Zato sto brojevi ili matematicke operacije aritmeticke prirode plus, minus, mnozenje i oduzimanje je egzaktna nauka, pa ako je Kuran zaista brojcano programiran onda se moze lakse objektivno analizirati, znaci nemoramo biti subjektivni, jer matematika je objektivna nauka, ako je nesto spomenuto u Kuranu, nevazno je sta ja vjerujem ili nevjerujem, ono je spomenuto toliko koliko je spomenuto i onaj koji nevjerujem ce doci do iste cifre kao i onaj koji vjeruje.
Iz mog istrazivackog iskustva od 7 godina koliko se bavim temom brojcanih cuda Kur'ana Kuran je programiran slojevito, kako na jednostavnom nivou tako i na visoko-kompleksnom nivou. Ja koji volim matematiku od malena, kada vidim tu matematicku strukturu Kurana, svojim ocima pa cak mi je Allah dao da licno pronalazim stvari u Kur'anu , mene to facinira kad pronadjem nesto novo ili kad neko drugi pronadje u Kuranu pa to provjerim i vidim da je tacno i logicno, jednostavno vidim tu neku ljepotu u tome, uzivam u ovim stvarima
1. Spominjanje parnih ili slicnih rijeci isti broj puta
2. Kodiranje sa Inicijalnim slovima koje pocinju neke Sure
3. Astronomska kodiranja u kur'anu
4. Ajeti koji brojcano imitiraju okruzenje
5. Naucne cinjenice kodirane brojcano
6. Kodiranje Kurana samo iz rednog broja sura i broja ajeta
7. Simetrija brojeva izmedju sura i ajeta, tako isto simetrija nekih sura i ajeta, govorim o prstenastoj simetriji (ring composition)
8. Kuran programiran u zlatnom rezu
9. Nagovjestaj buducih dogadjaja brojcano
I ja sam iskusio na svojoj kozi nakon svih analiza i verifikacija svih ovih tacaka da naravno covjeku se poveca ubijedjenje da ova knjiga moze jedino doci od BOga a nikako od ljudi. Cak sam se i ubijedio koliko je ovo iskusenje za one koje nevjeruju , koji su na razne nacine pokusavali diskreditovati sve to na neki nacin ali bezuspjesno. Umjesto ljudi da uzivaju u ovim stvari oni se bore protiv toga neznajuci da se oni bore sami protiv sebe, sami na sebe dizu ruku...jer Kuran ti je ili prijatelj ili neprijatelj zavisno kako mu pristupis. Kuran je ogledalo tvoje duse, ako ga citas a srce zahrdjalo, moze da ti bude tesko zbog tog citanja Kurana jer se ogleda ta hrdja na Kuranu i stvara ti nelagodu ali ako ti je srce cisto pa to citanje ti moze samo povecati zadovoljstvo u dusi.