Svijet bez religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Kako bi svijet bio bolje mjesto?

Da nema nikako religija (Agnosticizam, Apateizam, Ateizam, ... )
117
65%
Da ima samo jedna religija
22
12%
Da su svi Deisti
12
7%
Svijet je dobar kakav jeste
30
17%

Total votes: 181

Smrcak15

#1326 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:
Towelie wrote:
mousstapha wrote:Mene on iskreno vise nasmijava, nego da ga dozivljavam ozbiljno. Cudi me kako vjernici na ovim temama ignorisu kada daje neka stura objasnjenja kuranskih ajeta. Radi se o bukvalnom skrnavljenju svete knjige.
Sto te cudi? Ne mozemo da mu zabranimo da pise. Druga je stvar ima li to smisla. I vec mu je ukazivano da ono sto on nudi nisu dokazi. Pogadjas, nastavio je po svome.
E meni je ovo samo fascinantno. Haj sto sa nama ide glavom kroz zid, pa i sa Patriotom (koji je doduse krscanska verzija istog lika i djela). Jebiga suprotan tor. Ali kada mu nije dovoljan dokaz sto ga i vi ismijavate... Definitivno izgubljen slucaj.
kako ismjavaju, da cujem, jeli to neko postavio jasan dokaz protiv mene , gdje svi mozemo da provjerimo to sa tacnim navodima i referencama

nemozes me ismijavati sa rekla kazala pricama, to ne pije vode. jer vecina skoro pa sve sto tvrdim ima dokaz zast oto tvrdim, nije to tek tako nastalo moje misljenje nego je rezultat istrazivanja svega sto mi dodje do ruka.
shbc

#1327 Re: Svijet bez religija

Post by shbc »

Toliko su ti jaki dokazi da ih cak ni ostali muslimani na forumu ne smatraju dokazima :D

A da ne pricamo o linkovima koje postavljas. Lik postavi link koji mu pobija tvrdnju, samo zbog njegovog slabog poznavanja engleskog to i ne konta. Al haj, nema veze. Sve si ti nas potuko svojim dokazima. Niko kao ti :mrgreen:
Smrcak15

#1328 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:Toliko su ti jaki dokazi da ih cak ni ostali muslimani na forumu ne smatraju dokazima :D

A da ne pricamo o linkovima koje postavljas. Lik postavi link koji mu pobija tvrdnju, samo zbog njegovog slabog poznavanja engleskog to i ne konta. Al haj, nema veze. Sve si ti nas potuko svojim dokazima. Niko kao ti :mrgreen:
Sta pobija moju tvrdnju??
Lavabo

#1329 Re: Svijet bez religija

Post by Lavabo »

Smrcak15 wrote:covjek nemoze da lebdi svojom moci i znanjem, nego moraju mu Dzinni asistirati, a prvo mora u kontrakt sa njima uci da bi oni dali svoju uslugu pri izvodjenju ovakvih stvari.

objasni kako moze uraditi ovo jedan budisticki monah ako ne kao sto sam objasnio?
Pa to je još morbidnije hahaha.
Evo pogledo sam video, znači video traje nešto jače od 2 minute, moraš ono baš biti naivčina da bi povjerovao, stalno podrhtavanje kamere,treskavica, uzastopno kretanje kamere, monaha u kadru dok je lebdio bilo maksimalno 4 sekunde, i ti sad kao u ove 2 minute gledanja došao do zaključka da su Džini u pitanju, i da po tebi jednostavno ne može biti drugog objašnjejnja neko tog što si naveo, very impressive.

Pa jebote rekao si da si fakultetski obrazovan kako možeš u ovo vjerovat, imaš li ti ikako sumnje u sebi, sumnjaš li inače, kako možeš biti tako siguran u da ovaj lebdi u za samo 2 minute gledanja videja ?
mousstapha

#1330 Re: Svijet bez religija

Post by mousstapha »

Masta i trikovi mogu napraviti cuda.

Image
Connaisseur Karlin

#1331 Re: Svijet bez religija

Post by Connaisseur Karlin »

Smrcak u svojim postovima objasnajva opisati skriveno znacenje svetih zapisa, a metoda je koristenje kombinacije Jerejski misticizam Kabalu i sufisjki misticizam!
fatamorgana

#1332 Re: Svijet bez religija

Post by fatamorgana »

Towelie wrote:
mousstapha wrote:Mene on iskreno vise nasmijava, nego da ga dozivljavam ozbiljno. Cudi me kako vjernici na ovim temama ignorisu kada daje neka stura objasnjenja kuranskih ajeta. Radi se o bukvalnom skrnavljenju svete knjige.
Sto te cudi? Ne mozemo da mu zabranimo da pise. Druga je stvar ima li to smisla. I vec mu je ukazivano da ono sto on nudi nisu dokazi. Pogadjas, nastavio je po svome.
Joj ti raje! :lol:
fatamorgana

#1333 Re: Svijet bez religija

Post by fatamorgana »

zagortenej wrote:neko spomenu 2 greške:

http://forum.klix.ba/viewtopic.php?p=10027731#p10027731

:sax:
Cvrčak, evo ti te greške u Kuranu štos' trazio da vidiš! :wink:
fatamorgana

#1334 Re: Svijet bez religija

Post by fatamorgana »

Smrcak15 wrote:
zagortenej wrote:neko spomenu 2 greške:

http://forum.klix.ba/viewtopic.php?p=10027731#p10027731

:sax:
obicna gomila gluposti a evo i zasto

takve greske nemoguce da dodju jer kad znamo kako je objava tekla i kako je zapisivanje teklo, i ne samo to nego pamcenje i ucenje napamet direktno poslije objave, nema sanse da moze greska doci.

evo kako je zapiosivana objava, kad poslaniku zavrsi objava on je recitira svojim pisarima, pisari zapisuju na razne materijale, poslije mu moraju ponovo procitati sta su napisali da vidi jeli tacno zapisano ukoliko dodje do greske u zapisu poslanik licno ispravi. Ajet isu odmah uceni napamet, znaci od samog pocetka objave musliimani su imali cuvare Kur'ana jer su ga dosta njih ucili na pamet, znaci imali ga zapisanog a plus direktno ucili napamet za vrijeme poslanika.

I slag na tortu, da sve protekne kako treba, pored gore navedenih cinjenica , melek dzibril je dolazio poslaniku svake godine na pregled Kurana, gdje bi zajedno sa poslanikom presao cijeli Kurana do tada objavljen, a zadnju godinu zivota poslanika Dzibril je dosao dva puta da pregledaju Kur'an sto je bila naznaka poslaniku da ce umrijeti ubrzo.

tako ,sledeci put kad hocete da doneste neku gresku, donesite nesto sto moze svako da vidi i provjeri jeli greska ili nije, a manite se gluposti reko ovaj ovako reko onaj onako, a kad treba provjerit nigdje nemozes provjerit to.
Ovakva vehabijska basna za umno zaostale je naivnija i od Crvenkapice i 3 Praseta zajedno! :lol:
Smrcak15

#1335 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Lavabo wrote:
Smrcak15 wrote:covjek nemoze da lebdi svojom moci i znanjem, nego moraju mu Dzinni asistirati, a prvo mora u kontrakt sa njima uci da bi oni dali svoju uslugu pri izvodjenju ovakvih stvari.

objasni kako moze uraditi ovo jedan budisticki monah ako ne kao sto sam objasnio?
Pa to je još morbidnije hahaha.
Evo pogledo sam video, znači video traje nešto jače od 2 minute, moraš ono baš biti naivčina da bi povjerovao, stalno podrhtavanje kamere,treskavica, uzastopno kretanje kamere, monaha u kadru dok je lebdio bilo maksimalno 4 sekunde, i ti sad kao u ove 2 minute gledanja došao do zaključka da su Džini u pitanju, i da po tebi jednostavno ne može biti drugog objašnjejnja neko tog što si naveo, very impressive.

Pa jebote rekao si da si fakultetski obrazovan kako možeš u ovo vjerovat, imaš li ti ikako sumnje u sebi, sumnjaš li inače, kako možeš biti tako siguran u da ovaj lebdi u za samo 2 minute gledanja videja ?

pogledaj ona ovog demonskog madjionicara lebdi pred ateistima i ljudi ostaju u cudu neznaju kako objasniti to

ili ovo kosarkasa preko 120 kila levitira preko kuce

levitira sam sebe
Smrcak15

#1336 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

mousstapha wrote:Masta i trikovi mogu napraviti cuda.

Image
normalno da tako funkcionise taj trik jer kad oslanjas ruku na nesto, ali na sta oslanja taj monah ruku na tespih mozda :lol:

druga stvar, kako objasnjavas ove druge videe levitiranja preko kuce i u sali pred ateistima
Smrcak15

#1337 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Sad mozda trenutno najveci madjionicar na svijetu priznaje da suradjuje sa Demonima/dzinnima
shbc

#1338 Re: Svijet bez religija

Post by shbc »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa je li moguce? :lol: :lol:

Moj Smrcak... Sve sto ovaj video dokazuje je da ti je IQ na nivou sobne temperature, ako zaista vjerujes u ovo.

Sad vec sumnjam da se zajebavas. Vjerovatno najkvalitetniji trol do sada.
Nadzorna_ploca

#1339 Re: Svijet bez religija

Post by Nadzorna_ploca »

Interesantna tema za malo se nasmijati. Follow. :-D
Smrcak15

#1340 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

shbc wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa je li moguce? :lol: :lol:

Moj Smrcak... Sve sto ovaj video dokazuje je da ti je IQ na nivou sobne temperature, ako zaista vjerujes u ovo.

Sad vec sumnjam da se zajebavas. Vjerovatno najkvalitetniji trol do sada.
nije da vjerujem da postoji svijet dzin, znam, da postoji jer sam imao iskustva sa exorcizmom, znaci nije to nesto sta ja vjerujem, ja znam covjece da postoje, osjetio sam na svojoj kozi prisutnost dzina.

Vjerovanje je kad vjerujes necemu drugom, bez da si vidio svojim ocima, iskusio svojim culima, dok sam ja iskusio to svojim culima. razumijes li me sad?

Boli mene briga sta ti mislis o meni, osjetio sam i vidio stvario sto ti samo mozes da gledas Preko horror filmova iz hollywooda (mada je to pretjerana verzija stvarnosti)
shbc

#1341 Re: Svijet bez religija

Post by shbc »

Dakle nizak IQ + mentalna nestabilnost. Hvala, sad mi je puno jasnije :mrgreen:
jasko_ba

#1342 Re: Svijet bez religija

Post by jasko_ba »

shbc wrote:Dakle nizak IQ + mentalna nestabilnost. Hvala, sad mi je puno jasnije :mrgreen:
Napisah gore ranije, da je bar tako nesto. Znam likove, ali ama bas identicno razmisljanje/pisanje kao smrcak, samo sto su ovi profesori na fakultetima/rade po ministarstvima/savjetnici/magistri nauka i imaju obraza pisati po mrezi kao FB protiv evolucije, "naucnih" dokaza, a da ne govorim sta se sve prica kad bude ove tribine gdje gostuju "institucije" tipa elvedin pezic. :-?
Smrcak15

#1343 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:Dakle nizak IQ + mentalna nestabilnost. Hvala, sad mi je puno jasnije :mrgreen:
Dakle nizak IQ
uspio sam zavrsiti fakultet elektro tehnike sa tim niskim IQ:om a nemoj misliti da sam se provukao placajuci nekome da bi prosao, to na zapadu ne ide, nego ucenjem cak do 4 sata izutra nekad se znalo desavati.
mentalna nestabilnost
dao Bog da je svako nestabilan kao ja, :lol:
Hvala, sad mi je puno jasnije
ma nista tebi nije jasno jaro moj :D vjeruj mi
Smrcak15

#1344 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

jasko_ba wrote:
Napisah gore ranije, da je bar tako nesto. Znam likove, ali ama bas identicno razmisljanje/pisanje kao smrcak, samo sto su ovi profesori na fakultetima/rade po ministarstvima/savjetnici/magistri nauka i imaju obraza pisati po mrezi kao FB protiv evolucije, "naucnih" dokaza, a da ne govorim sta se sve prica kad bude ove tribine gdje gostuju "institucije" tipa elvedin pezic. :-?
za vas je nepojmljivo da moze neko biti pametan ujedno i vjerovati u Boga i demone

znaci pretpostavka u vasim glava je, ako je pametan i razuman sigurno nece vjerovati u takve stvari.
shbc

#1345 Re: Svijet bez religija

Post by shbc »

Da da. I ja sam Oxford zavrsio... Vjeruj mi :mrgreen:
shbc

#1346 Re: Svijet bez religija

Post by shbc »

jasko_ba wrote:
Obzirom na neke od mojih kolega koji su magistrirali, pojedine profesore koji su mi predavali, o ministrima da ne pricam... To dvoje sto sam naveo i nije bas neka prepreka da se ostvare ti ciljevi.
Plavo-bijeli

#1347 Re: Svijet bez religija

Post by Plavo-bijeli »

Hocemo sliku te diplome :) mozes sakriti ime i prezime logično, al očekujemo bar papir dole na kojem piše klix.ba... na tebi je da spustiš sviju i da pokažeš da si diplomirani elektrotehničar, ili obični lažov?
Lopov-eliminator

#1348 Re: Svijet bez religija

Post by Lopov-eliminator »

Kakve veze ima i s cim je li Smrcak15 zavrsio elektrotehnicki fax? Kao da fakultet ima neke plahe veze sa ideoloskim razmisljanjima. Kakvi su sve tokmaci zavrsavali fakultete Smrcak je za njih sve izmislio.
Last edited by Lopov-eliminator on 01/03/2016 10:51, edited 1 time in total.
Smrcak15

#1349 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Plavo-bijeli wrote:Hocemo sliku te diplome :) mozes sakriti ime i prezime logično, al očekujemo bar papir dole na kojem piše klix.ba... na tebi je da spustiš sviju i da pokažeš da si diplomirani elektrotehničar, ili obični lažov?
a sta ce biti ako vam pokazem, ko eto vjerovali bi mi nesto vise nego inace ili :lol: ma daj.
Smrcak15

#1350 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Lopov-eliminator wrote:Kakve veze ima i s cim je li Smrcak15 zavrsio elektrotehnicki fax? Kao da fakultet ima neke plahe veze sa ideoloskim razmisljanjima. Kakvi su sve tokmaci zavrsavali fakultete Smrcak je za njih sve izmislio.
upravo ono sto sam maloprije napisao :lol:

pokazao nepokazao, neigra nikakvu ulogu.
Locked