Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
- madridist
#1326 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Jel Bernie savio koljeno
?
-
jefferson
#1327 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Nemam taj prirodni talenat, ali imam talenat da skontam ko valja gluposti konstantno a misli da zna bolje od ostalih. Ne samo gluposti, nego teorije zavjere i slicno. Previse sam dugo na ovom forumu da bi se raspravljao sa nekim tipovima koji su klikera igrali kada je ovaj forum nasao, a da ne govorim prije toga. Pokupili ste svu pamet od Bascarsije do Marin Dvora kao nova BH elita, malo otisli vidjeli svijeta, i onda ovdje neke ublehe se prosipaju (sto je jos uvijek doduse bolje od tipova tipa Challenger).prog321 wrote:Ti imaš prirodni talent da vrijeđaš svog sagovornika.jefferson wrote:20-30 godina?prog321 wrote:Korporacije itekako imaju snagu da odlučuju umjesto mase.
Ovo je iznimka sto korporacije i banke rade u zadnjih 20-- 30 godina ne samo u USA nego u većini modernog svijeta.
Nikada prije u modernom dobu nisu imali toliko uticaja u dnevnu politiku prosječnog građanina.
jbt, nas obrazovni sistem je fakat prdno u sisu.
Kladim se da nemaš puno prijatelja na poslu?![]()
Kada smanjiš ton i spustiš nos rado ću ti objasniti tih 20-30 godina.
Do tad igraj se sam sa sobom.
Doduse jos uvijek je veca mogucnost da se iza tvog nicka krije iamia, jer takav nivo gluposti je fakat tesko nadmasiti.
A sto se tice mog posla, ne brini se. Korporacija je to.....
- Zokipfc
#1328 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
jeza u ledja wrote:Daj ba ovo je za djecu...
Glupa furka trazenja dlake u jajetu da bi se dokazala neosnovana tvrdnja, pomocu koje dalje dizes tenzije i dobijas glasove.
To! Nista argumenti, dokazi... Lakse je vikati da neko vjeruje u teorijama zavjere
-
prog321
#1329 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Jefferson.
Očigledno tražiš pažnju kroz svađu. Ja se neću svađati. A vidim da su i ostali odustali komunicirati sa tobom. Smanji ba retoriku. Poštuj sagovornika.
Nisi ti toliko ni loš. Ja se ne slažem sa većinom što napišeš ali ipak ponekad pročitam nešto interesantno od tebe. Neki odredjen smisao kojeg nisam odjednom primjetio.
Ali shvati da ne trebamo svi imati isto misljenje kao ti.
Hajde da se ne svađamo više? Vidi se da daješ puno paznje svojim tekstovima i to je veoma lijepo. Pozdrav tebi i samo smanji malo ton.
Očigledno tražiš pažnju kroz svađu. Ja se neću svađati. A vidim da su i ostali odustali komunicirati sa tobom. Smanji ba retoriku. Poštuj sagovornika.
Nisi ti toliko ni loš. Ja se ne slažem sa većinom što napišeš ali ipak ponekad pročitam nešto interesantno od tebe. Neki odredjen smisao kojeg nisam odjednom primjetio.
Ali shvati da ne trebamo svi imati isto misljenje kao ti.
Hajde da se ne svađamo više? Vidi se da daješ puno paznje svojim tekstovima i to je veoma lijepo. Pozdrav tebi i samo smanji malo ton.
-
Avetinho
- jeza u ledja
#1331 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Napisi konkretno nesto pa cu ti odgovoriti.Zokipfc wrote:jeza u ledja wrote:Daj ba ovo je za djecu...
Glupa furka trazenja dlake u jajetu da bi se dokazala neosnovana tvrdnja, pomocu koje dalje dizes tenzije i dobijas glasove.
To! Nista argumenti, dokazi... Lakse je vikati da neko vjeruje u teorijama zavjere
Znaci detaljno iznesi problem i probaj se fokusirati na konkretan primjer. Postavljanje youtube videa i drugih linkova je lijen pokusaj rasprave, odaje dojam nepoznavanja tematike.
Ja sam ti na jedan od tvojih videa odgovorio detaljno sta je bio problem. Ti na to nisi imao smislen komentar.
-
jefferson
#1332 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Kao sto sam nekoliko puta ranije rekao, sa ljudima koji misle da par porodica na svijetu kolo vodi, nema ozbiljne rasprave.prog321 wrote:Jefferson.
Ali shvati da ne trebamo svi imati isto misljenje kao ti.![]()
To sto takvi ljudi, a i ti, vide sve u svijetu kroz prizmu BH politike (u kojoj se moze raspravljati o porodicama), kroz korporacijske zavjere i slicno, je samo odraz stanja u drzavi. Takve zavjere uvijek dolaz iz drzava tipa: SAD, Engleska itd. gdje ti teoreticari unovce to vrlo dobro, ali se najbolje prima u siromasnim zemljama.
- Zokipfc
#1333 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Vazi! Kad budem imao vremena napisacu duzi post.jeza u ledja wrote:Napisi konkretno nesto pa cu ti odgovoriti.Zokipfc wrote:jeza u ledja wrote:Daj ba ovo je za djecu...
Znaci detaljno iznesi problem i probaj se fokusirati na konkretan primjer. Postavljanje youtube videa i drugih linkova je lijen pokusaj rasprave, odaje dojam nepoznavanja tematike.
Ja sam ti na jedan od tvojih videa odgovorio detaljno sta je bio problem. Ti na to nisi imao smislen komentar.
-
prog321
#1334 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Nemam puno vremena pa ću u kratkim detaljima pokušati objasniti moje razmišljanje sa kojim se ne moraš slagati ali u kojem ja vidim neku logiku.
Ti se očigledno kačiš na moj tekst o Rothschildima.
Je li priča o 5 sinova tačna? Jeste. Je li tačno da je njihovo bogastvo počelo u 18 vijeku? Jeste.
Je li Rothschildi drže najskuplje četvrti u Londonu. Tačno. Ljudi su pisali knjige o njima. Lako je sve provjeriti.
Rothschildi su suosnivači FEDa i zajedno sa Bank of England i ECB prestavljaju neprikosnovanu financijsku moć koja vlada današnjim svijetom.
Razgranali su svoje poslovne veze u koperaciji sa drugim familijama iz EU i USA kao što su Morgani, Rockefelleri, Kuhn Loebs, Warburgs.itd.
Oni su jedini financijeri koji mogu štampati novac bez kazni u vidu vrtoglave inflacije i devalvacije valute.
A svoju snagu su zadnji put pokazali kada su poslije sukoba na Krimu sa par poteza pera uništili rusku Rublju.
To je ukratko to. Možda nekad odużim kada budem manje bizi
Je li priča o 5 sinova tačna? Jeste. Je li tačno da je njihovo bogastvo počelo u 18 vijeku? Jeste.
Je li Rothschildi drže najskuplje četvrti u Londonu. Tačno. Ljudi su pisali knjige o njima. Lako je sve provjeriti.
Rothschildi su suosnivači FEDa i zajedno sa Bank of England i ECB prestavljaju neprikosnovanu financijsku moć koja vlada današnjim svijetom.
Razgranali su svoje poslovne veze u koperaciji sa drugim familijama iz EU i USA kao što su Morgani, Rockefelleri, Kuhn Loebs, Warburgs.itd.
Oni su jedini financijeri koji mogu štampati novac bez kazni u vidu vrtoglave inflacije i devalvacije valute.
A svoju snagu su zadnji put pokazali kada su poslije sukoba na Krimu sa par poteza pera uništili rusku Rublju.
-
jefferson
#1335 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Mislim da si zaboravio Mossad u svomu tome. Mislim da ovako nesto nikako bez njih ne moze, kao i CIA agenata uz pomoc njemaca. Kao sto rekoh ranije: obrazovanje prdnulo u sisu.prog321 wrote:Nemam puno vremena pa ću u kratkim detaljima pokušati objasniti moje razmišljanje sa kojim se ne moraš slagati ali u kojem ja vidim neku logiku.
Sljedeci put budi opsirniji.
-
kosava
#1336 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Na ovoj temi nema jedne orginalne misli samo ponavljanje sta je ko cuo jedni o ljudim gusterovima i kabalu a drugi ponavljaju sta su procitali u newsletter Clinton kampanje.
-
kosava
#1337 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Moze Bernie ko pojedinca al sto on kaze pa nemogu ja narediti 11 milion ljudi za koga da glasaju.Avetinho wrote:Jezu, jezu. Nije ti ovo fino. Prije ce biti da je Sanders "zaprijetio" i Predsjedniku i Klintonima. Sanders je od prvog dana rekao da ce ukoliko izgubi apsolutno stati iza kandidata Demokratske partije, pa makar bila to i Hilari Klinton.jeza u ledja wrote:Inace evo Sanders polako dolazi stadu. Gosn preCjednik mu je malo zaprijetio i to bi bilo to.
-
kosava
#1338 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Vidjeli smo da je USA napokon spremna za trecu partiju i to Socijal Demokracku.It_is_a_Leclerc wrote:Srećom, ovaj eksperiment nadri-ljevice, razno-raznih "slobodomislećih liberala" sa oronulim i nekonzistentnim Sandersom je okončan. No, ako ništa - vidjeli smo ptičicu.
- Ja_Ja
#1339 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Nit je spremna za trecu partiju niti za socijal demokratiju. Ima tu jos, sto Ameri kazu "leg work" da se uradi. Bernie da je pametan i da istinski zeli vidjeti tu socio-odovornu promjenu za koju se licno u potpunosti zalazem on bi uradio ono sto je jedino ispravno; zavrsio bi sa ovom trkom prije mjesec dana i krenuo i zestoku kampanju pomoci kandidatima na lokalnim, drzavnim i federalnim nivoima koji se zalazu za njegovu politiku. U svim drzavama vec sada ima solidan broj mladih kandidata koji su socio-demokratski orijentirani. Njih treba izabrati, njih treba podrzati, ubaciti ih u lokalne, drzavne pa i federalne vlasti isto onako kao sto je "Tea Party" radio, i onda za par izbornih ciklusa izaci sa svojim kandidatom za predsjenika. E to bi na kraju kulminiralo reformom demokratske stranke ili ako ne reformom demokrata onda sigurno kreiranjem trece partije, socio demokratskog pogleda.kosava wrote:Vidjeli smo da je USA napokon spremna za trecu partiju i to Socijal Demokracku.It_is_a_Leclerc wrote:Srećom, ovaj eksperiment nadri-ljevice, razno-raznih "slobodomislećih liberala" sa oronulim i nekonzistentnim Sandersom je okončan. No, ako ništa - vidjeli smo ptičicu.
- Gojeni H
#1340 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
A u Americi ne moze? Nekada davno je jedan britanski autor napisao da americka elita vapi za svojom "kraljevskom porodicom" i da Kenedijevi dodju kao nesto najblize tome.jefferson wrote:Kao sto sam nekoliko puta ranije rekao, sa ljudima koji misle da par porodica na svijetu kolo vodi, nema ozbiljne rasprave.prog321 wrote:Jefferson.
To sto takvi ljudi, a i ti, vide sve u svijetu kroz prizmu BH politike (u kojoj se moze raspravljati o porodicama), kroz korporacijske zavjere i slicno, je samo odraz stanja u drzavi. Takve zavjere uvijek dolaz iz drzava tipa: SAD, Engleska itd. gdje ti teoreticari unovce to vrlo dobro, ali se najbolje prima u siromasnim zemljama.
Nisu ni Klintoni daleko, ni Bushovi, a vala ni Rokfeleri, Du Ponti, itd., itd.
- Gojeni H
#1341 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Ja_Ja wrote:Nit je spremna za trecu partiju niti za socijal demokratiju. Ima tu jos, sto Ameri kazu "leg work" da se uradi. Bernie da je pametan i da istinski zeli vidjeti tu socio-odovornu promjenu za koju se licno u potpunosti zalazem on bi uradio ono sto je jedino ispravno; zavrsio bi sa ovom trkom prije mjesec dana i krenuo i zestoku kampanju pomoci kandidatima na lokalnim, drzavnim i federalnim nivoima koji se zalazu za njegovu politiku. U svim drzavama vec sada ima solidan broj mladih kandidata koji su socio-demokratski orijentirani. Njih treba izabrati, njih treba podrzati, ubaciti ih u lokalne, drzavne pa i federalne vlasti isto onako kao sto je "Tea Party" radio, i onda za par izbornih ciklusa izaci sa svojim kandidatom za predsjenika. E to bi na kraju kulminiralo reformom demokratske stranke ili ako ne reformom demokrata onda sigurno kreiranjem trece partije, socio demokratskog pogleda.kosava wrote:Vidjeli smo da je USA napokon spremna za trecu partiju i to Socijal Demokracku.It_is_a_Leclerc wrote:Srećom, ovaj eksperiment nadri-ljevice, razno-raznih "slobodomislećih liberala" sa oronulim i nekonzistentnim Sandersom je okončan. No, ako ništa - vidjeli smo ptičicu.
- jeza u ledja
#1342 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Tacno.Gojeni H wrote:A u Americi ne moze? Nekada davno je jedan britanski autor napisao da americka elita vapi za svojom "kraljevskom porodicom" i da Kenedijevi dodju kao nesto najblize tome.jefferson wrote:Kao sto sam nekoliko puta ranije rekao, sa ljudima koji misle da par porodica na svijetu kolo vodi, nema ozbiljne rasprave.prog321 wrote:Jefferson.
-
jefferson
#1343 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Naravno da ima, hiljade porodica, ako ne i desetine hiljada, koje su ukljucene u politicki proces i koje naravno imaju i uticaja.Gojeni H wrote:A u Americi ne moze? Nekada davno je jedan britanski autor napisao da americka elita vapi za svojom "kraljevskom porodicom" i da Kenedijevi dodju kao nesto najblize tome.jefferson wrote:Kao sto sam nekoliko puta ranije rekao, sa ljudima koji misle da par porodica na svijetu kolo vodi, nema ozbiljne rasprave.prog321 wrote:Jefferson.
Onosna sto sam ja reagova je ona spika: sjednu dvie porodice ispred sahovske table (omiljeni objekt teoreticara zavjere) i nakon sto su ispili bocu viskija koji kosta 600 dolara, skontali kako da zajebu Rusiju, rasparcaju Jugoslaviju, zapocnu rat na Bliskom istoku i slicne gluposti.
- Gojeni H
#1344 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Ti si bogat covjek, imas kad na to reagovati.jefferson wrote:Naravno da ima, hiljade porodica, ako ne i desetine hiljada, koje su ukljucene u politicki proces i koje naravno imaju i uticaja.Gojeni H wrote:
A u Americi ne moze? Nekada davno je jedan britanski autor napisao da americka elita vapi za svojom "kraljevskom porodicom" i da Kenedijevi dodju kao nesto najblize tome.
Onosna sto sam ja reagova je ona spika: sjednu dvie porodice ispred sahovske table (omiljeni objekt teoreticara zavjere) i nakon sto su ispili bocu viskija koji kosta 600 dolara, skontali kako da zajebu Rusiju, rasparcaju Jugoslaviju, zapocnu rat na Bliskom istoku i slicne gluposti.
-
Fudo387
#1345 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
kosava wrote:Vidjeli smo da je USA napokon spremna za trecu partiju i to Socijal Demokracku.It_is_a_Leclerc wrote:Srećom, ovaj eksperiment nadri-ljevice, razno-raznih "slobodomislećih liberala" sa oronulim i nekonzistentnim Sandersom je okončan. No, ako ništa - vidjeli smo ptičicu.
-
jefferson
#1346 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Ma reakcija jer sam reako da nam je obrazovni sistem prdnuo u sisu, cega se i dalje drzim.Gojeni H wrote:Ti si bogat covjek, imas kad na to reagovati.jefferson wrote:Naravno da ima, hiljade porodica, ako ne i desetine hiljada, koje su ukljucene u politicki proces i koje naravno imaju i uticaja.Gojeni H wrote:
A u Americi ne moze? Nekada davno je jedan britanski autor napisao da americka elita vapi za svojom "kraljevskom porodicom" i da Kenedijevi dodju kao nesto najblize tome.
Kod nas ce uskoro Rotschildi biti krivci jer Bakir nije otvorio 100,000 radnih mjesta.
-
kosava
#1347 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Prije 4 godine a da nepricamo o prije 10 godina Berni je bio ko maskota ono imamo mi socija demokratu u Senatu sad covjek se kandidovao a na jednoj strani Hilary a na drugoj Trump, Hilary zna cijeli svijet, a Trump-a sva Amerika i vecina razvijenog svijeta i Berni osvoji 22 drzave jos u nekoliko izgubi od Hilary za 0,5 o 1,5 % glasova.
11 miliona glasova mahom nezavisnih, ovo je za establisment bila odsudna odbrana jer Hilary kao kandidat kupuje profesionalnim politicarima jos jedno 4 do 8 godina na poslu jer mahom su to ljudi za penzije, koji ce se penzijonisati u narednih 4 do 8 godina,
@ JA JA sto bi on napustio trku prije mjesec dana? Da moze Hilary da se ne sekira? Pa ostajanjem u trci on je drzao paznju i pomogao onih 8 kandidata na lokalnom i federalnom nivou koji imaju njegov pecat odobrenja. I covjek gura njih i parama i svojim pristustvom na izbornim skupovima.
Berni je pokazao kako se svjest u Americi mjenja i koliko se promjenila u zadnjih 10 godina. A na to sve je pokazo koliko je Hilary slab kandidat a posto su izasle brojevi pa danas ona zove to Islamski radilkalizam.
11 miliona glasova mahom nezavisnih, ovo je za establisment bila odsudna odbrana jer Hilary kao kandidat kupuje profesionalnim politicarima jos jedno 4 do 8 godina na poslu jer mahom su to ljudi za penzije, koji ce se penzijonisati u narednih 4 do 8 godina,
@ JA JA sto bi on napustio trku prije mjesec dana? Da moze Hilary da se ne sekira? Pa ostajanjem u trci on je drzao paznju i pomogao onih 8 kandidata na lokalnom i federalnom nivou koji imaju njegov pecat odobrenja. I covjek gura njih i parama i svojim pristustvom na izbornim skupovima.
Berni je pokazao kako se svjest u Americi mjenja i koliko se promjenila u zadnjih 10 godina. A na to sve je pokazo koliko je Hilary slab kandidat a posto su izasle brojevi pa danas ona zove to Islamski radilkalizam.
- Ja_Ja
#1348 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Zato sto je vec prije mjesec dana bilo jasno da nece dobiti izbore. Potrosio je brdo love u tom vremenu, a mogao je tu da preusmjeri u kandidate na drugim nivoima vlasti. Tesko da je on nesto nasekirao HRC, a ni tih 8 nije dovoljno kada imas mogucnost da istinski povedes "politicku revoluciju". Ne slazem se da je on nesto pokazao, da je nesto pokazivao, pokazao bi to prije 20 godina. Danas je on samo produkt "Occupy Wall Street" pokreta, kao i jedna vrsta odgovora na radikalni "Tea Party" pokret. S tim recenim mislim da ima odlican pristup i mladi ga vole i mora da provede ovo zivota sto mu je ostalo praveci put za neke druge kandidate.
-
kosava
#1349 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Nista nije bilo jasno, potrosio svoje pare i ostaje do Konvencije jer do tada ko zna sta ce biti, OIG kaze teski prekrsaji, FBI 100 agenata radi 24/7 pa sta onda Gospoja Lynch odluci, a nije se bezveze dozvolilo Petrausu da se nagodi i dobije 2 godine uslovno i 100 hiljada dolara da plati kazne umjesto krivicne presude jer se znalo da bi se jos neki koji su zajebali vise od njega mogu naci pred istim sudijom.
Bernie je 40 godina u politici a pokazao je on jos kao gradonacelnik Burlingtona da moze se zivjeti kao u Zapadnoj Evropi i gurao je zakone o zdravstvu pa je jos prije 20 godina u Vermontu 99% odraslih i 100% djece imalo zdravstveno.
Bernie je 40 godina u politici a pokazao je on jos kao gradonacelnik Burlingtona da moze se zivjeti kao u Zapadnoj Evropi i gurao je zakone o zdravstvu pa je jos prije 20 godina u Vermontu 99% odraslih i 100% djece imalo zdravstveno.
-
prog321
#1350 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Bez zajebancije vi tamo preko bare.
Jest' Hillary ima ruke duboko u dzepovima bankara i sve to stoji oko korporacija na ledjima sitnih ljudi, ali ... ipak je ona milion puta bolja od Trumpa.
Svi koji su glasali za Sandersa moraju glasati za Hillary kako ne bi dozvilili onom žutom majmunu da ima i najmanje šanse za pobjedu.
Jest' Hillary ima ruke duboko u dzepovima bankara i sve to stoji oko korporacija na ledjima sitnih ljudi, ali ... ipak je ona milion puta bolja od Trumpa.
Svi koji su glasali za Sandersa moraju glasati za Hillary kako ne bi dozvilili onom žutom majmunu da ima i najmanje šanse za pobjedu.