Ne idem nigdje iz BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bluemore

#1326 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

Radio Sarajevo wrote:Image

Ako vam je ovo zabremedet, idite u Malme, ali ja neću. Kad vidim boju ovog pijeska, odmah se sjetim kako zapuše vjetar i kako pada kiša 10 mjeseci godišnje. Fak det šit. Radije ću hodati našim planinama, ići na naše more i zajebavati se kad mi je ćejf.

Klima je slična i ovdje gdje sam, i zbog toga ću i dići sidro.
Ako si dovoljno zaradio dizi sidro i pici po planinama :thumbup:
HAVANA

#1327 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Ih zelju.Ja to s balkona gledam.
Radio Sarajevo

#1328 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Radio Sarajevo »

Bluemore wrote:Ako si dovoljno zaradio dizi sidro i pici po planinama :thumbup:

Rekao sam i ranije, vani sam iz drugih razloga, živio sam u više zemalja, a finansije mi nikad nisu bile problem. Naredna stanica je mi Slovenija, za nekih godinu - dvije, to je dovoljno blizu Bosne.
Bluemore

#1329 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

Radio Sarajevo wrote:

Rekao sam i ranije, vani sam iz drugih razloga, živio sam u više zemalja, a finansije mi nikad nisu bile problem. Naredna stanica je mi Slovenija, za nekih godinu - dvije, to je dovoljno blizu Bosne.
Aha ne vracas se samo tiho patis
Kontam :thumbup:
Radio Sarajevo

#1330 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Radio Sarajevo »

Bluemore wrote:
Radio Sarajevo wrote:

Aha ne vracas se samo tiho patis
Kontam :thumbup:
Nisam nigdje rekao da patim. Samo pokušavam reći da stvari nisu crno-bijele.

Izgleda da na ovom forumu postoje samo dva tipa ljudi, oni koji pljuju po svemu našem, i oni koji to dižu u nebesa. Nisu ni jedni, a ni drugi u pravu.
moonca

#1331 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by moonca »

Jucer mi prijatelji iz Kanade rekose da im poznanica sve rasprodala i vraca se u BRCKO na selo, da obradjuju zemlju i uzivaju u penziji. :shock:

:cry: Ne mogu vjerovati da i takvih ima.
O, da ,posjetiti ce jos jednom KUBU,jer nece moci priustiti vise. :roll:
HAVANA

#1332 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Iskreno,da mi je kako umiksat ovog i onog. :D Al onda nit bi ovo bilo ovo,nit bi ono bilo ono.
muha_sa

#1333 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by muha_sa »

Radio Sarajevo wrote:

Izgleda da na ovom forumu postoje samo dva tipa ljudi, oni koji pljuju po svemu našem, i oni koji to dižu u nebesa. Nisu ni jedni, a ni drugi u pravu.
i treci koji žive ovdje i ne pljuju ove što su vani nit dižu ovo ovdje u nebesa :-) vec žive svoj život i uživaju u istom u granicama svojih mogucnosti--jakako
Radio Sarajevo

#1334 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Radio Sarajevo »

muha_sa wrote:
Radio Sarajevo wrote:

i treci koji žive ovdje i ne pljuju ove što su vani nit dižu ovo ovdje u nebesa :-) vec žive svoj život i uživaju u istom u granicama svojih mogucnosti--jakako
Drago mi je da ima i takvih.

Ima i onih koji žive vani, ali pokušavaju realno sagledati stvari.
moonca

#1335 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by moonca »

HAVANA wrote:Iskreno,da mi je kako umiksat ovog i onog. :D Al onda nit bi ovo bilo ovo,nit bi ono bilo ono.
Svi mi vani i nakon ---***** godina, cekamo da zivimo...i necemo docekati.Tu je razlika izmedju biti kuci i vani. :-)
HAVANA

#1336 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

moonca wrote:
HAVANA wrote:Iskreno,da mi je kako umiksat ovog i onog. :D Al onda nit bi ovo bilo ovo,nit bi ono bilo ono.
Svi mi vani i nakon ---***** godina, cekamo da zivimo...i necemo docekati.Tu je razlika izmedju biti kuci i vani. :-)
Ne znam,ja sam svoj cilj ispunio.I to smatram najvecim uspjehom.Najdrazi izazov koji sam uspjesno savladao.Svako zna sta mu pase i na sta je spreman.Nek radi kako misli da treba.
Bluemore

#1337 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

Mixer bi dao ruke 8-)
Ommadawn

#1338 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Ommadawn »

Radio Sarajevo wrote:Image

Ako vam je ovo zabremedet, idite u Malme, ali ja neću. Kad vidim boju ovog pijeska, odmah se sjetim kako zapuše vjetar i kako pada kiša 10 mjeseci godišnje. Fak det šit. Radije ću hodati našim planinama, ići na naše more i zajebavati se kad mi je ćejf.

Klima je slična i ovdje gdje sam, i zbog toga ću i dići sidro.
Na ovoj se plazi kupao i suncao ljeta 1993-e. Nije bilo lose. Ali vjetar ubi - jedan od razloga sto smo odselili iz Malmöa i nismo se sekunde pokajali.
Kisa ne pada 10 mjeseci godisnje. Ali nakon onih ljetnih vrucina u BiH nikad se vise kisi nisam radovao. I dobro je dok pada - vode je alarmantno sve manje i manje.
Lijepe su nase planine i rijeke - sve dok ne naletis na neku minu iz proslog rata setajuci planinom i dok ne vidis hrpu smeca u rijekama koje se zakacilo na savijene grane drveca.
Lijepi su i nasi gradovi - samo da nema onog smoga, nekulture u saobracaju, divljih gradnji i smeca pored kontejnera.
Ali ovo je moje osobno misljenje i razlozi zasto ne zivim u BiH.
moonca

#1339 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by moonca »

Lijepe su nase planine i rijeke - sve dok ne naletis na neku minu iz proslog rata setajuci planinom i dok ne vidis hrpu smeca u rijekama koje se zakacilo na savijene grane drveca.
Lijepi su i nasi gradovi - samo da nema onog smoga, nekulture u saobracaju, divljih gradnji i smeca pored kontejnera.
Zbog ovoga se ne odlazi,VEC organizujes radne akcije , dogadjaje, na kreativan nacin naucis omladinu kako da zivi i cuva okolinu.

Ide se zbog neizvjesnosti,politike, korupcije-- drzava se svela na OPSTINU CENTAR. :-)
Ommadawn

#1340 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Ommadawn »

moonca wrote:
Zbog ovoga se ne odlazi,VEC organizujes radne akcije , dogadjaje, na kreativan nacin naucis omladinu kako da zivi i cuva okolinu.

Ide se zbog neizvjesnosti,politike, korupcije-- drzava se svela na OPSTINU CENTAR. :-)
Koga nauciti?? Neces stici ni zinuti a vec ce te napasti. Ne zna ko biva omladina kako se cuva okolina pa im treba neko doci da im kaze. Ja se sa jaranom koji u Svedskoj zivi zakacih na mrtvo ime kad je bacio smece u Vrbas. "Ko mu jebe mater, bacaju i ostali, ha ja, nismo u Svedskoj..."
djevojka bez imena

#1341 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by djevojka bez imena »

Jok ne odlazim. Trpjeti ću i bit će mi ok da jedna prodavačica u Dm, ima skoro istu platu kao ja, nakon 17 godina školovanja. :|
insomnia78

#1342 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by insomnia78 »

Ope se ova raspojasala
muha_sa

#1343 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by muha_sa »

insomnia78 wrote:Ope se ova raspojasala
:lol: :lol:
kloniran

#1344 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by kloniran »

djevojka bez imena wrote:Jok ne odlazim. Trpjeti ću i bit će mi ok da jedna prodavačica u Dm, ima skoro istu platu kao ja, nakon 17 godina školovanja. :|
niko ti nije kriv sto si se skolala 17 godina :mrgreen:
mogla si ko drug dino, za mjesec godinu dati :mrgreen:
drndalo

#1345 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by drndalo »

Nije Dino drug, on je gospodin...
Edin H.

#1346 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Edin H. »

Radio Sarajevo wrote:
insomnia78 wrote:A inace je isto gledati ZeljA i Borusiju
Ja više volim gledati Želju.
Naravno, WTF are Borussia :shock:
moonca

#1347 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by moonca »

djevojka bez imena wrote:Jok ne odlazim. Trpjeti ću i bit će mi ok da jedna prodavačica u Dm, ima skoro istu platu kao ja, nakon 17 godina školovanja. :|
Zasto da ne odes,ako ti se ukaze prilika. Smatraj to kao dio obrazovanja vani. Ti si prihvatila da budes asistent,ako se ne varam?

:)
radiša

#1348 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by radiša »

Placa svabo svoje radnike kako treba a ne ko nasi klosari koji tebe sa 17 godina skole ne cijene 2%.
pustopoljina

#1349 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by pustopoljina »

radiša wrote:
Placa svabo svoje radnike kako treba a ne ko nasi klosari koji tebe sa 17 godina skole ne cijene 2%.
ne bi me cudilo ni da ta u dm-u ima diplomu na polici u svojoj sobi...skuplja prasinu...
moonca

#1350 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by moonca »

Ommadawn wrote:
moonca wrote:

Koga nauciti?? Neces stici ni zinuti a vec ce te napasti. Ne zna ko biva omladina kako se cuva okolina pa im treba neko doci da im kaze. Ja se sa jaranom koji u Svedskoj zivi zakacih na mrtvo ime kad je bacio smece u Vrbas. "Ko mu jebe mater, bacaju i ostali, ha ja, nismo u Svedskoj..."
:) https://www.facebook.com/RTSinfo/videos ... 700977652/
Post Reply