Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nije bitno sta ko jede...
njegov problem..
makar jeo i crve..
problem je kad se bez osnove pljuje po nekoj hrani,
samo zato sto tebi to vjera brani..i onda je to smece i sta ja znam vec ne...
treba iskreno reci, ne jedem iz vjerski razloga, a nek jede ko hoce...
a ne pljuvati i ljude iz svoje vjere koji to nekada i jedu...
njihov problem..
Najbolje sto ovi poznavaoci sto pricaju o svinjetini ili piletini nisu nikad usli u proizvodnju ili farme ni jedne ni druge. Standardno preseravanje.
Reci fino ne jedem i zavrsi
Bodkin wrote:Najbolje sto ovi poznavaoci sto pricaju o svinjetini ili piletini nisu nikad usli u proizvodnju ili farme ni jedne ni druge. Standardno preseravanje.
moš mislit. a zamisli ljude koji nikad nisu bili na mjesecu a pričaju o njemu. ili još gore, zamisli ljude koji nemaju vaginu a pričaju o njoj. da idemo dalje???
svinja je životinja inteligentna kao i pas, koja što se toga tiče i odnosa sa čovjekom može biti i kućni ljubimac. također će jesti "normalnu" hranu ako ima priliku, ali hrana u industrijskom uzgoju životinja je u prosjeku smeće i svim ostalim. nemasni komadi svinjetine su čisti protein, dobri k'o i bilo šta drugo, a bogami i skupi. vjerska zabrana i kulturološki otklon se pravda šupljim pričama, a nema potrebe za to.
sadie_forever wrote:jedete li svinjetinu? pitanje je samo za ljude koji su iz porodice koja je bosnjacka/ili muslimanske tradicije?
Mislim da je više pitanje tradicije i navike nego jede li se ili ne. Naravno da mogu pojesti pizu sa šunkom ako nemam neki drugi izbor ali ako imam onda biram da ne jedem. Kao što rekoh neko ko je odrastao u porodici u kojoj se pazilo na to onda vjerovatno će i on pratiti tu tradiciju. Isto tako neko ko je odrastao u pravoslavnoj porodici i okruženju naravno da je prirodno da jede takvo meso redovno. Svakako sve je na kraju stvar ličnog izbora ali okruženja u kojima smo odrasli i tradicije bitno utiču na stav pojedinca.
jeo je nejeo (ja recimo ne jedem ribu, osim pastrmke ) dvije stvari u ovoj prici u startu treba odbacit:
a) religijske razloga nejedenja svinjetine
b) vegetarijansko-zastitnozivotinjske razloge nejedenja zivotinjskog mesa opcenito
____
#a - kolko god se neko napeo da podastre nekakve religijske razloge koji jedaca svinjetinje uvode u grijeh... ispasce budala i tokmak!
#b - postoji ona nenadjebivo neoboriva teza koja kaze - da ljudi ne jedu svinjetinu, svinja ne bi bilo!
dustaban wrote:jeo je nejeo (ja recimo ne jedem ribu, osim pastrmke ) dvije stvari u ovoj prici u startu treba odbacit:
b) vegetarijansko-zastitnozivotinjske razloge nejedenja zivotinjskog mesa opcenito
____
#a - kolko god se neko napeo da podastre nekakve religijske razloge koji jedaca svinjetinje uvode u grijeh... ispasce budala i tokmak!
#b - postoji ona nenadjebivo neoboriva teza koja kaze - da ljudi ne jedu svinjetinu, svinja ne bi bilo!
Toliko od mene, hvala.
pa ovih domaćih vjerovatno i ne bi bilo, da budemo iskreno i ako to šta znači.
Black swan wrote:kad bi i štok bio zabranjen većina ga ne bi pila
lako je ne jesti svinjetinu
ajd da ti zabrane sve meso
Pa mislim u nekoj budućnosti, za šta ja znam 100-200 godina, da se meso kao meso uopšte neće jesti ili vrlo malo. Ako se uzme da industrijsko uzgajanje životinja radi mesa pravi ogromne količine stakleničkih gasova logično je da se u nekoj daljoj ili bližoj budućnosti industrijsko uzgajanje ograniči a da se proteini konzumiraju iz nekog drugog izvora. Možda neki hibridni oblik proteina.
Bodkin wrote:Najbolje sto ovi poznavaoci sto pricaju o svinjetini ili piletini nisu nikad usli u proizvodnju ili farme ni jedne ni druge. Standardno preseravanje.
moš mislit. a zamisli ljude koji nikad nisu bili na mjesecu a pričaju o njemu. ili još gore, zamisli ljude koji nemaju vaginu a pričaju o njoj. da idemo dalje???
dustaban wrote:jeo je nejeo (ja recimo ne jedem ribu, osim pastrmke ) dvije stvari u ovoj prici u startu treba odbacit:
____
Toliko od mene, hvala.
Ih kada bi to bilo tako crno-bijelo. Ja poštujem i one koji jedu i one koji ne jedu. Ako mi neko ponudi dobar domaći dalmatinski pršut sa dinjom to ne odbijam ali opet ne jedem svinjetinu jer nisam navikao isto kao ti morsku ribu. Ništa nije crno-bijelo.
Ne znam koji su mi gori.
Oni sto jedu pa prigovaraju ovima sto ne jedu ili ovi što ne jedu pa seru ovima sto jedu.
Konkretno ne jedem, boli me klinac ko sta jede i ko sta pije.
Ionako u vecini svi najvise jedemo govna.
Ne mozes voditi raspravu kad te pacijent ubjedjuje da je svinjetina nekvalitetna, a piletina nije, a pojma nema o masovnoj proizvodnji i jednog i drugog danas
Bodkin wrote:Ne mozes voditi raspravu kad te pacijent ubjedjuje da je svinjetina nekvalitetna, a piletina nije, a pojma nema o masovnoj proizvodnji i jednog i drugog danas
a teletina, šta je s njom, može li u grah bez bojazni?