GandalfSivi wrote:
Taman krenuh odgovoriti na drugoj temi, ali mi nece biti mrsko ni ovdje. Za Falatara si u pravu, ne znamo sta ce uraditi, i da bio je dugo vani, treba jos da nauci. Ima dosta Ali sa druge strane za Zeljku znamo. Osam godina u Predsjednistvu, niti jedan znacajniji medjunarodni sporazum nije potpisan (jeste indegerencija predsjednistva), nista na izgradnji image-a drzave nije uradjeno, apsolutno potraceno vrijeme. Bio poslanik zadnje tri godine, niti jedne ne samo inicijative, ali niti jednog poslanickog pitanja nije postavio. U zadnje cetiri godine pokazao je zavidnu kolicinu nesposobnosti i u vlastitoj stranci, gdje smo uzivo mogli gledati kako mu se stranka raspada iz dana u dan.
Ovo ne pricam zato sto imam drugog favorita (za Falatara necu glasati, jer me NS jos nije uvjerila da su ozbiljna stranka, ne zavaljuju oni njega, nego sami sebe, drzeci se udobnog hlada opozicije), ne pricam ni zato sto imam nesto protiv Zeljke (fala bogu forum pamti sve, nadji mi komentare iz 2010 kada sam cijelu noc ostao budan gledajuci brojanje glasova i kako Zeljko razvaljuje Ivu/Miru kako se zvase). Svaka njemu cast i na Zlatnom ljiljanu, posteno ga je dobio, braneci grad i drzavu, ali kao politicar ne zna brate. Jebiga, ne zna i bog. 12 godina se pokusava dokazati, pao je na sve i jednom ispitu. Shvatam ja borbu protiv Covica i sve, ali skloni se ustranu, reci evo imamo nekoga ko prvo i osnovno zna (ili ce barem pokusati), a drugo i nezamjerljivo nije prst u oko ogromnoj vecini stanovnistva koje zivi dole (i nemoj me molim te uhvatiti za ovu recenicu). Ako mu je fakat drzava i progres na pameti, neka se skloni ustranu i da nekome drugom da pokusa, nista drugo... On ni danas nema niti jednu politiku sem borbe protiv Covica definisanu...
ja nikada nisam rekao da je komsic radnik i da je ucinio nesto za imidz drzave. zapravo do sada to niti jedan poslijeratni predsjednik i nije, ali je samo komsic na odstrijelu. i koliko god se sudrzavao da ne komentiram njega, jednostavno moram.
i onda se pojavi spin kako komsic nista nije uradio, pa im ja zalijepim par linkova i apelacija koje je uputio ustavnom sudu, pa onda se vrate na pricu kako je to demagogija i ubleha. cekaju da taj post zastari i onda opet po starom.
najgore u svemu je sto se komsic svjesno etiketira, dok ostali koji su bili i koji ce sutra biti u predsjednistvu, nisu nista vise uradili od njega, niti ce uraditi i onu su radnici, jer organiziraju iftare, prijeme u pravoslavnim i katolickim crkvama i svaki dan se raspravljaju ciji je veci. ali oni su radnici, nemojte tako.
I cinjenica je da ce svaki predsjednik drzave prisustvovati gala vecerama, otvarat ce sajmove meda i pcelarstva, 100 metara asfalta, malo kruznog toka, obilaziti boracke manifestacije i tako protraciti 4 godine.
i isto to bi i falatar radio. samo sto je razlika izmedju komsica i falatara u tomu sto komsic posjeduje matematiku da pobijedi, a falatar ne, jer tesko ce falatar u travniku dobiti 5 hiljada glasova, dok ce ih komsic dobiti. to je cinjenica i to cemo vidjeti na izborima.