pustopoljina wrote:Mislis, imaju gen za harakiri? Lol crnjak
Shoguni nisu normalni da tito kaze...
pustopoljina wrote:Mislis, imaju gen za harakiri? Lol crnjak
U Austriji su to najbolje rijesili..MyTao wrote:Pa ako joj smeta dim, to bi bio slucaj i sa bebom i bez bebe... ili nisam u pravuanimals wrote:Isto ono, dosla majka sa bebom u kafanu i smeta joj dim..
stas sa bebom u kafani![]()
Ne kontam?
Pa vidis koliko smo slicni i mi pjevamo kad nas muka poklopi.detroit-mercy wrote:Imam dosta raje sa posla koja je radila u Japanu, kazu dobro je za bit par godina ali ostati tamo zauvijekNiemand wrote:Meni je taj japan totalno cudan. S jedne strane daleko odmakli od prirode, tokio, tehnologija i fazoni, a na drugoj strani skroz povezani s prirodom. Ono, kontra smjer u istoj drzavi.
Gledala ja doku o bebama, jedna iz mongolije, jedna iz usa, jedna nedje iz afrike i iz tokia. Bas zanimljivo kako se djeca razvijaju u odnosu na okolinu i to, i sad ta mala iz japana hoce da stavi neki hepek od igracka na neku stangu, ono slaze kao. I ne ide nikako, nisu joj razvijene jos mot.sposobnosti fino. Ja kad se dijete baci na pod, totalno frustrirana, nista, ustaje i opet proba, ne ide opet, ono, gotovo je, baca se opet u ocaj.![]()
Zakljucila sam da se radjas s japanskim mentalitetom ocito.totalno su fucked up. Rade do 9-10 navece onda odu karaoke bar i otkinu se ko letve, pa na sapavanje u one spajzove hotele
Indijci su jako cudni ljudi..HAVANA wrote:+9 Nisam ni zaluto,proso jednom pored.Od cega zacine prave?Oj matero.Fudo387 wrote:+1insomnia78 wrote:Ne bih kod indijca nista poj'o za drzavu
Jednom zalutao u njihov restoran, smrad necega sto krckaju u kuhinji je nepodnosljiv.
Ja ne znam kako neko moze tamo jesti, ono je za zatvora.
Ko ce znati, ma kenjaju u kuhinji, nema druge.HAVANA wrote:+9 Nisam ni zaluto,proso jednom pored.Od cega zacine prave?Oj matero.
Sjebana nacija dibidusdetroit-mercy wrote:Imam dosta raje sa posla koja je radila u Japanu, kazu dobro je za bit par godina ali ostati tamo zauvijekNiemand wrote:Meni je taj japan totalno cudan. S jedne strane daleko odmakli od prirode, tokio, tehnologija i fazoni, a na drugoj strani skroz povezani s prirodom. Ono, kontra smjer u istoj drzavi.
Gledala ja doku o bebama, jedna iz mongolije, jedna iz usa, jedna nedje iz afrike i iz tokia. Bas zanimljivo kako se djeca razvijaju u odnosu na okolinu i to, i sad ta mala iz japana hoce da stavi neki hepek od igracka na neku stangu, ono slaze kao. I ne ide nikako, nisu joj razvijene jos mot.sposobnosti fino. Ja kad se dijete baci na pod, totalno frustrirana, nista, ustaje i opet proba, ne ide opet, ono, gotovo je, baca se opet u ocaj.![]()
Zakljucila sam da se radjas s japanskim mentalitetom ocito.totalno su fucked up. Rade do 9-10 navece onda odu karaoke bar i otkinu se ko letve, pa na sapavanje u one spajzove hotele
Japan je fin za posjetiti,ali za zivjeti je BIG NONiemand wrote:Meni je taj japan totalno cudan. S jedne strane daleko odmakli od prirode, tokio, tehnologija i fazoni, a na drugoj strani skroz povezani s prirodom. Ono, kontra smjer u istoj drzavi.
Zakljucila sam da se radjas s japanskim mentalitetom ocito.
Hahahaha. Sami na mač letepustopoljina wrote:Mislis, imaju gen za harakiri? Lol crnjakNiemand wrote:Meni je taj japan totalno cudan. S jedne strane daleko odmakli od prirode, tokio, tehnologija i fazoni, a na drugoj strani skroz povezani s prirodom. Ono, kontra smjer u istoj drzavi.
Zakljucila sam da se radjas s japanskim mentalitetom ocito.
hvala, nema upustva za upotrebu,osim, naravno, na japasnkompustopoljina wrote:Jasta sam.Connaisseur Karlin wrote:da li si probala, a ja sam dobila pakovanje iz Japanapustopoljina wrote:Omg
da ne pijete matchu, gluho bilojos nisma otvorila
Imam je i kuci...
Iz japana sam dobila od prijateljice koja je tamo bila na nekakvoj konferenciji...bila vec zasecerena...cudno.
a kad smo kod japana, ona je odusevljena cistocom wc-a tamo i hepecima na wc solji koji ti peru i posuse cijenjenu guzicu
Al da im vidis trebe sa njihovim smilsom za oblacenjeJanuaryJones wrote:Sjebana nacija dibidusdetroit-mercy wrote:Imam dosta raje sa posla koja je radila u Japanu, kazu dobro je za bit par godina ali ostati tamo zauvijekNiemand wrote:Meni je taj japan totalno cudan. S jedne strane daleko odmakli od prirode, tokio, tehnologija i fazoni, a na drugoj strani skroz povezani s prirodom. Ono, kontra smjer u istoj drzavi.
http://www.bbc.com/news/magazine-24614830
U principu, studij im je jedini period zivota kada su slobodni. Zato vidis njihove studente sa ludim bojama kose, sa razlicitim stilovima odijevanja, ma ludo sve ko struja.Connaisseur Karlin wrote:hvala, nema upustva za upotrebu,osim, naravno, na japasnkompustopoljina wrote:Jasta sam.Connaisseur Karlin wrote:
da li si probala, a ja sam dobila pakovanje iz Japanajos nisma otvorila
Imam je i kuci...
Iz japana sam dobila od prijateljice koja je tamo bila na nekakvoj konferenciji...bila vec zasecerena...cudno.
a kad smo kod japana, ona je odusevljena cistocom wc-a tamo i hepecima na wc solji koji ti peru i posuse cijenjenu guzicu
WC ma trebas direkcije prije upotrebe![]()
meni se ista idej ne dopada
moja rodjaka trenutno studira u Tokiju, priroda je super,stlano negdje idu van grada
da, u pravu si, a imaju interesantna smisao za humor, i da ,muskarci se cesto puta odvoje od zena,a zene ,cak i danas, prave duboke naklonedetroit-mercy wrote:U principu, studij im je jedini period zivota kada su slobodni. Zato vidis njihove studente sa ludim bojama kose, sa razlicitim stilovima odijevanja, ma ludo sve ko struja.Connaisseur Karlin wrote:hvala, nema upustva za upotrebu,osim, naravno, na japasnkompustopoljina wrote: Jasta sam.
Imam je i kuci...
moja rodjaka trenutno studira u Tokiju, priroda je super,stlano negdje idu van grada
Sve prije toga i poslije toga ti je uniforma. Ili skolska ili radna.
da, u pravu si, a imaju interesantna smisao za humor, i da ,muskarci se cesto puta odvoje od zena,a zene ,cak i danas, prave duboke nakloneConnaisseur Karlin wrote:U principu, studij im je jedini period zivota kada su slobodni. Zato vidis njihove studente sa ludim bojama kose, sa razlicitim stilovima odijevanja, ma ludo sve ko struja.detroit-mercy wrote:[quote="Connaisseur Karlin
hvala, nema upustva za upotrebu,osim, naravno, na japasnkom
Sve prije toga i poslije toga ti je uniforma. Ili skolska ili radna.
Mozes misli da se pokvari hladna pa ti spuri svu straznjacu da nemozes mjesce sjest na njuHAVANA wrote:Cuj solja mi hepekom pere guzicu.Da se sta pojebe pa belaj.
I ne primaju useljenike..Niemand wrote:Ja sam jedno vrijeme rovila po net-u o japancima, sta rade ti ljudi, sta jedu kad tako dugo zive, helem, tesko je to skontati fakat. Jako su zanimljivi za posmatrati.
ko je ono jedini s njima mogao trgovati? holandjani? jedini koji im nisu barkali vjeru? svima bio zabranjen pristup.animals wrote:I ne primaju useljenike..Niemand wrote:Ja sam jedno vrijeme rovila po net-u o japancima, sta rade ti ljudi, sta jedu kad tako dugo zive, helem, tesko je to skontati fakat. Jako su zanimljivi za posmatrati.
a kamoli izbjeglice
Ma to im nije losa stvar, gledao sam to na tv-u.detroit-mercy wrote: Brak im je cudan, zive dosta razdvojeno jer cesto puta muski spavaju u hotelima ili zgradama of fire ( u onim spajzovima). Idu kod gejshi da se isplacu redovno
groznodetroit-mercy wrote:sexual harassment ti je normala u firmama, zenama ce uzet jos jedno 500 godina da dobiju koju upravljacku funkciju. Brak im je cudan, zive dosta razdvojeno jer cesto puta muski spavaju u hotelima ili zgradama of fire ( u onim spajzovima). Idu kod gejshi da se isplacu redovnoConnaisseur Karlin wrote:
da, u pravu si, a imaju interesantna smisao za humor, i da ,muskarci se cesto puta odvoje od zena,a zene ,cak i danas, prave duboke nakloneznam da je bonton ,ali covjece, sagnu se sa osmjehom kao da je ispred njih emperir, a ne jadan od sefova kompanije
bila sma na galal veeceri japanci 90% , zato pisem doticne utiske
, onda im one pricaku kako su oni jaki muskarci, dobri muzevi i sl
.
Mexse su druga prica, bio sam par puta tamo poslom.Connaisseur Karlin wrote:groznodetroit-mercy wrote:sexual harassment ti je normala u firmama, zenama ce uzet jos jedno 500 godina da dobiju koju upravljacku funkciju. Brak im je cudan, zive dosta razdvojeno jer cesto puta muski spavaju u hotelima ili zgradama of fire ( u onim spajzovima). Idu kod gejshi da se isplacu redovnoConnaisseur Karlin wrote:
da, u pravu si, a imaju interesantna smisao za humor, i da ,muskarci se cesto puta odvoje od zena,a zene ,cak i danas, prave duboke nakloneznam da je bonton ,ali covjece, sagnu se sa osmjehom kao da je ispred njih emperir, a ne jadan od sefova kompanije
bila sma na galal veeceri japanci 90% , zato pisem doticne utiske
, onda im one pricaku kako su oni jaki muskarci, dobri muzevi i sl
.
![]()
![]()
![]()
sa tehnologijm su u 22 stoljecu,ali sa tretiranjem zena,djece i stila zivota su stoljecima unazad
da,dodam, Meksikanci, poslovni ljudi koji dodju u SAD su super, odlicni su