E pa to. Ni pod razno se ne mislim nametati niti gurati u stvari koje su tipično muške, npr. majstorije po kući, niti tjerati vodu na svoj mlin do kraja ili se u društvu prikazivati kao da se mene pita za sve, ja vodim glavnu riječ i sl. Ali, isto tako ne želim da partner u moje ime donosi samostalne odluke oko zajedničkih stvari u braku ili još gore, stvari koje su čisto moje. Cijenim i da me informiše o stvarima koje je planirao za sebe, iako ne treba (ne očekujem) da od mene traži mišljenje (ili dozvolu) za njih. Ovo je osnova zdravog odnosa, i sve što sam rekla za njega vrijedi i za mene.Satori wrote:Teško je to objasniti jednom muškarcu kad ne možemo ni same sebi._BataZiv_0809 wrote:Ne radi se o preodgoju nego o shvatanju uloga.
No ne da mi se sad sa plaze puno tipkati![]()
![]()
Ženama povremeno odgovaraju mačo muškarčine, a većinu vremena ravnopravni partneri. Sve je stvar tajminga, treba aktivirati taj mačizam onda kad nama to odgovara.Ono, postoje momenti kad mi želimo biti savladane, ali muškarci sami trebaju intuitivno spoznati i predosjetiti kad je to.
Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Euridika
- Globalna šefica
#1326 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
- Euridika
- Globalna šefica
#1327 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
E ovo._BataZiv_0809 wrote:Tomahavk-ne mogu bez vas![]()
Satori je na neki nacin napisala sustinu koju sam mislio veceras srociti na terasi potaknut vinom i oradom![]()
A to je da pravila nema, da su zene nevjerovatna bica koje vole kombinaciju ruze i buzdovana. Jednostavno sa nekim kliknemo i ne trebaju taktike ni strategije, sa drugim pak ni pod razno.
Treba se radovati zivotu i uzivati u potrazi. Stvoreni smo da bismo bili komplementarni da se nadopunjujemo, a inspirisano potragom za tom polovicom nastala je skoro sva svjetska umjetnost
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#1328 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Mnogo mudrosti ovdje, nigdje akcije 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1329 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Ma suplja, sve teoreticariheat wrote:Mnogo mudrosti ovdje, nigdje akcije
- Euridika
- Globalna šefica
#1330 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Nije vas bilo da se akciJonišemo...Tomahawk11 wrote:Ma suplja, sve teoreticariheat wrote:Mnogo mudrosti ovdje, nigdje akcije![]()
-
Satori
#1331 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Euridika wrote: E pa to. Ni pod razno se ne mislim nametati niti gurati u stvari koje su tipično muške, npr. majstorije po kući, niti tjerati vodu na svoj mlin do kraja ili se u društvu prikazivati kao da se mene pita za sve, ja vodim glavnu riječ i sl. Ali, isto tako ne želim da partner u moje ime donosi samostalne odluke oko zajedničkih stvari u braku ili još gore, stvari koje su čisto moje. Cijenim i da me informiše o stvarima koje je planirao za sebe, iako ne treba (ne očekujem) da od mene traži mišljenje (ili dozvolu) za njih. Ovo je osnova zdravog odnosa, i sve što sam rekla za njega vrijedi i za mene.
Upravo. Bit zdravog odnosa i veze (bilo koje prirode) je u dobroj komunikaciji. Treba znati saslušati bez automatskog davanja savjeta, dati savjet ako je zatražen bez šefovanja ili ljutnje ako se po istom ne postupi, razlikovati "moj problem" od "našeg problema".
Podrazumijeva se da su partneri normalni ljudi neopterećeni kompleksima i da imaju normalne obrasce ponašanja.
Stvari su proste, bit svega je u ravnoteži. Da budete najbolji prijatelji, a da ostanete ljubavnici. I tako.HAVANA wrote:E haj ti budi pametan.
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#1332 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
dok je teorije, neJma prakseEuridika wrote:Nije vas bilo da se akciJonišemo...Tomahawk11 wrote:Ma suplja, sve teoreticariheat wrote:Mnogo mudrosti ovdje, nigdje akcije![]()
- pukepuke
#1333 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Euridika wrote: E pa to. Ni pod razno se ne mislim nametati niti gurati u stvari koje su tipično muške, npr. majstorije po kući, niti tjerati vodu na svoj mlin do kraja ili se u društvu prikazivati kao da se mene pita za sve, ja vodim glavnu riječ i sl. Ali, isto tako ne želim da partner u moje ime donosi samostalne odluke oko zajedničkih stvari u braku ili još gore, stvari koje su čisto moje. Cijenim i da me informiše o stvarima koje je planirao za sebe, iako ne treba (ne očekujem) da od mene traži mišljenje (ili dozvolu) za njih. Ovo je osnova zdravog odnosa, i sve što sam rekla za njega vrijedi i za mene.
Dominantan može biti samo kad mu zaigra brk i značajno me pogleda, ja kažem da nisam nešto za seksa, a on mi dokaže da ipak jesam
Sve drugo se dogovaramo.
-
Samprotivsviju
#1334 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Znaci mora imat' brkpukepuke wrote:Euridika wrote: E pa to. Ni pod razno se ne mislim nametati niti gurati u stvari koje su tipično muške, npr. majstorije po kući, niti tjerati vodu na svoj mlin do kraja ili se u društvu prikazivati kao da se mene pita za sve, ja vodim glavnu riječ i sl. Ali, isto tako ne želim da partner u moje ime donosi samostalne odluke oko zajedničkih stvari u braku ili još gore, stvari koje su čisto moje. Cijenim i da me informiše o stvarima koje je planirao za sebe, iako ne treba (ne očekujem) da od mene traži mišljenje (ili dozvolu) za njih. Ovo je osnova zdravog odnosa, i sve što sam rekla za njega vrijedi i za mene.![]()
Dominantan može biti samo kad mu zaigra brk i značajno me pogleda, ja kažem da nisam nešto za seksa, a on mi dokaže da ipak jesam.
Sve drugo se dogovaramo.
- berenice
#1335 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
dosadnooooo. Mislim da je do Europe ili kako li se vec zove... Eurosa. Ne. Ne znam. Uglavnom, ja mislim da nema potrebe za ovim glupostima. Ne vodi nicemu. Koci pricu. Sta ti je, bona?
- Montana
-
Mutivoda
- Montana
-
Mutivoda
- Montana
- pukepuke
#1341 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
To se samo tako kažeSamprotivsviju wrote:Znaci mora imat' brkpukepuke wrote:![]()
Dominantan može biti samo kad mu zaigra brk i značajno me pogleda, ja kažem da nisam nešto za seksa, a on mi dokaže da ipak jesam.
Sve drugo se dogovaramo.
- esmasaric
#1342 Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Možda za šalterušu u 50tim.Montana wrote:Aj ove još
Sent from my LG-H818 using Tapatalk
- Montana
#1343 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Briga me sad...to sam sinoć za mišljenje pito,gdje si tad bila,fejsbok?Aj i sad na fejsbok..
Tašnu ću kupit..
Tašnu ću kupit..
- eluna
#1344 Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Jel to prepisujes od kakve talijanke, ili te vino puklo?_BataZiv_0809 wrote:Tomahavk-ne mogu bez vas![]()
Satori je na neki nacin napisala sustinu koju sam mislio veceras srociti na terasi potaknut vinom i oradom![]()
A to je da pravila nema, da su zene nevjerovatna bica koje vole kombinaciju ruze i buzdovana. Jednostavno sa nekim kliknemo i ne trebaju taktike ni strategije, sa drugim pak ni pod razno.
Treba se radovati zivotu i uzivati u potrazi. Stvoreni smo da bismo bili komplementarni da se nadopunjujemo, a inspirisano potragom za tom polovicom nastala je skoro sva svjetska umjetnost [emoji106]
Bilo kako bilo - podapisujem. Bravo djecace
[emoji106]
Sent from my V7A using Tapatalk
- eluna
#1345 Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Neka mi neko objasni kako nesto sto je njegov problem nije moj problem I obratno [emoji15]Satori wrote:[emoji106] [emoji106]Euridika wrote: E pa to. Ni pod razno se ne mislim nametati niti gurati u stvari koje su tipično muške, npr. majstorije po kući, niti tjerati vodu na svoj mlin do kraja ili se u društvu prikazivati kao da se mene pita za sve, ja vodim glavnu riječ i sl. Ali, isto tako ne želim da partner u moje ime donosi samostalne odluke oko zajedničkih stvari u braku ili još gore, stvari koje su čisto moje. Cijenim i da me informiše o stvarima koje je planirao za sebe, iako ne treba (ne očekujem) da od mene traži mišljenje (ili dozvolu) za njih. Ovo je osnova zdravog odnosa, i sve što sam rekla za njega vrijedi i za mene.
Upravo. Bit zdravog odnosa i veze (bilo koje prirode) je u dobroj komunikaciji. Treba znati saslušati bez automatskog davanja savjeta, dati savjet ako je zatražen bez šefovanja ili ljutnje ako se po istom ne postupi, razlikovati "moj problem" od "našeg problema".
Podrazumijeva se da su partneri normalni ljudi neopterećeni kompleksima i da imaju normalne obrasce ponašanja.
Stvari su proste, bit svega je u ravnoteži. Da budete najbolji prijatelji, a da ostanete ljubavnici. I tako.HAVANA wrote:E haj ti budi pametan. [emoji38]
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1346 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Kakve su ovo cipele 
- Montana
- Euridika
- Globalna šefica
#1348 Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Ja sam aludirala na one situacije kad on hoće da npr. kupi novu bor-mašinu ili blanjueluna wrote:Neka mi neko objasni kako nesto sto je njegov problem nije moj problem I obratno [emoji15]
- Euridika
- Globalna šefica
#1349 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Pa nisu ti ove cipele/čizme baš za fetiša. Nisu (dovoljno) seksi...Montana wrote:Fetiš
- Montana
#1350 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Kad ih njušiš,sve dobreEuridika wrote:Pa nisu ti ove cipele/čizme baš za fetiša. Nisu (dovoljno) seksi...Montana wrote:Fetiš