Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Euridika
Globalna šefica

#1326 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

Satori wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ne radi se o preodgoju nego o shvatanju uloga.

No ne da mi se sad sa plaze puno tipkati :kiss: :thumbup:
Teško je to objasniti jednom muškarcu kad ne možemo ni same sebi. :D

Ženama povremeno odgovaraju mačo muškarčine, a većinu vremena ravnopravni partneri. Sve je stvar tajminga, treba aktivirati taj mačizam onda kad nama to odgovara. :D Ono, postoje momenti kad mi želimo biti savladane, ali muškarci sami trebaju intuitivno spoznati i predosjetiti kad je to. :D
E pa to. Ni pod razno se ne mislim nametati niti gurati u stvari koje su tipično muške, npr. majstorije po kući, niti tjerati vodu na svoj mlin do kraja ili se u društvu prikazivati kao da se mene pita za sve, ja vodim glavnu riječ i sl. Ali, isto tako ne želim da partner u moje ime donosi samostalne odluke oko zajedničkih stvari u braku ili još gore, stvari koje su čisto moje. Cijenim i da me informiše o stvarima koje je planirao za sebe, iako ne treba (ne očekujem) da od mene traži mišljenje (ili dozvolu) za njih. Ovo je osnova zdravog odnosa, i sve što sam rekla za njega vrijedi i za mene.
Euridika
Globalna šefica

#1327 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

_BataZiv_0809 wrote:Tomahavk-ne mogu bez vas :oops:

Satori je na neki nacin napisala sustinu koju sam mislio veceras srociti na terasi potaknut vinom i oradom :D

A to je da pravila nema, da su zene nevjerovatna bica koje vole kombinaciju ruze i buzdovana. Jednostavno sa nekim kliknemo i ne trebaju taktike ni strategije, sa drugim pak ni pod razno.

Treba se radovati zivotu i uzivati u potrazi. Stvoreni smo da bismo bili komplementarni da se nadopunjujemo, a inspirisano potragom za tom polovicom nastala je skoro sva svjetska umjetnost :thumbup:
E ovo. :thumbup:
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#1328 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by heat »

Mnogo mudrosti ovdje, nigdje akcije :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1329 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Tomahawk11 »

heat wrote:Mnogo mudrosti ovdje, nigdje akcije :D
Ma suplja, sve teoreticari :D :D
Euridika
Globalna šefica

#1330 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

Tomahawk11 wrote:
Nije vas bilo da se akciJonišemo... :oops:
Satori

#1331 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Satori »

Euridika wrote: E pa to. Ni pod razno se ne mislim nametati niti gurati u stvari koje su tipično muške, npr. majstorije po kući, niti tjerati vodu na svoj mlin do kraja ili se u društvu prikazivati kao da se mene pita za sve, ja vodim glavnu riječ i sl. Ali, isto tako ne želim da partner u moje ime donosi samostalne odluke oko zajedničkih stvari u braku ili još gore, stvari koje su čisto moje. Cijenim i da me informiše o stvarima koje je planirao za sebe, iako ne treba (ne očekujem) da od mene traži mišljenje (ili dozvolu) za njih. Ovo je osnova zdravog odnosa, i sve što sam rekla za njega vrijedi i za mene.
:thumbup: :thumbup:

Upravo. Bit zdravog odnosa i veze (bilo koje prirode) je u dobroj komunikaciji. Treba znati saslušati bez automatskog davanja savjeta, dati savjet ako je zatražen bez šefovanja ili ljutnje ako se po istom ne postupi, razlikovati "moj problem" od "našeg problema".
Podrazumijeva se da su partneri normalni ljudi neopterećeni kompleksima i da imaju normalne obrasce ponašanja.
HAVANA wrote:E haj ti budi pametan. :lol:
Stvari su proste, bit svega je u ravnoteži. Da budete najbolji prijatelji, a da ostanete ljubavnici. I tako. :D
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#1332 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by heat »

Euridika wrote:
Tomahawk11 wrote:
Nije vas bilo da se akciJonišemo... :oops:
dok je teorije, neJma prakse :D
pukepuke

#1333 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by pukepuke »

Euridika wrote: E pa to. Ni pod razno se ne mislim nametati niti gurati u stvari koje su tipično muške, npr. majstorije po kući, niti tjerati vodu na svoj mlin do kraja ili se u društvu prikazivati kao da se mene pita za sve, ja vodim glavnu riječ i sl. Ali, isto tako ne želim da partner u moje ime donosi samostalne odluke oko zajedničkih stvari u braku ili još gore, stvari koje su čisto moje. Cijenim i da me informiše o stvarima koje je planirao za sebe, iako ne treba (ne očekujem) da od mene traži mišljenje (ili dozvolu) za njih. Ovo je osnova zdravog odnosa, i sve što sam rekla za njega vrijedi i za mene.
:thumbup:
Dominantan može biti samo kad mu zaigra brk i značajno me pogleda, ja kažem da nisam nešto za seksa, a on mi dokaže da ipak jesam :D.
Sve drugo se dogovaramo.
Samprotivsviju

#1334 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Samprotivsviju »

pukepuke wrote:
:thumbup:
Dominantan može biti samo kad mu zaigra brk i značajno me pogleda, ja kažem da nisam nešto za seksa, a on mi dokaže da ipak jesam :D.
Sve drugo se dogovaramo.
Znaci mora imat' brk :D
berenice

#1335 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by berenice »

dosadnooooo. Mislim da je do Europe ili kako li se vec zove... Eurosa. Ne. Ne znam. Uglavnom, ja mislim da nema potrebe za ovim glupostima. Ne vodi nicemu. Koci pricu. Sta ti je, bona?
Montana

#1336 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Montana »

Valjajul ove? Image

Image
Montana

#1338 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Montana »

A ovo:

Image
Mutivoda

#1339 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Mutivoda »

Uozbilji se.
Montana

#1340 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Montana »

Aj ove još

Image
pukepuke

#1341 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by pukepuke »

Samprotivsviju wrote:
pukepuke wrote: :thumbup:
Sve drugo se dogovaramo.
Znaci mora imat' brk :D
To se samo tako kaže :D.
esmasaric

#1342 Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by esmasaric »

Montana wrote:Aj ove još

Image
Možda za šalterušu u 50tim.

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
Montana

#1343 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Montana »

Briga me sad...to sam sinoć za mišljenje pito,gdje si tad bila,fejsbok?Aj i sad na fejsbok..

Tašnu ću kupit..
eluna

#1344 Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by eluna »

_BataZiv_0809 wrote:Tomahavk-ne mogu bez vas :oops:

Satori je na neki nacin napisala sustinu koju sam mislio veceras srociti na terasi potaknut vinom i oradom :D

A to je da pravila nema, da su zene nevjerovatna bica koje vole kombinaciju ruze i buzdovana. Jednostavno sa nekim kliknemo i ne trebaju taktike ni strategije, sa drugim pak ni pod razno.

Treba se radovati zivotu i uzivati u potrazi. Stvoreni smo da bismo bili komplementarni da se nadopunjujemo, a inspirisano potragom za tom polovicom nastala je skoro sva svjetska umjetnost [emoji106]
Jel to prepisujes od kakve talijanke, ili te vino puklo?

Bilo kako bilo - podapisujem. Bravo djecace

[emoji106]

Sent from my V7A using Tapatalk
eluna

#1345 Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by eluna »

Satori wrote:
[emoji106] [emoji106]

Upravo. Bit zdravog odnosa i veze (bilo koje prirode) je u dobroj komunikaciji. Treba znati saslušati bez automatskog davanja savjeta, dati savjet ako je zatražen bez šefovanja ili ljutnje ako se po istom ne postupi, razlikovati "moj problem" od "našeg problema".
Podrazumijeva se da su partneri normalni ljudi neopterećeni kompleksima i da imaju normalne obrasce ponašanja.
HAVANA wrote:E haj ti budi pametan. [emoji38]
Stvari su proste, bit svega je u ravnoteži. Da budete najbolji prijatelji, a da ostanete ljubavnici. I tako. :D
Neka mi neko objasni kako nesto sto je njegov problem nije moj problem I obratno [emoji15]

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1346 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by _BataZiv_0809 »

Kakve su ovo cipele :shock:
Montana

#1347 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Montana »

Fetiš :D
Euridika
Globalna šefica

#1348 Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

eluna wrote:Neka mi neko objasni kako nesto sto je njegov problem nije moj problem I obratno [emoji15]

Ja sam aludirala na one situacije kad on hoće da npr. kupi novu bor-mašinu ili blanju :D, to je njegov "problem", on zna kad mu treba i zašto, a meni treba da kaže samo toliko da ja znam da nam je taj mjesec budžet kraći za 200-300 KM (ili koliko već košta), tako da ja ne planiram neke vanredne nabavke taj mjesec. Ili ženski primjer, kad ja hoću da kupim mikser, sto za peglanje i sl. Sve ostalo su zajednički problemi. Inače, započeli smo ovu diskusiju s kupovinom tepiha i frižidera, i čija je to obaveza (odgovornost) :D.
Euridika
Globalna šefica

#1349 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

Montana wrote:Fetiš :D
Pa nisu ti ove cipele/čizme baš za fetiša. Nisu (dovoljno) seksi... :D
Montana

#1350 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Montana »

Euridika wrote:
Montana wrote:Fetiš :D
Pa nisu ti ove cipele/čizme baš za fetiša. Nisu (dovoljno) seksi... :D