Željko Komšić - Komšo

Locked
Hafis

#1326 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

Vilajet_Bosna wrote:
Aha, u redu. Onda nek' u zapisnik uđe neobični kamenjarac.
Inače su Vinkovi Puljići hercegovci. Često prezime u istočno od Neretve. Nekada ih je bilo gotovo do Trebinja.
pamoglo bi se reći i to da je neobičan. jer obični kamenjarci ne mogu smisliti recimo Sarajevo ili bilo koji grad sa bošnjačkom većinom, zaziru i bježe od njega kao od kuge, valjda kontaju (ko birvaktile jedan Ante iz Mostara) ako sretnu u njemu Bošnjake ili se od njih očešu na ulici, tokom recimo dnevne gužve kroz recimo Ferhadju, da će se ofarbat u crno. kardinal ipak živi u gradu sa bošnjačkom većinom.
Nije to ništa moj dobri vilajetu. Možeš misliti kako se tek osjeća neki neobični antifašist-patrijot kada dođe u neki grad s hrvatskom većinom...zaziru i bježe od njega kao od kuge. Valjda kontaju (k'o birvaktile onaj bubnjar-tenkist Amar) ako u njemu sretnu Hrvate ili se od njih očešu na ulici tijekom recimo dnevne gužve kroz recimo Radićevu, da će učiniti haram.
Sve ti je to moj dobri vilajete u pet grama isto....svugdje govana ima.
Seyfo

#1327 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Seyfo »

E vidiš hafise, nije istina. Takvu zatucanost i isključivost nećeš naći nigdje u BiH osim u dijelovima sa hrvatskom većinom. Pa jadni Ante govori o umišljenom rasizmu, tj.da su Bošnjaci druge rase i da imaju drukčiju fizionomiju lica, te da ih se može okom razlikovati od Hrvata. Takvo nešto nećeš nigdje drugdje u BiH naći, odgovorno tvrdim! Takođe je nezamislivo da jadni Ante nije bio na Starom mostu, jer misli da tamo hodaju vehabije sa sabljama i ako se on pojavi, da će ga zbog druge rase odmah poznati i tom istom sabljom ga skratiti za glavu. Dok recimo Bošnjaci iz istočnog dijela često odu u zapadni iz bilo kojeg razloga, kao i ja što odem npr.u Mepas.
Hafis

#1328 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

Seyfo wrote:E vidiš hafise, nije istina. Takvu zatucanost i isključivost nećeš naći nigdje u BiH osim u dijelovima sa hrvatskom većinom. Pa jadni Ante govori o umišljenom rasizmu, tj.da su Bošnjaci druge rase i da imaju drukčiju fizionomiju lica, te da ih se može okom razlikovati od Hrvata. Takvo nešto nećeš nigdje drugdje u BiH naći, odgovorno tvrdim! Takođe je nezamislivo da jadni Ante nije bio na Starom mostu, jer misli da tamo hodaju vehabije sa sabljama i ako se on pojavi, da će ga zbog druge rase odmah poznati i tom istom sabljom ga skratiti za glavu. Dok recimo Bošnjaci iz istočnog dijela često odu u zapadni iz bilo kojeg razloga, kao i ja što odem npr.u Mepas.
Aha, imamo i psihologa amatera na forumu.
Vidiš, mnogo manje me čudi izjava maloljetnog Ante (koju su bošnjački mediji napumpali do beskraja i koja je postala svojevrsni ''hit'') od izjave četrdesetogodišnjeg muzičara, koji je na žalost i obišao poprilično svijeta a pretpostavljam i nabio nešto životnog iskustva u onu debelu guzicu, i koji bi tenkom po studentima, koji su igrom slučaja Hrvati. Normalno, izjava je bila u javnosti par dana i bog te veselio. Ali što kažeš Ante je gori od njega jer nije bio nikada na Starom mostu, a ovaj dobroćudni debeljko bi samo pucao iz tenka po gomili.
NE DAO BOG da je to izjavio neki hrvatski glazbenik za bilo kakvo okupljanje, bilo kojim povodom u nekom većinski bošnjačkom gradu - to bi se zahtijevalo hitno hapšenje, sudski proces zbog pozivanja na ubijanje Bošnjaka i to bi gorilo godinama u javnosti: uje, UZP-ejci, svi su oni isti, separatisti, fašisti, s kim mi živimo i ostala ''antifašistička'' preseravanja.
Da se ne zamaraš previše: radi se o nejednakim aršinima koje koristi onaj koji ima veću medijsku moć, ali i brojniju publiku.
Dok recimo Bošnjaci iz istočnog dijela često odu u zapadni iz bilo kojeg razloga, kao i ja što odem npr.u Mepas
Usput si mogao i dodati da nekoliko tisuća mostaraca s ''istočnog dijela'' (nek uđe u zapisnik: Bošnjaka) radi u ''zapadnom'' Mostaru, pa bilo da je kladionica, taksi, prodavaonica, građevina, sekuriti, pa i taj Mepas.... doduše, rijetki su slučajevi obrnutih primjera, ali to ima svoj razlog - zapadni dio ipak je nekoliko puta jači, barem što se tiče posla...mada nije ni to nešto ekstra.
Seyfo

#1329 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Seyfo »

Ako misliš na Češljarov status na društvenim mrežama, on je izjavio da mu je profil hakovan i da to nije on te da ne dijeli takva uvjerenja. Sad je druga stvar ako mu ne vjeruješ. Jadni Ante je sve to svjesno izjavio u kameru i vrlo jasno je da je to itekako on,sa svojim stavovima, shvatanjem i, zašto ne reći, odgojem. Šta reći o njegovim roditeljima? Školi? Okolini u kojoj odrasta? Zločin koji su učinili jadnom djetetu je neopisiv. Goebbels im nije ravan. A ako ti je jedino Češljar što imaš replicirati na slučaj Ante - jer je to itekakav slučaj, dobar osnov za proučavanje psihologije i psihijatrije - to zbilja pokazuje stvari kakve i jesu: smatraš da je jadni Ante svakodnevna i normalna pojava u hrvatskom puku u BiH. Očekivati je iste stavove od Domagoja iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, Franje iz Gruda ili Marije iz Posušja: ako ikad u životu vide Bošnjaka, on je tamnoput poput Arapa, nosi beduinsku nošnju ispod koje krije sablju, kojom će im iste sekunde otfikariti glavu ako ih ikad vidi, ili se raznijeti bombom. zato ni slučajno ići na Stari most, stotinu metara dalje, Sarajevo ili bilo gdje sa bošnjačkom većinom.

Interesantno, sva jadna pobrojana djeca neće imati probleme sa Bošnjacima kad odrastu dok budu radili s njima u njemačkim fabrikama. Kad odu za Božić svojima, bit će tih par dana po starom.
Hafis

#1330 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

Seyfo wrote:Ako misliš na Češljarov status na društvenim mrežama, on je izjavio da mu je profil hakovan i da to nije on te da ne dijeli takva uvjerenja. Sad je druga stvar ako mu ne vjeruješ.
Dobro je, dalje nisam čitao.
Hafis

#1331 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

Prvi neuspješni pokušaj vađenja:
Komentar je važio za nacionaliste koji nisu dobro došli ni u jednu zemlju.
Ovde u BIH se mnogi petljaju, a ovi koji su tu, generalno, tu zemlju ne smatraju kao svoju, a kao žive u njoj. Čast izuzecima naravno. Na svim stranama na žalost. Tako da je između ostalog u nekim nedavnim prosvjedima urađeno mnogo losih stvari. Postoje klipovi i slike ljudi sa puškama i sl.
Tako da kada se prikazalo da su prosvjedi opet bili, ja sam se malo pronasao uvrijedjenim zbog toga i to napisao. To dakle vazi iskljucivo za nacionaliste i na podrucju BIH.
Niti ima veze sa HR niti slicno. I to znaju mnoge moje kolege iz HR jesam li ja konkretno ovakav ili onakav.
Također Dino sa kojim sviram nema veze sa tim. Pa nije ok da se sad pretjeruje i koriste novinarske spletke u tom pravcu. Ko se iz nekog razloga pronalazi u tome nije malo ok i njegov je problem.
Nemojte pretjerivati.
Dakle, iskljucivo...nacionalizam nije dobrodosao nigdje. Nadam se da to normalni i nezlonamjerni razumiju.
Pozdrav svima i nadam se da sam uspio objasniti reakciju na stanja koja se nekad grozna, a eto nekad i normalno, mirno desavaju 100km od mene
Drugi pokušaj vađenja, također neuspješan:
"Komentar koji je napisan pod mojim imenom na Facebooku portala Klix.ba, a pod postom o protestima studenata u Mostaru nisam napisao ja. Moj mail i profil su bili hakovani. Notifikacije o promijenjenoj šifri su obrisane, što sam shvatio tek jutro poslije kad se nisam uspio logovati ni na Facebook ni na e-mail. Sa mog e-maila su slane poruke novinarima i portalima u Hrvatskoj, kao dupli demantiji u dva različita perioda tokom te noći. Istina je da nisam napravio komentare, niti sam poslao pomenute mailove novinarima. Ali jesam obavio jedini telefonski razgovor s hrvatskim novinarom Vedranom Strukarom, u kojem sam dao izjavu i sve negirao, ali taj dio nije objavljen".

Možeš misliti kakav je tek njemu zločin okolina učinila....što kažeš neopisiv. Još i ove laži na kraju...tuga :cry:
spreca

#1332 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

Hafis wrote:
Seyfo wrote:E vidiš hafise, nije istina. Takvu zatucanost i isključivost nećeš naći nigdje u BiH osim u dijelovima sa hrvatskom većinom. Pa jadni Ante govori o umišljenom rasizmu, tj.da su Bošnjaci druge rase i da imaju drukčiju fizionomiju lica, te da ih se može okom razlikovati od Hrvata. Takvo nešto nećeš nigdje drugdje u BiH naći, odgovorno tvrdim! Takođe je nezamislivo da jadni Ante nije bio na Starom mostu, jer misli da tamo hodaju vehabije sa sabljama i ako se on pojavi, da će ga zbog druge rase odmah poznati i tom istom sabljom ga skratiti za glavu. Dok recimo Bošnjaci iz istočnog dijela često odu u zapadni iz bilo kojeg razloga, kao i ja što odem npr.u Mepas.
Aha, imamo i psihologa amatera na forumu.
Vidiš, mnogo manje me čudi izjava maloljetnog Ante (koju su bošnjački mediji napumpali do beskraja i koja je postala svojevrsni ''hit'') od izjave četrdesetogodišnjeg muzičara, koji je na žalost i obišao poprilično svijeta a pretpostavljam i nabio nešto životnog iskustva u onu debelu guzicu, i koji bi tenkom po studentima, koji su igrom slučaja Hrvati. Normalno, izjava je bila u javnosti par dana i bog te veselio. Ali što kažeš Ante je gori od njega jer nije bio nikada na Starom mostu, a ovaj dobroćudni debeljko bi samo pucao iz tenka po gomili.
NE DAO BOG da je to izjavio neki hrvatski glazbenik za bilo kakvo okupljanje, bilo kojim povodom u nekom većinski bošnjačkom gradu - to bi se zahtijevalo hitno hapšenje, sudski proces zbog pozivanja na ubijanje Bošnjaka i to bi gorilo godinama u javnosti: uje, UZP-ejci, svi su oni isti, separatisti, fašisti, s kim mi živimo i ostala ''antifašistička'' preseravanja.
Da se ne zamaraš previše: radi se o nejednakim aršinima koje koristi onaj koji ima veću medijsku moć, ali i brojniju publiku.
Dok recimo Bošnjaci iz istočnog dijela često odu u zapadni iz bilo kojeg razloga, kao i ja što odem npr.u Mepas
Usput si mogao i dodati da nekoliko tisuća mostaraca s ''istočnog dijela'' (nek uđe u zapisnik: Bošnjaka) radi u ''zapadnom'' Mostaru, pa bilo da je kladionica, taksi, prodavaonica, građevina, sekuriti, pa i taj Mepas.... doduše, rijetki su slučajevi obrnutih primjera, ali to ima svoj razlog - zapadni dio ipak je nekoliko puta jači, barem što se tiče posla...mada nije ni to nešto ekstra.
Cime je velicanje ratnih zlocinaca meksa varijanta od one izjave da ih tenkovima smiri.....ratni zlocinci su to vec uradili a ovaj i ako je rekao niko ga nije bendo za tu izjavu.....i cime si ti razlikujes od Ante ? sa takvim misljenjima o svojim sugradjanima.....tisuce Hrvata zivi rame uz rame u SA TZ ZE BI itd i nista im ne fali...ah da to su Bakirovi Hrvati Baklavashi
BHCluster

#1333 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by BHCluster »

Hafis wrote: Usput si mogao i dodati da nekoliko tisuća mostaraca s ''istočnog dijela'' (nek uđe u zapisnik: Bošnjaka) radi u ''zapadnom'' Mostaru, pa bilo da je kladionica, taksi, prodavaonica, građevina, sekuriti, pa i taj Mepas.... doduše, rijetki su slučajevi obrnutih primjera, ali to ima svoj razlog - zapadni dio ipak je nekoliko puta jači, barem što se tiče posla...mada nije ni to nešto ekstra.
A ta "jačina" se najbolje oslikava u "pozitivnom" polovanju Aluminija, Sveučilišna klinička bolnica, Aerodroma, itd...
Seyfo

#1334 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Seyfo »

Sad duboka analiza laze li Cesljar ili ne...stvarno bitno kao sto je i on sam bitan. Uostalom sta on "bi" ili ne uradio je takodje bitno :-) A to ti je jedini protuargument svemu ostalom sto sam napisao. I inace statusi na drustvenim mrezama su opcenito relevantni,bitni i sigurni.
Mirza007

#1335 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Mirza007 »

Nije (G)uznik na Mostar mislio. Da jeste rekao bi "pola grada sa hrvatskom vecinom". Sa hrvatskom vecinom su velegradovi Grude, Posusje, Ljubuski itd. Svaki ima Radicevu ulicu.
kakavdanakneiskustvu

#1336 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by kakavdanakneiskustvu »

.
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 23/11/2018 17:49, edited 1 time in total.
Hafis

#1337 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

Seyfo wrote:Sad duboka analiza laze li Cesljar ili ne...stvarno bitno kao sto je i on sam bitan. Uostalom sta on "bi" ili ne uradio je takodje bitno :-) A to ti je jedini protuargument svemu ostalom sto sam napisao. I inace statusi na drustvenim mrezama su opcenito relevantni,bitni i sigurni.
Ma ja, momak je ok, gdje bi on to.
Jebote, pa vidiš li mu ti glavu kakva je...nema šanse da bi ga zapala uloga partizana u nekom filmu... čak ni onog statistu u ulozi partizanskog simpatizera iz mase.
Upravo izgleda onako kako misli - čisto zlo.
Sad može s mirom bubnjati ilahije i kaside, a i to na ograničenom prostoru.
bingov buraz

#1338 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by bingov buraz »

Tip je u revoltu ispao glupan a vrlo vjerojatno i jeste.Kakve tenkove,mogao je napisati i nuklearne bojeve glave imamo ih koliko i ispravnih tenkova.Toliko o ozbiljnosti autora.
Hafis

#1339 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

bingov buraz wrote:Tip je u revoltu ispao glupan a vrlo vjerojatno i jeste.Kakve tenkove,mogao je napisati i nuklearne bojeve glave imamo ih koliko i ispravnih tenkova.Toliko o ozbiljnosti autora.
Znam da nije ovo prava tema, jer sam potegao ovaj slučaj, pošto je Seyfo ovdje, ničim izazvan potegao slučaj onog srednjoškolca, kletog Ante, kao eto što okolina radi od djece.
Pa velim, da i ja prikažem slučaj što okolina, a posebno mediji rade od odraslih ljudi, koji su navodno muzičari, tj. sex, lov, ribolov, rokenrol.

Da skratimo: Tenkist Amar bio u ''revoltu''??.
Da pokušam pogoditi zašto: Taj ga mirni prosvjed u Mostaru podsjetio na djetinjstvo u opkoljenom Sarajevu i sve ono prateće razaranje i umiranje. i onda vidio studente kako pale svijeće, u tom trenutku doživio je bolni fleš, sijevnulo mu je ono sve pred očima... e nećeš majke ti ga spalim opet po meni... i odvalio što je odvalio.
Nigdje veze. Lik je pao pod utjecaj aktualne antihrvatske histerije i ciljane dehumanizacije u medijima, koja se više i ne prikriva, i da bi bio u trendu, i on se malo priključio, ne bi li ispao progresivan u očima raje, tj. fanova ako ih je i imao.
Neću više o njemu...Ko ga jebe, nek se žali RAK-u na medije koji su stvorili takvo ozračje da je mislio da je to poželjno izjaviti.
bingov buraz

#1340 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by bingov buraz »

Pa i Ante je dijete debil ako je stvarno mislio ono što je izvalio.Rekao bih da ni jedan ni drugi nisu reprezenti generalno populacije.
Mislim ne volimo se ali mislim da se i ne mrzimo toliko.Dnevna politika da ali generalno Bosanci i Hercegovci su uz sve svoje mane ok bez obzira na bekgraund.Ne bi insan ostao gladan ni žedan da se nađe ni u najtvrđoj Hercegovini ni na Romaniji u srcu četništva.Imam iskustva znam šta pišem
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1341 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by pici »

ma dobar je ante ko mu predaje u skoli... od dilera drogom do mjeraca kukuruza

Image
Hafis

#1342 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

bingov buraz wrote:Pa i Ante je dijete debil ako je stvarno mislio ono što je izvalio.Rekao bih da ni jedan ni drugi nisu reprezenti generalno populacije.
Mislim ne volimo se ali mislim da se i ne mrzimo toliko.Dnevna politika da ali generalno Bosanci i Hercegovci su uz sve svoje mane ok bez obzira na bekgraund.Ne bi insan ostao gladan ni žedan da se nađe ni u najtvrđoj Hercegovini ni na Romaniji u srcu četništva.Imam iskustva znam šta pišem
Slažem se. Ne mogu se iz konteksta vaditi neki pojedinci i to predstavljati kao profil čitave jedne etničke, regionalne, vjerske ili bilo koje druge većezajednice.
Mali Ante uopće nije bitan kao što rekoh, ali ako ga se vadi kao primjer u ne znam koje svrhe, i ja sam za svaki slučaj izvukao ovog Amara.
Hafis

#1343 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

pici wrote:ma dobar je ante ko mu predaje u skoli... od dilera drogom do mjeraca kukuruza

Image
Vidi pičeta.
E jebat ga, pobrkao si Stolac i Mostar.
Sad bih ja trebao vaditi kojekakve crnjake gore po Bosni...nemam prečeg posla.
Vego, vjeruješ li mi da sam prvi put u karijeri ovdje čuo za taj tvoj Semizovac...stvarno. Ja mislio neka zajebancija...termin iz nadrealista.
Vego, ima li i u vas u toj selendri kakvih interesantnih likova. Daj, podijeli to s nama.
Fudo387

#1344 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Fudo387 »

Hafis wrote:
pici wrote:ma dobar je ante ko mu predaje u skoli... od dilera drogom do mjeraca kukuruza

Image
Vidi pičeta.
Vego, vjeruješ li mi da sam prvi put u karijeri ovdje čuo za taj tvoj Semizovac...stvarno. Ja mislio neka zajebancija...termin iz nadrealista.
Vego, ima li i u vas u toj selendri kakvih interesantnih likova. Daj, podijeli to s nama.
Kad do neki dan, kako velis, nisi cuo za Tudjmana, kako ces za Semizovac...jel.
kakavdanakneiskustvu

#1345 Re: Željko Komšić - Komšo

Fudo387 wrote:
Hafis wrote:

Image
Vidi pičeta.
Kad do neki dan, kako velis, nisi cuo za Tudjmana, kako ces za Semizovac...jel.
to ti ozbiljno,da nije do nedavno cuo za krivoustog?
spreca

#1346 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

Image
ma :izet: ih obojicu....Da je Ante to izjavio 45'te ja bih ga shvatio ali kad to izjavi u drugoj dekadi XXI vijeka u eri interneta i visokih tehnologija onda je to dijgnoza
Fudo387

#1347 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Fudo387 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Najozbiljnije, frajer mrtav hladan napisao, sve na fazon kako je lafo apolitican i nezainteresovan za te nase zajebancije...
Ima to njegov pajdara kemura uslikano i arhivisano. :lol:
kakavdanakneiskustvu

#1348 Re: Željko Komšić - Komšo

Fudo387 wrote:
Najozbiljnije, frajer mrtav hladan napisao, sve na fazon kako je lafo apolitican i nezainteresovan za te nase zajebancije...

izvini sto opet pitam,ovaj hafis to napisao,da nije do nedavno cuo za krivoustog????,ovdje na forumu to napisao???
Fudo387

#1349 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Fudo387 »

Fudo387 wrote:

izvini sto opet pitam,ovaj hafis to napisao,da nije do nedavno cuo za krivoustog????,ovdje na forumu to napisao???
Da.
Jel ja jarane pisem na japanskom?
kakavdanakneiskustvu

#1350 Re: Željko Komšić - Komšo

ne,ali valjda shvatas da je to za ne povjerovati??,i pritom ne mislim da ti izmisljas
Locked