Halo solidni, znas li ti koji je bio cilj agresije? Sta mislis da se stalo zbog entitetskih granica? Zavrsio bi ti u jednoj od "sekundarnih ili tercijalnih", kao i ja da sam razmisljao na taj nacin...pasha078 wrote:
Ako je cilj rata 92-95 bio fizicki opstanak, da jeste, pobijedili smo, nisu nas unistili.
Ako je cilj rata 92-95 bio opstana BiH kao stvarne drzave, IZGUBILI SMO.
I da ponovim, ako je cija rata bio odbrana RBiH izgubili smo.
Hej, palermo i ostali, znate li da smo mi rat izgubili, u smislu odbrane drzave?
Ovo treba ponavljati jer prvi korak prema nacionalnom planu je razbijanje iluzija i mitova
Referendum(i) u RS-u
- GeeTnT
#1326 Re: Referendum(i) u RS-u
- Altsa
#1327 Re: Referendum(i) u RS-u
DODIKOV HAOS: 16 razloga zbog kojih je referendum poguban za RS
1. Referendum je potreban jedino Miloradu Dodiku, a nikako Repubilici Srpskoj, jer Dodik, nakon decenije laganja o raznoraznim referendumima, konačno mora pokušati da održi jedan, kako bi pokazao da nije stopostotna varalica.
2. Referendum ne treba biti održan, jer je on jedino potreban Miloradu Dodiku i njegovom nenarodnom Režimu kao pokušaj da spriječe potpuni pad rejtinga, a RS i njenim građanima je potpuno nepotreban i mogao bi se vrlo lako pretvoriti u tone težak mlinski kamen oko vrata kompletnog naroda.
3. Referendum o datumu Dana Republike ne treba biti održan i svako onaj ko radi na njegovoj promociji radi protiv Republike Srpske i činodejstvuje njenom daljem urušavanju.
4. Referendum ne treba biti održan, jer je besmislen i jer nakon njegovog održavanja i dalje na snazi ostaje odluka Ustavnog suda BiH o poništenju 9. januara kao datuma kada RS obilježava Dan Republike.
5. Referendum ne treba biti održan, jer je upućena žalba Ustavnom sudu BiH i on se o njoj još uvijek nije očitovao.
6. Referendum ne treba biti održan, jer su sve stranke već odbacile ovu Odluku, najavile da će 09. nastaviti slaviti Dan republike, pa je izjašnjavanje građana potpuno nepotrebno, budući da ne donosi ništa novo.
7. Referendum ne treba biti održan, jer postoji mogućnost donošenja novog zakona kojim bi se bilo koji datum, pa i 09. januar, mogao proglasiti Danom Republike.
8. Referendum ne treba biti održan, jer jedino doprinosi radikalizaciji međuetničkih i međuentitetskih odnosa, kao i dodatnom pogoršanju odnosa RS sa Međunarodnom zjaednicom, primarno Zapadom, predvođenim SAD-om.
9. Referendum ne treba biti održan, jer RS insistira na poštovanju Dejtonskog sporazuma, pa je nonsens da ne poštuje institucije ustanovljene istim tim Dejtonskim sporazumom, a to je Ustavni sud BiH.
10. Referendum ne treba biti održan, jer će taj akt Međunarodna zajednica okarakterisati kao najgrublje kršenje Dejtonskog sporazuma i preduzeti kaznene mjere, koje bi se mogle kretati od potpune izolacije do još težih posledica po RS.
11. Referendum ne treba biti održan, jer bi RS nakon njega mogla biti prepolovljena, pa je validno zapitati se da li iko od srpskih političara razmišlja o tome i šta će učiniti ako se takav najcrnji scenario odigra? A on nije neizvjestan!
12. Referendum ne treba biti održan, jer Rusi neće prstom mrdnuti da zaštite RS.
13. Referendum ne treba biti održan, jer niko od srpskih političara, niti RS i njena vlast nisu spremni da pruže bilo kakav validan otpor/odgovor udaru koji će, bez sumnje, uslijediti.
14. Referendum ne treba biti održan, jer je to loša politička odluka, i u situaciji da su vlasti RS potpuno principijelne, a to je vrlo upitno, s obzirom na činjenicu da je Narodna skupština RS već ranije donijela odluku o održavanju referenduma o postojanju Suda i Tužilaštva BiH koja nikada nije objavljena u Službenom glasniku, niti je taj referendum održan.
Sve ukazuje da se parlament zloupotrebljava po nahođenju i dnevnopolitičkim potrebama Režima Milorada Dodika, što, samo po sebi, potpuno minimizira značaj referenduma o datumu. I minimizira institucije RS i samu RS, koje su u funkciji političkog ludila jednog čovjeka, a ne njenih stanovnika.
15. Referendum ne treba biti održan, jer niko ozbiljan neće priznati njegove rezultate.
Svi oni koji organizatore referenduma danas tapšu po ramenu zbog te nepotrebne i stupidne odluke, nabijaju ih u crnu zemlju, nikako ih ne podržavaju. Od tapšanja po ramenu RS može tonuti samo dublje, nikako zaustaviti ili bar usporiti dalje potonuće. Referendum ne treba biti održan, jer to nije nikakav državnički čin/potez, već kukavičko skrivanje iza leđa naroda i najjeftinija konfekcijska populistička priča, sračunata da se izazovu velike tenzije, kako bi se spaslo opljačkano.
16. Referendum ne treba biti održan, jer će on proizvesti bezbroj novih referenduma, koje će organizovati Bošnjaci u svakoj mjesnoj zajednici u kojoj su većina u RS i tražiti/izglasati izlazak iz RS.
Poplava takvih referenduma očekivan je odgovor na Dodikovo ponašanje, a niko u RS danas nema odgovor na pitanje kako spriječiti takav razvoj situacije i šta učiniti kada, nakon sprovedenih referenduma, uslijedi građanska neposlušnost?!
SLOBODNA BOSNA
1. Referendum je potreban jedino Miloradu Dodiku, a nikako Repubilici Srpskoj, jer Dodik, nakon decenije laganja o raznoraznim referendumima, konačno mora pokušati da održi jedan, kako bi pokazao da nije stopostotna varalica.
2. Referendum ne treba biti održan, jer je on jedino potreban Miloradu Dodiku i njegovom nenarodnom Režimu kao pokušaj da spriječe potpuni pad rejtinga, a RS i njenim građanima je potpuno nepotreban i mogao bi se vrlo lako pretvoriti u tone težak mlinski kamen oko vrata kompletnog naroda.
3. Referendum o datumu Dana Republike ne treba biti održan i svako onaj ko radi na njegovoj promociji radi protiv Republike Srpske i činodejstvuje njenom daljem urušavanju.
4. Referendum ne treba biti održan, jer je besmislen i jer nakon njegovog održavanja i dalje na snazi ostaje odluka Ustavnog suda BiH o poništenju 9. januara kao datuma kada RS obilježava Dan Republike.
5. Referendum ne treba biti održan, jer je upućena žalba Ustavnom sudu BiH i on se o njoj još uvijek nije očitovao.
6. Referendum ne treba biti održan, jer su sve stranke već odbacile ovu Odluku, najavile da će 09. nastaviti slaviti Dan republike, pa je izjašnjavanje građana potpuno nepotrebno, budući da ne donosi ništa novo.
7. Referendum ne treba biti održan, jer postoji mogućnost donošenja novog zakona kojim bi se bilo koji datum, pa i 09. januar, mogao proglasiti Danom Republike.
8. Referendum ne treba biti održan, jer jedino doprinosi radikalizaciji međuetničkih i međuentitetskih odnosa, kao i dodatnom pogoršanju odnosa RS sa Međunarodnom zjaednicom, primarno Zapadom, predvođenim SAD-om.
9. Referendum ne treba biti održan, jer RS insistira na poštovanju Dejtonskog sporazuma, pa je nonsens da ne poštuje institucije ustanovljene istim tim Dejtonskim sporazumom, a to je Ustavni sud BiH.
10. Referendum ne treba biti održan, jer će taj akt Međunarodna zajednica okarakterisati kao najgrublje kršenje Dejtonskog sporazuma i preduzeti kaznene mjere, koje bi se mogle kretati od potpune izolacije do još težih posledica po RS.
11. Referendum ne treba biti održan, jer bi RS nakon njega mogla biti prepolovljena, pa je validno zapitati se da li iko od srpskih političara razmišlja o tome i šta će učiniti ako se takav najcrnji scenario odigra? A on nije neizvjestan!
12. Referendum ne treba biti održan, jer Rusi neće prstom mrdnuti da zaštite RS.
13. Referendum ne treba biti održan, jer niko od srpskih političara, niti RS i njena vlast nisu spremni da pruže bilo kakav validan otpor/odgovor udaru koji će, bez sumnje, uslijediti.
14. Referendum ne treba biti održan, jer je to loša politička odluka, i u situaciji da su vlasti RS potpuno principijelne, a to je vrlo upitno, s obzirom na činjenicu da je Narodna skupština RS već ranije donijela odluku o održavanju referenduma o postojanju Suda i Tužilaštva BiH koja nikada nije objavljena u Službenom glasniku, niti je taj referendum održan.
Sve ukazuje da se parlament zloupotrebljava po nahođenju i dnevnopolitičkim potrebama Režima Milorada Dodika, što, samo po sebi, potpuno minimizira značaj referenduma o datumu. I minimizira institucije RS i samu RS, koje su u funkciji političkog ludila jednog čovjeka, a ne njenih stanovnika.
15. Referendum ne treba biti održan, jer niko ozbiljan neće priznati njegove rezultate.
Svi oni koji organizatore referenduma danas tapšu po ramenu zbog te nepotrebne i stupidne odluke, nabijaju ih u crnu zemlju, nikako ih ne podržavaju. Od tapšanja po ramenu RS može tonuti samo dublje, nikako zaustaviti ili bar usporiti dalje potonuće. Referendum ne treba biti održan, jer to nije nikakav državnički čin/potez, već kukavičko skrivanje iza leđa naroda i najjeftinija konfekcijska populistička priča, sračunata da se izazovu velike tenzije, kako bi se spaslo opljačkano.
16. Referendum ne treba biti održan, jer će on proizvesti bezbroj novih referenduma, koje će organizovati Bošnjaci u svakoj mjesnoj zajednici u kojoj su većina u RS i tražiti/izglasati izlazak iz RS.
Poplava takvih referenduma očekivan je odgovor na Dodikovo ponašanje, a niko u RS danas nema odgovor na pitanje kako spriječiti takav razvoj situacije i šta učiniti kada, nakon sprovedenih referenduma, uslijedi građanska neposlušnost?!
SLOBODNA BOSNA
-
saim_adka
#1328 Re: Referendum(i) u RS-u
Ja sam za opciju da na Cevljanovica livadu posadimo sve nase politicare i gurnuti im pistolj sa mecima i jedan noz i krenite se klati i ubijati dok ne prezivi samo jedan. Taj koji prezivi za precednika drzave 
Sve je ovo izborna farsa kako bi se sto jeftinije izborna kampanja organizovala. Evo, sad ce se tolika frka i tenzije dignuti da ce narod poceti pjeniti i iz inata glasati za snsd-sda-hdz.
Pogledajte samo ovo:
Dodik i Bakir i Covic imaju besplatan medijski prostor 24h na raspolaganju, dok ostali moraju platiti bilo kakvu prezentaciju i intervju.
Sve je ovo izborna farsa kako bi se sto jeftinije izborna kampanja organizovala. Evo, sad ce se tolika frka i tenzije dignuti da ce narod poceti pjeniti i iz inata glasati za snsd-sda-hdz.
Pogledajte samo ovo:
Dodik i Bakir i Covic imaju besplatan medijski prostor 24h na raspolaganju, dok ostali moraju platiti bilo kakvu prezentaciju i intervju.
-
tlr
#1329 Re: Referendum(i) u RS-u
Možda je upravo najveći problem ove naše trojebene zemlje što Bošnjaci pojma nemaju šta hoće. Bosanci i ostali znaju, Srbi znaju, Hrvati znaju, a Bošnjaci veze nemaju.
Hoće cijelu Bosnu i tri konstitutivna naroda, a njihovi predstavnici sve čine da ona ne bude takva. Oni priznaju konstitutivnost Dodika i Čovića, ali za običnog malog čovjeka, pa i Bošnjaka im se živo grebe i čine sve da u roku zaposle (rasele) tih 100.000 nezaposlenih na Zapadu, a nešto siće u Siriji.
Šta hoće prosječni Bošnjak? Sigurnost, red i pravdu = Tita i B&J?
Ako je to, onda drugovi Bošnjaci - uhvatite se pod ruku sa Ostalim i Bosancima, povezujte se sa dobrim komšijama, pa onda krenuti otvoreno ka poništavanju rezultata rata (uključujući ukidanje entiteta, kantona..., ali i privatizacije odn. masovne pljačke društvenih dobara), a kroz aktuelizaciju Ustava SRBiH i onda kad budemo imali normalnu osnovu za život i razgovor, sa komšijama se dogovoriti kako dalje...
Ustav RBiH je ratni Ustav, koji je usvojen od krnjeg parlamenta i nije prošao nikakvu fazu verifikacije i javne diskusije, za razliku od ustava SRBiH, koji je posljednji legalni ustav - prihvaćen od građana i svih naroda u BiH.
Hoće li prosječni da bude nalik na komšijski otpad, pa da popali i protjera sve nemuslimana i uspostavi neku klerofašističku državu?
Šta hoće prosječni Bošnjak - je ključno pitanje za bosanski problem i od tog odgovora zavisi tok historije i sudbina ljudi ovih prostora.
Meni se čini da je prosječni poprilično neobrazovan, veze nema šta hoće i zato bira 'pametnije' likove poput Bakira i Alije. I tako živi vireći iz nečijeg *mara, Erdoganovog ili Klintonovog, svejedno.
Bošnjo obično odluči da slijedi neke travare, seoske "mudrace", hodžice koji u do podne jednu priču pričaju, a od podne drugu. Onda se navečer, poslije lutanja ... sjedne se na minder, popije kahva, pare rastale i pred spavanje par puta prošućura i akobogdiše.... Za svaki slučaj.
Ne ide to tako. Tako se ne stvara historija niti nacionalni identitet.
U potpisu: Bosanac
Mora se znati đe ćeš, inače bi se insan mogao jedno jutro neugodno iznenaditi.
Hoće cijelu Bosnu i tri konstitutivna naroda, a njihovi predstavnici sve čine da ona ne bude takva. Oni priznaju konstitutivnost Dodika i Čovića, ali za običnog malog čovjeka, pa i Bošnjaka im se živo grebe i čine sve da u roku zaposle (rasele) tih 100.000 nezaposlenih na Zapadu, a nešto siće u Siriji.
Šta hoće prosječni Bošnjak? Sigurnost, red i pravdu = Tita i B&J?
Ako je to, onda drugovi Bošnjaci - uhvatite se pod ruku sa Ostalim i Bosancima, povezujte se sa dobrim komšijama, pa onda krenuti otvoreno ka poništavanju rezultata rata (uključujući ukidanje entiteta, kantona..., ali i privatizacije odn. masovne pljačke društvenih dobara), a kroz aktuelizaciju Ustava SRBiH i onda kad budemo imali normalnu osnovu za život i razgovor, sa komšijama se dogovoriti kako dalje...
Ustav RBiH je ratni Ustav, koji je usvojen od krnjeg parlamenta i nije prošao nikakvu fazu verifikacije i javne diskusije, za razliku od ustava SRBiH, koji je posljednji legalni ustav - prihvaćen od građana i svih naroda u BiH.
Hoće li prosječni da bude nalik na komšijski otpad, pa da popali i protjera sve nemuslimana i uspostavi neku klerofašističku državu?
Šta hoće prosječni Bošnjak - je ključno pitanje za bosanski problem i od tog odgovora zavisi tok historije i sudbina ljudi ovih prostora.
Meni se čini da je prosječni poprilično neobrazovan, veze nema šta hoće i zato bira 'pametnije' likove poput Bakira i Alije. I tako živi vireći iz nečijeg *mara, Erdoganovog ili Klintonovog, svejedno.
Bošnjo obično odluči da slijedi neke travare, seoske "mudrace", hodžice koji u do podne jednu priču pričaju, a od podne drugu. Onda se navečer, poslije lutanja ... sjedne se na minder, popije kahva, pare rastale i pred spavanje par puta prošućura i akobogdiše.... Za svaki slučaj.
Ne ide to tako. Tako se ne stvara historija niti nacionalni identitet.
U potpisu: Bosanac
Mora se znati đe ćeš, inače bi se insan mogao jedno jutro neugodno iznenaditi.
Last edited by tlr on 17/08/2016 12:31, edited 1 time in total.
- LeonardoAC
#1330 Re: Referendum(i) u RS-u
2:30 - pa nadalje...
ovaj film bi trebalo gledati bar jednom sedmično
7:00 -
Last edited by LeonardoAC on 17/08/2016 12:34, edited 1 time in total.
- volta dzontra
#1331 Re: Referendum(i) u RS-u
bobanov trol ili paljanski salonac??? znam je da bi ti zelio tako ali Bosna je hiljadugodisnja i kad krene sila nebeska srbi ce za 15 dana biti preko Drinepasha078 wrote:Po mom misljenju, srz problema je da Bosnjaci a i drugi, ne shvataju par stvari:Thorgerson wrote:Upravo tako.Herr Flick wrote:Pa RS je prakticno drzava u drzavi.kad tad ce doc trenutak da hoce otcjepljenje,da li za za 5,10,20 ili 50 god taj trenutak ce doc sa Dodikom ili bez njega,samo se nadam da kada taj trenutak dodje da ce Bošnjaci imati mudrog vođu a ne kao Aliju i sina mu,zato Bošnjaci trebaju da budu spremni na sve a ne da kao 90-te govore ma nece rat kod nas
RS mozda nema autonomiju i mogucnost za nezavisnost kao SR BiH u Jugi, ali ima sigurno jacu politicku i jasnu strukturu od tadasnje razdjeljenje SR BiH. Tamo je Dodo bog i batina, drzi sve i sto je najbitnije drzi policiju.
Mi smo jednostavno glupi i to je to.
Mi smo od gotove situacije napravili sebi veresiju. Od Republike Bosne i Hercegovine mi smo sebi napravili nekakvu kvazi drzavu u kojoj kao najbrojniji narod se ni za sta ne pitamo, niti smijemo lupiti sakom od sto i reci sta mi mislimo o svemu. Nasi pickati politicari su praveci silne usupke nas doveli u ovu situaciju.
I gotovo je sada. Zato mozda je i najbolje daj uredi, napravi mirni razlaz il daj da ratujemo. Jer ovo zivotarenje fkt nema vise smisla. 25 godina jedna te ista ploca se slusa. Postaje fkt dosadno.
I inace, na neki nacin mi je i drago sto je Dodik krenuo sa ovim. Jer ovo je jasno i glasno krsenje Daytona i Ustava, pa da vidimo sad na djelu OHR, MZ i Ameriku. Ako ne budu nista ucinili, moje misljenje je da mi moramo pod hitno traziti gasenje OHR i otjerati onu pijanicu iz one zgrade!
Prvo, Dejton je deal, i kao u svakom dealu, svaka strana je nesto dobila i nesto izgubila. Bosnjaci su pristali na rezultate genocida u smislu da su ociscene teritorije ostale u RS. Za uzvrat su dobili kakvu takvu drzavu: BiH nije konfederacija po Dejtonu (sjecate se da je bilo i takvih planova) vec decentralizovana drzava. Srbi su dobili teritorije ali odustali od drzave i ujedinjenja sa Srb. Hrvati nisu dobili entitet ali Hrvatskoj je dozvoljeno da ocisti RSK. Stoga i kuknjava bih Hrvata nije na mjestu: trebaju se zaliti u ZG i onima koji su ih prodali za Knin.
Sada, ja sam odavno govorio da ovaj deal nije dobar za nas. Teritorije su cvrsta stvar na kojima Srbi mogu provoditi svoju vlast kako zele. Centralna drzava je iluzija koju mogu izigrati kad zele. Dok god je MZ agresivno radila na jacanju drzave, to se nije primijetilo, ali je sada ocigledno. Dakle u Dejtonu smo mi dali konkretno (teritorije) za iluziju (drzavu).
Drugi mit je oopstojnosti Bosnjaka. Cesto citam ovdje kako je Bosnjake nemoguce unistiti,mnogi su pokusali itd. Ja bih sagledao ovo sa distance. Bosnjaci, slavenski muslimani su u konstantoj defanzivi u zadnjih 200 god. Njihov zivotni prostor se suzava: u zadnje 2 stoljeca nestali su iz Srbije, pola Sandzaka, stare Hercegovine, istocne Bosne, i veceg dijela sjeverne Bosne. Dakle reci i uzdati se da smo neunistivi je varka: mi smo narod koji postepeno iscezava, ako gledate mape zadnjih 200 godina bez suvisnih emocija. Dakle moramo biti svjesti da unistenje Bosnjaka, iako sada malo vjerojatno, nije nemoguce.
Treca stvar koju Bosnjaci ne shvataju je percepcija RBiH. RBiH je prestala postojati 1992, zaslugom losih odluka Alije & co. Mit je da se RBiH mogla sacuvati u jesen 95 ofanzivom petog korpusa, o tome sam pisao. Ali bile su dvije sanse. Jedna je bilo prihvatanje ponude Slobe za ostanak u YU i vjerovatno su se mogli izvuci jos kojekakvi ustupci. A onda cekati 20-50 god pa ocijeniti sta dalje. Nekad cekanje nije los potez, u ovom slucaju bi sacuvao RBiH u YU. Ako mi nismo zeljeli biti dio Yu ni po koju cijenu, onda je trebalo uraditi deal sa Hrvatskom jos 1991 i pridruziti se borbi dok se tamo ratovalo. U tom dealu bi se precizirala borba do konacno oslobodjenja i BiH i Cro.
Tragedija minderaskih politicara kao Alije a sada i nakota mu, je da nisu imali sluha za ove stvari te bi sjedjeli na obje stolice i cekali zadnji momenat kad je bilo kadno.
Cetvrta stvar proizilazi iz prethodnih: Alijin nakot Bakir oklijeva jer zna da bilo koji potez koji ukljucuje silu vodi kraju iluzije koji zovemo BiH. Kao sto sam pisao Bosnjaci su u stanju vratiti dosta teritorija od RS ali niposto sve. Oni koji sugerisu nesto tako rizikuju potpuno unistenje ovog naroda.
Dakle reakcija na Dodikove provokacije je Bosnjakistan. Mozda on to i zna, mozda zeli prisiliti Bakira da to prihvati. Licno smatram da trebamo ici tim putem jer od ovakve Bosne nema nista, a onu koju mi zelimo nece nam MZ dati na pladnju, a niti smo mi u stanju da se izborimo za nju. Dakle ili Bosnjakistan ili neki deal sa Cro, neka federacija. Ali naplatiti cijenu od RS puno visu od one koju je Dodik spreman platiti, a to smo i te kako u stanju.
Upravo Bakir prodaje narodu iluziju Bosne jer mora: to je deal koji mu je nesposobni otac napravio a drugo, to je nacin da se kontrolira i animira narod.
De rezimiram, podvlaci se da je nuzno da se pojavi jak Bosnjacki politicar. Slazem se. A takav jak politicar bi morao uraditi dvije bolne stvari: objasniti Bosnjacima da je BiH unistena 1992 a drugo zapoceti nacionalni dijalog da se odluci koji nam je plan B, da tako kazem.
Znam da ce sad drvlje i kamenje ali ovo vam je tako.......
- arzuhal
#1332 Re: Referendum(i) u RS-u
Ispravite me ili me obavijestite ako znate: od svih hrvatskih stranaka samo je HSP reagirao oštro na antidejtonsko činodejstvo svetosavske koalicije iz RS-a i pozvao na ukidanje odluke o referendumu?
Nijedna više?
Nijedna više?
-
Lee Stiffdick
#1333 Re: Referendum(i) u RS-u
Upravo tako. Osuda Erdogana nije stigla niti iz jedne jedine stranke iz Sarajeva. I onda se ocekuje razumjevanje zapada?!kolegione wrote:Hajmo malo krenuti sa unumtrašnjim lokusom kontrole
Ko je kriv, za,jedinstvno Srpskog političkog miljea, ko je kriv za ignorantski stav HDZ-a po ovom pitanju?
Par čudnih dešavanja
Apelacija u momentu umirućeg Dodika ?
Zatezanje na popisu, da bi nas bilo preko 50%, iako taj 1% nisu rezidenti ?
Dogovaranje sa Miloradom dodikom i odobrsvanje MMF mimo HDZ BiH ?
Rezultat najavljeni referendum
I cinicni odgovor Čovića nek se Bakir dogovori sa kolegom Dodikom
Još par čudnih stvari.
Otvoreno drugovanje sa malim fašistom Erdoganom i traženje podrške od iste pored Njemačke ili Amerike ?
Dopuštanje da političari Turske prave takve gafove, u tobožnjem branjenu Bošnjaka ?
Otvorena podrška čovjeku kojem je zapad,rekao laku noć ?
Sustavno dovodjenje kasniji ignorantski stav, do dolaska novog reisa prema,radikalnim skupinama ?
Izgubljena multietničnost i državotvornost koja je bila na nama.
Rezultat:
Amerika i Njemačka šute
To moze samo infantilno i nekzbiljno drustvo koju sebi uobrazava da ima posebna i neogranicena parava na solidarnost svijeta zbog rata od prije 20 godina.
- Šunj
#1334 Re: Referendum(i) u RS-u
Mene interesuje je li glasanje na referendumu jedan covjek = jedan glas?
Ima li ili nema glasanja po nacionalnoj pripadnosti?

Ima li ili nema glasanja po nacionalnoj pripadnosti?

- volta dzontra
#1335 Re: Referendum(i) u RS-u
zasto? pa ne stite bosnjacke stranke i politicari drzavu i poredak nego konstatno nastoje administrativnim promjenama potkopati konstitutivnost i smanjiti kolektivna prava malobrojnijih naroda. Gadi mi se RS, gadi mi se kako je nastala, gadi mi se bahati odnos prema zajednickom interesu iz RSa ali kad vidim koje otvorene namjere bosnjacka politika ima prema Hrvatima u BIH who cares. Imate Komsica on se moze sekirati brate za sve Hrvats. Ovo nije nas rat a ako ga i bude treba zauzeti poziciju defanzivnog nemjesanjaarzuhal wrote:Ispravite me ili me obavijestite ako znate: od svih hrvatskih stranaka samo je HSP reagirao oštro na antidejtonsko činodejstvo svetosavske koalicije iz RS-a i pozvao na ukidanje odluke o referendumu?
Nijedna više?
- arzuhal
#1336 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa tako treba da se izjasne hrvatski političari i da napuste državne strukture a preuzmu županijske u Hercegovini i da se nepotrebno ne petljaju u ono što ih ne zanima i što ih ne dotiče.volta dzontra wrote:zasto? pa ne stite bosnjacke stranke i politicari drzavu i poredak nego konstatno nastoje administrativnim promjenama potkopati konstitutivnost i smanjiti kolektivna prava malobrojnijih naroda. Gadi mi se RS, gadi mi se kako je nastala, gadi mi se bahati odnos prema zajednickom interesu iz RSa ali kad vidim koje otvorene namjere bosnjacka politika ima prema Hrvatima u BIH who cares. Imate Komsica on se moze sekirati brate za sve Hrvats. Ovo nije nas rat a ako ga i bude treba zauzeti poziciju defanzivnog nemjesanjaarzuhal wrote:Ispravite me ili me obavijestite ako znate: od svih hrvatskih stranaka samo je HSP reagirao oštro na antidejtonsko činodejstvo svetosavske koalicije iz RS-a i pozvao na ukidanje odluke o referendumu?
Nijedna više?
-
palermo
#1337 Re: Referendum(i) u RS-u
Ih, vjerujem da je ovo što si napisao stav svekolikog običnog hrvatskog puka, ali to ne ide tako. Ako ništa onda zbog toga što bi eventualna pobjeda ili poraz bilo koje strane u ovom ratu koji nije vaš mogla značiti probleme za poziciju Hrvata.volta dzontra wrote:zasto? pa ne stite bosnjacke stranke i politicari drzavu i poredak nego konstatno nastoje administrativnim promjenama potkopati konstitutivnost i smanjiti kolektivna prava malobrojnijih naroda. Gadi mi se RS, gadi mi se kako je nastala, gadi mi se bahati odnos prema zajednickom interesu iz RSa ali kad vidim koje otvorene namjere bosnjacka politika ima prema Hrvatima u BIH who cares. Imate Komsica on se moze sekirati brate za sve Hrvats. Ovo nije nas rat a ako ga i bude treba zauzeti poziciju defanzivnog nemjesanjaarzuhal wrote:Ispravite me ili me obavijestite ako znate: od svih hrvatskih stranaka samo je HSP reagirao oštro na antidejtonsko činodejstvo svetosavske koalicije iz RS-a i pozvao na ukidanje odluke o referendumu?
Nijedna više?
- tandmand
#1338 Re: Referendum(i) u RS-u
Bosna kakvu smo nekad znali, građanska država na temeljima zavnobih_a, sada je samo jedan mit u koji vjeruju samo Bošnjaci. Zbog totalno pogrešnih ideologija lišenih osjećaja za trenutak u kojem se živi: SDA (politički islam), SDP (titoizam, bratstvo i jedinstvo), Bošnjaci su poziciji palestinaca u izraeliziranoj dejtonskoj BiH. SDA je popuštala gdje je god mogla popustiti samo da njihov hedonizam ne bude ugrožen i da se zadrži status quo. Međutim došao je kraj toj rahat patnji. Glede Bošnjakistana - ne filđan islamska država, već Bosna, sekularna republika, nacionalna država Bošnjaka i svih ostalih koji poštivaju građanske norme. Bošnjaka ima otprilike koliko i Slovenija stanovnika, te bi bilo optimalno da Republika Bosna ima teritoriju veličine Slovenije. A šta bi to trebalo pustiti niz vodu? Pa sve one teritorije od kojih Bošnjaci nemaju ništa (gdje "Bosne" nema i neće je nikada biti): Nevesinje, Ljubinje, Rudo ... RS se ne može odvojiti sa trenutnim entitetskim granicama ostvarenim genocidom. Ako žele da odu, moraju da daju teritorijalne ustupke,dejtonski sporazum prestaje važiti, privremeno se vraća Republika BiH.pasha078 wrote:Cetvrta stvar proizilazi iz prethodnih: Alijin nakot Bakir oklijeva jer zna da bilo koji potez koji ukljucuje silu vodi kraju iluzije koji zovemo BiH. Kao sto sam pisao Bosnjaci su u stanju vratiti dosta teritorija od RS ali niposto sve. Oni koji sugerisu nesto tako rizikuju potpuno unistenje ovog naroda.
Dakle reakcija na Dodikove provokacije je Bosnjakistan. Mozda on to i zna, mozda zeli prisiliti Bakira da to prihvati. Licno smatram da trebamo ici tim putem jer od ovakve Bosne nema nista, a onu koju mi zelimo nece nam MZ dati na pladnju, a niti smo mi u stanju da se izborimo za nju. Dakle ili Bosnjakistan ili neki deal sa Cro, neka federacija. Ali naplatiti cijenu od RS puno visu od one koju je Dodik spreman platiti, a to smo i te kako u stanju.
Upravo Bakir prodaje narodu iluziju Bosne jer mora: to je deal koji mu je nesposobni otac napravio a drugo, to je nacin da se kontrolira i animira narod.
De rezimiram, podvlaci se da je nuzno da se pojavi jak Bosnjacki politicar. Slazem se. A takav jak politicar bi morao uraditi dvije bolne stvari: objasniti Bosnjacima da je BiH unistena 1992 a drugo zapoceti nacionalni dijalog da se odluci koji nam je plan B, da tako kazem.
Znam da ce sad drvlje i kamenje ali ovo vam je tako.......
- volta dzontra
#1339 Re: Referendum(i) u RS-u
pa normalno da je stav svekolikog puka. bosnjacka strana prihvati dejtonsku drzavu onda dvadeset godina kreira drustvene sukobe nastojeci odmah sutradan promijeniti dogovor. i naravno cak je na tom polju ostvarila dosta uspjeha (gledano partikularno) ali je drzavu drzala u stanju drustvenog sukoba. i sad kad se mijenjaju medjunarodne okolnosti i model je iscrpljen trebaju se Hrvati trzati oko toga koji su u citavoj prici najjebenija stranka... bjeri bolan....kao da ja kontaktiram s ljudima iz RS...ljudi zive i lijezu s mislju ako ista popustimo Bosnjacima za par godina ce nam biti ko Hrvatima..preglasavat ce nas kad im se god cuna dignepalermo wrote:Ih, vjerujem da je ovo što si napisao stav svekolikog običnog hrvatskog puka, ali to ne ide tako. Ako ništa onda zbog toga što bi eventualna pobjeda ili poraz bilo koje strane u ovom ratu koji nije vaš mogla značiti probleme za poziciju Hrvata.volta dzontra wrote:zasto? pa ne stite bosnjacke stranke i politicari drzavu i poredak nego konstatno nastoje administrativnim promjenama potkopati konstitutivnost i smanjiti kolektivna prava malobrojnijih naroda. Gadi mi se RS, gadi mi se kako je nastala, gadi mi se bahati odnos prema zajednickom interesu iz RSa ali kad vidim koje otvorene namjere bosnjacka politika ima prema Hrvatima u BIH who cares. Imate Komsica on se moze sekirati brate za sve Hrvats. Ovo nije nas rat a ako ga i bude treba zauzeti poziciju defanzivnog nemjesanjaarzuhal wrote:Ispravite me ili me obavijestite ako znate: od svih hrvatskih stranaka samo je HSP reagirao oštro na antidejtonsko činodejstvo svetosavske koalicije iz RS-a i pozvao na ukidanje odluke o referendumu?
Nijedna više?
-
Lee Stiffdick
#1340 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa naravno. Jel to neko čudo?arzuhal wrote:Ispravite me ili me obavijestite ako znate: od svih hrvatskih stranaka samo je HSP reagirao oštro na antidejtonsko činodejstvo svetosavske koalicije iz RS-a i pozvao na ukidanje odluke o referendumu?
Nijedna više?
- volta dzontra
#1341 Re: Referendum(i) u RS-u
a to ne moze. ne zelimo doljevati ulje na vatru. zelimo europejski pomoci da se situacija normaliziraarzuhal wrote:Pa tako treba da se izjasne hrvatski političari i da napuste državne strukture a preuzmu županijske u Hercegovini i da se nepotrebno ne petljaju u ono što ih ne zanima i što ih ne dotiče.volta dzontra wrote:zasto? pa ne stite bosnjacke stranke i politicari drzavu i poredak nego konstatno nastoje administrativnim promjenama potkopati konstitutivnost i smanjiti kolektivna prava malobrojnijih naroda. Gadi mi se RS, gadi mi se kako je nastala, gadi mi se bahati odnos prema zajednickom interesu iz RSa ali kad vidim koje otvorene namjere bosnjacka politika ima prema Hrvatima u BIH who cares. Imate Komsica on se moze sekirati brate za sve Hrvats. Ovo nije nas rat a ako ga i bude treba zauzeti poziciju defanzivnog nemjesanjaarzuhal wrote:Ispravite me ili me obavijestite ako znate: od svih hrvatskih stranaka samo je HSP reagirao oštro na antidejtonsko činodejstvo svetosavske koalicije iz RS-a i pozvao na ukidanje odluke o referendumu?
Nijedna više?
-
palermo
#1342 Re: Referendum(i) u RS-u
bjeri ti, čuj preglasavali, a Draganica sve što je zamislio to je i uspiovolta dzontra wrote:
pa normalno da je stav svekolikog puka. bosnjacka strana prihvati dejtonsku drzavu onda dvadeset godina kreira drustvene sukobe nastojeci odmah sutradan promijeniti dogovor. i naravno cak je na tom polju ostvarila dosta uspjeha (gledano partikularno) ali je drzavu drzala u stanju drustvenog sukoba. i sad kad se mijenjaju medjunarodne okolnosti i model je iscrpljen trebaju se Hrvati trzati oko toga koji su u citavoj prici najjebenija stranka... bjeri bolan....kao da ja kontaktiram s ljudima iz RS...ljudi zive i lijezu s mislju ako ista popustimo Bosnjacima za par godina ce nam biti ko Hrvatima..preglasavat ce nas kad im se god cuna digne
Ma ok je, shvatam ja tvoje viđenje, iako je moje vrlo drugačije.....
-
hizo ramidovic
#1343 Re: Referendum(i) u RS-u
tisucu ti krivih usta, o kakvim preglasavanjima ti trabunjas?volta dzontra wrote:
pa normalno da je stav svekolikog puka. bosnjacka strana prihvati dejtonsku drzavu onda dvadeset godina kreira drustvene sukobe nastojeci odmah sutradan promijeniti dogovor. i naravno cak je na tom polju ostvarila dosta uspjeha (gledano partikularno) ali je drzavu drzala u stanju drustvenog sukoba. i sad kad se mijenjaju medjunarodne okolnosti i model je iscrpljen trebaju se Hrvati trzati oko toga koji su u citavoj prici najjebenija stranka... bjeri bolan....kao da ja kontaktiram s ljudima iz RS...ljudi zive i lijezu s mislju ako ista popustimo Bosnjacima za par godina ce nam biti ko Hrvatima..preglasavat ce nas kad im se god cuna digne
Last edited by hizo ramidovic on 17/08/2016 13:03, edited 1 time in total.
-
kolegione
#1344 Re: Referendum(i) u RS-u
@voltra dzontra ajde ovako, da li ti je bilo ista bolje ili gore ili bilo kojem Hrvatu dok je predjednik bio Komšić ( ne podržavam to ) u odnosu na Covica.
I šta si to izgubio i narod Hrvatski u BiH, šta je to što te muci ovdje, samo nemoj pricati o novcu jer jbg... To je druga svera, sta te politicki muci
I šta si to izgubio i narod Hrvatski u BiH, šta je to što te muci ovdje, samo nemoj pricati o novcu jer jbg... To je druga svera, sta te politicki muci
-
Lee Stiffdick
#1345 Re: Referendum(i) u RS-u
Bosnjacke stranke su valjda zaboravile da su se i same oglusile na Ustavni sud bar 2 puta 2011. Prvo na ustavni sud Federacije prilikom formiranja vlasti bez potrebnog broja hrvatskih glasova u domu naroda pa onda na Ustavni sud BiH prilikom usvajanja budzeta.volta dzontra wrote:zasto? pa ne stite bosnjacke stranke i politicari drzavu i poredak nego konstatno nastoje administrativnim promjenama potkopati konstitutivnost i smanjiti kolektivna prava malobrojnijih naroda. Gadi mi se RS, gadi mi se kako je nastala, gadi mi se bahati odnos prema zajednickom interesu iz RSa ali kad vidim koje otvorene namjere bosnjacka politika ima prema Hrvatima u BIH who cares. Imate Komsica on se moze sekirati brate za sve Hrvats. Ovo nije nas rat a ako ga i bude treba zauzeti poziciju defanzivnog nemjesanjaarzuhal wrote:Ispravite me ili me obavijestite ako znate: od svih hrvatskih stranaka samo je HSP reagirao oštro na antidejtonsko činodejstvo svetosavske koalicije iz RS-a i pozvao na ukidanje odluke o referendumu?
Nijedna više?
-
prog321
#1346 Re: Referendum(i) u RS-u
Zaletio se momak.
Nije bas sve sracunao.
Hrvati u BiH imaju vise pravno-politickih poluga od bilo koje druge manjine na svijetu. Sa 10% stanovnika bukvalno dijele polovinu vlasti sa onima od 50%. Gdje ima bolje ?
Nije bas sve sracunao.
Hrvati u BiH imaju vise pravno-politickih poluga od bilo koje druge manjine na svijetu. Sa 10% stanovnika bukvalno dijele polovinu vlasti sa onima od 50%. Gdje ima bolje ?
-
VCorp
#1347 Re: Referendum(i) u RS-u
Prvo, prestani više s tom pričom o županijama. Županije ne postoje u Bosni i Hercegovini, već samo u Hrvatskoj. Kanton i županija nisu iste administrativne kategorije, niti se mogu porediti zbog zakonom danih ovlasti jednoj ili drugoj kategoriji. Kantoni za razliku od županija u Hrvatskoj imaju različit konstrukt, imaju zakonske poluge i moć djelovanja koja je veoma neovisna od entitetskog i državnog nivoa vlasti u BiH. U Hrvatskoj, županije skoro da nemaju nikakvu moć. Ustavni sud BiH je već godinama unazad u presudi jasno objasnio sve ovo što govorim, kantoni i županije nisu istovijetni organi vlasti. Kantone županijama nazivaju iz prkosa samo oni što kad odu u Zagreb moraju paziti da umjesto tisuća ne kažu hiljada.arzuhal wrote:Pa tako treba da se izjasne hrvatski političari i da napuste državne strukture a preuzmu županijske u Hercegovini i da se nepotrebno ne petljaju u ono što ih ne zanima i što ih ne dotiče.volta dzontra wrote:zasto? pa ne stite bosnjacke stranke i politicari drzavu i poredak nego konstatno nastoje administrativnim promjenama potkopati konstitutivnost i smanjiti kolektivna prava malobrojnijih naroda. Gadi mi se RS, gadi mi se kako je nastala, gadi mi se bahati odnos prema zajednickom interesu iz RSa ali kad vidim koje otvorene namjere bosnjacka politika ima prema Hrvatima u BIH who cares. Imate Komsica on se moze sekirati brate za sve Hrvats. Ovo nije nas rat a ako ga i bude treba zauzeti poziciju defanzivnog nemjesanjaarzuhal wrote:Ispravite me ili me obavijestite ako znate: od svih hrvatskih stranaka samo je HSP reagirao oštro na antidejtonsko činodejstvo svetosavske koalicije iz RS-a i pozvao na ukidanje odluke o referendumu?
Nijedna više?
Dotiče se sve ovo Hrvata, ali ih ne zanima. Znači pola si slagao. Šta je sa Hrvatima iz Posavine ? Brčko Distrikt ? Ili ste se odlučili prodati braću Hrvate iz tih dijelova Bosne i Hercegovine kao što su oni iz Hrvatske vas u Hercegovini ? Ako je težak život Bošnjacima kojih u entitetu nastalom na genocidu ima daleko više od Hrvata, zamisli onda kako je Hrvatima koji tamo žive. Ali normalno, razumijem da su nekima draže pare i kladionice nego njegov narod.
- volta dzontra
#1348 Re: Referendum(i) u RS-u
Cova se borio ko lav. Ali zbog Alijansi i Platformi i onog Prisicka u Predsjednistvu Hrvati su uskraceni za pluralizam a FBIH je leglo sukoba. Ako mislis da Hrvati uzivaju u ovom stanju varas se ali jbg dutar nam je. Ali da cemo dopustiti da nam neki Damir Masic odredjuje iz kojih knjiga ce nam djeca uciti povijest...slusspalermo wrote:bjeri ti, čuj preglasavali, a Draganica sve što je zamislio to je i uspiovolta dzontra wrote:
pa normalno da je stav svekolikog puka. bosnjacka strana prihvati dejtonsku drzavu onda dvadeset godina kreira drustvene sukobe nastojeci odmah sutradan promijeniti dogovor. i naravno cak je na tom polju ostvarila dosta uspjeha (gledano partikularno) ali je drzavu drzala u stanju drustvenog sukoba. i sad kad se mijenjaju medjunarodne okolnosti i model je iscrpljen trebaju se Hrvati trzati oko toga koji su u citavoj prici najjebenija stranka... bjeri bolan....kao da ja kontaktiram s ljudima iz RS...ljudi zive i lijezu s mislju ako ista popustimo Bosnjacima za par godina ce nam biti ko Hrvatima..preglasavat ce nas kad im se god cuna digne.
Ma ok je, shvatam ja tvoje viđenje, iako je moje vrlo drugačije.....
jebaji ga. ovo sto bosnjacke stranke rade godinama nije borba za drzavu nego borba za bosnjacku nacionalnu drzavu u kojoj se mi ne vidimo...
-
prog321
#1349 Re: Referendum(i) u RS-u
Narasti pa ces se vidjeti.
Sa 15% stanovnika sta bi drugi narodi mogli imati u bilo kojoj drugoj drzavi na svijetu ?
Ovo sto imate u BiH ocigledno ne postujete. Znaci, dobro se ne isplati.
Sa 15% stanovnika sta bi drugi narodi mogli imati u bilo kojoj drugoj drzavi na svijetu ?
Ovo sto imate u BiH ocigledno ne postujete. Znaci, dobro se ne isplati.
- volta dzontra
#1350 Re: Referendum(i) u RS-u
pitanje ne zasluzuje odgovor. da srbi i hrvati vama izaberu Dzerarda Selmana vjerojatno bi vam ucinio istu stetu zbog ogranicenog mandata. Ali da bi vam bilo uvredljivo vala bi...Komsic je nanosio stetu drzavi (neradom i gluposcu), stetu medjunacionalnim odnosima a partikularno je Hrvatima pomogao u internacionalizaciji nekih pitanja...akolegione wrote:@voltra dzontra ajde ovako, da li ti je bilo ista bolje ili gore ili bilo kojem Hrvatu dok je predjednik bio Komšić ( ne podržavam to ) u odnosu na Covica.