REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
BHCluster

#1326 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by BHCluster »

emi_eft

#1327 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by emi_eft »

Evo par citata iz tuzbe - cisto za one koji ne znaju sta je tacno pisalo u tuzbi u kojoj se tuzi Srbija/Crna Gora za pocinjen genocid nad NARODIMA BOSNE I HERCEGOVINE.

whose ultimate goal is no less than the destruction of both the State of
Bosnia and its People. The Bosnian People cry out to the world and pray that the civilized
nations of Earth will fend its wisdom and "race and save the Bosnian State and People from
annihilation.

(BOSANCI NAGLAS PLACU I DOZIVAJU SVIJET)

Those who are committing these unspeakable acts listed below are attempting to effectuate
the complete and utter destruction of the State of Bosnia and Herzegovina as well as the
extermination of its People

(Srbija ima u cilju istrijbiti NARODE BiH /sto naravno ukljucuje i Srbe..)

The Bosnian People pray that as the world learns of the atrocities committed
in Bosnia and Herzegovina, humanity, justice, and rule of law will prevail.

(Bosanci se MOLE da pobijedi pravda nakon sto svijet sazna za zlocine)

Bosnia and Herzegovina is centuries old. The first recorded name of Bosnia appeared in the
writings of the Byzantine emperor and author, Constantine Porphyrogenitus in the 10th
century. From that time on many historically acknowledged rulers in that geographic region
incorporated the name of Bosnia into their titles:
• the "Ban" (Governor) of Bosnia, the more widely known being, e.g. Ban Boric (1154-
1163);
• Ban Kulin (1180-1203)
• Ban Stjepan Kotromanic (1322-1353) whose governorship extended over the area of
Hum (today's Herzegovina);
• the King of Bosnia, e.g. Tvrtko I (1353- 1391), crowned in Mile near Visoko in 1377
(he also ruled over the areas of today's Serbia (Raska), Croatia and Maritime Dalmatia
— his full tittle being "King of Bosnia, Raska, Dalmatia, Croatia and Primorje
(Maritimes)");
• Tvrtko II (1421-1443) — during his reign the Serbian Despot (title of Serbian rulers)
Stefan Lazarevic attacked Bosnia with his armies, specifically the region of the
Srebrenica, trying to capture the strategic silver mine in the region in 1432-1433;
subsequent to Srebrenica's capture by the Serbs, the Bosnian King Tomas liberated it
in 1440;
• King Stjepan Tomasevic (1461 - 1463).

(Iz nekog razloga su u tuzbi navodili bivse vodje drzave/bosanskog kraljevstva..)

the atrocities of Serbian forces committed against Bosnians and Croatians have now
been documented in many human rights reports

(opet se ne spominju etnicke grupe, vec "Bosanci")

The Respondent's concept of the "Greater Serbia" is based upon the "Nacertanije (Plan)"
published by the Serbian priest Garasanin in 1844.

(Garasanin prije 100 godina je jedan od argumenata da je Srbija izvrsila genocid...)

Mogu nastaviti do sutra, ili sami pregledajte ovaj smijesni dokument. http://www.icj-cij.org/docket/files/91/7199.pdf

Ne radi se o tome da ja ne zelim pravdu, ali nekad se valja suociti sa cinjenicama, a one su da je tuzba toliko amaterski uradjena da ni diejte u 8om osnivne nesto ovoliko nebulozno ne bi sastavilo. Od Kulina Bana do losijih dana, pa Garasanin, pa onda nije genocid na odredjenim etnickim grupama , vec SVIM gradjanima BiH, pa Bosanci, pa narod place, pa Bosanci mole. Ovo bi se u osrednjim novinama smatralo sund novinarstvom a KAMOLI u optuznici koja se iznosi na medjunarodnom sudu u Hagu. Ja bih prvo tuzila idiote koji su ovo sastavili, pa tek onda po PSu tuzila Srbiju. Ali, opet, ponavljam, slobodno me zovite neprijateljem i losim patriotom
Grean

#1328 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Grean »

Kad citam komentare pojedinih i ne cudim se gdje smo i kako smo prosli.
Mislim po vama najbolje bi nam bilo da smo se predali 92' i onim drugim 93' da ne bi talasali.

Ja mozda ne razmisljam racionalno ali kad se pomene tuzba ne mislim ni na Dodika, ni Covica, ni Bakira, ni na institucije i njihovo blokiranje a ni na to da li guzicu peremo iz kanistera. Meni su pred ocima ona prestravljena djeca u Trnovu koja cekaju egzekuciju od strane zlocinaca iz Srbije i pripadnici Skorpiona koji se krevelje, smiju i provociraju minut prije nego sto ce ih pobiti.

Ne pokusati znaci izdati njih, pljunuti na njihove mezare i zrtvu radi politikanstva, straha od Srba (koji medju pojedinim Bosnjacima poprima zabrinjavajuce razmjere i sve vise podsjeca na Stokholmski sindrom), gradnji buducnosti i nezamjeranja sa komsijom.

Da je komsija kako treba i vrijedan pomirenja ne bi nam ni trebao sud, sami bi priznali i samokaznili se za zlo koje su pocinili.
relativno84

#1329 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by relativno84 »

Odnos prema ovome jos jednom pokazuje prioritete politicke elite kako za sadasnjost, tako i za proslost a o buducnosti naivno je i razmisljati s ovim parazitima rasutim po strankama. Desni, lijevi, srednji svi se furaju da su patriote u pokusaju da dopune svoj racune. Mada naivno je i ocekivati od njih neku borbu za drzavu kad 90% tih p...... je rat provelo u podrumima, skladistima ili na isturenim polozajima sirom planete. Tako da njihov odnos prema ovom predmetu samo pokazuje sta misle o patnjama naroda u ratu koje traje i danas zahvaljujuci njima.

Sada kad smo dovedeni pred svrsen cin, svako gleda kako da sebi osigura sto jaci alibi, jer vise je nego jasno da slijedi novi samar. Da je bilo mudrosti i brige za drzavu vec godinama bi se radilo na ovome, cekajuci vrijeme kad mozes pokazati nove dokaze, ali sto bi se zamarali tim stvarima, ko ce stici podijeliti sve fotelje od izbora do izbora.

Prva presuda nije potvrdila pravo stanje na terenu, ali treba biti realan i da jeste ovdje svakako svi tumace presude onako kako im odgovara. Tako da sve dok postoje alternativne istine suludo je pricati o boljim odnosima i pomirenju. Sada svi gledaju kako da se pokazu sto jacim, pa prijete na sve strane kako ce oni nesto ako ovi nesto, pa slobodno napustite sve institucije. I ovako nema neke koristi sto ste dio njih.

Tako da pokrenuli oni ovaj proces ili ne, nama nista nece ponistiti one godine horora ali ni ovog ludila nakon njega. Svako ko je patio zna ko je i s koje strane lupao po njemu, jedna presuda vise to nece promijeniti jer nikad nece biti dovoljno velike kazne za kolicinu patnje koja nam je napravljena. Ali ovo je dobar podsjetnik za sve koji pocnu da tonu u san o dobrom odnosu s komsijama, kako s desne tako i sa lijeve strane.

Okolnosti u svijetu i oko nas su takve da nema tih dokaza koji ce postici ono sto smo u pocetku imali za cilj, jos kad vidimo ovaj javasluk u odnosu prema ovom predmetu, svaki pokusaj da se nesto gura na silu bez adekvatne pripreme samo je novi volej dusmanima ove drzave, mi apsolutno nikakve koristi nemamo od toga.

Dovoljno su pucali na ovu drzavu sa svih strana, nema potrebe da sada pucamo i mi, samo da neki sljam s kravatom moze reci kako je to uradio iz postovanja prema zrtvama. Djelima pokazite postovanje, prazne rijeci ostavite za izborne kampanje, svakako vam je samo to svrha postojanja mamu vam.
KB9

#1330 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by KB9 »

revizija tuzbe je najvece prodavanje magle koje "nasa" strana moze ponudit u ovom trenutku i bitka koja se ne moze dobit jer garantovano nece poslat dovoljno pametne i sposobne ljude
bh.tornjak

#1331 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

Grean wrote:Kad citam komentare pojedinih i ne cudim se gdje smo i kako smo prosli.
Mislim po vama najbolje bi nam bilo da smo se predali 92' i onim drugim 93' da ne bi talasali.

Ja mozda ne razmisljam racionalno ali kad se pomene tuzba ne mislim ni na Dodika, ni Covica, ni Bakira, ni na institucije i njihovo blokiranje a ni na to da li guzicu peremo iz kanistera. Meni su pred ocima ona prestravljena djeca u Trnovu koja cekaju egzekuciju od strane zlocinaca iz Srbije i pripadnici Skorpiona koji se krevelje, smiju i provociraju minut prije nego sto ce ih pobiti.

Ne pokusati znaci izdati njih, pljunuti na njihove mezare i zrtvu radi politikanstva, straha od Srba (koji medju pojedinim Bosnjacima poprima zabrinjavajuce razmjere i sve vise podsjeca na Stokholmski sindrom), gradnji buducnosti i nezamjeranja sa komsijom.

Da je komsija kako treba i vrijedan pomirenja ne bi nam ni trebao sud, sami bi priznali i samokaznili se za zlo koje su pocinili.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
tekst za dobro jutro i laku noc.....
citati svaki dan prije i poslije spavanja...
and

#1332 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by and »

Grean wrote:Kad citam komentare pojedinih i ne cudim se gdje smo i kako smo prosli.

mislim da ovaj slučaj od samog starta nije vođen ispravno sa naše strane i da mu nije posvećeno dovoljno pažnje i znanja.
možda je tu bilo i pritisaka sa strane, jer dobro znamo da je u ratu u bih bila još jedna strana koja je imala i najveću odgovornost a u presudi se nigdje ne spominje.upravo ta strana je mogla spriječiti genocid a bila je i obavezna po rezoluciji un. :zzzz:
mi i danas pored svih dokaza,činjenica ,presuda međunarodnih sudova imamo situaciju da se naši građani hapse i potražuju preko interpola ko da smo mi srbiju napali :oops:
saibaba

#1333 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by saibaba »

:thumbup: :thumbup:
bh.tornjak wrote:

asker

#1334 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by asker »

:thumbup:
emi_eft

#1335 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by emi_eft »

and wrote:

mislim da ovaj slučaj od samog starta nije vođen ispravno sa naše strane i da mu nije posvećeno dovoljno pažnje i znanja.
možda je tu bilo i pritisaka sa strane, jer dobro znamo da je u ratu u bih bila još jedna strana koja je imala i najveću odgovornost a u presudi se nigdje ne spominje.upravo ta strana je mogla spriječiti genocid a bila je i obavezna po rezoluciji un. :zzzz:
mi i danas pored svih dokaza,činjenica ,presuda međunarodnih sudova imamo situaciju da se naši građani hapse i potražuju preko interpola ko da smo mi srbiju napali :oops:
Upravo o ovm pricam. Velike su greske napravljene u startu i niko se nije potrudio da ih ispravi i vodi proces do kraja. Sad je kako jeste i sumnjam da ce bilo kakva reakcija biti povoljna. Naravno da ne smijemo biti taoci Srbije, dok ujedno ne smijemo biti ni budale i izlagati se trosku i blamu ukoliko nemamo konkretne korake koji vode pozitivnom ishodu.
Better Man

#1336 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Better Man »

Nema ništa od revizije. Sve je to samo Bakirova šuplja i dizanje tenzija. Da se zaista htjelo to uraditi, onda se ne bi čekalo deset godina i ne bi se polupismenom Sakibu Softiću dalo da vodi taj proces, već bi se angažovao pravni ekspert u rangu kakvog je imala Srbija (Tibor Varaddy), koji bi znao iznijeti posao. Bakir bi reviziju, a sve su u proplosti radili da dobijemo onakvu smiješnu presudu, jer se zna da su i Alija i Tihić bili igrači Srbije i radili u njenon+m interesu, a to je i Bakir.
TheMule

#1337 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by TheMule »

saibaba wrote::thumbup: :thumbup:
bh.tornjak wrote:

Tako je. Iskreno, nadam se da ce ispostovati svoju ucjenu, izaci iz vlade i da se nece nikad ni vratiti :)
vivaldi

#1338 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

Better Man wrote: Sve je to samo Bakirova šuplja i dizanje tenzija. Da se zaista htjelo to uraditi, onda se ne bi čekalo deset godina i ne bi se polupismenom Sakibu Softiću
ma ova presuda nije bila pitanje istine vec politike i bakir tu nista nije mogao, niti bilo ko drugi na njihovom mjestu. Glavno pitanje je "sta je bakir radio 10 godina" - pa radio je jedino sto je mogao, cekao nove dokaze koji su mogli isplivat na sudjenju karadzicu, perisicu, stanisicu i seselju, a ti dokazi su se mogli nalaziti samo u dokumnetaciji koju je srbija predala hagu ili u dokumnetaciji koju se hagu predale zapadne sluzbe.

nije bakir kriv sto je hag prihvatio zatamnjenje dijelove dokumentacije iz srbije - hag je to mogao prihvatiti samo na neciji jak pritisak, a to mogu biti samo ameri.

nije bake kriv sto je hag oslobodio seselja, oslobodio stanisica, ni sto je meron oslobodio perisica. a ako je ko zaboravio bakir se sam oglasio nakon presude karadzicu i rekao da se ona iscitava temeljito, kao i masa drugih pravnika. jedini razlog zasto se sada bakir oglasava je zbog isteka roka pa ga svi prozivaju.
ušće

#1339 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by ušće »

vivaldi wrote:
Better Man wrote: Sve je to samo Bakirova šuplja i dizanje tenzija. Da se zaista htjelo to uraditi, onda se ne bi čekalo deset godina i ne bi se polupismenom Sakibu Softiću
ma ova presuda nije bila pitanje istine vec politike i bakir tu nista nije mogao, niti bilo ko drugi na njihovom mjestu. Glavno pitanje je "sta je bakir radio 10 godina" - pa radio je jedino sto je mogao, cekao nove dokaze koji su mogli isplivat na sudjenju karadzicu, perisicu, stanisicu i seselju, a ti dokazi su se mogli nalaziti samo u dokumnetaciji koju je srbija predala hagu ili u dokumnetaciji koju se hagu predale zapadne sluzbe.

nije bakir kriv sto je hag prihvatio zatamnjenje dijelove dokumentacije iz srbije - hag je to mogao prihvatiti samo na neciji jak pritisak, a to mogu biti samo ameri.

nije bake kriv sto je hag oslobodio seselja, oslobodio stanisica, ni sto je meron oslobodio perisica. a ako je ko zaboravio bakir se sam oglasio nakon presude karadzicu i rekao da se ona iscitava temeljito, kao i masa drugih pravnika. jedini razlog zasto se sada bakir oglasava je zbog isteka roka pa ga svi prozivaju.
Što im druže objašnjavaš .Nije bitan Bakir ,svo oni uzevši od Dodika i čitave političke ,kuturne i svake druge klike u Srba ,pa do Čirilićara ,Ljubića , Branioca samouparavnog socijalizma , iskoomleksiranih boraca za nove slobode .Kroz spominjanje Bakira misle na sve i jednog Bošnjaka -Muslimana i muslimana ...Potuno je nebitan lik taj isti Bakir . Bio je Haris -ista priča ,Bio je Salkin mali Slučajni prolaznik, Bio je i Tihić .Biće neki Novi Mujo , Ahmed , uvijek će ista mantra ići od gore navedenih .Jer jedino što njima smeta je fizičko i svako drugo postaojanje Bošnjak -Muslimana i musliman ...
vivaldi

#1340 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

ušće wrote:Što im druže objašnjavaš .Nije bitan Bakir ,svo oni uzevši od Dodika i čitave političke ,kuturne i svake druge klike u Srba ,pa do Čirilićara ,Ljubića , Branioca samouparavnog socijalizma , iskoomleksiranih boraca za nove slobode .Kroz spominjanje Bakira misle na sve i jednog Bošnjaka -Muslimana i muslimana ...Potuno je nebitan lik taj isti Bakir . Bio je Haris -ista priča ,Bio je Salkin mali Slučajni prolaznik, Bio je i Tihić .Biće neki Novi Mujo , Ahmed , uvijek će ista mantra ići od gore navedenih .Jer jedino što njima smeta je fizičko i svako drugo postaojanje Bošnjak -Muslimana i musliman ...
ne objasnjavam vec samo podsjecam one koji pitaju sta je radio 10 godina

Bakirova izjava prije godinu dana - ako ima dokaz bice revizije i nigdje ne spominje sta ce tome misliti srbi, hvarti, peti deseti..

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/iz ... tiv-srbije

Po Izetbegovićevim riječima, presudu trenutačno analiziraju pravni stručnjaci u BiH kako bi utvrdili nudi li ona nove elemente temeljem kojih bi bilo moguće pokrenuti reviziju postupka po tužbi za agresiju i genocid.

Pojasnio je kako presudu Karadžiću izrečenu 24. ožujka sada analiziraju pravnici koji zastupaju BiH pred Međunarodnim sudom pravde, kojemu je BiH i tužila bivšu SR Jugoslaviju, odnosno današnju Srbiju kao pravnu sljednicu te države.

"Udubit će se u samu presudu (Karadžiću) i njenu sadržinu i vidjet ćemo ima li novih elemenata. Ako ih bude, nećemo bježati od toga. Nećemo pod tepih gurati patnju kroz koju su ovi narodi i ova zemlja prošli i pokrenut ćemo reviziju, no potreban nam je novi dokaz", kazao je Izetbegović novinarima.
Better Man

#1341 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Better Man »

Zlatko Dizdarević je naveo dvije situacije kad su se pojavili neoborivi dokazi i kad se moglo na osnovu njih pokrenuti revizija tužbe, ali tada Bakir nije reagovao. Sve ovo što radi je jeftini populizam, jer njemu nije u interesu da dođe do revizije i da se konačno utvrdi i dokaže da je Srbija izvršila agresiju i počinila genocid na području BiH.
vivaldi

#1342 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

Better Man wrote:Zlatko Dizdarević je naveo dvije situacije kad su se pojavili neoborivi dokazi i kad se moglo na osnovu njih pokrenuti revizija tužbe, ali tada Bakir nije reagovao. Sve ovo što radi je jeftini populizam, jer njemu nije u interesu da dođe do revizije i da se konačno utvrdi i dokaže da je Srbija izvršila agresiju i počinila genocid na području BiH.
ono sto je zlatko naveo su dokazi za njega, a ne za sud.

da li postoji iko, prije svega medju bosnjacima, ko je vjerovao da nema dovoljno dokaza jos u prvoj tuzbi?

da li postoji iko ko je vjerovao da presuda nece povezat karadzica i milosevica?

a ipak se oboje desilo
draganbl

#1343 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by draganbl »

Kao što je Srbima (i u Srbiji i u Republici Srpskoj) teško da prihvate odluku Suda da je u Srebrenici počinjen toliko strašan zločin da je on okarakterisan kao genocid, tako je i drugoj strani teško da prihvati drugu odluku Suda kojom Sud, citiram presudu
Kоnstatira da Srbiјa niје izvršila gеnоcid...
Kоnstatira da Srbiјa niје izvršila udruživanjе radi izvršеnja gеnоcida, niti је pоdsticala na izvršеnjе gеnоcida...
Kоnstatira da Srbiјa niје bila saučеsnik u gеnоcidu...
Srbija nije izvršila, niti bila saučesnik u genocidu.

Ukoliko se ovoj presudi pridodaju i druge presude vezane za Srebrenicu, Sarajevo, Prijedor, Višegrad i druge gradove gdje su vršeni zločini, dolazi se do zaključka da su za zločine koji su počinjeni nad Bošnjacima krivi pripadnici vojske i policije RS, kao i razne dobrovoljačke paravojne formacije.

Međutim, isključivanje Srbije iz krivice za pomenute zločine (ponavljam, Haški sud je oslobodio Srbiju krivice - pogledati citate odozgo), dolazi se do mogućeg zaključka da je u najmanju ruku diskutabilan i sam karakter rata, tj. dolazi se do zaključka da rat nije vođen između BiH i Srbije (što bi značilo agresiju Srbije na BiH), već je vođen između sukobljenih strana u samoj BiH.

Ja lično neću reći ni da je bila agresija ni da je bio građanski rat, već samo ukazujem na mogući zaključak.
Obi Wan Bosnian

#1344 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Obi Wan Bosnian »

emi_eft wrote:Ono sto mi treba da uradimo je da zahebemo reviziju i pokrenemo novu tuzbu sa pametnijo klasifikacijom zlocina koji bi osigurao dobitak i bio imun na pritiske iz MZ kojih ce biti sigurno
Da bi pokrenuo novu tužbu treba ti saglasnost sva 3 člana predsjedništva a to je nemoguće.
Pertini

#1345 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Pertini »

Postoje samo dva načina da se riješi bilo koji spor između dvije države, dva naroda ili dvojice komšija. Civilizovani način, dakle, putem dogovora, i ako isti nije moguć onda putem Suda. I drugi način koji je necivilizovan i nasilnički, a to je ratom ili tučom. Kako u Bosni živi značajan broj Muslimana koji su svakako anatemisani kao potencijalni teroristi, ni tu opciju ne bih isključio. I sada kad bih ja predstavljao Srbiju, ili Srpski narod, birao bih da mi komšija bude civilizovan. A prvi zapadni komšija Srbije jeste civilizovan i nikada agresijom nije rješavao sporove sa komšijama, te s toga nema razloga za zabrinutost. Osim ako mu se ta mogućnost ne zabrani i oduzme!
Obi Wan Bosnian

#1346 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

General War wrote: Pa eno i Covic veli da nece podrzati reviziju tuzbe...a ima i ovo:
Prema nezvaničnim saznanjima ovog lista, Fondacija "Pravda za BiH", koja finansira troškove tužbe BiH protiv Srbije u Međunarodnom sudu pravde u Hagu, 2010. godine zatražila je obnovu Softićevog mandata od Bakira Izetbegovića i Željka Komšića, koji su bili u tadašnjem sazivu Predsjedništva BiH, no njih dvojica na taj zahtjev, navodno, nikada nisu odgovorili.
Ako su tražili od članova predsjedništva obnovu Softićevog mandata onda naravno da Bakir i Željko nisu odgovorili. Ako treba saglasnost predsjedništva onda moraju sva 3 člana dati saglasnost a ne samo 2. Naša jedina šansa za reviziju je da insistiramo da ne treba saglasnost predsjedništva i ko god traži saglasnost ignorisati ga baš kao što su navodno Bakir i Željko uradili.
Dr. Kuca

#1347 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Dr. Kuca »

Sta sad ne valja sto hoce da provode reviziju :lol: balijska posla.
Obi Wan Bosnian

#1348 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Ripicipi wrote: Halo ba, u eto tom zamisljenom scenariju da Srbi zajednicki napuste institucije nastaje APSOLUTNI KOLAPS.
Nije to jedna stranka, nego kompletan narod.
Ko ce ih mijenjati, kako, ko im daje legitimitet.
Nevjerovatno je da takav scenario uopste ne uzimas za vrlo, vrlo opasnim po zemlju.
Izvini, ali onda si vrlo, vrlo ogranicen, ili te vrlo, vrlo boli qrac za stanjem u zemlji.
Srbi nemaju legitiman razlog da napuste institucije. Ako ih svakako napuste uradili su to nelegalno dakle radi se o pobunjenicima i nemaju nikakva prava po zakonu. Zamjenici preuzimaju njihova mjeste i gotovo.

Vi pojedini kao da ne vidite šta se dešava. Srbi su krenuli u proces odcjepljenja. To se dešava. Krenulo je. Sad se vi pojedini bojite da ih ne naljutite. Pa oni su svakako u procesu i krenuli su. Ustvari, jedino ih se može zaustaviti ako pokažeš da si spreman da im se suprostaviš. Budu li mislili da nisi odoše oni. Ova i sljedeća godina su ključne i ako ih se sada ne zaustavi kasnije će biti kasno.
SkyLimit

#1349 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by SkyLimit »

Ovi ubačeni elementi pravo ofirni sa svojim "dobronamjernim" upozorenjima.

Koga zaboli šta će Srbi misliti o nečemu? Je li to kažete da se ja trebam briniti o njima? Da vas podsjetim, oni su nedavno počinili genocid nad Bošnjacima pa opet žive a sumnjam da i loše spavaju, čak i dalje nastavljaju da Bošnjake proganjaju, da im prijete, da ih vrijeđaju...

Narodski rečeno, zaboli mene i za Srbe i za Hrvate i šta će misliti. Da sutra i jedni i drugi nestanu sa ovog Svijeta, ja bih imao predivnih 8 sati sna.
Duka Dizel

#1350 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Duka Dizel »

SkyLimit wrote:Ovi ubačeni elementi pravo ofirni sa svojim "dobronamjernim" upozorenjima.

Koga zaboli šta će Srbi misliti o nečemu? Je li to kažete da se ja trebam briniti o njima? Da vas podsjetim, oni su nedavno počinili genocid nad Bošnjacima pa opet žive a sumnjam da i loše spavaju, čak i dalje nastavljaju da Bošnjake proganjaju, da im prijete, da ih vrijeđaju...

Narodski rečeno, zaboli mene i za Srbe i za Hrvate i šta će misliti. Da sutra i jedni i drugi nestanu sa ovog Svijeta, ja bih imao predivnih 8 sati sna.
To je u redu, sem ako ne kaniš sa istima zajedničku državu imati.

Tu su Bošnjaci u nezgodnijem položaju od Srba i Hrvata u BiH.
Post Reply