citirao da ovakve gluposti ne prolaze neopazenoNivelacija wrote:
Ne mogu. Sve nas je kvalitetnije i cjenovno povoljnije, nego ja to onako iz inata necu da kupujem domace nego preferiram strano.
Logika mi je da me subvencije kao potrosaca apsolutno ne zanimaju, kada udjem u market jedino sto me zanimaju su cijene. Mlijeko sam samo naveo kao primjer, idem pored polica vidim mlijeko 1.25 KM iz kalesije, proizvedeno 2,5 kilometra od marketa na biciklu ga dovlace, do njega mlijeko iz dukata 1.15 KM proizvedeno 5 sati voznje od marketa, uvezeno kamionom iz druge drzave. Isti slucaj sa argetom 1.40KM perfeta kosta isto a pravi se iza ugla, podravkin kecap razvaljuje a kosta 5kf skuplje od bonita (prnjavor) itd itd[/quote]CPT wrote:Logika price je da ti nisi cuo za subvencije.Rugafet wrote:Pisao sam vec, kojom logikom je milijeko iz Tuzle skuplje od mlijeka iz Zagreba u toj istoj Tuzli? I sto bi ja onda kupovao domace ako mi je skuplje i time nepovoljnije za moj kucni budzet.
Kvalitet nema veze sa bankrotom i obratno. A da podavljuje, to stoji. Iako mislim da si i to propustio.
- Rugafet
- CPT
#1336 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
U svakom marketu imas masu cokolada... Ako neces one iz BiH onda imas Slovenije, Njemacke, Svicarcke, Poljske, Turske, ...Thorgerson wrote:I koje slatkise kupovati.
probaj ove:

-
channel10
#1337 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Podravkin kecap da razvaljuje pored recimo Helmansa
... Remia majoneza ubija bilo koju hrvatsku, kad vec gore navodite neke proizvode. Ali se postavlja pitanje ko uvozi te proizvode? Da li uvoze majorizirani ili neko drugi?
Da su bosanci davno bili pametni, mogli su ekonomijom "protjerati" juzne srbe. Iovako odlaze, ali to bi ih definitivno razvalilo.
edit: oba proizvoda uvoze juzni srbi (posusje i ljubuski). Eto zadatka probosanskim privrednicima. Razbiti uvoznicki lobi i preuzeti zastupnistva uvoznih proizvoda.
Da su bosanci davno bili pametni, mogli su ekonomijom "protjerati" juzne srbe. Iovako odlaze, ali to bi ih definitivno razvalilo.
edit: oba proizvoda uvoze juzni srbi (posusje i ljubuski). Eto zadatka probosanskim privrednicima. Razbiti uvoznicki lobi i preuzeti zastupnistva uvoznih proizvoda.
Last edited by channel10 on 20/10/2018 14:23, edited 1 time in total.
-
Nivelacija
#1338 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Linije uvoza danasnje su jednake ratnim svercerskim rutama.channel10 wrote:Podravkin kecap da razvaljuje pored recimo Helmansa... Remia majoneza ubija bilo koju hrvatsku, kad vec gore navodite neke proizvode. Ali se postavlja pitanje ko uvozi te proizvode. Da li uvoze majorizirani ili neko drugi.
Isti ljudi isto sve.
- mk ultra
#1339 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Argeta sw pravi u Hadzicima, vjerovatno se pokriva i trziste srbijeRugafet wrote:pa znam da ne mozes, nego samo sam te citirao da ovakve gluposti ne prolaze neopazenoNivelacija wrote:
Tako je. Podravka se nalazi pred bankrotom, ne moze vise da nam uvaljuje nekvalitetne proizvode tako da ce zahvaljujuci tome kvalitet domacih proizvoda konacno doci do izrazaja a time i do nasih frizidera.
CPT wrote:Logika price je da ti nisi cuo za subvencije.Rugafet wrote:Pisao sam vec, kojom logikom je milijeko iz Tuzle skuplje od mlijeka iz Zagreba u toj istoj Tuzli? I sto bi ja onda kupovao domace ako mi je skuplje i time nepovoljnije za moj kucni budzet.
Logika mi je da me subvencije kao potrosaca apsolutno ne zanimaju, kada udjem u market jedino sto me zanimaju su cijene. Mlijeko sam samo naveo kao primjer, idem pored polica vidim mlijeko 1.25 KM iz kalesije, proizvedeno 2,5 kilometra od marketa na biciklu ga dovlace, do njega mlijeko iz dukata 1.15 KM proizvedeno 5 sati voznje od marketa, uvezeno kamionom iz druge drzave. Isti slucaj sa argetom 1.40KM perfeta kosta isto a pravi se iza ugla, podravkin kecap razvaljuje a kosta 5kf skuplje od bonita (prnjavor) itd itd
Bonito samo pakuje
- muha_sa
#1340 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
valjda srbijanskiMaxPayne wrote:Sve je to lijepo u teoriji,ali ko će kada nema državne strategije?Nana,dedo,student u Bingu mora kupiti srpski ili bugarski proizvod jer je jeftiniji barem 20-30 pf.I dijaspora se jagmi za bajaderama i cedevitom,domaći proizvod se smatra za nešto nazadno i ispod nivoa.
-
LARVA
#1341 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ja bih prvo kreno od putovnica. Red je vala 
-
Bodkin
#1342 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Bajadera nema konkurenciju uopste. Vegeta isto. Eurokrem i linolada su kao kola i pepsi ali trece nema itd. I to nije do strategije drzavne nego domaceg bizMismena
- Rugafet
#1343 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Joj njega, priča je počela baš o podravki, zato sam spomenuo njihov kečap koji je od li čan za tu cijenu. Naravno da ima boljih to uopšte nije bila poenta.channel10 wrote:Podravkin kecap da razvaljuje pored recimo Helmansa... Remia majoneza ubija bilo koju hrvatsku, kad vec gore navodite neke proizvode. Ali se postavlja pitanje ko uvozi te proizvode? Da li uvoze majorizirani ili neko drugi?
- MaxPayne
#1344 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
na isto ti dođe na kraju,kupovinom toga finansiraš metak jednoga danamuha_sa wrote: valjda srbijanski
-
channel10
#1345 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Koliko je podravkin kecap? Helmansov od 800 gr. je pocesto na akciji i bude 2,95. Ali Jopet nebitno. Treba tražiti zamjene za hr proizvode i uzvratiti im sto je moguce bolje zbog njihove politike spram jednog naroda ove države.
- CPT
#1346 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
nije dobar, ni jeftinRugafet wrote:Joj njega, priča je počela baš o podravki, zato sam spomenuo njihov kečap koji je od li čan za tu cijenu. Naravno da ima boljih to uopšte nije bila poenta.channel10 wrote:Podravkin kecap da razvaljuje pored recimo Helmansa... Remia majoneza ubija bilo koju hrvatsku, kad vec gore navodite neke proizvode. Ali se postavlja pitanje ko uvozi te proizvode? Da li uvoze majorizirani ili neko drugi?
https://www.24sata.hr/potrosac/slatki-k ... aka-355528
Ima vise secera od nekih slatkih namaza. Skuplji je od nekih koji uopste ne dodaju secera. Sve je do (ne)informiranosti kupca.
- Rugafet
- insomnia78
#1348 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Strasno je u kakve stvari se ljudi ovdje kunu i bez čega ne mogu. Vegeta, kečap, pašteta, salama, hrenovke
Majko bozija, ko cetverogodisnjaci
Majko bozija, ko cetverogodisnjaci
-
moonca
#1349 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Zasto se cudis. Osnovni sastojci za familiju sa djecom. 
- insomnia78