naravno da moze ako je logicno i ocitobelfy wrote:tako isto onda mozes iz nekog ajeta izvuci "nauku".Smrcak15 wrote: pa ako si bolestan onda mozes i iz recepta za palacinke izvuci pozivanje na nasilje.
kao ovo naprimjer
Anatomija mozga u sporedjenju sa rasporedom rijeci u ajetima u Kur'anu

Razvijanje organa tokom trudnoce i sporedjenje rasporedom rijeci tih organa u Kur'anu

zar stvarno mislite da je Muhammed kopirao ovo znanje od drugih
7:179. Mi smo za Džehennem mnoge džine i ljude stvorili; oni srca imaju - a njima ne shvaćaju, oni oči imaju - a njima ne vide, oni uši imaju - a njima ne čuju; oni su kao stoka, čak i gori - oni su zaista nemarni.
7:195. Imaju li oni noge da na njima hodaju, ili ruke da njima hvataju, imaju li oči da njima gledaju, ili uši da njima čuju? Reci: "Zovite božanstva vaša, pa protiv mene kakvo hoćete lukavstvo smislite i ne odugovlačite,
5:45. Mi smo im u njemu propisali: zivot za zivot, i oko za oko, i nos za nos, i uho za uho, i zub za zub, a da rane treba uzvratiti. A onome ko od odmazde odustane, biće mu to od grijeha iskupljenje. Oni koji ne sude prema onom što je Allah objavio pravi su nasilnici.
prvo se stvara
1. Srce, sedmica 5
2. Noge, sedmica 6
3. Ruke, sedmica 6
4. Oci, sedmica 7
5. Nos, sedmica 7
6. Usi, sedmica 8
Ko je znao prije muhamemd ili za vrijeme muhammed, raspored organa kako se koje razvija pa tako rasporedom rijeci naznacio u knjizi???