Nova agresija na BIH?

Post Reply
PM72

#1326 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Tebi lično ne,ti se ne sekiraj.
Lug

#1327 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Lug »

archi_a wrote:
Lug wrote:
archi_a wrote: Nece bolan pajac dodik i lukac ukinuti kontinuitet institucija Bosne i Hercegovine i mijenjati drzavne granice ove drzave. Nisu mnogo jaci i mocniji to uspjeli kroz vijekove. Budi ozbiljan, molim te. :wink:
pa normalno da nece oni, Putin ce to pokusati uraditi.. da je sve bezazleno kao sto ti predstavljas, dosad bi BiH sazivila.. 23 g. su prosle.
Da, da. Ima da preleti sve nato zemlje, da im uspostavi bazu iza ledja i pobode zastavu rusije. Naravno uz obavezno instaliranje raketnih sistema za obaranje saveznickih aviona. Ma sta samo to. Ima da im naplacuje prelet preko pi si-ja.
Svi su vec spremni, evo 20 i kusur godina se odvajaju.
Sad je momenat, sad ili nikad! !!! :D
ko prica o Nato-u? :-)
archi_a

#1328 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

Ja pricam o NATO-u. Pusti mi se okretanja okicama.
Na tvoje tvrdnje da ce to putin da odradi umjesto njih. Putin da bi dosao u Bosnu i Hercegovinu, moze samo da prokopa tunel od rusije do ovdje. Ili da ide zemaljskim ili vazdusnim putem, ali tek ako zamoli NATO savez i ovi mu daju odobrenje da predje preko teritorije koja je pod NATO sapom.
Jel sad jasnije zasto sam spomenuo NATO?
triconja

#1329 Re: Nova agresija na BIH?

Post by triconja »

archi_a wrote:Ja pricam o NATO-u. Pusti mi se okretanja okicama.
Na tvoje tvrdnje da ce to putin da odradi umjesto njih. Putin da bi dosao u Bosnu i Hercegovinu, moze samo da prokopa tunel od rusije do ovdje. Ili da ide zemaljskim ili vazdusnim putem, ali tek ako zamoli NATO savez i ovi mu daju odobrenje da predje preko teritorije koja je pod NATO sapom.
Da hoce mogu po miliona rusa transportovat u kamionima kad kupuju padonice od srba ko od sale :-)
archi_a

#1330 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

Naravno, a to je nesto sto se lako sakrije. :-)
Haris.ba

#1331 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Haris.ba »

Thorgerson wrote: Pa nisam ni u sta siguran. Jesi ti bio siguran u ono sto ce se desiti 92'. Jesi li u najludjim snovima mogao pomisliti da ce desiti onakvo krvoprolice?

Ovdje treba biti spreman na sve.

Tamo se ljudima peru mozgovi bolan. Mozemo se mi ovdje sprdat koliko hocemo. Upalis RTRS gora propaganda nego 92-96. Duplo gora. Zamisli da odrastas u takvim uslovima.

Dodik je budala koja zna da ako izgubi izbore ide u cuzu. On nema alternativu.
Bilo je Dodika i prije Dodika. Mnogo moćnijih od njega. Pa su "napustili" političku scenu.

Meni ne smeta propaganda na RTRS. Ja to čak smatram i pozitivnim. Bolje je imati konstantno podsjećanje šta ti misle. Jer smo ko zlatne ribice.

Neće RS ništa učiniti, pa ni Dodik što ne odgovara Srbiji. A Srbija ima svojih belaja i nema više mogućnosti da podržava nezavisne države. Jer pokušali su - pa izgubili gdje su stigli. Okružen Nato i EU zemljama za mjesec dana ne bi imali nafte. A kamoli šta da drugo pričamo.

Prije Miloševića niko nije vjerovao da će predsjednik neke države biti suđen. To je promjenilo paradigmu igre. Sada je i lična koža u pitanju, i nema više sakrivanja iza naroda i institucija.

Kako god okrenemo - rahat patnja. A Bošnjaci su majstori u tome.
kmirsad

#1332 Re: Nova agresija na BIH?

Post by kmirsad »

Ma sranje ta priča s automatima koje su nabavili... dva puta više ispravnih pušaka ima dvije Bijeljinske mahale... a nije zanemarljiv nihom broj u jednom Seljubljanskom zaseoku... čuje se to... uz Božiče, Bajrame, svadbe... :D
bluesjunior

#1333 Re: Nova agresija na BIH?

Post by bluesjunior »

pirpa wrote:
ušće wrote:Vidim ja ovdje sve više onih iz 1995 što su govorili
" Podpisuj Alija pa nek je k'o avlija...
A sutra kad su se probudili ...Alija ,Alija majku li ti jebem što podpisa a bilo smo pred Banja lukom...

Probaj te malo promijeniti ploču iscrtala vam se pa više krči nego što pjeva ...
A na kraju ko danas sluša ploče :P
:thumbup: :thumbup:

Ljudi bez obraza, časti i identiteta
tako je časni ljudi su davno prešli na digitalu...preferiram FLAC i ALAC
Thorgerson

#1334 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Thorgerson »

Prijatelju, ja se uvijek sjetim one...don't, don't...don't dream dreams...

Znamo misljenje Rusije o RS-u. Mozda ne javno i zvanicno, ali ako bi bilo sranje Rusi bi stali na stranu RS-a. Ja ne ocekujem da bi oni naravno ovdje poslali svoju artiljeriju i avione, pa nisu ni u proslom ratu. Doslo bi nekolicnia placenika i to je to. Mislis da bi Srbija tako nijemo gledala sta se ovdje radi? Spominjes CG, pa oni su nebitni u ovome. Srbija je itekako bitna. I umijesali bi se naravno i pomogli bi i logisticki i svakako - a vodili bi se naravno time da su oni garant dejtonskog sporazuma.

Ja samo kazem da je sve moguce. Vidjeli smo sta je bilo 91-92' sto niko nije ocekivao. Kad krene sranje, onda nema pravila...

Kakve veze ima NATO sa bilo cim? Pa bio je NATO blizu i 92' pa? Zasto pustise da im se u dvoristu kolju ljudi 4 godine, zasto pustise genocid u sred Evrope? Ma boli bolan nekoga briga. Evo jel iko vise prati sta se desava u Siriji, ma to bude zanimljivo prvu godinu, drugu...poslije se navikne raja...mislim vani, na medije pa i na MZ.
Haris.ba

#1335 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Haris.ba »

Thorgerson wrote:Kakve veze ima NATO sa bilo cim? Pa bio je NATO blizu i 92' pa? Zasto pustise da im se u dvoristu kolju ljudi 4 godine, zasto pustise genocid u sred Evrope? Ma boli bolan nekoga briga. Evo jel iko vise prati sta se desava u Siriji, ma to bude zanimljivo prvu godinu, drugu...poslije se navikne raja...mislim vani, na medije pa i na MZ.
A kakva klanica? Ko će klati i gdje?
archi_a

#1336 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

@Thorgerson

Razumijem tvoje pisanje. Don't dream dreams, onog senilnog starca se ne moze zaboraviti a sluzi kao opomena. :thumbup:
NATO je spomenut u konstalaciji odnosa i medjusobnih mjerenja ciji je duzi. Ne bi mozda reagovali zbog BiH, ali definitivno bi reagovali zbog svog sistema. Jer je nemoguce da bi dozvolili da se narusi njihov stit, a cinjenica je da je taj stit prema rusiji odavno prosao i presisao Bosnu i Hercegovinu, dalje prema rusiji. Moze se reci da je sreca pa smo u tom pomijeranju i instaliranju NATO stita ostali duboko u pozadini. :) Jednostavno, ne postoji ni najmanji moguci nacin da rusija ovdje djeluje, govorim o fizickom prisustvu, osim politicki i mozda malo materijalno.
Sto se srbije tice, ma ne mogu da pisem, da otvaram bezveznu raspravu.
Ustvari, i ovo pisanje mi je izgubilo svaku svrhu. Nit je ovo videoigrica, niti je diznilend, a sve mi ovo lici na to. :P

Jos jednom
[quote]Spremaju se, spremni su, evo 20 i kusur godina se spremaju. Hocel se vise odvojit?!? Jel prosao momenat?!?! [/quote]
decembar2017

#1337 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

A kako dolazi do srbije ? Imaju svoju vlastitu bazu u centru srbije i jesu li napravili tunel do nje ? To sto je oni i srbi zovu "humanitarni centar " ne mijenja cinjenicu da je to ipak baza kojom rusija upravlja. I iz te baze je prirpreman i pokusan drzavni udar u CG, koja je treba se priznati nekoliko godina ispred nas sto se tice spremnosti i mogucnosti na odbranu, ako nista nemaju entiteta, kantona i sl.

Cijenim tvoj trud na onoj temi o OS ali nece nam pomoci ako zabijemo glavu u pijesak i nadamo se da je onako kako mi zelimo da jeste a ne onako kako jeste. Ako nista, onaj ko se opece na mlijeko puse i u jogurta mi smo se dobro opekli i ne jedanput jer smo zabijali glavu u pijesak.

Vidim da si napisao i post iznad i spominjes NATO i neki sti, pa sama njhova clanica hr je partner srbiji i rusiji u kreiranju ovakve situacije u Bosni gdje jedne od najpoznatijih novina u svijetu pisu o mogucnosti novih sukoba. Da srbima hrvatska ne pomaze ne bi se ni oni mogli ovako da razmasu a i obratno a hr u natou :-)
Last edited by decembar2017 on 15/02/2018 09:24, edited 1 time in total.
PM72

#1338 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

ove nebuloze o ratu i belajima će se ciklično ponavljati svako malo oko izbora.
Što se mene tiče,boli me ona stvar i za državom i za prepucavanjem fašista na vlasti.Ja ne mislim u ruke uzeti ni onu pušku sa kuglicama a kamoli pravu.
decembar2017

#1339 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

PM72 wrote:ove nebuloze o ratu i belajima će se ciklično ponavljati svako malo oko izbora.
Što se mene tiče,boli me ona stvar i za državom i za prepucavanjem fašista na vlasti.Ja ne mislim u ruke uzeti ni onu pušku sa kuglicama a kamoli pravu.

Govori nam tip koji ima nick @PM72 :lol: Ma nema veze , nije bilo neke velike fajde od tebe i tvoje puske ni prosli put pa ne bi se osjetilo tvoje odsustvo ni sljedeci.
Last edited by decembar2017 on 15/02/2018 09:28, edited 2 times in total.
madner

#1340 Re: Nova agresija na BIH?

Post by madner »

Ljudi su svjesni da ova drzava i planiranje nisu u najboljim odnosima, pa je logicno da su zabrinuti.
PM72

#1341 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

decembar2017 wrote:
PM72 wrote:ove nebuloze o ratu i belajima će se ciklično ponavljati svako malo oko izbora.

Ma nema veze , nije bilo neke velike fajde od tebe i tvoje puske ni prosli put pa ne bi se osjetilo tvoje odsustvo ni sljedeci.
to si u pravu,ništa značajno ni spektakularno nisam uradio ali sam bio dobrovoljac,mali šarafić u mašini koja je zaustavila Veliku Srbiju.
Sad bi falilo dosta tih šarafa...
decembar2017

#1342 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

PM72 wrote:
decembar2017 wrote:

Ma nema veze , nije bilo neke velike fajde od tebe i tvoje puske ni prosli put pa ne bi se osjetilo tvoje odsustvo ni sljedeci.
to si u pravu,ništa značajno ni spektakularno nisam uradio ali sam bio dobrovoljac,mali šarafić u mašini koja je zaustavila Veliku Srbiju.
Sad bi falilo dosta tih šarafa...

Nagledao sam se ja tih dobrovoljaca koji su se prihvatili puske jer su misli da ce se sve zavrsiti za par sedmica i par rafala onako da se vidi a oni poslije da ce da uzivaju u borackim penzijama do kraja zivota pa kada se to izjalovilo onda im je svako drugi kriv.
Last edited by decembar2017 on 15/02/2018 09:36, edited 1 time in total.
triconja

#1343 Re: Nova agresija na BIH?

Post by triconja »

Koja je razlika izmedju dobrovoljca i skrivaca? U oba slucaja moras se borit, ali mozda ima jos nesto sto ne znam?
archi_a

#1344 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

@decembar2017
Veeelika je razlika izmedju srbije i Bosne i Hercegovine. Jedan od najvecih je da je u ugovore ugradjeno i to da je u BiH "dozvoljen" i instaliran NATO centar, bile su NATO snage a sada su kancelarije LOT timova, rasireni po cijeloj zemlji . Taj ugovor je utvrdjen i potpisan i to je gotova stvar za sva vremena. Za razliku od Bosne, srbija je bombardovana iz zraka, kopnenim putem se uslo samo na Kosovo, koje je vojnicki odvojeno a srpske snage su potpisale kapitulaciju i povukle se na granicu srbije i kosova. To je zavrsena stvar. NATO snage nisu usle, po ugovoru u srbiju i tamo nemaku svoj centar. S tim u vezi i taj centar u nisu, je samo pod obavjestajnom kontrolom, gdje se prati i biljezi sta se tamo desava, a ne i fizickom kontrolom NATO ljudstva. Nema ruske vojne opreme i nikad je nece ni niti. Ponovit cu davno napisano. Ovi avioni koje su srbi kupili. Trazeno je da se dopusti prelet i dolazak na batajnicu. Nisu nikad dobili dozvolu. Morali su ih rasklopiti i na kamionima dopremiti kopnenim putem u srbiju. Tamo ih ponovo sklapaju. Ja mislim da je ovo dovoljno. :D
Ponavljam i tvrdim, nema sanse da se ruska vojska i rusko srpski centar fizicki instalira u Bosni i Hercegovini!
PM72

#1345 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

ti se nagledao? :D
iz podruma ,iz jaslica ili IKM-a u Austriji?
ti da si u rovu bio bar dan ne bi ga prizivao...
madner

#1346 Re: Nova agresija na BIH?

Post by madner »

Ne radi Rusija tako i ne povlaci tako poteze.
Rusiji je zanimljivo da moze povuci potez koji bi destabilizirao EU ako zaprijeti interesima Rusije u Ukraini.
Shodno tome Rusija hoce da napravi kapacitet u RSu za takav potez. Ne treba im centar, ni haubice za takvo nesto.

Treba im manji broj ljudi koji su spremni na akciju koja bi dovela do sukoba. Cilj tu nije da RS postane nezavisna, nego da sukob traje.
Drzava mora biti spremna na taj scenario, NATO pomoc bi dosla ali to je onda vec gubitnicki scenario za BiH.
PM72

#1347 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Dovoljno je da Rusija zavrne ventile od plina i može tražit šta hoće,kakvi avioni i haubice.
hizo ramidovic

#1348 Re: Nova agresija na BIH?

Post by hizo ramidovic »

PM72 wrote:Dovoljno je da Rusija zavrne ventile od plina i može tražit šta hoće,kakvi avioni i haubice.
moze traziti, pitanje je da li ce dobiti.
ako im je plin najjace oruzje onda su potanki
PM72

#1349 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

hizo ramidovic wrote:
PM72 wrote:Dovoljno je da Rusija zavrne ventile od plina i može tražit šta hoće,kakvi avioni i haubice.
moze traziti, pitanje je da li ce dobiti.
ako im je plin najjace oruzje onda su potanki
Rizo,ja te smatram pametnim i iskusnim a bio si šaraf...
od ruskog plina ovisi EU i ne mogu mu naći alternativu još 20 godina.Sutra da ga zavrnu EU je "klekla" .
ko ga puši?
madner

#1350 Re: Nova agresija na BIH?

Post by madner »

Prvo nije EU ovisna od plina nego dio EU.
Drugo taj dio koji je ovisan od plina ako mu se zavrne pipa danas ce sutra poceti sa gradjnom alternative.

Tako da taj potez ne mogu igrati, gube prodaju resursa a to im je bitna stavka.
Post Reply