Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Laertes

#1326 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Laertes »

Pogotovo uzevši u obzir "ljubav" koja ovdje vlada :lol:
Kao da pomiješaš Armeniju i Azerbejdžan.
Muhamed Đakmić

#1327 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Muhamed Đakmić »

To je generalno osnovna doza respekta.

Ako si toliko nezainteresovan da ne znaš razlikovati zastave Srbije i Hrvatske, odnosno da ti je to sve isto, ti si debilčina, zvao se Marko, Mirko, Huso, Hans, Pierre, Jack, John ili kako god.
dječak sa šibicama

#1328 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by dječak sa šibicama »

Vecina njih ne zna ni gdje Srbija, Bosna, Hrvatska, niti ih je briga.

Bas smo bitni u pm :D
bingov buraz

#1329 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by bingov buraz »

Muhamed Đakmić wrote:Ovako je bilo prije malo više od pola godine :D

E moj Mascherano kad ti raspali Iwobi ovako napravi dijete vrijeme je za kopačke o klin.
AmiĐa_Idriz

#1330 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by AmiĐa_Idriz »

I opet klasika priča "zašto bi se Švabo npr zamarao sa ovim krajevima", ma jebem ti više Švabu nisu meleci Božiji.
Muhamed Đakmić

#1331 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Muhamed Đakmić »

Pa ti koji ne znaju ili neće da znaju su generalno zatucaniji od onih o kojima ne žele znati ništa.
Fudo387

#1332 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Fudo387 »

dječak sa šibicama wrote:Vecina njih ne zna ni gdje Srbija, Bosna, Hrvatska, niti ih je briga.

Bas smo bitni u pm :D
Znaju, Hollywood prate svi, a oni su svoje rekli. :D
Edin H.

#1333 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Edin H. »

Muhamed Đakmić wrote:To je generalno osnovna doza respekta.

Ako si toliko nezainteresovan da ne znaš razlikovati zastave Srbije i Hrvatske, odnosno da ti je to sve isto, ti si debilčina, zvao se Marko, Mirko, Huso, Hans, Pierre, Jack, John ili kako god.
Hajd' nabroj sada u sebi sve zemlje bivseg Sovjetskog Saveza koje nisu i jesu u Rusiji i proisjeti se njihovih zastava. :D

Mene neki dan deset ljudi presrelo na poslu dacestita i pohvali igru Hrvatske, cekaju ba da dodjem, a znaju da sam iz BiH, ali to su ti tamo. :D

Lakse je ljudima svrstavati u regione, nego u pojedinacne zemlje.
Fudo387

#1334 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Fudo387 »

Edin H. wrote:
Muhamed Đakmić wrote:To je generalno osnovna doza respekta.

Hajd' nabroj sada u sebi sve zemlje bivseg Sovjetskog Saveza koje nisu i jesu u Rusiji i proisjeti se njihovih zastava. :D

Mene neki dan deset ljudi presrelo na poslu dacestita i pohvali igru Hrvatske, cekaju ba da dodjem, a znaju da sam iz BiH, ali to su ti tamo. :D

Lakse je ljudima svrstavati u regione, nego u pojedinacne zemlje.
Bas mi je cudno da tebe starog fanatikosa presretaju i hvale igru Hrvatske. :lol:
Muhamed Đakmić

#1335 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Muhamed Đakmić »

Pa znam ja te sve zemlje, ali igrom slučaja, a znam im i zastave i glavne gradove. Prihvatam da to nije normalno znati u po dana i noći :D

Ali ovako nešto kad kucaš, kao ovaj neki novinar tekst, i onda ubaciš zastavu Srbije na mjesto zastave Hrvatske, pitam se kako to uspiješ izvesti a da nije namjerno :D

Zapravo, s obzirom na to na kakve se gluposti navlače klikovi, možda baš namjerno i stave ovu znajući da će ljudi komentarisati i otvarati tekst :roll:

Evo ukucam sad na google Croatia flag, pa nema apsolutno nigdje zastave Srbije. S obzirom na to da se ove ilustrativne slike većinom uzimaju sa google-a, ovo je 100% namjerno urađeno :D
Last edited by Muhamed Đakmić on 24/06/2018 11:55, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#1336 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Mog prijatelja iz djetinjstva u Americi i nakon evo 20 godina zivota tamo, i dalje smatraju da je iz Rusije, i on se pomirio sa tim.

Nego ovo oko novinarskog preseravanja i euforije, ovi sa telegrama su od Argentine napisali brat bratu 5 ili 6 tekstova o velikom Dalicu i jos vecem Modricu, neka popuse od Islanda napisat ce 12 tekstova o promasenoj taktici i je li moralo ici sa rezervnom ekipom, iako to nista ne mora znaciti.

Novinari i internet pomalo ubijaju draz ove igre i sporta opcenito, smaraju sa nepreglednim i dosadnim teoremama, hvalisanjem i pljuvanjem ekipe ovisno o rezultatu, novinarstvo na dnevnopolitickom nivou. Desava se da u toku jednog prvenstva svoju ekipu popljuju i bace u nebesa po nekoliko puta. Sve zarad citanosti portala i jebenog "a onda se dogodilo nesto sto niko nije ocekivao" klikbajta.
Muhamed Đakmić

#1337 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Muhamed Đakmić »

Ali ne bave se telegram i telesport klikbejtom.

Iako se slažem da nekad pretjeruju u svojim analizama (a komplekse koje je Dinamo nabio Holigi neću da spominjem), ipak su najbolje od novinarstva što postoji u Hrvatskoj.
pirmin

#1338 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by pirmin »

Velika je vecina onih koje zivo boli visuljak kakvih je sve plemena izrodila Jugoslavija.
Takav sam barem ja stekao utisak u Austriji koja je eto susjedna zemlja bila.
Muhamed Đakmić

#1339 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Muhamed Đakmić »

E nek su Austrijanci bolji :D
AmiĐa_Idriz

#1340 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by AmiĐa_Idriz »

Nisu loši podcasti na Sport Klubu, osim kad Srbija igra, tada Vladu uhvati onaj njegov Manchester sindrom :skoljka:
dječak sa šibicama

#1341 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Telegram/telesport uzimam kao primjer jer sam maloprije citao neki tekst, jos gori su Jutarnji koji je postao klasicni klikbajt portal, index da ne spominjem oni vise ne znaju ni sta pisu, nekad je sportnet bio ok dok su tamo pisali jurisic i pacak ali to vise nije to a i sad su postali RTL-ov sportski mladji brat.

Slicna je prica sa nasim portalima, a o srpskim da ne govorim, oni se uglavnom bave orlovima i belosvetskim zaverama.
dječak sa šibicama

#1342 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

pirmin wrote:Velika je vecina onih koje zivo boli visuljak kakvih je sve plemena izrodila Jugoslavija.
Takav sam barem ja stekao utisak u Austriji koja je eto susjedna zemlja bila.
Ma libo ih patka sve za nas, gledam neki dan onom Belichiku u NFL dodijelili nekakav hrvatski dres, on obukao sretan smjeska se, a lik do prije tri godine nije ni znao da je Hrvat.

Ja do rata u Siriji nikad cuo za Alepo, iskreno receno. A sad znam istorijsku vaznost tog grada :D prosto neke stvari te ne interesuju, dok te ne zainteresuju. Tako i njih boli neka stvar za grbove na balkanu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1343 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Velkoski »

Sve zastave svijeta sam znao prije nego sam krenuo u osnovnu... :mrgreen: Još sada postoji i Gugl :oops:
Muhamed Đakmić

#1344 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Muhamed Đakmić »

Ko hoće da nauči zastave, glavne gradove, položaj na karti i oblik svih zemalja svijeta te njihovu valutu i broj stanovnika i još par nekih stvari, nek skine World Geography kviz :D Ili Svjetska geografija kviz. Stvarno je vrhunski :D

Nije reklama, niti sam učestvovao u pravljenju niti imam ikakve veze sa tim, samo igram i sviđa mi se :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1345 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by _BataZiv_0809 »

Ma znao si ove "udarne", ali nije tema uopste...elementarno pismenom covjeku se ovakve greske ne bi smjele potkrasti, ali cinjenica je da je vrlo tesko objasniti razlike medju slicnim narodima...
BlueBlood

#1346 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by BlueBlood »

AmiĐa_Idriz

#1347 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by AmiĐa_Idriz »

Gamad, izgradio bi kip Infantina dimenzija Kipa Slobode kada bi zauvijek izbacio Južnoameričke repke iz svih takmičenja.
Edin H.

#1348 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Edin H. »

Fudo387 wrote: Bas mi je cudno da tebe starog fanatikosa presretaju i hvale igru Hrvatske. :lol:
Joj jesi ti pegla frajer :D , ne znam sto te to intrigira toliko, pa upravo zato, jer znaju da landaram po utakmicama, a znaju da ima nekakve veze.
Uostalom bio sam sa prijateljem Hrvatom i nekim curama (kako oni kazu) i kada je igrala Hrvatska u Engleskoj, a isao je i on sa nama recimo u Portugal (utjecaj Cire Blazevica preptostavljam).

Vidimo se 8 septembra, hoces da ti nabavim ulaznicu?
Laertes

#1349 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Laertes »

Ma što je najgore, stavili su dres Srbije sa 4C, i piše Srbija na njemu, a ne zastavu.
Edin H.

#1350 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Edin H. »

dječak sa šibicama wrote:Mog prijatelja iz djetinjstva u Americi i nakon evo 20 godina zivota tamo, i dalje smatraju da je iz Rusije, i on se pomirio sa tim.
A jeste ima i to kad pitaju: "Je li se granicite sa Rusijom?" :D
Locked