Pitam za drugaricu
Ima li neki smartwatch da mjeri pritisak. Znam za samsung, ali...
Takodje mi je potrebno i da mu je mjerac broja otkucaja sto precizniji.
Hvala.
Moderator: Benq
Da, ne treba se oslanjati na pametni časovnik, samo okvirno.Dzontra_Volta wrote: ↑09/04/2023 17:44 Neka drugarica kupi posebno tlakomjer, ako želi precizne rezultate.
Imam ja gt2 pro sa iphone i radi sve za 10, nitifikacije, pozivi…vojopd wrote: ↑07/04/2023 07:46 Koristi li neko GT3 Pro sa iphone-om? Ili ako imate GT3 Pro kakva su vasa iskustva? Hocu da se rijesim Apple Watch-a zbog baterije. A GT 3 Pro mi je vizuelno najljepsi od ovog sto se nudi. Uzeo od kuma obicni GT i bas dobro lezi na ruci, par drugara ima GT2 i nemaju zamjerke. Pretpostavljam da je i ovaj dobar.
Dzontra_Volta wrote: ↑09/04/2023 17:44 Neka drugarica kupi posebno tlakomjer, ako želi precizne rezultate.
Huawei watch D, sve ostalo što se zove smartwatch a kao mjeri pritisak je ubleha obična i nije ni za orjentacioni uvid a kamoli praćenje trendova
Zdravlje, tlak, aritmije, srčane mane nije nešto što se prati "okvirno". Tu je 10-15-20% preciznosti ogromna razlika što poništava tu funciju uopšte.zdruzdjo wrote: ↑10/04/2023 08:18oooozbiljno? To ima da se kupi?????Dzontra_Volta wrote: ↑09/04/2023 17:44 Neka drugarica kupi posebno tlakomjer, ako želi precizne rezultate.
Naravno sarkastican sam.
Pa kao sto neko rece treba joj okvirno a ne precizno da zna u broj. Vise onako da zna da li je previsok ili prenizak. "Šeta" joj pritisak gore-dole pa da moze da vidi neki sablon, a svakako je htjela neki smart sat pa da uklopi.
A eto vidis ja sam u "corona time" bas detaljno istestirao svoj huawei GT2e.Tabijat wrote: ↑11/04/2023 14:14
Zdravlje, tlak, aritmije, srčane mane nije nešto što se prati "okvirno". Tu je 10-15-20% preciznosti ogromna razlika što poništava tu funciju uopšte.
Svaki, baš svaki proizvođač, pa i Apple napiše disclaimer da se ne treba koristiti kao medicinski uređaj, iako čak nudi EKG kao funkciju (pa onda napiše, EKG ima problema da detektuje aritmije i srčane udare). Pa koji će ti onda vrag?
Po meni je još rano da bi te funkcije bile upotrebljive.
Iz vlastitog iskustva, Garmin satovi dosta precizno prate otkucaje (u poređenju sa tlakomjerima i oksimetrom, preciznost 2-3 otkucaja) ali zato SPO2 prate loše, fulaju 5-8% što je razlika jesi li olimpijac ili za bolnice.

Preporucujem ti da nabavis power bank koji ces nosat uz sat
to nije istina! evo ja koristim sat 5 mjesci.. ukljucen otkucaj srca svakih 10min, stress konstatno mjeri, detekcija za sportske aktivnosti aktivirano, gps uvijek aktiviran. Jeidno opcija da mjeri spavanje i hrkanje nije aktivirano, wifi palim po potrebi i baterija mi izdrzi 3-4 dana bez problema
Meni traje 4-5 dana s tim da ja ne koristim mjerenje otkucaja svakih 10 minuta, a ni stres ne mjerim.BaDa wrote: ↑11/05/2023 23:26to nije istina! evo ja koristim sat 5 mjesci.. ukljucen otkucaj srca svakih 10min, stress konstatno mjeri, detekcija za sportske aktivnosti aktivirano, gps uvijek aktiviran. Jeidno opcija da mjeri spavanje i hrkanje nije aktivirano, wifi palim po potrebi i baterija mi izdrzi 3-4 dana bez problema![]()
Meni se desava na istom satu, a telefon je Samsung A53, da mi ne stizu poruke na sat dok ne upalim display (pritisnem dugme za paljenje). nekad prodju a vecinom ne prodju. Ne znam do cega je, meni se cini da je do zadnjem samsung updatea al nisam siguran. Sad cekam neki update za sat da vidim hoce li popravit sta.suad-sarajevo wrote: ↑11/04/2023 20:21 Desava mi se svakodnevno da mi se sat diskonektuje tj. izgubi bluetooth vezu sa telefonom. Sat je Huawei watch GT2 a telefon Xiaomi mi 10T Pro. Radio reset sata dok telefon još nisam vraćao na tvorničke postavke, nešto mi je to "zahmetli". Valja vraćati aplikacije, mobilno bankarstvo itd.
Iskreno nisam, jesam sa Mibandom 7, sve ok. Zanimljivo je kako se po internetu pise da 50m certifikat zapravo to nije nego se sa satom smijes tipa samo umiti, a kad odes na sportove fino pise: open water, pool swimming itd.
Ja sam svojevremeno plivao u više navrata sa GTR2 i u bazenu i u moru bez ikakvih problema, tako da GTR3 ne bi trebao da pravi problem.