Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post Reply
BHCluster

#1326 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BHCluster »

DaysleepeR wrote:Kanton Sarajevo je maketa idealne vizije alijine politike

SDA i njihovim pulenima sve potaman, ostalima sve odron

Ta kanalizacija se cisti na izborima a ne kukanjem.
DaysleepeR

#1327 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by DaysleepeR »

BHCluster wrote:

ja na izbore izlazim i glasam, ne kukam, nego konstatujem
BHCluster

#1328 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BHCluster »

DaysleepeR wrote:
BHCluster wrote:

ja na izbore izlazim i glasam, ne kukam, nego konstatujem
Ocigledno. :lol:
nineinchnails

#1329 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by nineinchnails »

Unazadio nas je toliko da smo srozani na individue srednjeg vijeka. Narod je pretvoren u stoku koja slijepo vjeruje u svog lidera.
Lider ih zajebe hiljadu puta, a oni slijepi pored ociju kazu "srpska politika". Nije Alija nista kriv, sve su mu to smjestili.

Izdajnik koji je predao pola Bosne Srbiji. Predao Srebrenicu i dozvolio pokolj (srpska vojska je bila samo instrument). A majmuni i dalje glasaju za SDA i kuju ga u zvijezde. SDA naseljava Arape po Bosni i prodaje zemlju za koju smo mi ginuli! (Senaid Memic vrhunac politike SDA). Kolektivna lobotomija fakat.

Pokrao svu drzavu da bi obezbijedio svoju familiju, blizu I siru I istomisljenike. Vozaju se u Porsheima, ljetuju na Seyshelima, spavaju u prvoklasnim hotelima, imaju vile, firme... A bosnjo pametni, s 400 KM plate, glasa za njih jer su "njegovi".

Jos se stvara "kult licnosti" od ovog govnara. Korida iz Cevljanovica preseljena u parlament BIH. Fuj.

Fasista, nacionalista i neosudjeni ratni zlocinac i neosudjen za veleizdaju Bosne. Da nije umro, sve bi se to desilo.
Zagovornik "pojedinacne odgovornosti" iako je srpska politika bila kolektivna krivica, te ih tako amnestirao.

Bio sam u Armiji BIH, od pocetka. Vec do kraja 1993 to vise nije bila Armija BIH, nego "muslimanska vojska". Svima nam je vec tada bilo jasno da je rat pokrenut da se dodje do podjele, a muslimani marginaliziraju. Da je Alija bio jedan od pokretaca rata. Ipak, za rat treba dvoje. Ne moze neko ratovati sam protiv sebe.

Sve sam ja ovo mogao fino napisati na 20 strana sa brdom dokaza i argumenata, ali imam dovoljno godina u guzici koje mi ne dozvoljavaju da se prepirem sa neofasistima.

Dobili ste rat protiv antifasizma 1992 i sta hocete vise? Da ubjedjujete ljude koji razmisljaju svojom glavom kako je Alija bio pozitivac?
Mi smo u manjini danas ionako. Sto se zamarate?

Eto vam Alija, slavite ga, obozavajte ga. Nije ni cudo zasto suprotna strana obozava i slavi svoje ratne zlocince. I oni su za njih svetinja, kao sto je Alija za vas.

Odabrani citati? Dajte molim vas. Sto se mene tice, ova tema moze pod kljuc.
Fudo387

#1330 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Fudo387 »

nineinchnails wrote:Izdajnik koji je predao pola Bosne Srbiji. Predao Srebrenicu i dozvolio pokolj (srpska vojska je bila samo instrument).
Dalje nisam ni citao...
Samo instrument.
krusna mrvo...
DaysleepeR

#1331 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by DaysleepeR »

BHCluster wrote:Ocigledno. :lol:
ne kontam fazon matere mi, med i mlijeko teče jel? situacija u zemlji za smijeh? pravo ti dobro?
Point.

#1332 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Point. »

PM72 wrote:
Point. wrote:
CG je drugi par opanaka.Prvo BH Hrvati nikad ne bi ostali u toj krnjoj Jugi koja bi u stvari bila Srboslavija. Drugo, vidjeli smo u na primjeru Kosova da nikad ne bi mirnim putem dobili nezavisnost
CG je dobila nezavisnost 2006,iste one godine kad je crko najveći zlotvor Slobo.Poenta je što su crnogorci dobili nezavisnost tek kad je Slobo "oćeran" u Hag i kad je vojska Jugoslavije dobro sjebana NATO udarima.Znači,bili su pametni pa čekali.Koliko je crnogoraca stradalo u nastojanju da dobiju nezavisnost? Koliko znam - nijedan .Možda je kojeg auto udarilo kad su proslavljali nezavisnost.A imali su jaku srpsku struju koja je bila protiv nezavisnosti CG pa čak i crkvu.
Crnogorci su pravoslavna braca, mi smo im vazda bili i ostali poturice, sjecanje na Osmanlije i slicno. Stvarno si naivan, da ne kazem smijesan ako tvrdis da bi nam oni dali mrtvo hladno nezavisnost 10 godina kasnije i da bi se sa tim Karadzic i Mladic slozili, jer bi vjerovatno itada bili lideri bosanskih Srba. Pa znamo kako su nam bili spremni dati nezavisnost 90-ih, granatiranjem, etnickim ciscenjem, genocidom i konc logorima. Ako mislis da bi se za desetak godina njihova mantra i svijest promijenima 180 stepeni onda si fakat naivan ko ceska sobarica.
BHCluster

#1333 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BHCluster »

DaysleepeR wrote:
ne kontam fazon matere mi, med i mlijeko teče jel? situacija u zemlji za smijeh? pravo ti dobro?
Vec sam ti odgovorio kako se mjenja stanje u Drzavi, da ponovim nije neka tajna IZBORI.
DaysleepeR

#1334 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by DaysleepeR »

BHCluster wrote:
DaysleepeR wrote:
Vec sam tiodgovorio kako se mjenja stanje u Drzavi, da ponovim nije neka tajna IZBORI.
joj kolumbo ameriku si otkrio
BHCluster

#1335 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BHCluster »

DaysleepeR wrote:
BHCluster wrote:
Vec sam tiodgovorio kako se mjenja stanje u Drzavi, da ponovim nije neka tajna IZBORI.
Pa sta onda kukas?
DaysleepeR

#1336 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by DaysleepeR »

BHCluster wrote:
DaysleepeR wrote:
BHCluster wrote:
Pa sta onda kukas?
malo mi se penješ na nerve, mogao bi ti reći ko kuka i zbog čega
BHCluster

#1337 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BHCluster »

DaysleepeR wrote:
malo mi se penješ na nerve, mogao bi ti reći ko kuka i zbog čega
Point.

#1338 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Point. »

nineinchnails wrote:Unazadio nas je toliko da smo srozani na individue srednjeg vijeka. Narod je pretvoren u stoku koja slijepo vjeruje u svog lidera.
Lider ih zajebe hiljadu puta, a oni slijepi pored ociju kazu "srpska politika". Nije Alija nista kriv, sve su mu to smjestili.

Izdajnik koji je predao pola Bosne Srbiji. Predao Srebrenicu i dozvolio pokolj (srpska vojska je bila samo instrument). A majmuni i dalje glasaju za SDA i kuju ga u zvijezde. SDA naseljava Arape po Bosni i prodaje zemlju za koju smo mi ginuli! (Senaid Memic vrhunac politike SDA). Kolektivna lobotomija fakat.

Pokrao svu drzavu da bi obezbijedio svoju familiju, blizu I siru I istomisljenike. Vozaju se u Porsheima, ljetuju na Seyshelima, spavaju u prvoklasnim hotelima, imaju vile, firme... A bosnjo pametni, s 400 KM plate, glasa za njih jer su "njegovi".

Jos se stvara "kult licnosti" od ovog govnara. Korida iz Cevljanovica preseljena u parlament BIH. Fuj.

Fasista, nacionalista i neosudjeni ratni zlocinac i neosudjen za veleizdaju Bosne. Da nije umro, sve bi se to desilo.
Zagovornik "pojedinacne odgovornosti" iako je srpska politika bila kolektivna krivica, te ih tako amnestirao.

Bio sam u Armiji BIH, od pocetka. Vec do kraja 1993 to vise nije bila Armija BIH, nego "muslimanska vojska". Svima nam je vec tada bilo jasno da je rat pokrenut da se dodje do podjele, a muslimani marginaliziraju. Da je Alija bio jedan od pokretaca rata. Ipak, za rat treba dvoje. Ne moze neko ratovati sam protiv sebe.

Sve sam ja ovo mogao fino napisati na 20 strana sa brdom dokaza i argumenata, ali imam dovoljno godina u guzici koje mi ne dozvoljavaju da se prepirem sa neofasistima.

Dobili ste rat protiv antifasizma 1992 i sta hocete vise? Da ubjedjujete ljude koji razmisljaju svojom glavom kako je Alija bio pozitivac?
Mi smo u manjini danas ionako. Sto se zamarate?

Eto vam Alija, slavite ga, obozavajte ga. Nije ni cudo zasto suprotna strana obozava i slavi svoje ratne zlocince. I oni su za njih svetinja, kao sto je Alija za vas.

Odabrani citati? Dajte molim vas. Sto se mene tice, ova tema moze pod kljuc.
Zalosno je da bivsi pripadnik Armije RBiH fura sada srpsku pricu ko nas bre zavadi i svi smo krivi. Alija, iako ga nikad nisam gotivio niti glasao za njegovu stranku, nikako ne moze bito ratni zlocinac i u istu recenicu sa Jadovanom, Sratkom, Zlobom i rajom. To ti je gola cinjenica.
pirpa

#1339 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by pirpa »

Sta znaju Muhamed Filipović i adil zulfikarpašić....amateri
nightvision

#1340 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by nightvision »

Point. wrote:Zalosno je da bivsi pripadnik Armije RBiH fura sada srpsku pricu ko nas bre zavadi i svi smo krivi.
Zaista je zalosno koliko su alija i potomci obezvrijedili oslobodilacku borbu pripadnika arbih da je do ovoga doslo...
agent_001

#1341 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by agent_001 »

Jesu li se i ovdje ovo nakačili fgr-ovci i kukavičija jaja da pljuju po časnom čovjeku a pravdaju genocidaše i zlotvore sa agresorskih strana, zaborav i mitomanije vodi u propast ....
aratet

#1342 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by aratet »

Svi vi sto pljujete Aliju cete vidjeti u turskoj seriji da je bio dobar.
BHCluster

#1344 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BHCluster »

nightvision wrote:
Point. wrote:Zalosno je da bivsi pripadnik Armije RBiH fura sada srpsku pricu ko nas bre zavadi i svi smo krivi.
Zaista je zalosno koliko su alija i potomci obezvrijedili oslobodilacku borbu pripadnika arbih da je do ovoga doslo...
Kao sto je Alija is sam rekao.
farisovo

#1345 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by farisovo »

BHCluster wrote:
farisovo wrote:
BHCluster wrote:
Da su Bosnjaci ostali "u uniji, federaciji ili konfederaciji, sa Srbijom i CG" to bi znacilo ulazak u Ratsa Hrvatskom i slanje nasih ljudi naHrvatskaratista.
Moramo to vrijeme posmatrati hronoloski, da bi mogli izvući zaključak.

Kino Gligorov, kaze da je Aliju upoznao sa onim što je čuo od Tuđmana, početkom decembra '91, da se Tuđman dogovorio sa Slobom o podjeli BiH. Alija je odgovorio, kako kaže Kiro, znam za to!

Znači, imaš situaciju po kojoj, ako BiH krene putem nezavisnosti i Hrvatska i Srbija su spremne učiniti sve da ti razbiju zemlju. To se i dogodilo.

Da bi sačuvao stanovništvo imao je samo dvije mogućnosti - naoružati ljudstvo da sve gori od Trebinja do Prijedora ili ostati u savezu sa Srbijom i Crnom gorom i zajebati Franja totalno.

Alija nije izabrao ni jedno ni drugo. Zašto? Zato što je i Alija bio čovjek podjele, a to će njegova vladavina i pokazati.
Ovdje si u kontradikciji, drzavu podjelili Franjo i Sloba, a Alija ispada covjek podjele? Naoruzati narod, onaj isti sto dok se sranje desava po Istocnoj Bosni organizira koncerte za mir i jos uvijek ima povjerenje u "bratsvo i jedinstvo" sto je i normalno jer ko normalan zeli rat... dok nije zapucalo po Sarajevu a onda je bilo kasno, tj dok Ignorse se cinjenica da je BiH nakon nezavisnosto postala clanica UN-a zajedno sa Hrvatskom i Slovenijom, a onda taj isti UN namece embargo na uvoz oruzija i ako po njihovim aktima svaka clanica UN ima pravo na odbranu.
Preskočio si najvažnije.

Kiro Gligorov, kaže, parafraziram - prenio sam Aliji da mi je Tuđman saopstio da su se on i Slobo dogovorili o podjeli Bosne. Alija odgovara, početkom decembra 1991 - ZNAM.
Fudo387

#1346 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Fudo387 »

Neka se pripremi Mirsad Kebo.
Perika, na tebe je red.
farisovo

#1347 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by farisovo »

BHCluster wrote:
nightvision wrote:
Kao sto je Alija is sam rekao.
Dobro im je rekao!
Samo im nije povukao šta u istom periodu mogu očekivati Bakir, Sebija, Sebijana sestra Izeta - udata za M. Purivatru, zetovi Aksamije - Bh Telekom, rođaci Tihici, Čampare...
nightvision

#1348 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by nightvision »

BHCluster wrote:Kao sto je Alija is sam rekao.
Dopusti mi da se samorepliciram.

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Image
SmokingMan

#1349 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by SmokingMan »

nightvision wrote:
Daleko je gore ono što je došlo poslije rahmetli Alije.5% demokratija 95 % partokratija,kao nus-produkt demokratije.
nightvision

#1350 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by nightvision »

SmokingMan wrote:Daleko je gore ono što je došlo poslije rahmetli Alije.5% demokratija 95 % partokratija,kao nus-produkt demokratije.
Upravo je Alija udario temelje takve partokratije. Podobni, a ne sposobni.
Post Reply