Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post Reply
LBVIEW

#1326 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by LBVIEW »

Dozer wrote:
LBVIEW wrote:Sta sam rekao, "Bosnjaci od prije 100 godina nisu isti kao ovi danas", docim Srbi/Hrvati, koje naravno nikad niko od ovih dezurnih mudrosera nije prozvao, vjerovatno jesu od stoljeca sedmog. :D Ispada ovi danas teleportirani s marsa, pali niotkud u Bosnu, a preci im od prije 100 godina nisu to sto su im potomci, zna drug Dozer bolje nego oni sami. :D Sad ceh "ispisivanja" pojedinih iz Bosnjaka zarad matica treba isporuciti ovima sto se ne ispisase, ja dobre emisije druze Dozere. :D Logicke vratolomije i suplje teorije, sve kako bi se dokazalo sta?
Mudrosera mozes pronaci u gledalu svaki dan.
A da si samo malo citao sve, a ne svaki 12 post, vjerovatno bi registrovao da sam u par navrata napisao da se Srbi i Hrvati u Bosni tako nisu nazivali i izjasnjavali do 19. vijeka, sto znaci da ih nije ni bilo kao takvih, nego su bili Bosnjaci pravoslavci i katolici.
A kad su se oni poceli tako izjasnjavati, onda su Bosnjaci ostali samo muslimani.
Istorijske cinjenice haveru.
Smaras o ovome otakako si se registrao na forum, presipas iz supljeg u prazno,
propitujes i dovodis u pitanje bosnjacko pravo na narodno ime, jezik, zgovaras neku blesavu tezu, bez ikakvog uporista u historiji, kako "Bosnjaci danas nisu isti kao oni od prije 100 godina".
Za Srbe/Hrvate me zaboli, izabrali su to sto u izabrali, upisali se u nacionalne korpuse susjednih zemalja, sto je njihovo pravo, samo nemoj kuknjave kad historija Bosne, ime naroda i jezika ostane samo Bosnjacima.
LBVIEW

#1327 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by LBVIEW »

madner wrote:Nisu, relativno je frisko.
Drugovi nisu monolit bili, sve sto je uradjeno na drzavnosti su drugovi uradili protiv djela drugova koji je bio protiv.
Konstuitivnist ti je ustupak tim drugim.

To frlj mrlj tamne sile i moralo se nema veze sa ovim. Ovo je bio plana koji je propao.
Pa da, drugovi su izmislili konstitutivnost, dakle cemu onda pozivanje na 93-u? :D
Dozer

#1328 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Dozer »

LBVIEW wrote: Smaras o ovome otakako si se registrao na forum, presipas iz supljeg u prazno,
propitujes i dovodis u pitanje bosnjacko pravo na narodno ime, jezik, zgovaras neku blesavu tezu, bez ikakvog uporista u historiji, kako "Bosnjaci danas nisu isti kao oni od prije 100 godina".
Za Srbe/Hrvate me zaboli, izabrali su to sto u izabrali, upisali se u nacionalne korpuse susjednih zemalja, sto je njihovo pravo, samo nemoj kuknjave kad historija Bosne, ime naroda i jezika ostane samo Bosnjacima.
Jah...
Fol je u tome sto danasnji Bosnjaci kopiraju mitomaniju od Srba i Hrvata, ali uz neke male modifikacije koje podrazumijevaju falsifikovanje istorije i podvodjenje iste pod danasnje parametre...
A Srbi i Hrvati su preko noci "zaboravili" da su do prije nekih stotinjak godina bili Bosnjaci pravoslavci i Bosnjaci katolici.
Ali...dzaba ja ovo pisem kad ti ovo jednostavno ne kontas, i opet ces ovo izokrenuti na nesto deseto.
I zamolicu te da mi citiras moj jedan jedini post u kojem ja dovodim u pitanje narodno ime Bosnjaka i bosanski jezik. Bez tog citata ovakvi postovi su ti samo palamudjenje.

(P.S. Ne trudi se da nadjes takav post jer - ne postoji)
Last edited by Dozer on 10/03/2019 00:06, edited 1 time in total.
madner

#1329 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by madner »

LBVIEW wrote:
madner wrote:Nisu, relativno je frisko.
Drugovi nisu monolit bili, sve sto je uradjeno na drzavnosti su drugovi uradili protiv djela drugova koji je bio protiv.
Konstuitivnist ti je ustupak tim drugim.

To frlj mrlj tamne sile i moralo se nema veze sa ovim. Ovo je bio plana koji je propao.
Pa da, drugovi su izmislili konstitutivnost, dakle cemu onda pozivanje na 93-u? :D
Argumentacija na nivou. Znaci prvi put kada nema drugova, najveci domet drugovi koji su bili protiv afirmacije BiH. :roll:
Dozer

#1330 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Dozer »

LBVIEW wrote:Pa da, drugovi su izmislili konstitutivnost, dakle cemu onda pozivanje na 93-u? :D
A zasto da ne?
Zar nisu ovi "osvijesteni", skolovani u vrijeme "drugova", samo nastavili tradiciju konstitutivnosti koju izmislise "drugovi"?
U cemu je to onda razlika izmedju danasnjih "demokrata" pod etno-vjerskim konstitutivnim zastavama, i konstitutivnih drugova onda...?

Mislim...Bakir, Dragan i Milorad (a i svi ostali), sva trojica bili "konstitutivni pioniri" onog "zlotvora sto nije dao u crkve i dzamije", punih pluca pjevali ondasnju himnu (danas ni jebeni tekst himne nemamo), a onda se odjednom preobratili i postali veliko-ovo-i-ono.
Postoji li gora vrsta ljudi od lazljivih i prevrtljivih licemjera...?
hAZNADAR

#1331 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by hAZNADAR »

Sve sam ja ovo vidio i prije.

Ono kad nekoga putuces argumentima i logikom u debati, fino izneses i historicare i historijske fakte nekog vremena,... pobijes i njegove nazovi argumente koji su u razini zahebancije,... a taj i dalje dipla isto i ko biva bori se protiv mitomanije. :D

Nema ni pameti, ni intelektulanog postenja, ni tolerancije kod domace ljevice. Kad nije istina, pamet, poznavanje necega, logika,... ono sto jeste vec ono sto ljevica kaze da jeste po nekom svom ideoloskom kljucu propalih standarda proslog vijeka. Kazemo reda radi ljevica iako je prava ljevica nesto posve drugo.
LipeCvat

#1332 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by LipeCvat »

Dozer wrote:
LBVIEW wrote:Pa da, drugovi su izmislili konstitutivnost, dakle cemu onda pozivanje na 93-u? :D
A zasto da ne?
Zar nisu ovi "osvijesteni", skolovani u vrijeme "drugova", samo nastavili tradiciju konstitutivnosti koju izmislise "drugovi"?
U cemu je to onda razlika izmedju danasnjih "demokrata" pod etno-vjerskim konstitutivnim zastavama, i konstitutivnih drugova onda...?

Mislim...Bakir, Dragan i Milorad (a i svi ostali), sva trojica bili "konstitutivni pioniri" onog "zlotvora sto nije dao u crkve i dzamije", punih pluca pjevali ondasnju himnu (danas ni jebeni tekst himne nemamo), a onda se odjednom preobratili i postali veliko-ovo-i-ono.
padobranac jesam,ali samo na ovom forumu. Vjerujem da smo na forumu nezavisnih jedno vrijeme bili istovremeno aktivni. Iz tog razloga uzimam sebi za pravo da ti kažem da ti nisi evaulirao ni zehre u predhodnih 10- tak godina. Drobiš jednu te istu priču bez obzira na argumentaciju koja ti se prezentuje. Stvarno prijateljski savjetujem da prestaneš Bošnjake tako jednodimenzionalno posmatrati,odnosno da nas prestaneš izjednačavati sa onima koji ne mogu ni u noćnim morama prihvatiti BiH kao zemlju za sve nas.
Daleko od toga da je svako bošnjačko maslo jestivo.
LBVIEW

#1333 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by LBVIEW »

Dozer wrote:
A zasto da ne?

Nije tema emisije da li su ovi danas licemjeri ili ne, vec ko i kada je uveo konstitutivniost/troetnicki sistem u BiH.
Bosnjacki Sabor 93-e sigurno nije, a isti se proziva kako nije uveo koncept bosanstva, koje, btw.,nije postojalo ni kod drugova. I to u trenucima kada su se druga 2 naroda vecinski vec opredijelila za susjedne drzave,uz ciju pomoc su i zapoceli rat protiv BiH. Mislim, kojim to trikovima iste privoliti na lojalnost drzavi, a kamoli neko bosanstvo koje su tumacili, a i danas tumace kao prikrivenu bosnjacku hegemoniju.
Ne, ne mozete vi biti toliko naivni, nesto drugo je ovdje u pitanju
Dozer

#1334 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Dozer »

LipeCvat wrote:
Dozer wrote:
A zasto da ne?

padobranac jesam,ali samo na ovom forumu. Vjerujem da smo na forumu nezavisnih jedno vrijeme bili istovremeno aktivni. Iz tog razloga uzimam sebi za pravo da ti kažem da ti nisi evaulirao ni zehre u predhodnih 10- tak godina. Drobiš jednu te istu priču bez obzira na argumentaciju koja ti se prezentuje. Stvarno prijateljski savjetujem da prestaneš Bošnjake tako jednodimenzionalno posmatrati,odnosno da nas prestaneš izjednačavati sa onima koji ne mogu ni u noćnim morama prihvatiti BiH kao zemlju za sve nas.
Daleko od toga da je svako bošnjačko maslo jestivo.
Mislim da si me pomijesao s nekim...nikad nisam bio registrovan na forumu Nezavisnih novina (ako na ovo mislis?), pa samim tim ni pisao tamo...
A preporucujem da prestanes s padobranstvom jer ti ne ide bas. Ovo je bio slobdni pad, a padobran se nije otvorio... Ocito nisi shvatio sta pisem.
zavrzlama

#1335 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by zavrzlama »

LBVIEW wrote:
Dozer wrote:
A zasto da ne?

Nije tema emisije da li su ovi danas licemjeri ili ne, vec ko i kada je uveo konstitutivniost/troetnicki sistem u BiH.
Bosnjacki Sabor 93-e sigurno nije, a isti se proziva kako nije uveo koncept bosanstva, koje, btw.,nije postojalo ni kod drugova. I to u trenucima kada su se druga 2 naroda vecinski vec opredijelila za susjedne drzave,uz ciju pomoc su i zapoceli rat protiv BiH. Mislim, kojim to trikovima iste privoliti na lojalnost drzavi, a kamoli neko bosanstvo koje su tumacili, a i danas tumace kao prikrivenu bosnjacku hegemoniju.
Ne, ne mozete vi biti toliko naivni, nesto drugo je ovdje u pitanju
To drugo je cinjneica da srbi i hrvati(vecina) ne zele BIH,a jos ima nekih bosnjaka ili bosanaca koji vjeruju da bi srbi i hrvati prihvatili BIH kad bi bosnjaci(muslimani) odbacili bosnjastvo a prihvatili bosanstvo....ja sam bosnjak,a radje bih bio bosanac..medjutim to bosanac ne mijenja odnos susjednih drzava i njihovih politika prem a BIH ,tamam da sam Gandi,da sam najveci pravoslavaca ili katolik,ja sam za njih Mujo koji im stoji na putu stvranja njihovih velikih drzava..kraj price...bosnjastvo je iskvarila SDA...isto kad imas lijepu i postenu djevojku a mati joj cuvena kurva,pa ta djevojka koliko god se trudila da dokaze da je postena i moralna,majcina proslost je sprecava.
hAZNADAR

#1336 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by hAZNADAR »

Bosnjastvo je starije od SDA zavrzlama. SDA samo jedna hebena stranka koja se nakacila na to populisticki. To sto nemaju vece konkurencije u tome ne znaci da su jedini koji se kite bosnjastvom.
zavrzlama

#1337 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by zavrzlama »

hAZNADAR wrote:Bosnjastvo je starije od SDA zavrzlama. SDA samo jedna hebena stranka koja se nakacila na to populisticki. To sto nemaju vece konkurencije u tome ne znaci da su jedini koji se kite bosnjastvom.
..bosnjastvo je iskvarila SDA.
zato sam ovo i napisao.
LipeCvat

#1338 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by LipeCvat »

Dozer wrote:
LipeCvat wrote:
Dozer wrote: Mislim da si me pomijesao s nekim...nikad nisam bio registrovan na forumu Nezavisnih novina (ako na ovo mislis?), pa samim tim ni pisao tamo...
A preporucujem da prestanes s padobranstvom jer ti ne ide bas. Ovo je bio slobdni pad, a padobran se nije otvorio... Ocito nisi shvatio sta pisem.
ne sikiraj se imam ja i pomoćni :) .Ako nekad skupim energije potražit ću skoro istovjetna javljanja na forumu nezavisnih. Kao da ih plagiraš. Provjeri kod raje ko je bio tamo,vjerovatno verglate istu priču na kafi.
Apropos tema,šta nisam shvatio. Da smo svi isti? Da su Bošnjaci prezeli srpski oblik mitomanije,hrvatski oblik revizionizma ?
madner

#1339 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by madner »

Cuj koncept bosanstva nije postojao kod drugova. Pa bez toga koncepta nema zalaganja za republikom BiH.

Prvi sukob je bio oko toga da li Bosna ispunjava uslove da bude republikom ili ne. Kada su to izgubili, protivnici drzavnosti BiH su trazili da se bar uvede specificnost Bosanstva kroz konstuitivne narode.
Dozer

#1340 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Dozer »

A onda su nanovo osvanuli velikosrpski, velikohrvatski i mladomuslimanski snovi utjelovljeni u SDS, HDZ i SDA...
I time je nacionalnom imenu Bosanac (i Hercegovac) udarena taraba, i poela je glorifikacija birnosti etno-vjerskih pripadnosti kroz Bosnjake, Hrvate i Srbe u BiH, kao nekakve konstituivne narode koji imaju sva prava, a svi ostali, iako je to protiv Ustava, nemaju nista.

Ali, dzaba kreci(mo)s @madneru... Ne kontaju to ovi... Kao ni oni, a ni oni... Svi samo guslaju svoje "bitnosti" i "vjekovna postojanja", a zapravo svi lazu prvo sami sebe, a onda i se oko sebe. I jedni, i drugi, i treci.
Dozer

#1341 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Dozer »

LipeCvat wrote:ne sikiraj se imam ja i pomoćni :) .Ako nekad skupim energije potražit ću skoro istovjetna javljanja na forumu nezavisnih. Kao da ih plagiraš. Provjeri kod raje ko je bio tamo,vjerovatno verglate istu priču na kafi.
Apropos tema,šta nisam shvatio. Da smo svi isti? Da su Bošnjaci prezeli srpski oblik mitomanije,hrvatski oblik revizionizma ?
Ne sekiram se ja ni najmanje haveru. Slobodno trkeljaj. Problem je sto ja nisam jedini koji ovo ovako pise i misli. Vjerovao ili ne, ali ima slicnih meni more.

Forumi ti ionako nisu mjerilo ni za sta, pogotovo ne stvarnog stanja bilo gdje i u bilo cemu. Par desetina ljudi tupi o svemu i svacemu da ubije vrijeme. To su ti forumi...
Last edited by Dozer on 11/03/2019 09:45, edited 1 time in total.
Fudo387

#1342 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Fudo387 »

madner wrote:Cuj koncept bosanstva nije postojao kod drugova. Pa bez toga koncepta nema zalaganja za republikom BiH.

Prvi sukob je bio oko toga da li Bosna ispunjava uslove da bude republikom ili ne. Kada su to izgubili, protivnici drzavnosti BiH su trazili da se bar uvede specificnost Bosanstva kroz konstuitivne narode.
Naravno da je postojao.
Drugovi Dzemo i Hamdija platise glavom zbog tog koncepta.
Izmisljate sebi neprijatelja tamo gdje ga nema.
Problem su vam oni sto su ti 200 metara od kuce stavili spomen plocu ratku.
Mozes se ti pozivati na milion i jednu stvar, za njih si genetski otpad, i ti i Dozer.
General War

#1343 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by General War »

Dze nam je Insomnija? :zoka:
Fudo387

#1344 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Fudo387 »

General War wrote:Dze nam je Insomnija? :zoka:
A dje ce bit, robija.
Umlatise ga, a sam’ sto je dos’o. :lol:
Doduse, bio je blag, lik mu djecu spominje, provocira ga, i kad mu odgovori onda ih kao obojicu banuju, pravila, folovi, golovi...
General War

#1345 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by General War »

Fudo387 wrote:
A dje ce bit, robija.
Doduse, bio je blag, lik mu djecu spominje, provocira ga, i kad mu odgovori onda ih kao obojicu banuju, pravila, folovi, golovi...
Kad prije..?
Tsss...on ko brat od Binga iz Alan Forda, nikako da nauci. :lol:
madner

#1346 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by madner »

Fudo387 wrote:
madner wrote:Cuj koncept bosanstva nije postojao kod drugova. Pa bez toga koncepta nema zalaganja za republikom BiH.

Naravno da je postojao.
Drugovi Dzemo i Hamdija platise glavom zbog tog koncepta.
Izmisljate sebi neprijatelja tamo gdje ga nema.
Problem su vam oni sto su ti 200 metara od kuce stavili spomen plocu ratku.
Mozes se ti pozivati na milion i jednu stvar, za njih si genetski otpad, i ti i Dozer.
Neko plati glavom, nekog izvuku iz zatvora.
Ako ides tom teorijom, doces do goreg zakljucka od mene.
Ne izmisljam ja sebi neprijatelja, nisu Bosnjaci neprijatelji, nego vidim kako se zaba kuha da prihvati podjelu.

Pa im spomen ploca nije problem, jer je onamo.
Fudo387

#1347 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Fudo387 »

General War wrote:
Fudo387 wrote:
A dje ce bit, robija.
Kad prije..?
Tsss...on ko brat od Binga iz Alan Forda, nikako da nauci. :lol:
Ma bezze, al haj sad, izdrzao je Fransoa i gore.
:lol:
Maraschino

#1348 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Maraschino »

e jbga... :shock: :roll:
Dozer

#1349 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Dozer »

hAZNADAR wrote:Bosnjastvo je starije od SDA zavrzlama. SDA samo jedna hebena stranka koja se nakacila na to populisticki. To sto nemaju vece konkurencije u tome ne znaci da su jedini koji se kite bosnjastvom.
I ja ti ovo. i ostalima, pokusavam objasniti vec stranicama, ali jok... Upravo je ovo ono sto ja kazem da bosnjastvo danas, i bosnjastvo prije 100+ godina nije isto. Nije ista percepcija, a ni ljudi. I ti se onda tu postavis kao nekakav autoritet koji, preko istoricara, pokusava objasniti da je to isto onda i danas.
Last edited by Dozer on 11/03/2019 09:50, edited 1 time in total.
Dozer

#1350 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Dozer »

madner wrote: Neko plati glavom, nekog izvuku iz zatvora.
Ako ides tom teorijom, doces do goreg zakljucka od mene.
Ne izmisljam ja sebi neprijatelja, nisu Bosnjaci neprijatelji, nego vidim kako se zaba kuha da prihvati podjelu.

Pa im spomen ploca nije problem, jer je onamo.
U ovome je sav belaj... Svi ce radije napasti tebe i mene ovdje, na internet forumu, i nas smatrati nekakvim neprijateljima i rusiocima bosnjastva i Bosne jer stvari nazovemo pravim imenom i ukazemo na cinjenicnu istinu, ali ni jedan jedini nece guzicom mrdnuti da ode i razbuca tu plocu. Nece jer je, upravo kako i kazes - onamo, ili ti anamo. Ne tice ih se. Nije pod njihovim prozorom, i to je to.

Jos zalosnije je sto je isto i kod onih tamo, i drugih i trecih, samo na malo rigidniji nacin jer su oni ti koji stalno loze vatricu. Pravo kuhanje zabe uz lagano dizanje temperature. Malo pregriju, pa umlace da se zaba ne prepadne vreline prebrzo i eventualno ne iskoci iz serpe, pa onda opet naloze, i sve tako...
Post Reply