Okupatorske zastave na Bobovcu
- fosna2014
#1326 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Sami smo krivi sto ne bastinimo svoju tradiciju. Drzavnu naravno. Onda neki Hrvat tamo kriv.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1328 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
vjerojatno su bili gosti iz neke druge drzaveSkyLimit wrote:Al kad dođu u onim svečanim vojnim odijelima koje uopće nisu karakteristične za BiH i zasigurno ih niko nikad ovdje nije nosio. Ima smisla kao da su došli obučeni kao mušketiri.
morate biti malo fleksibilniji
stosta dolazi u bih pa se trazi od ljudi da se navikavaju
-
hAZNADAR
#1329 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Slazem se da nema mjesta ni turskim, arapskim zastavama,.. osim u privatnom kontekstu.animals wrote:Cuj, sta ce sahovnica u Bosni..naroda koji zivi u Bosni..
a ne pitate se sta ce zastave Turske i Arapski zemalja..
koje licemjereje..
ko o cemu...
Ovo je tema o sahovnici gdje i u kojem kontekstu a ne opcenito o zastavama. Isto kao na temi o vehabijama kada neki krenu spominjati cetnike - sve stoji ali ipak zvuci kao opravdavanje. Osim toga - turske zastave se ne isticu u istom kontekstu kao hrvatske na Bobovcu. A i oni koji masu turskim zastavama isticu takodjer i bosanske i nemaju nista protiv BiH.
Zato molim da se stvari ipak pojasne jer nije isto.
Neka sahovnice u Bosni, to je zastava hrvatskog naroda. Ali se zna gdje je tome mjesto a gdje ne. Ako slavis bosanske vladare i obiljezavas bilo sta vezano za bosansko srednjovjekovlje - tu sahovnici nema mjesta. A zastava za takvu priliku nam je svima poznata.
Licemjerje je slaviti na Bobovcu a istovremeno biti protiv drzavnoprevne tradicije te drzave i negirati historiju kakva jeste.
-
hAZNADAR
#1330 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Nikada nije blesavo pisati istinu i na nekoj tematici pojasniti stvari. Imao sam iskustva vise puta sa mitomanima napr gdje znam unaprijed da nece prihvatiti cinjenice ali ih ipak postavim.¤ jelena ¤ wrote:Gle@hAZNADAR, ako znaš da nešto nema svrhe, onda to ne radiš. Nisi blesav da gubiš dragocjeno vrijeme na nekog ko te ne razumije.
Možda ti je pametnije prvo sa sobom raščistiti šta je to što ti smeta, a šta bi želio da vidiš na Bobovcu umjesto tih ''tuđih simbola''?
A kad odgovoriš sebi na ova pitanja, onda se stavi u kožu jednog katolika, Hrvata iz Bosne pa kroz tu prizmu preispitaj i te svoje želje i ove svoje paralele sa srpskom trobojkom u Karlobagu...
Za sve ovo ti moji postovi i moja nesposobnost razumijevanja tvojih stavova uopšte nisu potrebni.
Sta mi smeta - sam vrlo jasno objasnio u proslom obracanju. Zelis li mozda da ponovim iste recenice i boldiram? Ili bi tumacila sablonski - svrstavanjem mene u neku grupu o kojoj imas vec objasnjenje?
Slusam i citam vise od dvije decenije misljenja i stavove Hrvata iz BiH i uzimam misljenje vecine zdravo za gotovo. A ideologija koja donosi sahovnice na Bobovac je vrlo jasna i vrlo poznata. Mogu ti cak objasniti i tu nazovi historiografiju koja pohrvacuje bosanske vladare i svojata historiju, sve izdvojene kontekste historicara i selektivne izvore. Samo pitaj. Mogu objasniti kako mahaci saharom na Bobovcu tumace Katarinu, Kotromanice i zasto.
Bilo cije prisvajanje bosanske kulture bastine i drzavnopravne tradicije i jednonacionalno bojanje je primitivizam. A u ovoj temi govorimo samo o jednoj.
-
hAZNADAR
#1331 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
tacno. Pasivnost bosnjacke elite je razlog sto pojedine vakume popunjavaju drugi.fosna2014 wrote:Sami smo krivi sto ne bastinimo svoju tradiciju. Drzavnu naravno. Onda neki Hrvat tamo kriv.
Ali to nije razlog da aminujemo i opravdamo greske i zablude.
Bosnjaci do daljnjega imenuju ustanove, ulice, trgove,.. po imenima bosanskog srednjovjekovlja, u opcoj historiografiji se stvari tumace kako treba i kako jeste, historija ipak datira od Kulin bana a ne sultana, Kotromanici su siroko zastupljeni kao slavni preci u mnostvu konteksta,... - ali nemamo obicaj praviti skupove na Bobovcu, K Sutjesci, Vranduku, Jajcu,... obuceni u oklope i sa ljiljanima. Da li bi trebali je druga prica - licno mislim da je to malo politicko preseravanje.
Ali ako vec treba biti neka zastava na Bobovcu ili u svrhu slave lika i djela Katarine - zna se koja simbolika je tu jedino prigodna i tacna. Zastave i grbovi bosanskog srednjovjekovlja su poznati. Kao sto se zna sta je Katarina bila a sta ne.
- Truba
#1332 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
pasaanimals wrote:Cuj, sta ce sahovnica u Bosni..naroda koji zivi u Bosni..
koje licemjereje..
ko o cemu...
a tudje pljuju...
to je moto forumasa klixa
svoje nemamo tudje pljujemo
-
hAZNADAR
#1333 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Koja patetika.Black swan wrote:pasaanimals wrote:Cuj, sta ce sahovnica u Bosni..naroda koji zivi u Bosni..
koje licemjereje..
ko o cemu...sve svoje gafove iza religijskih sloboda skrivaju
a tudje pljuju...
Vec receno da sahovnica opcenito ne smeta ali na Bobovcu predstavlja samo prisvajanje, glupost i markiranje teritorije.
A na klixu se odavno bilo kakav otpor tome tumaci kao pljuvanje tudjeg, mrznja, neobjektivnost,.. itd. Evo zle sile mraka protiv hrvatstva bilo da su komunjare ili SDA fundamentalisti. Neznam jesam li izostavio koji sablon.
Svi mi imamo svojih mana. Zalosno je sto to stalno moram podsjecati jer likovi koji povrsno citaju i kontaju te zacas naznace kao drugu krajnost i subjektivnog. Ali te nase mane nisu iste.
Vozeci autom kroz BiH znam jako dobro kada dodjem u opcinu sa bosnjackom vecinom. Tamo gdje prestaju sahovnice i sprske trobojke na banderama. I uglavnom nema zastava na banderama.
Na Bobovcu konkretno, a drzimo se i teme - mogu u slavu Katarine ili bilo kojeg Kotromanica samo stajati simboli bosanskog srednjovjekovlja. A to sahara nije. Kao sto se ocekuje da oni koji tu dolaze ne slave prvenstveno Trpimirovice, Subice, Frankopane ili Nemanjice.
-
zenit dozic
#1334 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Pitanje za labuda, zivotinju jelenu isl.(nije isil
)
Znaci koje zastave nosite u pohodu na blajburg?
Nije provokacija samo da vidim jestel doslijedni.
Znaci koje zastave nosite u pohodu na blajburg?
Nije provokacija samo da vidim jestel doslijedni.
- ¤ jelena ¤
#1335 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Koja patologija, jbt.

- Truba
#1336 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
ja imam samo njemacku vatikansku i americku zastavu
sal hrvatske dinama i sarajeva
u kompletu sve za 75 ko zeli
sal hrvatske dinama i sarajeva
- Truba
#1337 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
promasio si poantuhAZNADAR wrote:Koja patetika.Black swan wrote:pasaanimals wrote:Cuj, sta ce sahovnica u Bosni..naroda koji zivi u Bosni..
koje licemjereje..
a tudje pljuju...
Vec receno da sahovnica opcenito ne smeta ali na Bobovcu predstavlja samo prisvajanje, glupost i markiranje teritorije.
A na klixu se odavno bilo kakav otpor tome tumaci kao pljuvanje tudjeg, mrznja, neobjektivnost,.. itd. Evo zle sile mraka protiv hrvatstva bilo da su komunjare ili SDA fundamentalisti. Neznam jesam li izostavio koji sablon.
Svi mi imamo svojih mana. Zalosno je sto to stalno moram podsjecati jer likovi koji povrsno citaju i kontaju te zacas naznace kao drugu krajnost i subjektivnog. Ali te nase mane nisu iste.
Vozeci autom kroz BiH znam jako dobro kada dodjem u opcinu sa bosnjackom vecinom. Tamo gdje prestaju sahovnice i sprske trobojke na banderama. I uglavnom nema zastava na banderama.
Na Bobovcu konkretno, a drzimo se i teme - mogu u slavu Katarine ili bilo kojeg Kotromanica samo stajati simboli bosanskog srednjovjekovlja. A to sahara nije. Kao sto se ocekuje da oni koji tu dolaze ne slave prvenstveno Trpimirovice, Subice, Frankopane ili Nemanjice.
ako jedan narod ima nacionalne oznake
drugi mu to ne bi trebao uskracivati
- animals
#1338 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Ja nemam nikakvi zastava, niti ikad nosio ijednu..Black swan wrote:ja imam samo njemacku vatikansku i americku zastavu
sal hrvatske dinama i sarajeva![]()
imam odbojnost prema zastavama..
- Truba
#1339 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
vidis da ih prodajem
evoluiramo
al caka bi bila da nemam svoju nacionalnu zastavu a pljujem tudje
evoluiramo
al caka bi bila da nemam svoju nacionalnu zastavu a pljujem tudje
-
zenit dozic
#1340 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Đe prodajes jel u klagenfurtu na standu ili preko pika samoBlack swan wrote:ja imam samo njemacku vatikansku i americku zastavu
sal hrvatske dinama i sarajeva![]()
- Truba
#1341 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
preko pika
ali nece niko sve odjednom
i nude zamjenu
ali nece niko sve odjednom
i nude zamjenu
- Truba
#1342 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
vatikanskih imam desetak
kupuju bosnjaci...
neki lik bosnjacko ime i grad mi kupi knjigu o islamu i vatikansku zastavu
wtf rekoh 21 marka uplati lik
kupuju bosnjaci...
neki lik bosnjacko ime i grad mi kupi knjigu o islamu i vatikansku zastavu
wtf rekoh 21 marka uplati lik
-
Lug
#1343 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Nekima je ocito lakse utjerati metar u guzicu nego centimetar u glavu 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1344 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Jos se nismo ovdje dogovorili ciji je Bobovac a cije je tursko mezarje ispod Bobovca gdje su ukopani oni koji su napali BH kraljevstvo, osvojili ga za 3 dana i onda razorili!!!! Samo jedna napomena BH je srzava tri konstitutivna naroda koji imaju svoja obiljezja tako da mahanje zastavama sa ljiljanima, sahovnicama i 4C je zakonski dozvoljeno ali ne spada pod drzavna obiljezja. I kako su okupatorske zastave na Bobovcu kad je dato ime skoli po velikom Hrvatu Mustafi Busuladzicu koji je uzgred sluzio okupatorskoj vojsci i sve to pod sahovnicom!!!

- supercali
#1345 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
To oko gafova i pljuvanja je svojstveno i jednim i drugim i trecim i petim i desetimBlack swan wrote:pasaanimals wrote:Cuj, sta ce sahovnica u Bosni..naroda koji zivi u Bosni..
koje licemjereje..
a tudje pljuju...
Znaci nema tih ili su pravo rijetki koji se tako ne ponasaju i vide i svoje i zudje greske
-
Lug
#1346 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
uh ..uh.. gluho bilo..hrasno38 wrote:Jos se nismo ovdje dogovorili ciji je Bobovac
- Cherry-Cherry
#1347 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
hrasno38 wrote:Jos se nismo ovdje dogovorili ciji je Bobovac a cije je tursko mezarje ispod Bobovca gdje su ukopani oni koji su napali BH kraljevstvo, osvojili ga za 3 dana i onda razorili!!!! Samo jedna napomena BH je srzava tri konstitutivna naroda koji imaju svoja obiljezja tako da mahanje zastavama sa ljiljanima, sahovnicama i 4C je zakonski dozvoljeno ali ne spada pod drzavna obiljezja. I kako su okupatorske zastave na Bobovcu kad je dato ime skoli po velikom Hrvatu Mustafi Busuladzicu koji je uzgred sluzio okupatorskoj vojsci i sve to pod sahovnicom!!!![]()
![]()
![]()
-
Lug
#1348 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
logicno je.. bosanska kraljica je hrvatica i zalagala se za treci entitat 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1349 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
hehehhe kad bi covjek poceo da ganja porijeglo bosanske kraljice po majci dobro bi ga glava zabolila:)Lug wrote:logicno je.. bosanska kraljica je hrvatica i zalagala se za treci entitat
- Truba
#1350 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
prosla okupacija ajmo razlaz do iduce godine
u medjuemenu nastavite moliti za 55% ili raspad
a mozda i povratak komunizma, sjevernu koreju, venecuelu ili pak osmanlije
zivio smalin i svjetska deevolucija
u medjuemenu nastavite moliti za 55% ili raspad
a mozda i povratak komunizma, sjevernu koreju, venecuelu ili pak osmanlije
zivio smalin i svjetska deevolucija