Ako si dovoljno zaradio dizi sidro i pici po planinamaRadio Sarajevo wrote:
Ako vam je ovo zabremedet, idite u Malme, ali ja neću. Kad vidim boju ovog pijeska, odmah se sjetim kako zapuše vjetar i kako pada kiša 10 mjeseci godišnje. Fak det šit. Radije ću hodati našim planinama, ići na naše more i zajebavati se kad mi je ćejf.
Klima je slična i ovdje gdje sam, i zbog toga ću i dići sidro.
Ne idem nigdje iz BiH
- Bluemore
#1326 Re: Ne idem nigdje iz BiH
- HAVANA
#1327 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ih zelju.Ja to s balkona gledam.
- Radio Sarajevo
#1328 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Bluemore wrote:Ako si dovoljno zaradio dizi sidro i pici po planinama
Rekao sam i ranije, vani sam iz drugih razloga, živio sam u više zemalja, a finansije mi nikad nisu bile problem. Naredna stanica je mi Slovenija, za nekih godinu - dvije, to je dovoljno blizu Bosne.
- Bluemore
#1329 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Aha ne vracas se samo tiho patisRadio Sarajevo wrote:Bluemore wrote:Ako si dovoljno zaradio dizi sidro i pici po planinama
Rekao sam i ranije, vani sam iz drugih razloga, živio sam u više zemalja, a finansije mi nikad nisu bile problem. Naredna stanica je mi Slovenija, za nekih godinu - dvije, to je dovoljno blizu Bosne.
Kontam
- Radio Sarajevo
#1330 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Nisam nigdje rekao da patim. Samo pokušavam reći da stvari nisu crno-bijele.Bluemore wrote:Aha ne vracas se samo tiho patisRadio Sarajevo wrote:Bluemore wrote:Ako si dovoljno zaradio dizi sidro i pici po planinama
Kontam
Izgleda da na ovom forumu postoje samo dva tipa ljudi, oni koji pljuju po svemu našem, i oni koji to dižu u nebesa. Nisu ni jedni, a ni drugi u pravu.
-
moonca
#1331 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Jucer mi prijatelji iz Kanade rekose da im poznanica sve rasprodala i vraca se u BRCKO na selo, da obradjuju zemlju i uzivaju u penziji.
Ne mogu vjerovati da i takvih ima.
O, da ,posjetiti ce jos jednom KUBU,jer nece moci priustiti vise.
O, da ,posjetiti ce jos jednom KUBU,jer nece moci priustiti vise.
- HAVANA
#1332 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Iskreno,da mi je kako umiksat ovog i onog.
Al onda nit bi ovo bilo ovo,nit bi ono bilo ono.
- muha_sa
#1333 Re: Ne idem nigdje iz BiH
i treci koji žive ovdje i ne pljuju ove što su vani nit dižu ovo ovdje u nebesaRadio Sarajevo wrote:
Nisam nigdje rekao da patim. Samo pokušavam reći da stvari nisu crno-bijele.
Izgleda da na ovom forumu postoje samo dva tipa ljudi, oni koji pljuju po svemu našem, i oni koji to dižu u nebesa. Nisu ni jedni, a ni drugi u pravu.
- Radio Sarajevo
#1334 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Drago mi je da ima i takvih.muha_sa wrote:i treci koji žive ovdje i ne pljuju ove što su vani nit dižu ovo ovdje u nebesaRadio Sarajevo wrote:
Nisam nigdje rekao da patim. Samo pokušavam reći da stvari nisu crno-bijele.
Izgleda da na ovom forumu postoje samo dva tipa ljudi, oni koji pljuju po svemu našem, i oni koji to dižu u nebesa. Nisu ni jedni, a ni drugi u pravu.vec žive svoj život i uživaju u istom u granicama svojih mogucnosti--jakako
Ima i onih koji žive vani, ali pokušavaju realno sagledati stvari.
-
moonca
#1335 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Svi mi vani i nakon ---***** godina, cekamo da zivimo...i necemo docekati.Tu je razlika izmedju biti kuci i vani.HAVANA wrote:Iskreno,da mi je kako umiksat ovog i onog.Al onda nit bi ovo bilo ovo,nit bi ono bilo ono.
- HAVANA
#1336 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ne znam,ja sam svoj cilj ispunio.I to smatram najvecim uspjehom.Najdrazi izazov koji sam uspjesno savladao.Svako zna sta mu pase i na sta je spreman.Nek radi kako misli da treba.moonca wrote:Svi mi vani i nakon ---***** godina, cekamo da zivimo...i necemo docekati.Tu je razlika izmedju biti kuci i vani.HAVANA wrote:Iskreno,da mi je kako umiksat ovog i onog.Al onda nit bi ovo bilo ovo,nit bi ono bilo ono.
- Bluemore
#1337 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Mixer bi dao rukeHAVANA wrote:Iskreno,da mi je kako umiksat ovog i onog.Al onda nit bi ovo bilo ovo,nit bi ono bilo ono.
- Ommadawn
#1338 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Na ovoj se plazi kupao i suncao ljeta 1993-e. Nije bilo lose. Ali vjetar ubi - jedan od razloga sto smo odselili iz Malmöa i nismo se sekunde pokajali.Radio Sarajevo wrote:
Ako vam je ovo zabremedet, idite u Malme, ali ja neću. Kad vidim boju ovog pijeska, odmah se sjetim kako zapuše vjetar i kako pada kiša 10 mjeseci godišnje. Fak det šit. Radije ću hodati našim planinama, ići na naše more i zajebavati se kad mi je ćejf.
Klima je slična i ovdje gdje sam, i zbog toga ću i dići sidro.
Kisa ne pada 10 mjeseci godisnje. Ali nakon onih ljetnih vrucina u BiH nikad se vise kisi nisam radovao. I dobro je dok pada - vode je alarmantno sve manje i manje.
Lijepe su nase planine i rijeke - sve dok ne naletis na neku minu iz proslog rata setajuci planinom i dok ne vidis hrpu smeca u rijekama koje se zakacilo na savijene grane drveca.
Lijepi su i nasi gradovi - samo da nema onog smoga, nekulture u saobracaju, divljih gradnji i smeca pored kontejnera.
Ali ovo je moje osobno misljenje i razlozi zasto ne zivim u BiH.
-
moonca
#1339 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Zbog ovoga se ne odlazi,VEC organizujes radne akcije , dogadjaje, na kreativan nacin naucis omladinu kako da zivi i cuva okolinu.Lijepe su nase planine i rijeke - sve dok ne naletis na neku minu iz proslog rata setajuci planinom i dok ne vidis hrpu smeca u rijekama koje se zakacilo na savijene grane drveca.
Lijepi su i nasi gradovi - samo da nema onog smoga, nekulture u saobracaju, divljih gradnji i smeca pored kontejnera.
Ide se zbog neizvjesnosti,politike, korupcije-- drzava se svela na OPSTINU CENTAR.
- Ommadawn
#1340 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Koga nauciti?? Neces stici ni zinuti a vec ce te napasti. Ne zna ko biva omladina kako se cuva okolina pa im treba neko doci da im kaze. Ja se sa jaranom koji u Svedskoj zivi zakacih na mrtvo ime kad je bacio smece u Vrbas. "Ko mu jebe mater, bacaju i ostali, ha ja, nismo u Svedskoj..."moonca wrote:Zbog ovoga se ne odlazi,VEC organizujes radne akcije , dogadjaje, na kreativan nacin naucis omladinu kako da zivi i cuva okolinu.Lijepe su nase planine i rijeke - sve dok ne naletis na neku minu iz proslog rata setajuci planinom i dok ne vidis hrpu smeca u rijekama koje se zakacilo na savijene grane drveca.
Ide se zbog neizvjesnosti,politike, korupcije-- drzava se svela na OPSTINU CENTAR.
- djevojka bez imena
#1341 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Jok ne odlazim. Trpjeti ću i bit će mi ok da jedna prodavačica u Dm, ima skoro istu platu kao ja, nakon 17 godina školovanja. 
- insomnia78
#1342 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ope se ova raspojasala
- muha_sa
#1343 Re: Ne idem nigdje iz BiH
insomnia78 wrote:Ope se ova raspojasala
- kloniran
#1344 Re: Ne idem nigdje iz BiH
niko ti nije kriv sto si se skolala 17 godinadjevojka bez imena wrote:Jok ne odlazim. Trpjeti ću i bit će mi ok da jedna prodavačica u Dm, ima skoro istu platu kao ja, nakon 17 godina školovanja.
mogla si ko drug dino, za mjesec godinu dati
- drndalo
#1345 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Nije Dino drug, on je gospodin...
- Edin H.
#1346 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Naravno, WTF are BorussiaRadio Sarajevo wrote:Ja više volim gledati Želju.insomnia78 wrote:A inace je isto gledati ZeljA i Borusiju
-
moonca
#1347 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Zasto da ne odes,ako ti se ukaze prilika. Smatraj to kao dio obrazovanja vani. Ti si prihvatila da budes asistent,ako se ne varam?djevojka bez imena wrote:Jok ne odlazim. Trpjeti ću i bit će mi ok da jedna prodavačica u Dm, ima skoro istu platu kao ja, nakon 17 godina školovanja.
- radiša
#1348 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Placa svabo svoje radnike kako treba a ne ko nasi klosari koji tebe sa 17 godina skole ne cijene 2%.djevojka bez imena wrote:Jok ne odlazim. Trpjeti ću i bit će mi ok da jedna prodavačica u Dm, ima skoro istu platu kao ja, nakon 17 godina školovanja.
- pustopoljina
#1349 Re: Ne idem nigdje iz BiH
ne bi me cudilo ni da ta u dm-u ima diplomu na polici u svojoj sobi...skuplja prasinu...radiša wrote:Placa svabo svoje radnike kako treba a ne ko nasi klosari koji tebe sa 17 godina skole ne cijene 2%.djevojka bez imena wrote:Jok ne odlazim. Trpjeti ću i bit će mi ok da jedna prodavačica u Dm, ima skoro istu platu kao ja, nakon 17 godina školovanja.
-
moonca
#1350 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ommadawn wrote:Koga nauciti?? Neces stici ni zinuti a vec ce te napasti. Ne zna ko biva omladina kako se cuva okolina pa im treba neko doci da im kaze. Ja se sa jaranom koji u Svedskoj zivi zakacih na mrtvo ime kad je bacio smece u Vrbas. "Ko mu jebe mater, bacaju i ostali, ha ja, nismo u Svedskoj..."moonca wrote:Zbog ovoga se ne odlazi,VEC organizujes radne akcije , dogadjaje, na kreativan nacin naucis omladinu kako da zivi i cuva okolinu.Lijepe su nase planine i rijeke - sve dok ne naletis na neku minu iz proslog rata setajuci planinom i dok ne vidis hrpu smeca u rijekama koje se zakacilo na savijene grane drveca.