DaysleepeR wrote:Kanton Sarajevo je maketa idealne vizije alijine politike
SDA i njihovim pulenima sve potaman, ostalima sve odron
Ta kanalizacija se cisti na izborima a ne kukanjem.
DaysleepeR wrote:Kanton Sarajevo je maketa idealne vizije alijine politike
ja na izbore izlazim i glasam, ne kukam, nego konstatujemBHCluster wrote:DaysleepeR wrote:Kanton Sarajevo je maketa idealne vizije alijine politike
Ocigledno.DaysleepeR wrote:ja na izbore izlazim i glasam, ne kukam, nego konstatujemBHCluster wrote:DaysleepeR wrote:Kanton Sarajevo je maketa idealne vizije alijine politike
Dalje nisam ni citao...nineinchnails wrote:Izdajnik koji je predao pola Bosne Srbiji. Predao Srebrenicu i dozvolio pokolj (srpska vojska je bila samo instrument).
ne kontam fazon matere mi, med i mlijeko teče jel? situacija u zemlji za smijeh? pravo ti dobro?BHCluster wrote:Ocigledno.
Crnogorci su pravoslavna braca, mi smo im vazda bili i ostali poturice, sjecanje na Osmanlije i slicno. Stvarno si naivan, da ne kazem smijesan ako tvrdis da bi nam oni dali mrtvo hladno nezavisnost 10 godina kasnije i da bi se sa tim Karadzic i Mladic slozili, jer bi vjerovatno itada bili lideri bosanskih Srba. Pa znamo kako su nam bili spremni dati nezavisnost 90-ih, granatiranjem, etnickim ciscenjem, genocidom i konc logorima. Ako mislis da bi se za desetak godina njihova mantra i svijest promijenima 180 stepeni onda si fakat naivan ko ceska sobarica.PM72 wrote:CG je dobila nezavisnost 2006,iste one godine kad je crko najveći zlotvor Slobo.Poenta je što su crnogorci dobili nezavisnost tek kad je Slobo "oćeran" u Hag i kad je vojska Jugoslavije dobro sjebana NATO udarima.Znači,bili su pametni pa čekali.Koliko je crnogoraca stradalo u nastojanju da dobiju nezavisnost? Koliko znam - nijedan .Možda je kojeg auto udarilo kad su proslavljali nezavisnost.A imali su jaku srpsku struju koja je bila protiv nezavisnosti CG pa čak i crkvu.Point. wrote:CG je drugi par opanaka.Prvo BH Hrvati nikad ne bi ostali u toj krnjoj Jugi koja bi u stvari bila Srboslavija. Drugo, vidjeli smo u na primjeru Kosova da nikad ne bi mirnim putem dobili nezavisnost
Vec sam ti odgovorio kako se mjenja stanje u Drzavi, da ponovim nije neka tajna IZBORI.DaysleepeR wrote:ne kontam fazon matere mi, med i mlijeko teče jel? situacija u zemlji za smijeh? pravo ti dobro?BHCluster wrote:Ocigledno.
joj kolumbo ameriku si otkrioBHCluster wrote:Vec sam tiodgovorio kako se mjenja stanje u Drzavi, da ponovim nije neka tajna IZBORI.DaysleepeR wrote:ne kontam fazon matere mi, med i mlijeko teče jel? situacija u zemlji za smijeh? pravo ti dobro?BHCluster wrote:Ocigledno.
Pa sta onda kukas?DaysleepeR wrote:joj kolumbo ameriku si otkrioBHCluster wrote:
Vec sam tiodgovorio kako se mjenja stanje u Drzavi, da ponovim nije neka tajna IZBORI.
malo mi se penješ na nerve, mogao bi ti reći ko kuka i zbog čegaBHCluster wrote:Pa sta onda kukas?DaysleepeR wrote:joj kolumbo ameriku si otkrioBHCluster wrote:
Vec sam tiodgovorio kako se mjenja stanje u Drzavi, da ponovim nije neka tajna IZBORI.
DaysleepeR wrote:
malo mi se penješ na nerve, mogao bi ti reći ko kuka i zbog čega
Zalosno je da bivsi pripadnik Armije RBiH fura sada srpsku pricu ko nas bre zavadi i svi smo krivi. Alija, iako ga nikad nisam gotivio niti glasao za njegovu stranku, nikako ne moze bito ratni zlocinac i u istu recenicu sa Jadovanom, Sratkom, Zlobom i rajom. To ti je gola cinjenica.nineinchnails wrote:Unazadio nas je toliko da smo srozani na individue srednjeg vijeka. Narod je pretvoren u stoku koja slijepo vjeruje u svog lidera.
Lider ih zajebe hiljadu puta, a oni slijepi pored ociju kazu "srpska politika". Nije Alija nista kriv, sve su mu to smjestili.
Izdajnik koji je predao pola Bosne Srbiji. Predao Srebrenicu i dozvolio pokolj (srpska vojska je bila samo instrument). A majmuni i dalje glasaju za SDA i kuju ga u zvijezde. SDA naseljava Arape po Bosni i prodaje zemlju za koju smo mi ginuli! (Senaid Memic vrhunac politike SDA). Kolektivna lobotomija fakat.
Pokrao svu drzavu da bi obezbijedio svoju familiju, blizu I siru I istomisljenike. Vozaju se u Porsheima, ljetuju na Seyshelima, spavaju u prvoklasnim hotelima, imaju vile, firme... A bosnjo pametni, s 400 KM plate, glasa za njih jer su "njegovi".
Jos se stvara "kult licnosti" od ovog govnara. Korida iz Cevljanovica preseljena u parlament BIH. Fuj.
Fasista, nacionalista i neosudjeni ratni zlocinac i neosudjen za veleizdaju Bosne. Da nije umro, sve bi se to desilo.
Zagovornik "pojedinacne odgovornosti" iako je srpska politika bila kolektivna krivica, te ih tako amnestirao.
Bio sam u Armiji BIH, od pocetka. Vec do kraja 1993 to vise nije bila Armija BIH, nego "muslimanska vojska". Svima nam je vec tada bilo jasno da je rat pokrenut da se dodje do podjele, a muslimani marginaliziraju. Da je Alija bio jedan od pokretaca rata. Ipak, za rat treba dvoje. Ne moze neko ratovati sam protiv sebe.
Sve sam ja ovo mogao fino napisati na 20 strana sa brdom dokaza i argumenata, ali imam dovoljno godina u guzici koje mi ne dozvoljavaju da se prepirem sa neofasistima.
Dobili ste rat protiv antifasizma 1992 i sta hocete vise? Da ubjedjujete ljude koji razmisljaju svojom glavom kako je Alija bio pozitivac?
Mi smo u manjini danas ionako. Sto se zamarate?
Eto vam Alija, slavite ga, obozavajte ga. Nije ni cudo zasto suprotna strana obozava i slavi svoje ratne zlocince. I oni su za njih svetinja, kao sto je Alija za vas.
Odabrani citati? Dajte molim vas. Sto se mene tice, ova tema moze pod kljuc.
Zaista je zalosno koliko su alija i potomci obezvrijedili oslobodilacku borbu pripadnika arbih da je do ovoga doslo...Point. wrote:Zalosno je da bivsi pripadnik Armije RBiH fura sada srpsku pricu ko nas bre zavadi i svi smo krivi.
Kao sto je Alija is sam rekao.nightvision wrote:Zaista je zalosno koliko su alija i potomci obezvrijedili oslobodilacku borbu pripadnika arbih da je do ovoga doslo...Point. wrote:Zalosno je da bivsi pripadnik Armije RBiH fura sada srpsku pricu ko nas bre zavadi i svi smo krivi.
Preskočio si najvažnije.BHCluster wrote:Ovdje si u kontradikciji, drzavu podjelili Franjo i Sloba, a Alija ispada covjek podjele? Naoruzati narod, onaj isti sto dok se sranje desava po Istocnoj Bosni organizira koncerte za mir i jos uvijek ima povjerenje u "bratsvo i jedinstvo" sto je i normalno jer ko normalan zeli rat... dok nije zapucalo po Sarajevu a onda je bilo kasno, tj dok Ignorse se cinjenica da je BiH nakon nezavisnosto postala clanica UN-a zajedno sa Hrvatskom i Slovenijom, a onda taj isti UN namece embargo na uvoz oruzija i ako po njihovim aktima svaka clanica UN ima pravo na odbranu.farisovo wrote:Moramo to vrijeme posmatrati hronoloski, da bi mogli izvući zaključak.BHCluster wrote:
Da su Bosnjaci ostali "u uniji, federaciji ili konfederaciji, sa Srbijom i CG" to bi znacilo ulazak u Ratsa Hrvatskom i slanje nasih ljudi naHrvatskaratista.
Kino Gligorov, kaze da je Aliju upoznao sa onim što je čuo od Tuđmana, početkom decembra '91, da se Tuđman dogovorio sa Slobom o podjeli BiH. Alija je odgovorio, kako kaže Kiro, znam za to!
Znači, imaš situaciju po kojoj, ako BiH krene putem nezavisnosti i Hrvatska i Srbija su spremne učiniti sve da ti razbiju zemlju. To se i dogodilo.
Da bi sačuvao stanovništvo imao je samo dvije mogućnosti - naoružati ljudstvo da sve gori od Trebinja do Prijedora ili ostati u savezu sa Srbijom i Crnom gorom i zajebati Franja totalno.
Alija nije izabrao ni jedno ni drugo. Zašto? Zato što je i Alija bio čovjek podjele, a to će njegova vladavina i pokazati.
Dobro im je rekao!BHCluster wrote:Kao sto je Alija is sam rekao.nightvision wrote:Zaista je zalosno koliko su alija i potomci obezvrijedili oslobodilacku borbu pripadnika arbih da je do ovoga doslo...Point. wrote:Zalosno je da bivsi pripadnik Armije RBiH fura sada srpsku pricu ko nas bre zavadi i svi smo krivi.
Dopusti mi da se samorepliciram.BHCluster wrote:Kao sto je Alija is sam rekao.

Daleko je gore ono što je došlo poslije rahmetli Alije.5% demokratija 95 % partokratija,kao nus-produkt demokratije.nightvision wrote:Zaista je zalosno koliko su alija i potomci obezvrijedili oslobodilacku borbu pripadnika arbih da je do ovoga doslo...Point. wrote:Zalosno je da bivsi pripadnik Armije RBiH fura sada srpsku pricu ko nas bre zavadi i svi smo krivi.
Upravo je Alija udario temelje takve partokratije. Podobni, a ne sposobni.SmokingMan wrote:Daleko je gore ono što je došlo poslije rahmetli Alije.5% demokratija 95 % partokratija,kao nus-produkt demokratije.