Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post Reply

Novi gradonacelnik Tuzle

Jasmin Imamovic
41
60%
Bahrudin Hadziefendic
15
22%
Alen Gadzo
6
9%
Zlatko Berbic
2
3%
Adnan Burina
1
1%
Amira Malkocevic
1
1%
Nedim Causevic
1
1%
Elmir Mujkanovic
1
1%

Total votes: 68

Haman2

#1326 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Haman2 »

Da, Toplana je jos prijeratni problem Banja Luke. Ni tada nije imala kapacitete da zagrijeva cijeli grad a posebno sad kad se Banja Luka siri. Ljudi su presli na klima uredjaje, posebno u novim zgradama koje imaju i spoljnu izolaciju. Iz tog razloga Banja Luka i nema dima u gradu,a osim toga naselja u okolini Banj luke ne loze smece, plastiku i gumu kao sto je sluzaj u Tuzli.
General War

#1327 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by General War »

Haman2 wrote:Da, Toplana je jos prijeratni problem Banja Luke. Ni tada nije imala kapacitete da zagrijeva cijeli grad a posebno sad kad se Banja Luka siri. Ljudi su presli na klima uredjaje, posebno u novim zgradama koje imaju i spoljnu izolaciju. Iz tog razloga Banja Luka i nema dima u gradu,a osim toga naselja u okolini Banj luke ne loze smece, plastiku i gumu kao sto je sluzaj u Tuzli.
Blago banjalucanima, nema toplana, industrije, nista sto bi ih zagadilo...haldno, al standard :D
Haman2

#1328 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Haman2 »

Pa i Sarajevo nema industrije koja zagadjuje grad ali opetj Sarajevo je opet medju tri najzagadjenija grada u BiH.
I Tuzla nema industrije i/b]izuzev Termoelektrane ,ali kad se ne lozi sve i svasta u privatnim kotlovnicama: smece, plastika, guma i los ugalj, Tuzla izgleda cist grad.

Najveci zagadjivaci gradova su rubna naselja oko grada. Naravno sve se prebacuje na Termoelektranu a u Sarajvu pisu samo i nedostaku mjernih stanica za mjerenje zagadjenosti. To se radi iz godine u godinu, ali vlast nista ne poduzima da problem rijei.

Image
MikroBelaj

#1329 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by MikroBelaj »

Haman2 wrote:Cujem da se Tuzla sprema za izvoz dima u Rep. Srpsku. Strucnjaci iz Tuzle vec obilaze okolna naselja privatnih kuca u Banja Luci, Bijlejini, Doboju itd. ubjedjucici ih kako je dim prava stvar za svaki grad.
Druga ekipa ide i ubjedjuje gradske oce da i oni uce svoje mlade narastaje o zidnoj umjetnosti. Ova popularna vrsta umjetnosti krasi svaku zgradu u Tuzli a posebno skole i fakultete. Iz tog razloga Tuzla postaje svjetska turisticka atrakcija.

Image

Ova zgrada zapaljena je prosle godine prilikom demonstracija, stakla polupana, jos uvijek zjapi prazna,niko je ne popravlja, tako da zgrada svakim danom samo propada i propada.

Image

Ovo je dokaz koliko Tuzlaci vole dim. Samo nek se dimi. Uskoro ce ljeto, tu su jezera i uzivanje pocinje, svakako bez dima, pluca se malo prociste do kasne jeseni a onda opet po starom, dim, samo dim i to svakog dana.

Nisi mi jasan,jesil ti aktivista za ciscu havu (vazduh) u Tuzli ili mrzitelj Jasmina Imamovica?
Imas li kakav konkretan prijedlog za poboljsanje "vazdusnih uslova" u tuzli ?? Ako imas daj da cujemo !

I ova zgrada je zapaljena prije gotovo 3 godine a ne prosle godine,i nije u vlasnistvu Grada Tuzla,tako da to sto pricas pada u vodu..
Haman2

#1330 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Haman2 »

Nisam ni aktivista ni mrzitelj prvog covjeka Tuzle. Jednostavno dim mi smeta, ne mogu izaci u trgovinu, ne mogu setati, jer zbog dima moram stalno sjediti u stanu i gledati TV ili vrsljati po internetu.

Naravno da imam prijedlog.

1. Termoelektrana nije najveci zagadjivac grada. Cim prestane lozenje u privatnim kotlovnicama u rubnim naseljima Tuzle, posebno onim sa lijeve strane rijeke Jale vazduh postaje cistiji. To je otprilike od 12.00 do 15.00 sati. Dakle zagadjivaci su rubna naselja i kotlovnice privatnih kuca u kojima ljudi zbog neimastine loze sve i svasta: smece sa primjesom plastike i gume, a osim toga ljudi loze i najgori ugalj. Kao posledica toga imamo Tuzlu zavejanu dimom. To se da primijeti i golim okom.

2. Da bi ovo razrijesili treba uraditi sledece:

a- omoguciti ljudima prikljucenje na centralno grijanje pod najpovoljnijim uslovima. Dok putijem taksijem razgovaram sa ljudima na ovu temu. Tu ima razlicitih misljenja o cijenama prikljucenje. Jedni tvrde da je to 15.000 drugi 14.000, treci da je to 12.000 a neki opet kazu da su to meglomanske cifre koje nemaju nista zajednicko sa istinom, jer jedna podstanica kosta 4.000 KM i prikljucak 1000 KM. Jedna podstanica ide na 4 stana ili 4 kuce, sto znaci da bi svaki vlasnik kuce platio 1.000 KM za podstanicu i 1.000 KM za prikljucenje.

Gdje je istina niko ne zna, pa bi to trebalo reklamirati kroz sredstva informiranja posebno TV.

3. Donijeti zakon kojim se regulira sta se smije a sta ne smije loziti u privatnim kotlovnicama kao npr: plastika i guma. Preksitelje kazniti.
Dakle napraviti jedan red kao sto je to svagdje u svijetu, a ne samo mjeriti stupanj zagadjenosti a ne ciniti nista da se stanje promijeni.

Ovo pravilo vazni i za Sarajevo, Zenicu, Lukavac i Zivinice a ner samo za Tuzlu. Nije bitno da li je prvi covjek grada Jasmin, Meho, Srboljub ili Dominik, vazno je da radi na smanjenju zagadjenosti a ne samo na konstatiranju stanja.

Image
Heller

#1331 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Heller »

Haman ta zgrada je bila od Sodaso, ilegalno uzurpirana od Vlade TK, kad je izgorila oni se ispalili boli ih kurac.
SSemir

#1332 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by SSemir »

katastrofalna saobracajna infrastruktura, i privatna lozenja su problem. brzo rjesenje bi bilo da inspekcije malo vise rade i kontrolisu sta se lozi, pa lupaju kazne redom. a dugorocno, besplatno prikljucenje na centralno grijanje.
sto se tice saobracaja, to ce nam biti samo gore, tu ne vidim nikakvo rjesenje. niti se ima para niti ima sposobnih ljudi, a boga mi niti volje. smijesno je da glavni tranzit ide kroz centar grada i gdje se ponekad suzava na samo jednu traku(kod higijene).
Heller

#1333 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Heller »

SSemir wrote:katastrofalna saobracajna infrastruktura, i privatna lozenja su problem. brzo rjesenje bi bilo da inspekcije malo vise rade i kontrolisu sta se lozi, pa lupaju kazne redom. a dugorocno, besplatno prikljucenje na centralno grijanje.
sto se tice saobracaja, to ce nam biti samo gore, tu ne vidim nikakvo rjesenje. niti se ima para niti ima sposobnih ljudi, a boga mi niti volje. smijesno je da glavni tranzit ide kroz centar grada i gdje se ponekad suzava na samo jednu traku(kod higijene).
Ko to ima muda da zabrani ljudima da loze sta oce, podudlo bi ga na sljedecim izborima.
General War

#1334 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by General War »

Heller wrote:
SSemir wrote:katastrofalna saobracajna infrastruktura, i privatna lozenja su problem. brzo rjesenje bi bilo da inspekcije malo vise rade i kontrolisu sta se lozi, pa lupaju kazne redom. a dugorocno, besplatno prikljucenje na centralno grijanje.
Ko to ima muda da zabrani ljudima da loze sta oce, podudlo bi ga na sljedecim izborima.
Moze vala svakog tuzlaka jebat u pamet, i opet bi dobio...samo dvadeset dana prije izbora pusti staru plocu oko ugrozenosti titovih ideala, i eto mandata :D
Kiki_Musampa

#1335 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Kiki_Musampa »

General War wrote:
Heller wrote:
Moze vala svakog tuzlaka jebat u pamet, i opet bi dobio...samo dvadeset dana prije izbora pusti staru plocu oko ugrozenosti titovih ideala, i eto mandata :D
Amin,nista drukciji od zelenih[emoji3]

Sent from mTalk
Haman2

#1336 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Haman2 »

Da, slazem se. Onaj ko bi udartio na dzep gradjana; Sarajva, Zenice, Tuzle, Lukavca sigurno bi izgubio naredne izbore. Sobzirom da to sadasnji prvi ljudi u pomenutim gradovima dobro znaju, to oni i ne cine nista da se sprijeci lozenje svega i svasta u kotlovnicama privatnih kuca. To bi mogli komunisti ali oni iz 1948/49. godine. Ovi sadasnji transformirani u SDP to ne mogu jer vise nema jednopartijskog sistema, pa i vlast nije onakva kakva je nekad bila. Pripremimo maske do aprila mjeseca, mogu nam koristiti i naredne godine, a mozda i jos bar 10 gidina ako ne i vise.

Image
Alfons Kauders

#1337 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Alfons Kauders »

Koji kurac diskutujete s ovim pacijentom na 473-om nicku?
daddy-kool

#1338 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by daddy-kool »

Vis a vis ovog aerozagađenja, ovako su to englezi radili:
https://en.wikipedia.org/wiki/Clean_Air_Act_1956
Heller

#1339 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Heller »

General War wrote:
Heller wrote:
Sumnjam vala, yna se da moyes svasta dok ne dirnes u novcanik i tanjir. ;-) Ko ce yabranit ljudima koji sastavljaju kraj s krajem da loye smece :(
Mohamad Sissoko

#1340 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Mohamad Sissoko »

Haman2 wrote:Da, slazem se. Onaj ko bi udartio na dzep gradjana; Sarajva, Zenice, Tuzle, Lukavca sigurno bi izgubio naredne izbore. Sobzirom da to sadasnji prvi ljudi u pomenutim gradovima dobro znaju, to oni i ne cine nista da se sprijeci lozenje svega i svasta u kotlovnicama privatnih kuca. To bi mogli komunisti ali oni iz 1948/49. godine. Ovi sadasnji transformirani u SDP to ne mogu jer vise nema jednopartijskog sistema, pa i vlast nije onakva kakva je nekad bila. Pripremimo maske do aprila mjeseca, mogu nam koristiti i naredne godine, a mozda i jos bar 10 gidina ako ne i vise.

Image
Za tekovine revolucije i pluća se daju. Za ljevicu i bez pluća. :thumbup: :D
Haman2

#1341 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Haman2 »

Image

Jedan pijatelj mi rece "das u veliki redovi kod lijecnik. Mahom su to djec i starci". Svi "daju pluca i grlo za tekovine revolucije a neki i svoj zivot". Pametno ili ne hajde ga znaj. Ja to ne bih cinio. Radije sjedim u sobi, gledam TV, citam novine. Ako se malo razverdi -vazduh ocisti odem u trgovinu i to je sve.
U trgovini ima svega, graha iz Kazahstana, voca koje se nigdje ne moze prodati izuzev u prodavnicam BiH.

Prodavacice na odjelima nose higijenske ruksavice ali samo da sacuvaju svioje ruke, jer ih ne skidaju gotovo nikako. Tako prodavacica koja prodaje meso, dodje na odjel hljeba i istim rukavicama uzima hljeb i stavlja ga u vrecicu. Isti slucaj je i sa onima koji dolaze sa odjela sira ili onima koji slazu robu iz kutija u police.

Image

Dakle," uznapredovali smo malo", ne dajemo hljeb golim rukama. Sta je gore ili bolje hajde ga znaj ali ni jedno nije dobro.
Haman2

#1342 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Haman2 »

Imamović: Tokom 2016. u Tuzli otvoreno 1.100 radnih mjesta

Tokom protekle godine u Tuzli je otvoreno 1.100 novih radnih mjesta, čime je oboren dvadesetogodišnji rekord u otvaranju novih radnih mjesta, istakao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović tokom tradicionalnog novogodišnjeg prijema za medije.

Image
Jasmin Imamović / 24sata.info

Kada je u pitanju indeks razvoja Tuzle, kako je rekao, on iznosi 129,7 i veći je od indeksa bilo koje druge općine u TK.

Stopa zaposlenosti u Tuzli je 61,5 posto, dok je prosjek kantona 46 posto.

Imamović je kazao da Grad Tuzla ostvaruje najveće poreske prihode u TK, odnosno 18 miliona KM godišnje, što predstavlja 45 posto svih poreskih prihoda TK.

Prosječna neto plaća u Tuzli je, navodi Imamović, 865 KM, a prosjek u kantonu 733 KM.

Glavna tema svih službi Gradske uprave Grada Tuzla i tokom 2017. bit će povećanje broja zaposlenih u Tuzli, zatim intenzivan kontakt sa poslodavcima, kako bi se otklonile određene prepreke.

- Našli smo nove prostore za poslovne zone, a među njima je jedan od 44 hektara. Jučer je, također, objavljen oglas za gradnju nove velike zgradu i parka u tuzlanskom naselju Sjenjak - rekao je Imamović.

Najviše radnih sati u 2107. godine gradonačelnik i Gradska uprava provest će na stvaranju uslova za otvaranje novih radnih mjesta, a dva ipo puta povećat će se u odnosu na 2016. iznos u Budžetu kada su u pitanju poticaji zapošljavanju, potcrtao je.

Uputio je poziv kantonalnoj vladi i Skupštini da obnove zapaljenu zgradu vade, jer ,kako tvrdi, to odbija investitore.

Poručio je da će naredna godina biti godina intenzivne komunalne gradnje, koja je evidentna i u 2016., najavivši i reorganizaciju administracije Gradske uprave i službe gradonačelnika.

(FENA)

- See more at: http://24sata.info/vijesti/bosna-i-herc ... vQgeb.dpuf
Alfons Kauders

#1343 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Alfons Kauders »

Haman2 wrote:Image

Jedan pijatelj mi rece "das u veliki redovi kod lijecnik. Mahom su to djec i starci". Svi "daju pluca i grlo za tekovine revolucije a neki i svoj zivot". Pametno ili ne hajde ga znaj. Ja to ne bih cinio. Radije sjedim u sobi, gledam TV, citam novine. Ako se malo razverdi -vazduh ocisti odem u trgovinu i to je sve.
U trgovini ima svega, graha iz Kazahstana, voca koje se nigdje ne moze prodati izuzev u prodavnicam BiH.

Prodavacice na odjelima nose higijenske ruksavice ali samo da sacuvaju svioje ruke, jer ih ne skidaju gotovo nikako. Tako prodavacica koja prodaje meso, dodje na odjel hljeba i istim rukavicama uzima hljeb i stavlja ga u vrecicu. Isti slucaj je i sa onima koji dolaze sa odjela sira ili onima koji slazu robu iz kutija u police.

Image

Dakle," uznapredovali smo malo", ne dajemo hljeb golim rukama. Sta je gore ili bolje hajde ga znaj ali ni jedno nije dobro.
Ok, dakle Jasmin Imamovic hoda pekarama i pipa nam hljeb? :D

I nesto mi bode usi/oci... Toliko pricas o kvaliteti zraka u Tuzli... Samo sto ga nazivas "vazduhom" - sto velika vecina Tuzlaka ne cini... Vazda se "islo na zrak" na Ilincicu, Zlacu, Banju... U Tuzli je zrak ili hava, a "vazduh" samo u nekim slozenicama, recimo u Tuzli se vazda govorilo "vazdusna puska" - a kad pitas nekog kako radi, kaze "na zrak jebo ga ti"

Vazduh se najcesce cuje od ljudi porijeklom iz Semberije i Podrinja.

Isto recimo vazi i za plin - Tuzlaci kazu plin, a ovi s istoka kazu gas. Tako je "komsija u Taxi ugradio plin" a ne gas.

Takodjer, u Tuzli se ne govori "posledica", "sledece" niti "zavejana"... ni "svagdje"... Bilo je pokusaja da se taj govor uvede i u Tuzli, ali od 15.5.1992. te rijeci bas i ne cujem u Tuzli.

Ne znam nijednog Tuzlaka koji zgradu SODASO naziva "ova zgrada" ili "zgrada vlade TK" jer je SODASO doslovno decenijama orijentir u tom dijelu grada.

Drugim rijecima, samo ostaje pitanje da li si iz istocnog ili zapadnog dijela RS. :)
Haman2

#1344 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Haman2 »

I nesto mi bode usi/oci... Toliko pricas o kvaliteti zraka u Tuzli... Samo sto ga nazivas "vazduhom" - sto velika vecina Tuzlaka ne cini... Vazda se "islo na zrak" na Ilincicu, Zlacu, Banju... U Tuzli je zrak ili hava, a "vazduh" samo u nekim slozenicama, recimo u Tuzli se vazda govorilo "vazdusna puska" - a kad pitas nekog kako radi, kaze "na zrak jebo ga ti"

Isto recimo vazi i za plin - Tuzlaci kazu plin, a ovi s istoka kazu gas. Tako je "komsija u Taxi ugradio plin" a ne gas.

Takodjer, u Tuzli se ne govori "posledica", "sledece" niti "zavejana"... ni "svagdje"... Bilo je pokusaja da se taj govor uvede i u Tuzli, ali od 15.5.1992. te rijeci bas i ne cujem u Tuzli.

Ne znam nijednog Tuzlaka koji zgradu SODASO naziva "ova zgrada" ili "zgrada vlade TK" jer je SODASO doslovno decenijama orijentir u tom dijelu grada.

Drugim rijecima, samo ostaje pitanje da li si iz istocnog ili zapadnog dijela RS. :)
- Mozda ti ides da udahnes cist zrak, a ja idem da udahnem cist vazduh ako ga u Tizli bilo kad i bilo gdje ima.
- Ja nisam porijeklom iz Podrinja a ni Semberije. Rodjen sam u okolini Tuzle, tu sam zavrsio srednju skolu ,a nakon studja jedno vrijeme i radio.
- O plinu ili gasu nisam raspravljao, ali ja kazem plin.
- A kako ti kazes " posledica, zvejan ili nekako drukcije.
- Zivio sam i radio u tri grada BiH a jedan od njih je Tuzla

Gdje sam to ja govorio "da J. Imamovic hoda po prodavnicama i pipa hljeb".
Procitaj moj komentar, napisi svoj ,ali potkrijepljen argumentima, pa da nastavimo.
costacurta

#1345 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by costacurta »

"Evo našim srcima radosti!"
O Jasko qrcolovino stara. Nemoj slučajmo da šalješ mašine da ulice čiste.
Evo i sunce Če granuti, sam će se istopit. Ko u Norveškoj. Jel praznik il nije. :bih:
Nek Arapa nema taman kad cestom ne bi mogo mjesec dana proći :lol:
sumirprimus

#1346 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by sumirprimus »

kakav snjeg? ovo je snježičak.nije vrijedni paljenja mašina.uostalim već se topi.
u jebte a izbori tek bili 4 more years :shock: :lol: :lol:
costacurta

#1347 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by costacurta »

sumirprimus wrote:kakav snjeg? ovo je snježičak.nije vrijedni paljenja mašina.uostalim već se topi.
u jebte a izbori tek bili 4 more years :shock: :lol: :lol:
To ti kaem. Maloprije gledam ove iz vodovoda guraju onu malu drkalicu od kamiončića po ravnom. Dosli ljudi na intervenciju a ljetne gume na vozilu. Jesmol Dubai il nismo?! Odkud snijeg u januaru u pm?!
:lol:
Mohamad Sissoko

#1348 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Mohamad Sissoko »

Jasko reaguje na jos jedan snijeg:" ja sam iznenađen i uvređen" :D
escobar__

#1349 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by escobar__ »

Nevezano za snijeg, da mi je samo doživjeti da neko konačno stane u kraj javašluku JKP Vodovod i kanalizacija... Pa čovječe ljudi izroviše čitav grad, a svi zakonski rokovi se isprobijaju po par godina dok te jebene rupe zakrpe.

Ima li iko odgovoran/nadležan za to, majku im jebem više i cijevi, i vodu i sve u pm!?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1350 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by plain vanilla »

Alfons Kauders wrote:

svaka cast, Alfons :thumbup:
Post Reply