Seyfo wrote:E vidiš hafise, nije istina. Takvu zatucanost i isključivost nećeš naći nigdje u BiH osim u dijelovima sa hrvatskom većinom. Pa jadni Ante govori o umišljenom rasizmu, tj.da su Bošnjaci druge rase i da imaju drukčiju fizionomiju lica, te da ih se može okom razlikovati od Hrvata. Takvo nešto nećeš nigdje drugdje u BiH naći, odgovorno tvrdim! Takođe je nezamislivo da jadni Ante nije bio na Starom mostu, jer misli da tamo hodaju vehabije sa sabljama i ako se on pojavi, da će ga zbog druge rase odmah poznati i tom istom sabljom ga skratiti za glavu. Dok recimo Bošnjaci iz istočnog dijela često odu u zapadni iz bilo kojeg razloga, kao i ja što odem npr.u Mepas.
Aha, imamo i psihologa amatera na forumu.
Vidiš, mnogo manje me čudi izjava maloljetnog Ante (koju su bošnjački mediji napumpali do beskraja i koja je postala svojevrsni ''hit'') od izjave četrdesetogodišnjeg muzičara, koji je na žalost i obišao poprilično svijeta a pretpostavljam i nabio nešto životnog iskustva u onu debelu guzicu, i koji bi tenkom po studentima, koji su igrom slučaja Hrvati. Normalno, izjava je bila u javnosti par dana i bog te veselio. Ali što kažeš Ante je gori od njega jer nije bio nikada na Starom mostu, a ovaj dobroćudni debeljko bi samo pucao iz tenka po gomili.
NE DAO BOG da je to izjavio neki hrvatski glazbenik za bilo kakvo okupljanje, bilo kojim povodom u nekom većinski bošnjačkom gradu - to bi se zahtijevalo hitno hapšenje, sudski proces zbog pozivanja na ubijanje Bošnjaka i to bi gorilo godinama u javnosti: uje, UZP-ejci, svi su oni isti, separatisti, fašisti, s kim mi živimo i ostala ''antifašistička'' preseravanja.
Da se ne zamaraš previše: radi se o nejednakim aršinima koje koristi onaj koji ima veću medijsku moć, ali i brojniju publiku.
Dok recimo Bošnjaci iz istočnog dijela često odu u zapadni iz bilo kojeg razloga, kao i ja što odem npr.u Mepas
Usput si mogao i dodati da nekoliko tisuća mostaraca s ''istočnog dijela'' (nek uđe u zapisnik: Bošnjaka) radi u ''zapadnom'' Mostaru, pa bilo da je kladionica, taksi, prodavaonica, građevina, sekuriti, pa i taj Mepas.... doduše, rijetki su slučajevi obrnutih primjera, ali to ima svoj razlog - zapadni dio ipak je nekoliko puta jači, barem što se tiče posla...mada nije ni to nešto ekstra.