Novi rat

Locked
kolegione

#1326 Re: RE: Re: RE: Re: Novi rat

Post by kolegione »

Grean wrote:
kolegione wrote:
JThomas wrote:a šta ako je politika dogovorila mirni raspad države? onda si s puškom terorista, ili u najbolju ruku paravojna formacija, ako vas se okupi malo više.

ako se ne desi nešto konkretno u vidu sankcija, pravnih, ekonomskih, bilo kakvih, ja ću biti uvjeren da je upravo ovo posrijedi...
Ja to govorim, a ovi SDA bolidi govore da sam cetnik
Ne nego ti i bolidi poput tebe tvrde, a to si izjavio, da je problem sto je Bakir pucao topom u muhu, tj. sve bi bilo u redu da Bakir nije tuzakao.

Evo koincidencije, tvoje rijeci upravo ponovi Ivanic na TV-u 8) samo sto je on malo sofisticiraniji, upotrijebio je termin "ispalio raketu".
Pa valjda smo ih izabrali da se dogovarqju nadmudruju a ne da predaju apelacije sudu, Bakir je spasio Dodika to je jasno ko dan.

A drugo to sto ti mislis da je Ivanic dusman i glup jer je Srbin to je oci moje tvoj problem jer si ogranicen ko balkon.

Trece pazi na taj ton jer cu ti udariti tarabu da setas gradom :)
seln

#1327 Re: Novi rat

Post by seln »

JThomas wrote:a šta ako je politika dogovorila mirni raspad države? onda si s puškom terorista, ili u najbolju ruku paravojna formacija, ako vas se okupi malo više.

ako se ne desi nešto konkretno u vidu sankcija, pravnih, ekonomskih, bilo kakvih, ja ću biti uvjeren da je upravo ovo posrijedi...
Politika niti moze niti smije tajno dogovoriti mirni raspad drzave.
Duznost svakog gradjanina je da brani zemlju, cak i od vlastite vlade, ako treba.
Hafis

#1328 Re: Novi rat

Post by Hafis »

I to po svojoj slobodnoj procjeni
prog321

#1329 Re: Novi rat

Post by prog321 »

Kakav miran raspad?
Mi ne možemo protestovati da ne zapalimo par zgrada.
DZe ba raspad bez totalne apokalipse? :-D
Grean

#1330 Re: RE: Re: RE: Re: Novi rat

Post by Grean »

kolegione wrote: Pa valjda smo ih izabrali da se dogovarqju nadmudruju a ne da predaju apelacije sudu, Bakir je spasio Dodika to je jasno ko dan.

A drugo to sto ti mislis da je Ivanic dusman i glup jer je Srbin to je oci moje tvoj problem jer si ogranicen ko balkon.

Primitivac, tako komuniciraj tamo gdje si naucio :) Ti grada nisi vidio a nekome bi udarao tarabu.

Znaci primiri se, ne volim da tuzakam ali ne smiris li se moracu prijaviti post nastavis li sa djikanskim vokabularom :)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1331 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

haj'mo raspisati referendum o ukidanju PC na nivou drzave pa da preglasavanjem dobijemo rezultate, a i ja predjem u hipi pokret «Mir,» «Peace,» «Ne dam vam djecu» , «Nista nije vrijedno» itd. Moze??
kolegione

#1332 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Novi rat

Post by kolegione »

Grean wrote:
kolegione wrote: Pa valjda smo ih izabrali da se dogovarqju nadmudruju a ne da predaju apelacije sudu, Bakir je spasio Dodika to je jasno ko dan.

Primitivac, tako komuniciraj tamo gdje si naucio :) Ti grada nisi vidio a nekome bi udarao tarabu.

Znaci primiri se, ne volim da tuzakam ali ne smiris li se moracu prijaviti post nastavis li sa djikanskim vokabularom :)
ti ces moj post prijaviti ?
nisam ja tebe vrijedjao nego ti mene :)
hahahahhaha
vidim volis podforum fk sarajevo mogao bi Sarajevo pratiti preko radija i domace ;)
Ako nastavis vrijedjati :)
KatarinaKosaca

#1333 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

KatarinaKosaca wrote:haj'mo raspisati referendum o ukidanju PC na nivou drzave pa da preglasavanjem dobijemo rezultate, a i ja predjem u hipi pokret «Mir,» «Peace,» «Ne dam vam djecu» , «Nista nije vrijedno» itd. Moze??
opet pitam...
Banksy

#1334 Re: RE: Re: Novi rat

Post by Banksy »

seln wrote: Diskusija ide oko toga: trebaju li svi oni koji zele ocuvati jedinstvenu BiH u slucaju potrebe uzeti oruzje?
Život nas uči da ljudi slabo uče iz svojih grešaka, da su greške zapravo beskorisne i da smo uglavnom žrtve sopstvenog temperamenta, karaktera, odgoja i svega onog što nas je zakucalo do otprilike 10. godine života, tako da vjerujem da bi sve bilo isto, da bi, uprkos naprđivanju, pušku opet nosili isti, izdali isti, stušili isti.
Ali vrlo je važno, zapravo ključno, je napomenuti da u ovom trenutku to više nije borba za jedinstvenu, multietničku, građansku BiH koja je napadnuta '92. a od koje se odustalo već '93. već borba za neki svoj fildžan i stečevine mafijaških, etničkih elita koje su od te BiH, koju smo sanjali i za koju smo se borili '92, odustalo složno i unisono, otud taj defetizam i nespremnost da se skoči u odbranu kako se skočilo '92.
Mislim da je rano i kontraproduktivno propitivati jesmo li za ovo ili ono, ''puška ili ne'', sve dok se ne izbistri stav MZ-e i prije svih stav Sarajeva oko ove nesreće, a bude li se pokazalo da se šutnjom ide na ruku Dodiku i da se u stvari imaju isti ciljevi kakve ima on, a koji se ovdje ne smiju glasno izgovoriti, e onda ćemo vidjeti ko je zaista patriota i ko je spreman da ruši i Dodika i RS, ali i prije svih ovu gamad ovdje koja mu ispotiha drži lopovsku i fige da u svojim namjerama uspije. Sačekajmo desetak dana, sve će se razbistriti.
Grean

#1335 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Novi rat

Post by Grean »

kolegione wrote: ti ces moj post prijaviti ?
hahahahhaha
vidim volis podforum fk sarajevo mogao bi Sarajevo pratiti preko radija i domace ;)
Kao prvo, opet izmisljas, sa vrijedjanjem si poceo svojom pricom o SDA "bolidima" koji te nazivaju cetnikom sto se indirektno odnosilo na mene a nastavio sa epitetima da je neko "ogranicen ko' balkon" Znaci trebas mi biti zahvalan sto nisam prijavio post.

Za ovo ostalo, precjenjujes se.
Hafis

#1336 Re: Novi rat

Post by Hafis »

Rek'o Čovke sinoć u Ruži u jednim svatovima da ovo nije naš rat i da možemo mirno spavati :)
seln

#1337 Re: Novi rat

Post by seln »

Hafis wrote:I to po svojoj slobodnoj procjeni
Ne, nego kad skrene rijeku da bi mu pasala u plan izgradnje vile.
Banksy

#1338 Re: Novi rat

Post by Banksy »

Hafis wrote:Rek'o Čovke sinoć u Ruži u jednim svatovima da ovo nije naš rat i da možemo mirno spavati :)
A zapravo jeste, više nego bilo čiji drugi.
seln

#1339 Re: Novi rat

Post by seln »

Hafis wrote:Rek'o Čovke sinoć u Ruži u jednim svatovima da ovo nije naš rat i da možemo mirno spavati :)
Bakir sinoc poslije jacije pisao "Topnicke dnevnike" i planirao uzeti komad Hrvatske.
Ja mu sugeriram Dalmaciju.
Last edited by seln on 25/09/2016 18:49, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#1340 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

seln wrote:
Bakir sinoc na poslije jacije pisao "Topnicke dnevnike" i planirao uzeti komad Hrvatske.
Ja mu sugeriram Dalmaciju.
Glasujem za Dubrovnik
kolegione

#1341 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Novi rat

Post by kolegione »

Grean wrote:
kolegione wrote: ti ces moj post prijaviti ?
hahahahhaha
Kao prvo, opet izmisljas, sa vrijedjanjem si poceo svojom pricom o SDA "bolidima" koji te nazivaju cetnikom sto se indirektno odnosilo na mene a nastavio sa epitetima da je neko "ogranicen ko' balkon" Znaci trebas mi biti zahvalan sto nisam prijavio post.

Za ovo ostalo, precjenjujes se.
Prvo ako se osjecas k'o bolid SDA tvoj problem, drugo ako nije kaznjivo da me nazivate djikanom cetnikom ... sto bi da kazem da si ogranicen ko balkon?
Hafis

#1342 Re: Novi rat

Post by Hafis »

Banksy wrote:
Pa dobro...raznoraznom kombinatorikom mogu se povezati i Južnokorejci i Maori u BiH problematiku.
Htio sam reći općenito. Kada bi sad zaredala s anketom i pitala ljude na ulici što misle o ovom referendumu, mislim da ih 95% nemaju pojma o čemu se radi.
Nema više one kritične mase kao prije 25 godina..nikad više. A pogotovo današnja mlada generacija...živo ih se jebe za državu...pogotovo ovakvu...dno dna.
155_mm

#1343 Re: Novi rat

Post by 155_mm »

Hafis wrote:
Banksy wrote:
Pa dobro...raznoraznom kombinatorikom mogu se povezati i Južnokorejci i Maori u BiH problematiku.
Htio sam reći općenito. Kada bi sad zaredala s anketom i pitala ljude na ulici što misle o ovom referendumu, mislim da ih 95% nemaju pojma o čemu se radi.
Nema više one kritične mase kao prije 25 godina..nikad više. A pogotovo današnja mlada generacija...živo ih se jebe za državu...pogotovo ovakvu...dno dna.
ali vjerujem da ti neces izdat. gornji vakuf mora pasti. ili?
oakville

#1344 Re: Novi rat

Post by oakville »

Kakve veze dešavanja u Republici Srpskoj imaju s HDZ-om i Hrvatima u BiH generalno? Nikakve. Imaju veze s Hrvatskom možda, ali Hrvati u BiH su jedno a Hrvatska nešto drugo. Hrvatska nikad Hrvate u BiH neće ostaviti same - nije ostavila ni one iz Posavine, sad su svi ili u Hrvatskoj ili negdje dalje. Nisu sami.
Bodkin

#1345 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

KatarinaKosaca wrote:
KatarinaKosaca wrote:haj'mo raspisati referendum o ukidanju PC na nivou drzave pa da preglasavanjem dobijemo rezultate, a i ja predjem u hipi pokret «Mir,» «Peace,» «Ne dam vam djecu» , «Nista nije vrijedno» itd. Moze??
opet pitam...
Najglasnija si na temama o ukidanju rs-a da im objasnis da ce biti krivi za rat i da ce ti uzeti ta dva rucka i plazmu sa motorima na njoj :evil:
KatarinaKosaca

#1346 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

Bodkin wrote:
KatarinaKosaca wrote:
opet pitam...
Najglasnija si na temama o ukidanju rs-a da im objasnis da ce biti krivi za rat i da ce ti uzeti ta dva rucka i plazmu sa motorima na njoj :evil:
Hajde citiraj, opet molim. Kao sto si ti prvi ovo hipoteticki pitao ali u kontekstu ko bi bio odgovoran, ja imam isti prvi dio pitanja pod hipotezom i sa potpitanjem da li bi.onda hipi pokret bio tako jak. Ili ti imas pravo postavljati takva pitanja, a ja ne?
Bodkin

#1347 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

KatarinaKosaca wrote:
Bodkin wrote:
Hajde citiraj, opet molim. Kao sto si ti prvi ovo hipoteticki pitao ali u kontekstu ko bi bio odgovoran, ja imam isti prvi dio pitanja pod hipotezom i sa potpitanjem da li bi.onda hipi pokret bio tako jak. Ili ti imas pravo postavljati takva pitanja, a ja ne?
Da citiram sta? Samo kazem, najglasnija si na temama gdje se prica o ukidanju rs-a. Objasnjavas ljudima da ce biti krivi za rat jer rade protivustavne stvari. To je super :thumbup:
A odgovoricu ti ako objasnis pitanje jer ne razumijem sta pitas.
KatarinaKosaca

#1348 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

Bodkin wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Bodkin wrote:
Da citiram sta? Samo kazem, najglasnija si na temama gdje se prica o ukidanju rs-a. Objasnjavas ljudima da ce biti krivi za rat jer rade protivustavne stvari. To je super :thumbup:
Pa to, stavi citate mojih postova na temama o ukidanju RS. Bar dva posta. Ako sam najglasnija, valjda ces naci dva posta gdje trazim ukidanje RS
Bodkin

#1349 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

KatarinaKosaca wrote:
Bodkin wrote: Da citiram sta? Samo kazem, najglasnija si na temama gdje se prica o ukidanju rs-a. Objasnjavas ljudima da ce biti krivi za rat jer rade protivustavne stvari. To je super :thumbup:
Pa to, stavi citate mojih postova na temama o ukidanju RS. Bar dva posta. Ako sam najglasnija, valjda ces naci dva posta gdje trazim ukidanje RS
A ne, pogresno si shvatila. Ja kazem kako ti ides i objasnjavas ovima sto bi ukidali rs kako je to protivustavno i kako ce oni biti krivi za krvoprolice. Citao sam i tvoje komentare kako osudjujes javne istupe gdje ljudi izjave kako ne priznaju rs. I to sve sa istim zarom kao na ovoj temi.

Tako i treba :thumbup:
KatarinaKosaca

#1350 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

Mozda.bi im to i rekla da sam bila na toj temi. Ima tema, koje,jednostsvno ne posjecujem. Puno..A na tvoje jasno pitanje sam dala jasan odgovor.
Last edited by KatarinaKosaca on 25/09/2016 18:52, edited 1 time in total.
Locked