Vjeru će pokopati ZNANOST?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Smrcak15

#1326 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

belfy wrote:
Smrcak15 wrote: pa ako si bolestan onda mozes i iz recepta za palacinke izvuci pozivanje na nasilje.
tako isto onda mozes iz nekog ajeta izvuci "nauku".
naravno da moze ako je logicno i ocito

kao ovo naprimjer

Anatomija mozga u sporedjenju sa rasporedom rijeci u ajetima u Kur'anu
Image

Razvijanje organa tokom trudnoce i sporedjenje rasporedom rijeci tih organa u Kur'anu
Image

zar stvarno mislite da je Muhammed kopirao ovo znanje od drugih

7:179. Mi smo za Džehennem mnoge džine i ljude stvorili; oni srca imaju - a njima ne shvaćaju, oni oči imaju - a njima ne vide, oni uši imaju - a njima ne čuju; oni su kao stoka, čak i gori - oni su zaista nemarni.

7:195. Imaju li oni noge da na njima hodaju, ili ruke da njima hvataju, imaju li oči da njima gledaju, ili uši da njima čuju? Reci: "Zovite božanstva vaša, pa protiv mene kakvo hoćete lukavstvo smislite i ne odugovlačite,

5:45. Mi smo im u njemu propisali: zivot za zivot, i oko za oko, i nos za nos, i uho za uho, i zub za zub, a da rane treba uzvratiti. A onome ko od odmazde odustane, biće mu to od grijeha iskupljenje. Oni koji ne sude prema onom što je Allah objavio pravi su nasilnici.

prvo se stvara

1. Srce, sedmica 5
2. Noge, sedmica 6
3. Ruke, sedmica 6
4. Oci, sedmica 7
5. Nos, sedmica 7
6. Usi, sedmica 8

Ko je znao prije muhamemd ili za vrijeme muhammed, raspored organa kako se koje razvija pa tako rasporedom rijeci naznacio u knjizi???
Last edited by Smrcak15 on 30/06/2016 14:07, edited 4 times in total.
HardcoreMX

#1327 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Maxxtro wrote:
Ti si mozda i najnepismenija osoba koja ucestvuje u ovoj raspravi, a kako to obicno biva, ta nepismenost je uparena sa nevjerovatnom dozom arogancije i samopouzdanja u svoje (nepostojece) sposobnosti. Mislim, ono sa nerazumijevanjem elementarne matematike i statistike mogu i nekako razumjeti, mnogo (i obrazovanih) ljudi cesto zapinje na slicnim stvarima, ali ovo je jedan zaista novi nivo ignorancije.
Zar ti nisam poslao link,na kojem je opisan sindrom,o kojeg ti patiš?!
aditon

#1328 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by aditon »

Smrcak, nemoj zaboraviti i onaj primjer 5100 :lol:
Smrcak15

#1329 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

aditon wrote:Smrcak, nemoj zaboraviti i onaj primjer 5100 :lol:
sta je smijesno, to je fantastican primjer

od povrsine zemlje to tvrde zeljezne jezgre 5100 km

od pocetka Kur'ana do jedininog ajeta gdje se spominje zeljezo u Suri Zeljezo ima 5100 ajeta

fantasticno, hvala ti sto si me naspoomenuo da podsjetimo gradivo :thumbup:
HardcoreMX

#1330 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Zaitsev wrote:Stigao sam ja mnogo dalje od kafane prijatelju, mada sam u istoj proveo dosta vremena. Doduše na u onim gdje se naručuju pjesme, ali eto. :D Ti nisi stigao dalje od džamije i to je evidentno. Ja to poštujem pajdo moj. :D Logika nije ono što ti lokalni imam ispriča na hutbi.

Za ostalo prijatelju, stvarno nemam volje pisati išta. Priznajem, bolja ti je logika od bilo čije, prepametan si, prenačitan i ubijedio si me. Od sad i ja vjerujem u boga.

Druže moj, "predviđene greške" ? :lol: Jednostavno si polupismen. Čuj ti predvidio greške. :lol: Vjerovatno seoska osnovna škola i možda neki zanat. Ni u jednoj ni u drugoj nisi bio baš najbolji đak.

U zdravlje ahbabu moj ! :D
Slabo pogadjaš,ništa tačno,padaš na godinu! :-D
Providan si,nije bilo teško pogoditi tvoje kafansko obazovanje.I evo ga,opet praviš logičke greške.Kažeš da nije Logika što meni navodno ispriča imam,a zatim priznaješ da je moja Logika najbolja,bolja od bilo čije?!Pa valjda bi i kod imama trebala da bude Logika,i to najbolja?!
Umjesto da učiš,ti se baviš gatanjem ko kakva baba,gdje ko,šta,koja,koliko,...
Ahbabi možemo biti ali da se izvineš,i drugu forumašu na Zeničanima,a i meni ovdje.
HardcoreMX

#1331 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Zaitsev wrote:
HardcoreMX wrote:Požuri predati zadaću,vidiš da drugi marljivo rade,prestiće te...Bog se piše velikim slovom
"U monoteističkim religijama nazivi za božanstva shvataju se kao jedini u svojoj vrsti odnosno kao vlastita imena i zato se pišu velikim slovom: Bog, Allah, Buda…

Velikim slovom se pišu i ustaljene zamene za Boga, ondosno H...:
Ti si napisao malim slovom,a predhodno si rekao da i ti vjeruješ...
Maxxtro

#1332 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Maxxtro »

HardcoreMX wrote:
Maxxtro wrote:
Ti si mozda i najnepismenija osoba koja ucestvuje u ovoj raspravi, a kako to obicno biva, ta nepismenost je uparena sa nevjerovatnom dozom arogancije i samopouzdanja u svoje (nepostojece) sposobnosti. Mislim, ono sa nerazumijevanjem elementarne matematike i statistike mogu i nekako razumjeti, mnogo (i obrazovanih) ljudi cesto zapinje na slicnim stvarima, ali ovo je jedan zaista novi nivo ignorancije.
Zar ti nisam poslao link,na kojem je opisan sindrom,o kojeg ti patiš?!
Pretjerano i suvisno koristenje nepotrebnih fraza i pojmova poput "Dunning-Kruger efekat" i "ad hominem", narocito ako se pogresno upotrebljavaju kao sto vidim da ti radis, te ne cini pametnim i nacitanim, nego nadobudnim i balavim. Dunning-Kruger efekat se ogleda u kognitivnoj sklonosti (skoro svih) ljudi da precjenjuju svoje znanje i kompetentnost, a koja je narocito izrazena upravo kod nekompetentnih neznalica. S obzirom da sam ti lijepo i uctivo pokusao ukazati na gresku koju pravis u razumijevanju elementarne statistike, a da se pritom ama bas nijednom rjecju nisam pozivao na svoju strucnost i kompetenciju, nego elementarnu logiku, pa i cinjenicu da ti je vec 5 ljudi reklo istu stvar, sasvim je jasno da ti ne razumijes sta to znaci.
Zaitsev

#1333 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Zaitsev »

HardcoreMX wrote:
Zaitsev wrote:Stigao sam ja mnogo dalje od kafane prijatelju, mada sam u istoj proveo dosta vremena. Doduše na u onim gdje se naručuju pjesme, ali eto. :D Ti nisi stigao dalje od džamije i to je evidentno. Ja to poštujem pajdo moj. :D Logika nije ono što ti lokalni imam ispriča na hutbi.

Za ostalo prijatelju, stvarno nemam volje pisati išta. Priznajem, bolja ti je logika od bilo čije, prepametan si, prenačitan i ubijedio si me. Od sad i ja vjerujem u boga.

Druže moj, "predviđene greške" ? :lol: Jednostavno si polupismen. Čuj ti predvidio greške. :lol: Vjerovatno seoska osnovna škola i možda neki zanat. Ni u jednoj ni u drugoj nisi bio baš najbolji đak.

U zdravlje ahbabu moj ! :D
Slabo pogadjaš,ništa tačno,padaš na godinu! :-D
Providan si,nije bilo teško pogoditi tvoje kafansko obazovanje.I evo ga,opet praviš logičke greške.Kažeš da nije Logika što meni navodno ispriča imam,a zatim priznaješ da je moja Logika najbolja,bolja od bilo čije?!Pa valjda bi i kod imama trebala da bude Logika,i to najbolja?!
Umjesto da učiš,ti se baviš gatanjem ko kakva baba,gdje ko,šta,koja,koliko,...
Ahbabi možemo biti ali da se izvineš,i drugu forumašu na Zeničanima,a i meni ovdje.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Đe si logičar :lol: :lol: :lol:
HardcoreMX

#1334 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Maxxtro wrote: Pretjerano i suvisno koristenje nepotrebnih fraza i pojmova poput "Dunning-Kruger efekat" i "ad hominem", narocito ako se pogresno upotrebljavaju kao sto vidim da ti radis, te ne cini pametnim i nacitanim, nego nadobudnim i balavim. Dunning-Kruger efekat se ogleda u kognitivnoj sklonosti (skoro svih) ljudi da precjenjuju svoje znanje i kompetentnost, a koja je narocito izrazena upravo kod nekompetentnih neznalica. S obzirom da sam ti lijepo i uctivo pokusao ukazati na gresku koju pravis u razumijevanju elementarne statistike, a da se pritom ama bas nijednom rjecju nisam pozivao na svoju strucnost i kompetenciju, nego elementarnu logiku, pa i cinjenicu da ti je vec 5 ljudi reklo istu stvar, sasvim je jasno da ti ne razumijes sta to znaci.
Naučio si ti definiciju,nije loše za početak,ali za stručnu pomoć,moraćeš da potražiš stručno lice.
Za to ostalo već sam ti pisao,nemoj se ponavljati..
HardcoreMX

#1335 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Zaitsev wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Đe si logičar :lol: :lol: :lol:
?
Smrcak15

#1336 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

Smrcak15 wrote:
belfy wrote:
Smrcak15 wrote: pa ako si bolestan onda mozes i iz recepta za palacinke izvuci pozivanje na nasilje.
tako isto onda mozes iz nekog ajeta izvuci "nauku".
naravno da moze ako je logicno i ocito

kao ovo naprimjer

Anatomija mozga u sporedjenju sa rasporedom rijeci u ajetima u Kur'anu
Image

Razvijanje organa tokom trudnoce i sporedjenje rasporedom rijeci tih organa u Kur'anu
Image

zar stvarno mislite da je Muhammed kopirao ovo znanje od drugih

7:179. Mi smo za Džehennem mnoge džine i ljude stvorili; oni srca imaju - a njima ne shvaćaju, oni oči imaju - a njima ne vide, oni uši imaju - a njima ne čuju; oni su kao stoka, čak i gori - oni su zaista nemarni.

7:195. Imaju li oni noge da na njima hodaju, ili ruke da njima hvataju, imaju li oči da njima gledaju, ili uši da njima čuju? Reci: "Zovite božanstva vaša, pa protiv mene kakvo hoćete lukavstvo smislite i ne odugovlačite,

5:45. Mi smo im u njemu propisali: zivot za zivot, i oko za oko, i nos za nos, i uho za uho, i zub za zub, a da rane treba uzvratiti. A onome ko od odmazde odustane, biće mu to od grijeha iskupljenje. Oni koji ne sude prema onom što je Allah objavio pravi su nasilnici.

prvo se stvara

1. Srce, sedmica 5
2. Noge, sedmica 6
3. Ruke, sedmica 6
4. Oci, sedmica 7
5. Nos, sedmica 7
6. Usi, sedmica 8

Ko je znao prije muhamemd ili za vrijeme muhammed, raspored organa kako se koje razvija pa tako rasporedom rijeci naznacio u knjizi???
i jos da dodam pitanje za sve ovdje koje osporavaju naucna cuda Kur'ana

kako to da Kur'an i nauka se slazu kad kazu:

1. Oko se stvara prije Uha
2. Sluh se stvara prije Vida
HardcoreMX

#1337 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

:thumbup: Postavljaš preteška pitanja,neki su tek na pravopisu,a neki još elementarnu logiku ne poznaju,pa kako da ti odgovore.. :D
SamoVasGledam

#1338 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by SamoVasGledam »

Ja na verujem. Uzeo si još jedan kuranski prepis iz Biblije (oko za oko, zub za zub) i kažeš 'Gle čudo! Ovo je navedeno prvo, a ovo drugo'

Kako vreme prolazi sve si slabiji i slabiji, a 'čuda' su ti sve smešnija i smešnija. Ja mogu donekle da razumem klovnove poput Naika i onog bradatog Turčina koji dovodi našminkane devojke u svoj studio pa im priča o religiji i problemima u svetu, kada drobe o nekakvim tkz. naučnim čudima.

Ali da neko za ozbiljno uzima veselu družinu iz Asnwering Christianitya, to je zaista hit hitova. Debeli mucavac Osama ide toliko daleko da tvrdi da u svakom ajetu ima neko čudo, pa onda gleda ovo slovo, onu reč, broji, sabira, oduzima, množi, s leva na desno, s gore na dole, par, nepar, sredina, ova reč može da znači i ovo i ono... I onda naravno dobiješ poklapanje koje želiš da vidiš i vrištiš 'Čudo, Čudo!'
Smrcak15

#1339 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

SamoVasGledam wrote:Ja na verujem. Uzeo si još jedan kuranski prepis iz Biblije (oko za oko, zub za zub) i kažeš 'Gle čudo! Ovo je navedeno prvo, a ovo drugo'

Kako vreme prolazi sve si slabiji i slabiji, a 'čuda' su ti sve smešnija i smešnija. Ja mogu donekle da razumem klovnove poput Naika i onog bradatog Turčina koji dovodi našminkane devojke u svoj studio pa im priča o religiji i problemima u svetu, kada drobe o nekakvim tkz. naučnim čudima.

Ali da neko za ozbiljno uzima veselu družinu iz Asnwering Christianitya, to je zaista hit hitova. Debeli mucavac Osama ide toliko daleko da tvrdi da u svakom ajetu ima neko čudo, pa onda gleda ovo slovo, onu reč, broji, sabira, oduzima, množi, s leva na desno, s gore na dole, par, nepar, sredina, ova reč može da znači i ovo i ono... I onda naravno dobiješ poklapanje koje želiš da vidiš i vrištiš 'Čudo, Čudo!'
de malo bolje pogledaj ponovo pa se vrati ovdje

postavit cu ti dva pitanja

Kako to da je tacan redosljed stvaranja organa po sedmicama?

1. Srce, sedmica 5
2. Noge, sedmica 6
3. Ruke, sedmica 6
4. Oci, sedmica 7
5. Nos, sedmica 7
6. Usi, sedmica 8

Kako to da Kur'an i nauka se slazu kad kazu?

1. Oko se stvara prije Uha
2. Sluh se stvara prije Vida
irac300

#1340 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by irac300 »

Smrle u epizodi copy paste čuda iz kurana 856947 put. NIN je penziju zaradio kao moderator lupajući ti banove. :lol:
Smrcak15

#1341 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

irac300 wrote:Smrle u epizodi copy paste čuda iz kurana 856947 put. NIN je penziju zaradio kao moderator lupajući ti banove. :lol:
to sam ja pronasao cijelu sekvencu od srca do uha, i sam napravio te slike gore i ti mi kazes da kopiram :-)

od kad je kaznjivo bilo da sam pronadjes nesto ,uradis preznetaciju toga i onda budem kaznjen :-) to bi bila teska nepravda
r_faruk

#1342 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by r_faruk »

HardcoreMX wrote:
r_faruk wrote: Ako uzmes u obzir da sperma "nastaje" izmedju kicme i rebara.... Onda je ovo sto si napisao apsolutno tacno.
Ne razumijem šta da uzmem?! i zašto je to opet relevantno za navedenu činjenicu?!! mislim, ako možeš da pojasniš o čemu govoriš?
Ako je potrebno objasniti ovo sto sam napisao, onda ne vidim potrebu ni za nastavkom diskusije...
HardcoreMX

#1343 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

r_faruk wrote: Ako je potrebno objasniti ovo sto sam napisao, onda ne vidim potrebu ni za nastavkom diskusije...
Onaj koji ne umije svoju vlastitu rećenicu da objasni,onda i ne treba da vodi diskusiju.

Znam ja na šta ti ciljaš.To su tipični trikovi zaobilaženja konkretnosti.Ne moram ja na datoj mudžizi ništa više dokazivati,nego ti ili izazvani,konkretnim logičkim naučnim putem oboriti mudžizu!!Ovaj potonji nije se nikad po tom pitanju ni oglasio,mada je mnogo bio samouvjeren. Kuranska činjenica je konkretna, pa prema tome,zahtjeva konkretno oponiranje.
Nisam obavezan da ti odgovorim iz 2 osnovna razloga.
1.To nije argumentacija za obaranje konkretne mudzize,to je tvoj ultimatum,uslovljavanje, a ne tvoj kontraargument.To je uslov koji nije nužan za tačnost jedne pojedinačne mudžize.Obadvije Kuranske činjenice su neovisne jedne od drugih,nisu čak ni u istoj suri. 2.nepostojanje nečega ne dokazuje niti uslovljava nepostojanje nečeg drugog,trećeg.itd.
Ali Kuran je Knjiga za sve ljude.Pa ćeš odgovor naći na Mudžizama.
Zaitsev

#1344 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Zaitsev »

HardcoreMX wrote::thumbup: Postavljaš preteška pitanja,neki su tek na pravopisu,a neki još elementarnu logiku ne poznaju,pa kako da ti odgovore.. :D
Oooo logičar... :lol:
Zaitsev

#1345 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Zaitsev »

Smrcak15 wrote:
irac300 wrote:Smrle u epizodi copy paste čuda iz kurana 856947 put. NIN je penziju zaradio kao moderator lupajući ti banove. :lol:
to sam ja pronasao cijelu sekvencu od srca do uha, i sam napravio te slike gore i ti mi kazes da kopiram :-)

od kad je kaznjivo bilo da sam pronadjes nesto ,uradis preznetaciju toga i onda budem kaznjen :-) to bi bila teska nepravda
Stvarno bezveze napadate čovjeka. Sam uradio slike, prezentaciju i dokaz. I vama opet nije jasno...
shbc

#1346 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by shbc »

Pise li sta za cundaru? Kad ona nastaje?

Najjace mi je ovo za mozak. Ka'e vid' kako je sve poredano. Zaboravio da se mozak moze gledati i sa druge strane valjda :D
Zaitsev

#1347 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Zaitsev »

HardcoreMX wrote:
r_faruk wrote: Ako je potrebno objasniti ovo sto sam napisao, onda ne vidim potrebu ni za nastavkom diskusije...
Onaj koji ne umije svoju vlastitu rećenicu da objasni,onda i ne treba da vodi diskusiju.

Znam ja na šta ti ciljaš.To su tipični trikovi zaobilaženja konkretnosti.Ne moram ja na datoj mudžizi ništa više dokazivati,nego ti ili izazvani,konkretnim logičkim naučnim putem oboriti mudžizu!!Ovaj potonji nije se nikad po tom pitanju ni oglasio,mada je mnogo bio samouvjeren. Kuranska činjenica je konkretna, pa prema tome,zahtjeva konkretno oponiranje.
Nisam obavezan da ti odgovorim iz 2 osnovna razloga.
1.To nije argumentacija za obaranje konkretne mudzize,to je tvoj ultimatum,uslovljavanje, a ne tvoj kontraargument.To je uslov koji nije nužan za tačnost jedne pojedinačne mudžize.Obadvije Kuranske činjenice su neovisne jedne od drugih,nisu čak ni u istoj suri. 2.nepostojanje nečega ne dokazuje niti uslovljava nepostojanje nečeg drugog,trećeg.itd.
Ali Kuran je Knjiga za sve ljude.Pa ćeš odgovor naći na Mudžizama.
rečenicu
kur'anska
obje
kur'anske
knjiga

Logičar, opet lapsus calamia brdo... Rekoh da uradim zadaću što si tražio od mene... :D Ali shvatam da si predvidio te greške, kako bih ja imao šta raditi i hvala ti na tome... :lol:
shbc

#1348 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by shbc »

Simpaticno je kako su ovi sto su najbukvalniji u tumacenju svojih vjera i najnepismeniji. Kao Vijesti ummeta onomad. Nisi mogao sklopiti pola pismena covjeka od svih fanova portala.
HardcoreMX

#1349 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Zaitsev wrote:
rečenicu
kur'anska
obje
kur'anske
knjiga

Logičar, opet lapsus calamia brdo... Rekoh da uradim zadaću što si tražio od mene... :D Ali shvatam da si predvidio te greške, kako bih ja imao šta raditi i hvala ti na tome... :lol:
"položio" si ti davno,ne brini biće neka dvičica da više ne smaraš i ne kmečiš...jel udure?
P.S. calamia dvičica minus,samo ti je jedan zadatak(ispravka)tačan! :)
Last edited by HardcoreMX on 01/07/2016 12:40, edited 1 time in total.
Zaitsev

#1350 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Zaitsev »

HardcoreMX wrote:
Zaitsev wrote:
rečenicu
kur'anska
obje
kur'anske
knjiga

"položio" si ti davno,ne brini biće neka dvičica da više ne smaraš i ne kmečiš...jel udure?
Prije nego sam se rodio na onom testu što mi je obrisan iz pamćenja? :D Ako bude dvičica, želim da odgovaram pred komisijom, ili Ulemom, po mogućnosti prije Sudnjeg dana... :D
Locked