Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Walther

#1326 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

_BataZiv_0809 wrote:Ja ne guslam. Da budem sasvim iskren uopste nemam talenta za muziku. Radije pustam da drugi sviraju, a i tada tesko da cu slusati gusle.

Tema je sasvim jasno postavljena, ni pro ni contra, niti sam se ikada kategoricki izjasnio da sam za jednu ili drugu opciju. Otvorena je da forumasi raspravljaju malo šbb kbb, a ne da bi se na njoj provodio lov na vještice. No sta je tu je.

Imas moje ljudsko saucesce spram tvoje nesrece.

Licno, izbjegavam pisati na temama na kojima znam da cu emotivno rezonovati. Uvrede nisu nacin da postignes cilj u diskusiji.

Ali opet svakom svoje.

Pozdrav
Tvoje guslanje (i ne samo tvoje) u ovoj temi jeste uvreda za svaku bosnjacku zrtvu u ratu. To je igranje po lesevima i prekrajanje proslosti. Relativizacija zlocina. Nema nikakve potrebe za ovakava filozofiranja u 2016. Ako ti nesto nije jasno osim hiljade stranice u Haagu. Tamo ces naci vise manje kompletno vojno-politicko vodstvo "krnje Jugoslavije".
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1327 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by _BataZiv_0809 »

Samo sto je smisao teme rasprava o mogucnosti da se to sve izbjegne.
nosara

#1328 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by nosara »

Walther wrote:Znam kako se zivjelo u SM prije i toku SFRJ i "krnje Jugoslavije". Kao robovi.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Walther

#1329 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

_BataZiv_0809 wrote:Samo sto je smisao teme rasprava o mogucnosti da se to sve izbjegne.
Koji je smisao takve rasprave ako je u 100000000 dokumenata, svjedocenja i bla bla bla dokazano da se je radilo o planiranoj agresiji? Sta si mislio da ce raditi tenkovi i topovi oko Sarajeva? Novogodisnji vatromet? Mislis da su nakon napustanja Slovenije (kad bi trebali da se spakuju u kasarne) slucajno skrenuli za brda?

Cak i da se "izbjeglo rat", znas je zbog koraka #2 to nemoguce. Ok, izbjegao si rat u BIH? Sta onda? Ratovati sa HR? A onda? Dok ratujes protiv HR tajno?! se naoruzavati za rat sa jos jacom Srbijom?! Sta ti u 2015oj jos nije jasno?! U E-novine imas cak ima transkripte sjednica Vrhovnog savjeta krnje Jugoslavije...

Znaci, rat se nije mogao izbjeci jer je BIH bila u glava Srba unutar granica Velike Srbije koja ukljucuje i velik dio HR. Tu nije bilo alternativa, pogovora i dogovora. Kad jedna strana ima toliko vojnu premoc nema potreba za pogovor i dogovor jer moze drugu stranu prisiliti u predaju.

Uostalom par stranica nazad imas klip Karadzica&Mladica u toku "dogovora". Za njih je bilo sve jasno i sve srbsko.
Ommadawn

#1330 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ommadawn »

Šešelj je svojim fašističkim i budalastim izjavama mogao biti smiješan Srbima u Srbiji. Nama ne-Srbima u Banja Luci nije, pogotovo kad znaš da si okružen budalama koji to shvataju ozbiljno i policija te zaštititi niti hoće niti može.
bdzs

#1331 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by bdzs »

Bosna nije mogla ostati u krnjoj Jugoslaviji isto tako kao što niti jedna druga republika pa čak ni Kosovo, zbog jednostavne historijske činjenice, da Srbija kada god je postajala nekakav činilac na Balkana u zadnjih 1000 godina (i ako vrlo rijetko), svoje susjede (narode) je smatrala svojim plijenom te se tako i odnosila prema njima. Nažalost, i sadašnja politika u Srbiji, nošena uticajem propadajuće Rusije, i ako poražena i ponižena tvrdoglavo pokušava da postigne ratne (pljenidbene) ciljeve iz 90-ih. Dobro je primjetio, jedan njihov novinar, da Srbija boreći se za plijenidbu kod susjeda, ne vidi da im Bugari mogu ući u Paraćin, a da ih niko ne vidi, jer je od bugarske granice do Paraćina ne postoji ništa.
seln

#1332 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by seln »

_BataZiv_0809 wrote:
seln wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Pa napisala je prije toga solidan tekst (solidan u smislu kolicine, vrijednosni sud o istom imam, ali valja na pocinak...), a vi se ufatili te jedne recenice.

Poznata taktika, a najvise govori o onima koji je upraznjavaju. Ali kad se dobije istom mjerom nazad, shvatice se ;-)

Koja pitanja?
Sta je ba napisala?
Ima moj tata u Sandzaku brata?
I sad je to sablon za srpsko-bosnjacke odnose 1991- 1999?
Nije ti ta logika smetala kad se koristila u prilog teze koja je tebi bliska. Dupli arsini :run:
Laprdas preko svake mjere....
niti je sramota biti Srbin, niti je sramota biti uz svoj narod. Sramota je jedino pokusati relativizirati zlocine.
A pokusaj da se govno (ostanak u YU, odnosno uz srbiju) predstavi kao torta, nije sramota vec glupost.
seln

#1333 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by seln »

Ali Kemal wrote: Ako cemo objektivno Srbi u BiH su generalno gori nacionalisti od onih iz Srbije, Bosnjaci su se tukli i ratovali protiv Srba iz BiH, a ne protiv Srba iz Srbije.
Image
Ali Kemal

#1334 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ali Kemal »

Walther wrote:Znam kako se zivjelo u SM prije i toku SFRJ i "krnje Jugoslavije". Kao robovi. U SM konkretno su morali komsijama sjeci drva i slicno.
Ne mozes nikako da znas kako se zivjelo u krnjoj Jugoslvaiji, jer ta drzava nije nikada ni postojala.
Drugo, daj nam primjer robovskog zivota u SFRJ, pa da ti priznam da si sve u pravu :-)
seln

#1335 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by seln »

_BataZiv_0809 wrote:Bez uvrede, ali vidi se tacno ko pise iz dijaspore. Mozete vi sad ovo spinovati kako god hocete, 'ladno mi šište jajca za to, ali evidentan je odmak od realnosti.

Bijete te neke vase mentalne bitke i to je sasvim legitimno, tudjina je jebena.

Ali nemoj mene iz Slovenije, Svicarske ili Austrije ubjedjivati da mi je bolja stacara BiH nego krnja Jugoslavija. :zzzz:
U cemu je problem, tebra, preseli fino u najkrnjaviju i gotovo...
Tebi je bila bolja krnja...
za 66% gradjana BiH je bila bolja nezavisna BiH.
I nemoj meni kao srbin zaostao poslije Krajisnikovog ciscenja objasnjavati da bi mi srbistan bio bolji nego BiH.
Ali Kemal

#1336 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ali Kemal »

seln wrote:
Ali Kemal wrote: Ako cemo objektivno Srbi u BiH su generalno gori nacionalisti od onih iz Srbije, Bosnjaci su se tukli i ratovali protiv Srba iz BiH, a ne protiv Srba iz Srbije.
Image
Image

seln wrote:Tebi je bila bolja krnja...
66% gradjana BiH je samo mislilo da je to bila bolja ideja, ali se pokazalo da nije.
seln

#1337 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by seln »

Ali Kemal wrote:
66% gradjana BiH je samo mislilo da je to bila bolja ideja, ali se pokazalo da nije.
To si ti, bezbeli, napravio novu anketu jal proveo novi referendum, pa znas...
Idi, bre, dete...
reci fino kao Vuk Isakovic u "Seobe": Tamo az poizdu...
skupi imetak, zavezljaj na rame i podji u tu serbsku Arkadiju...ili bejase Arkaniju?
seln

#1338 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by seln »

Intense82 wrote:
Drinski wrote:Dosla agresorka, mozda cak i kakvo zlocinacko sjeme, na forum da nam kaze da su oni koji su nas napali i klali bili u pravu i jos da nas malo provocira.
Kako bolan agresorka, a rodjena u Sarajevu? Dje ce ti dusa?
Ma volim i ja Bosnu, samo se pravim :wink:
Ziva bila, nemoj je voljeti...
mogu misliti kakvi su tek oni koji je mrze.
seln

#1339 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by seln »

Intense82 wrote: Takodje, OPET te pitam gde si ti to video/cuo da je neko nekome poklonio drzavu na lepe oci, bez opaljenog metka?
Ceska - Slovacka, bivsi SSSR, Svedska - Norveska....
Ali Kemal

#1340 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ali Kemal »

seln wrote:To si ti, bezbeli, napravio novu anketu jal proveo novi referendum, pa znas...
Ja nisam, jesi li ti :oops:

To vrijeme je idealno opisano u cuvenoj Andricevoj recenici:

Na ovim prostorima svakih 50 godina dođe vrijeme kada pametni zašute, budale progovore, a fukare se obogate.

Sarajmen wrote:
Ali Kemal wrote: 66% gradjana BiH je samo mislilo da je to bila bolja ideja, ali se pokazalo da nije.
Ti se usuđuješ da volju preko 2 miliona bosanskohercegovačkih stanovnika dovodiš u pitanje :-) . I šta se to pokazalo?
Zasto podmeces, koliko puta sam rekao da je bio potpuni legitiman stav :oops:
Druga je stvar sto mislim da je to bio pogresan potez, a dogadjaji su potvrdili da je to bila greska, ne treba biti tu puno pametan.
Sta imas sada, a sta si imao prije. Da te podsjetim samo jedne stvari, RS, koje nije bilo ni u tragovima.
Last edited by Ali Kemal on 13/01/2016 15:52, edited 1 time in total.
seln

#1341 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by seln »

Ommadawn wrote:Šešelj je svojim fašističkim i budalastim izjavama mogao biti smiješan Srbima u Srbiji. Nama ne-Srbima u Banja Luci nije, pogotovo kad znaš da si okružen budalama koji to shvataju ozbiljno i policija te zaštititi niti hoće niti može.
Bio je toliko smesan, pa je cak i 1997 skoro 40% glasaca zeljelo njega za predsednika
Milutinović je osvojio 2.181.808 glasova (59,23%), a Šešelj 1.383.868 glasova (37,57%).
seln

#1342 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by seln »

Ali Kemal wrote:
seln wrote:To si ti, bezbeli, napravio novu anketu jal proveo novi referendum, pa znas...
Ja nisam, jesi li ti :oops:

To vrijeme je idealno opisano u cuvenoj Andricevoj recenici:

Na ovim prostorima svakih 50 godina dođe vrijeme kada pametni zašute, budale progovore, a fukare se obogate.
Koliko znam, prvi su progovorili srbi, i prvi su se belom tehnikom i pljackom obogatili isti.

Novi referendum nisam provodio, jer je jos uvijek vazeci stari :wink:
Ommadawn

#1343 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ommadawn »

Ali Kemal wrote:
seln wrote:
Image
Image

Koliko sam ja upoznat sa stvarima, pod nezavisnom BiH se podrazumijevalo da se sastoji od 3 (tri) konstituivna naroda - Srbi, Hrvati, Muslimani (kasnije Bošnjaci). Povod za napad države je bio - šta?

E sad što je bilo pogrešno rukovodstvo, te loša politička taktika - rezultat danas.

Arkanovu pljačku nije mogao spriječiti ni rat, a kamoli kakav-takav mir. Taj kad nije harao susjednim republikama, harao je Srbijom.
Što ne znači da mu se ne bi pridružile sive eminencije, isplivale 90-ih po Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Banja Luci...
Ali Kemal

#1344 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ali Kemal »

Sarajmen wrote:I Zulfikarpašić i Filipović i Izetbegović su potomci begovskih familija, odnosno potomci onog što je preostalo od njih, nakon agrarne reforme i nacionalizacije u bivšim zajedničkim državama .
Glupi ljudi, ta dvojica, htjeli zajebat narod, al srecom pojavilo se svjetlo, pa je sve ispalo super :oops:
muha_sa

#1345 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by muha_sa »

po ko zna koji put da ponovim na ovoj temi :)

Referendum je POSLJEDICA

eto, ko sve fino bilo, ljepota od života i nekom se govno napelo pa raspiso referendum :-)

do kad vam više cinjenice podastirat :?
Ali Kemal wrote:
Sarajmen wrote:I Zulfikarpašić i Filipović i Izetbegović su potomci begovskih familija, odnosno potomci onog što je preostalo od njih, nakon agrarne reforme i nacionalizacije u bivšim zajedničkim državama .
Glupi ljudi, ta dvojica, htjeli zajebat narod, al srecom pojavilo se svjetlo, pa je sve ispalo super :oops:
Ali Kemal---dobar nick :thumbup:
PM72

#1346 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Rahmetli Adil je mjera gospodina i pameti za drugu dvojcu.Alija nije bio sposoban voditi ni mjesnu zajednicu a Tunjo bi pod stare dane dao i guzice da ga ko sluša kad prosipa šuplju.
PM72

#1347 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Adil nije bio fukara a to bi ,po meni,bio prvi preduslov da bi imao šansu da se bavi "visokom" politikom.Iz toga isključujem ono sandžačko govedo kojem je Alija dao pare da pokrene novine.
Alija nije imao ništa.Stan dobio od firme.Nije imao auto,vikendicu,kuću,bankovni račun...ali kad se dograbio arapske i državne sehare...

https://www.youtube.com/watch?v=YmlLtR8rSn0
Banksy

#1348 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Banksy »

Ali Kemal wrote:
Vratimo se poenti. Kogod da se pojavio, Supermen, Hulk ili Conan, naoštrene kame i tenkove s istoka ne bi izbjegao.
Ali Kemal

#1349 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ali Kemal »

muha_sa wrote:Ali Kemal---dobar nick :thumbup:
Šta mu fali :oops:

Nego ovdje vidim raja misle da su pametnija od jednog akademika i od jednog gospodina koji je samo dao Bosni, a nista uzeo i drže stranu onima koji nisu ništa dali, a sve uzeli za sebe :-)

Jedna vreća zlata za mog Bakira 1. dio
PM72

#1350 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

aha.Standardna SDA-ovska priča...ko biva- mogli smo i gore proći da nam Aljo nije upalio kandilje.
Locked