Da, kruha ti..seln wrote:Leba ti?animals wrote:Znam da nije bolest, ali ti si poceo sa bezveznim poredjenjem..seln wrote: Ni jedno ni drugo nije bolest, vec necije pravo o kojem ne bi trebalo biti diskusije.
nema veze burkini sa gey...
Da, kruha ti..seln wrote:Leba ti?animals wrote:Znam da nije bolest, ali ti si poceo sa bezveznim poredjenjem..seln wrote: Ni jedno ni drugo nije bolest, vec necije pravo o kojem ne bi trebalo biti diskusije.
Znam da nema, bistro moje, samo sam se posluzio tvojom analogijom.animals wrote:Da, kruha ti..seln wrote:Leba ti?animals wrote:
Znam da nije bolest, ali ti si poceo sa bezveznim poredjenjem..
Znam da nema, bistro moje, samo sam se posluzio tvojom analogijom.seln wrote: Da, kruha ti..
Nemoj,nek te..animals wrote: Znam da nema, bistro moje, samo sam se posluzio tvojom analogijom.
Ako to nisi shvatio, onda cu ja dobiti ban ako to nazovem pravim imenom.
seln wrote:Analogija ti je 'vam tak'a...animals wrote:Oni koji brane burkini, trebali bi ga licno nositi na plazama..
onako samo da isprobaju..
valjda bi oni koji brane gay populaciju trebali da ga prime u prkno, koliko da isprobaju.
Nisam primjetio pripadnike gay populacije da brane pravo muslimanki na burkini.animals wrote:Nemoj,nek te..seln wrote:Znam da nema, bistro moje, samo sam se posluzio tvojom analogijom.animals wrote: Da, kruha ti..
Ako to nisi shvatio, onda cu ja dobiti ban ako to nazovem pravim imenom.
ne daj se isprovocirati![]()
meni je samo bezvezno, kad se pozivate na ljudska prava i demokratiju,
samo kad vam odgovara..
tanka je nit,izmedju burkinija, i djevojcica iz Austrije koje su nestale u Siriji..
Odkada religija i demokratija idu skupaABH017 wrote: Nisam primjetio pripadnike gay populacije da brane pravo muslimanki na burkini.
Dakle, svi se pozivaju na ljudska prava i demokratiju samo kad njima odgovara. Stoga..
to je nemoć.tututuuuu wrote:Toliko se na ovoj temi o tome govorilo, treba malo procitati... Rade zato sto je nedavno islamist kamionom pobio stotine ljudi u Nici, pa ljudima u Nici dopizdilo gledati ljude sl. svjetonazora i na plazama... Problem je radikalizam i terorizam koji se iz njega javlja a burkiniji i sl. se vidi kao jedna od manifestacija istih. Nije do krpe, vec do poruke.cyprus wrote:Pazi, i meni je kupanje u odjeći nešto kao nosanje bunde na +35°C, i nije baš da razumijem zašto to ljudi rade... Međutim, još manje razumijem zašto nekom drugom to smeta... Svako nek gleda svoj pos'o i svi sretni...animals wrote:Ma znam..
i koliko god je ispravna odluka, ja i dalje smatram koji ce klinac onako obucene zene na plazi..
ili idi kao i nudisti na posebne plaze,ili sjedi kuci..
ali ovdje je u pitanju nesto drugo..jednostavno guranje religije tamo gdje joj nije mjesto..
ajd da zena dodje obucena na plazu, iz hira..ok..
postujem..ali ne postujem kad neko to radi u ime religije..
nema to veze sa Bogom, niti necemu normalnom..
Da, to je meni najstrašnije od svega. Ja nisam nikakav vjernik, ne idem u džamiju, ne klanjam ali mi ne pada na pamet da pljujem po toj tradiciji i kulturološkom okruženju u kojem sam odrastao. Nit' se stidim ni't se ponosim tog nasljeđa. Lejla ne samo da pljuje već i piše gluposti na nivou zanatlije bravara, sramota za jednu osobu koja ima završen filozofski fakultet.ABH017 wrote:Lejla zvuči kao osoba, koja je isfrustrirana činjenicom da je rođena u tradicionalnoj muslimanskoj porodici. Valjda zato i ima potrebu da, lupetanjem i poređenjem nespojivih stvari, istakne neslaganje sa svojom okolinom.tututuuuu wrote:
Bas fino. Bice da si jedva docekao za priliku se se ispraznis. Recimo dalje, ova novinarka Klixa. Lejla cini mi se, meni nikako ne zvuci kao krscanka, a ni desnicarka...
Zaboravimo arapkinje i bosanke, koje ponekad prošetaju ferhadijom. Lejla je sa ovim tekstom, zasigurno, pljunula u lice i nekoj svojoj nani, pranani, tetki, ako ne i nekoj bližoj pretkinji.
Možeš misliti koliki su to kompleksi i želja za dokazivanjem.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Da, to je meni najstrašnije od svega. Ja nisam nikakav vjernik, ne idem u džamiju, ne klanjam ali mi ne pada na pamet da pljujem po toj tradiciji i kulturološkom okruženju u kojem sam odrastao. Nit' se stidim ni't se ponosim tog nasljeđa. Lejla ne samo da pljuje već i piše gluposti na nivou zanatlije bravara, sramota za jednu osobu koja ima završen filozofski fakultet.

Misljenje europskih malogradjana nije meritum. Tu istu "europsku vecinu" je do prije par godina smetao i homoseksualizam i vjerovatno im jos uvijek smeta. Burkini nije mjerilo adaptacije i integracije, vec poznavanje jezika, ucesce u drustvenim procesima i pridrzavanje zakona.zg1911 wrote:ukoliko europsku većinu isti smeta, ondaje burkini izraz odbijanja adaptacije u europsko društvo. tko se ne želi adaptirati - široka mu karta svijeta. ako pak europsku većinu burkini ne smeta onda je nepotrebno uopće potezati pitanje
Idu te metafore veceras..seln wrote:Misljenje europskih malogradjana nije meritum. Tu istu "europsku vecinu" je do prije par godina smetao i homoseksualizam i vjerovatno im jos uvijek smeta. Burkini nije mjerilo adaptacije i integracije, vec poznavanje jezika, ucesce u drustvenim procesima i pridrzavanje zakona.zg1911 wrote:ukoliko europsku većinu isti smeta, ondaje burkini izraz odbijanja adaptacije u europsko društvo. tko se ne želi adaptirati - široka mu karta svijeta. ako pak europsku većinu burkini ne smeta onda je nepotrebno uopće potezati pitanje
Ko po tebi ima vise prava da ostane u Njemackoj: iranska magistrica matematike, koja perfektno govori njemacki a nosi hidzab ili neki katoliban iz Hercegovine, koji ne govori tecno ni svoj maternji jezik, a glavno zanimanje mu je Hartz IV?
Nemaju, ni jedni ni drugi ne mogu nositi burke.zeina wrote:Kija bolan njihova plaza? Kako to da recimo jedan Francuz ili Francuskinja imaju vece pravo na plazu od drugog Francuza i Francuskinje?insomnia78 wrote:Ljudi ne zele na svojim plazama gledati to i cao
Nije zabtanjeno na svim, evo ja sad za vikend bio na moru i dvije koke se kupale u burkiniju
Nego, na vecini plaza ne smijes zapaliti cigaru, dje su tu moja ljuCka prava?
Niti na jednom bazenu se ne smijes kupati u sorcu npr iako je u pitanju sorc za kupanje pa sta nista
Nije demokratija daj da radimo sta hoces
jok eto nijeseln wrote: Misljenje europskih malogradjana nije meritum.
Zanima me samo kupaju li se kod kuce u kadi sa hiđabom.sumirprimus wrote:izvinjavam se i burkiniAleksoMKD wrote: Hvala kolega.
Eto, nikab i burka ne mogu u banku niti uzeti decu iz vrtica/skole, dok su OK i za plazu i za grad.
A burkini je koliko znam sa otkrivenim licem.![]()
Da,oni samo slusaju upute..insomnia78 wrote:Samo sto muslimani, i to bas ovi burka/burkini ne glasaju
Misljenje građana je meritum. U demokraciji nema malograđana i građana.seln wrote: Misljenje europskih malogradjana nije meritum.