Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
escobar__

#1326 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by escobar__ »

Ma to je nerealno očekivati u ovakvim uslovima, ne mogu održavat ni postojeću cestu kako valja, kamoli da troše stotine miliona u novep rojekte.

Mislim da se na toj trasi u narednih 50 godina ništa neće radit nakon što konačno završe prijevoj Karaulu.
Alfons Kauders

#1327 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

So What! wrote:Treća traka na Nišićima i još usponskih traka na drugim mjestima, par tunela, par obilaznica i vjerovatno neka složena obilaznica oko Živinica i jedan pristojniji ulaz u Tuzlu bi koštali vjerovatno i do pola milijarde.
I meni se čini... A taman i da je duplo manje, opet je previše para - tj. neće se uraditi
Alfons Kauders

#1328 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

escobar__ wrote:Ma to je nerealno očekivati u ovakvim uslovima, ne mogu održavat ni postojeću cestu kako valja, kamoli da troše stotine miliona u novep rojekte.

Mislim da se na toj trasi u narednih 50 godina ništa neće radit nakon što konačno završe prijevoj Karaulu.
Eventualno da urade trake za preticanje, ali poslije toga ne vidim šta bi mogli raditi. Zaobilaznice oko Kladnja, Živinica ili Olova bi koštale stotine miliona.

Da, i meni je trenutno veći problem što ne održavaju. Pomirio sam se s tim da ću do kraja života voziti tim putem, ali jebi ga, barem su ga mogli asfaltirati i sanirati klizišta...
escobar__

#1329 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by escobar__ »

Gledam jučer zaštitne ograde na cesti, pa na mjestima ih ima izlomljenih i pomotanih već godinama i to nit se mijenja nit koji qrac. :roll: Baš zapušteno, prava slika zemlje u kojoj živimo.
sumirprimus

#1330 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by sumirprimus »

ima prostora za 4 trake da ima pravne drzave al nema.. na pojedinim dionicama. da se bar ubrza malo saobracaj.
od zivinica do kladnja je i najgore. kakvi nisici i bakraci da je bogdo svugdje ko na nisicima.
Alfons Kauders

#1331 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

sumirprimus wrote:ima prostora za 4 trake da ima pravne drzave al nema.. na pojedinim dionicama. da se bar ubrza malo saobracaj.
od zivinica do kladnja je i najgore. kakvi nisici i bakraci da je bogdo svugdje ko na nisicima.
Da, ali na Nišićima sarajevski novopečeni bogatuni imaju vikendice, tako da će se gore nešto možda i uraditi. Oko Kladnja i Stupara neće. Tamo mogu ostati klizišta i podrobljen asfalt s kolotrazima i udarnim rupama, jer ko nas jebe.
sumirprimus

#1332 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by sumirprimus »

njih sam davno presto krivit i za sta, drzava u drzavi pardon kvazibegovat.
ova lokalna mraka mi je gora. tz-doboj tz-kladanj tz-orasje. strahota od zagusenja. putna izolacija, da se aerodrom ne otvori bili bi ko palestinci izolovani.
pritisni, lobiraj, ucjenjuj, radi ispod stola, al uradi nesto. pa kilometar kilometar godisnje.
koliko god pljuvali bijedica, jedini je odvalio neke pare i nesto pokrenuo.ostali ha predju nisice zaborave odakle su i u ime koga dole otisli.
sumirprimus

#1333 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by sumirprimus »

i sad nas ubjeduju ovde da je skupo, nema se, koga ba boli krac. pokreni radove zaduzi uradi bilo sta. da imalo misle drzavnicki ne bi cekali vucica i erdogana da prave ko nekakve poslove i uvezivanja terena.
uvezali bi zenicu sarajevo i tuzlu u trokut i spustili se do mostara..
sumirprimus

#1334 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by sumirprimus »

mogu mislit kako je tek bihacu, al et imaju srece zagreb im je blizu..
escobar__

#1335 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by escobar__ »

Ma qrac skupo, pa zašto uzimaju silne cestarine na registraciji vozila, na litri goriva, na p-materinama?
sumirprimus

#1336 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by sumirprimus »

pa od ceg finansiraju sto i jedan krac? 15ak parlamenata, ministara, hiljadu jedna ni za sta agencija, vjerske zajednice, skupove, politicke stranke.
nema za sta se pare ne uzimaju.
strahovlada je bog otac za nas.
sumirprimus

#1337 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by sumirprimus »

500 miliona :lol: :-)
tito dragi, daj 500 miliona a bez talova pa cete vidjet sta se moze sve uradit.
escobar__

#1338 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by escobar__ »

Onda je tu i problem tendera... Izaberu klošarske firme koje nemaju kapacitete, opremu i što je najbitnije ljudstvo da odrađuju posao, počesto ne znaju ni saobraćajne propise (pa u krivinama iscrtaju i znakom označe dozvoljeno preticanje) i sve to rezultira cirkusom na cesti.

Isto je u Tuzli sa Cestotehnikom (sreća pa sudovi ne odrađuju posao, bio bih k'o Amerikanac s njima vazda po sudu), isto je na cesti M-18 sa JATA/HIH kooperacijom... Jebe se njima, prošlo se na tenderu i završen posao. :lol:
sumirprimus

#1339 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by sumirprimus »

da se bogdo bar i izabere i probere :lol: :-)
zakonski regulirano , na sve su mislili :lol:
escobar__

#1340 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by escobar__ »

Ja ba, zakonski i regularno, a godinama iste firme dobijaju poslove. Pa da ga jebeš ne možeš me ubijedit da svake godine baš oni dadnu najbolju ponudu, nema teoretske šanse.

edit: Odnosno dadnu oni možda najbolju ponudu ali pod rekonstrukcijom ceste isplaniraju par lopata asfalta u najkritičnije rupe dok neki drugi ponuđač isplanira onako kako to propisi nalažu (a što je svakako skuplja opcija). A kako u Pravdićevom preduzeću nikoga ne boli qrac za tim u šta se troše pare i kako to izvođač radi na terenu, trpe vozači.
Alfons Kauders

#1341 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

escobar__ wrote:Onda je tu i problem tendera... Izaberu klošarske firme koje nemaju kapacitete, opremu i što je najbitnije ljudstvo da odrađuju posao, počesto ne znaju ni saobraćajne propise (pa u krivinama iscrtaju i znakom označe dozvoljeno preticanje) i sve to rezultira cirkusom na cesti.

Isto je u Tuzli sa Cestotehnikom (sreća pa sudovi ne odrađuju posao, bio bih k'o Amerikanac s njima vazda po sudu), isto je na cesti M-18 sa JATA/HIH kooperacijom... Jebe se njima, prošlo se na tenderu i završen posao. :lol:
Cestotehnik? To oni debili što su radili Južnu prošli mjesec? I sad rade ulicu kraj MUP-a, kružni tok ispod Banje?

Ne bi im dao da mi dvorište asfaltiraju... :lol:
sumirprimus

#1342 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by sumirprimus »

suti dosad je bila sarajka zivnice e to je bio lom :skoljka: :run:
escobar__

#1343 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by escobar__ »

Alfons Kauders wrote:
escobar__ wrote:Onda je tu i problem tendera... Izaberu klošarske firme koje nemaju kapacitete, opremu i što je najbitnije ljudstvo da odrađuju posao, počesto ne znaju ni saobraćajne propise (pa u krivinama iscrtaju i znakom označe dozvoljeno preticanje) i sve to rezultira cirkusom na cesti.

Cestotehnik? To oni debili što su radili Južnu prošli mjesec? I sad rade ulicu kraj MUP-a, kružni tok ispod Banje?

Ne bi im dao da mi dvorište asfaltiraju... :lol:
Upravo ta ekipa idiota.

To su isti oni koji ostave tucanik u rupama koje ostaju iza Vodovoda nakon radova i tako par mjeseci kako kažu da se slegne, pa tek onda asfalt.

I kako oni dobiše južnu, zar nju ne održava JATA?
Alfons Kauders

#1344 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

escobar__ wrote: Upravo ta ekipa idiota.

To su isti oni koji ostave tucanik u rupama koje ostaju iza Vodovoda nakon radova i tako par mjeseci kako kažu da se slegne, pa tek onda asfalt.

I kako oni dobiše južnu, zar nju ne održava JATA?
Pojma nemam, ali im je nekako pošlo od ruke da urade gore od Jate. I sad će raditi suprotni smjer... A ono što su uradili prošli mjesec bukvalno ko kurac, gori asfalt nego što je bio
sumirprimus

#1345 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by sumirprimus »

mislim da vodovod sam zatvara svoje rupe..zato i ostaju najduze neasfaltirane... :skoljka:
escobar__

#1346 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by escobar__ »

Mislim da ne, to bi u zakonskom roku od koliko ono, 48 sati trebalo da krpe ovi moroni izabrani da vrše sanaciju gradskih cesta. Ali...
So What!

#1347 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by So What! »

sumirprimus wrote:pa od ceg finansiraju sto i jedan krac? 15ak parlamenata, ministara, hiljadu jedna ni za sta agencija, vjerske zajednice, skupove, politicke stranke.
nema za sta se pare ne uzimaju.
strahovlada je bog otac za nas.
Inače druže, neradni dan ili šta, pa si se ovako navio.

Vidi se da ti je poznavanje državne administracije slabija strana, ali miješanje vjerskih zajednica (koje se, usputno rečeno, u BiH, ne finansiraju iz budžeta) u temu o putevima je krajnje degutantno i proizvod je očigledne isfrustriranosti istima.

Ako si od jutros isfrustriran, ima na hiljade tema na ovom forumu, de malo i njih posjeti, možemo ovdje ostati uskraćeni za neki tvoj post.
sumirprimus

#1348 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by sumirprimus »

davno sam proso fazu frustracije, sad me zabole levo koleno :D
cisto onako kome odgovara ovakvo stanje postojece putne mreze i ko moze to da odobrava? samo onaj ko je u kolu sa njima al realno :lol:
direktno il indirektno.
javasluk par ekselans ko i sve ostalo ovde.
i neka je, ako je vama dobro i meni je :thumbup:

p.s btw a itekako sam upucen, vjerovatn ovise od prosjecnog forumasa. zato i pljujem :zzzz:
Laertes

#1349 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Laertes »

I evo dežurnog branioca milih mu državnih struktura na djelu... :-)
sumirprimus

#1350 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by sumirprimus »

btw ispravka krivog navoda vjerske zajednice se itekako finansiraju I iz budzeta a sve po zakonu :lol:
Post Reply