Jugoslovenstvo

Post Reply
Fudo387

#1326 Re: Jugoslovenstvo

Post by Fudo387 »

HAVANA wrote:
Fudo387 wrote:Na ovoj partizanskoj eskadrili vazda jedno te isto.
Pasos-trst-pasos-vegeta-trst-bilo lijepo-trst-sve djaba-trst-zivLo se-trst....
Alija, Alija, dje ce ti dusa Alija
Ih vegeta.Ja po wrangler iso.Zar nije bolje bilo po vegetu u madjarsku?U amsterdam po hasis... :lol:
Doduse, i ja se sa sjetom sjecam vremena kad sam mogo'o pis prebacit preko glave a da se ne ukapam... :D
Ostarili i sad zajebajete ove omladince, bilo 'vako, bilo 'nako.
Za 30 godina ce neki forumski bata subara pisati, eeee kakve smo mi kladionice imali, folkoteke drmale, islo se na sajmove knjiga po Beogradu...truc truc truc.
seln

#1327 Re: Jugoslovenstvo

Post by seln »

Connaisseur Karlin wrote:
kakonako wrote:Daj ba Karlinka,smatras forumase blesavim...cuj,kad ti covjek podastre validne podatke o vrijednoszi YU pasosa,a ti njemu - samo su rijetki mogli putovati,aludirajuci na opste siromastvo.Ne glumi budalu,hiljade ljudi je islo u Trst,jos ti drzava proda nesto deviza,da malo guzica vidi puta,a i da se sta prosverca,isto tako u Tursku,Njemacku...Smanji malo dozivljaj jer zaista izgledas odvratno.
pisemo cinjenice: pola stanovnistva nije imalo pasose, a 50tih i 60tih godina , aktuelan migracija ruralnog stanovnistva u urabane srdine je bila znatno vaznija od odlaska po framerke u Trst 80tih godina :) naravno a nardo nije imoo novac da putuje :) putovana su genrlano receno, kao danasnja putovanja, bila luskuz u svijetu :-D
Pasos nisu imali oni koji ga nisu zeljeli. Jebi ga, Bosancu npr, je najveca prepreka kucni prag. Imam rodjaka, privatnog poduzetnika sa solidnim prihodima, kucom, tri auta... nikad nije presao granicu. Kazem mu da ode s porodicom na more, a on me pita "sta cu tamo".
Tako je bilo i u ono vrijeme. Znam ljude koji su me i tada mogli kupiti iz lijevog dzepa, a nisu mrdnuli iz Jugoslavije. Ja sam moj prvi pasos dobio s 12, zadnji jugoslavenski sa 20 i sa nesto sitnisa sam bogami putovao.
Danas se u Hrvatskoj mnogo lakse putuje u inostranstvo. Doduse, samo u jednom pravcu...
Connaisseur Karlin

#1328 Re: Jugoslovenstvo

Post by Connaisseur Karlin »

HAVANA wrote:
HAVANA wrote:Eki to.Posalji to mojoj zeni ,napada me da nisam vise romantican.
aaa previse si se opustio, dobro ti je rekla :kiss:

a idi, imamo ja i ona isto misljenje u vezi one susilice, pa u vezi noh plocica na stepenicama, a to znaci,da je ona , u vezi romatnike, opet u pravu :D :lol:
Kake ba susilice? :lol: Atmosfera je pravo romanticna.Ona pegla posteljine,ja lezim i stalno nesta iscem,boli me noga,daj tabletu,otvori prozor,zatvori prozor,mala uci fiziku i ronda,velika sprema ispit,i ona nesta ronda svako malo,cuko lezi i jebe se njega za sve...
pa susilice, koji nisi nikad kupio stanu za rentanje, pa gosti suse vesa na balkonu :D jesi zabroavan :kiss:

pozdravi surprugu, i reci joj da susilica susi i isitovremeno pegla posteljinu :-D pa zar nemas suslicu u kuci, e pa sad sam sokirana :lol:

pa jeste lijepa porodicna atmosfera, sta ti fali :kiss: ah da , moras biti malo vise romatnican prema zeni :P
HAVANA

#1329 Re: Jugoslovenstvo

Post by HAVANA »

Kako bona pegla :? Eno je vrti susilica.Sto pegla ova moja onda ako su ispeglane.
Connaisseur Karlin

#1330 Re: Jugoslovenstvo

seln wrote:
kakonako wrote:Daj ba Karlinka,smatras forumase blesavim...cuj,kad ti covjek podastre validne podatke o vrijednoszi YU pasosa,a ti njemu - samo su rijetki mogli putovati,aludirajuci na opste siromastvo.Ne glumi budalu,hiljade ljudi je islo u Trst,jos ti drzava proda nesto deviza,da malo guzica vidi puta,a i da se sta prosverca,isto tako u Tursku,Njemacku...Smanji malo dozivljaj jer zaista izgledas odvratno.
pisemo cinjenice: pola stanovnistva nije imalo pasose, a 50tih i 60tih godina , aktuelan migracija ruralnog stanovnistva u urabane srdine je bila znatno vaznija od odlaska po framerke u Trst 80tih godina :) naravno a nardo nije imoo novac da putuje :) putovana su genrlano receno, kao danasnja putovanja, bila luskuz u svijetu :-D
Pasos nisu imali oni koji ga nisu zeljeli. Jebi ga, Bosancu npr, je najveca prepreka kucni prag. Imam rodjaka, privatnog poduzetnika sa solidnim prihodima, kucom, tri auta... nikad nije presao granicu. Kazem mu da ode s porodicom na more, a on me pita "sta cu tamo".
Tako je bilo i u ono vrijeme. Znam ljude koji su me i tada mogli kupiti iz lijevog dzepa, a nisu mrdnuli iz Jugoslavije. Ja sam moj prvi pasos dobio s 12, zadnji jugoslavenski sa 20 i sa nesto sitnisa sam bogami putovao.
Danas se u Hrvatskoj mnogo lakse putuje u inostranstvo. Doduse, samo u jednom pravcu...
hvala na obrazlozenju :)

to je upravo spomenuto u mom danasnjem postu ( na engleskom jeziku) , nije postojala potreba odredjenog borja popualacije :)
HAVANA

#1331 Re: Jugoslovenstvo

Post by HAVANA »

Nesta si ti to pogresno skontala.Ko i za titu. :D Moras sama ispeglat.
Connaisseur Karlin

#1332 Re: Jugoslovenstvo

HAVANA wrote:Kako bona pegla :? Eno je vrti susilica.Sto pegla ova moja onda ako su ispeglane.
kod mene sve iz susilice bude ispeglano :) mozda pegla, jer je tako navikla :lol:
HAVANA

#1333 Re: Jugoslovenstvo

Post by HAVANA »

HAVANA wrote:Kako bona pegla :? Eno je vrti susilica.Sto pegla ova moja onda ako su ispeglane.
kod mene sve iz susilice bude ispeglano :) mozda pegla, jer je tako navikla :lol:
Reci ba mrsko mi peglat,sta pametujes. :lol:
Connaisseur Karlin

#1334 Re: Jugoslovenstvo

HAVANA wrote:Nesta si ti to pogresno skontala.Ko i za titu. :D Moras sama ispeglat.
ama nisam, ovisi od kvaliteta vode u kojoj se pere ves , tvrda mekana i tako to :D
insomnia78

#1335 Re: Jugoslovenstvo

Post by insomnia78 »

Ma to te zena zajebaje. Bajagi satrala se peglajuci
Fudo387

#1336 Re: Jugoslovenstvo

Post by Fudo387 »

A mozda je kod tebe bolja susilica, brze vrti?
SaraFina

#1337 Re: Jugoslovenstvo

Post by SaraFina »

Ljubinka je od vas 16 verbalno nadmoćnija :run:
insomnia78

#1338 Re: Jugoslovenstvo

Post by insomnia78 »

Jel napisala koji put "smao"
HAVANA

#1339 Re: Jugoslovenstvo

Post by HAVANA »

SaraFina wrote:Ljubinka je od vas 16 verbalno nadmoćnija :run:
:lol: Ja ba.Ja kazem moras sama ispeglat...Odma se ona dosjeti tvrde vode.Cuj tvrda,mekana...ko zensko,sto jezika. :lol:
Connaisseur Karlin

#1340 Re: Jugoslovenstvo

:pasamoj:
SaraFina

#1341 Re: Jugoslovenstvo

Post by SaraFina »

@ljubi :kiss:
@havana
Nisi dugo svirao. Nalijepi što kad stigneš kod muhe u kafanu :D
ABH017

#1342 Re: Jugoslovenstvo

Post by ABH017 »

Poenta priče je da, ako nemaš sušilicu (nisi u mogućnosti da kupiš, ili je, naprosto, nemaš), nastupa stanje šoka i nevjerice, a to te automatski diskredituje i isključuje iz daljnje rasprave, kao relevantnog sagovornika.
Još peglu ako koristiš... :shock: ... Šok neviđeni.
Šta tražiš na pdf politika?
:lol: :lol: :lol:
Kakav snobizam, malo je reći. :lol:
Samo je nebo granica.
HAVANA

#1343 Re: Jugoslovenstvo

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:Jel napisala koji put "smao"
Kako ono arzu zove?Arzulah?Arluzah?Azrulah? :lol:
insomnia78

#1344 Re: Jugoslovenstvo

Post by insomnia78 »

:lol:
Connaisseur Karlin

#1345 Re: Jugoslovenstvo

ABH017 wrote:Poenta priče je da, ako nemaš sušilicu (nisi u mogućnosti da kupiš, ili je, naprosto, nemaš), nastupa stanje šoka i nevjerice, a to te automatski diskredituje i isključuje iz daljnje rasprave, kao relevantnog sagovornika.
Samo je nebo granica.
uf, pa ti nisi ti vidio snobove iz bivseg jugo vremena :D :lol:
Connaisseur Karlin

#1346 Re: Jugoslovenstvo

HAVANA wrote:
arzonja :kiss:
HAVANA

#1347 Re: Jugoslovenstvo

Post by HAVANA »

SaraFina wrote:

@havana
Eeee kako se u jugi sviralo. :D Sad urijetko.
Connaisseur Karlin

#1348 Re: Jugoslovenstvo

SaraFina wrote:

@havana
:kiss: :-D
SaraFina

#1349 Re: Jugoslovenstvo

Post by SaraFina »

HAVANA wrote:
Arzo kaže da ljubinka, naš domaći bosanski špijun u redovima i susjeda i komšija :D
ABH017

#1350 Re: Jugoslovenstvo

Post by ABH017 »

ABH017 wrote:Poenta priče je da, ako nemaš sušilicu (nisi u mogućnosti da kupiš, ili je, naprosto, nemaš), nastupa stanje šoka i nevjerice, a to te automatski diskredituje i isključuje iz daljnje rasprave, kao relevantnog sagovornika.
Samo je nebo granica.
uf, pa ti nisi ti vidio snobove iz bivseg jugo vremena :D :lol:
Kad se prije pronađe??? :shock:
Post Reply