10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Paul F.
#1326 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Super se ovo razriješi. Prije heftu mnogo upitnika a sada sve jasno. Ko pobijedi sutrašnju tekmu ide dalje. Jednostavno i pošteno. Očekujem dobru tekmu sa mnogo prilika i golova. Samo nek sudija pošteno radi svoj posao. Ako nas Kipar dobije, zaslužili su da idu dalje i ja ći im poželjeti sreću.
- Edin H.
#1327 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Idemedosumom wrote:
Nipošto podcijeniti ovaj Kipar!
Al' je zabi izraelski Spaha
- Edin H.
#1328 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
luckylaka wrote:Nisam upratio kada igramo baraz
Evo uprati
http://www.uefa.com/uefaeuro/finals/draws/index.html
-
Paul F.
#1329 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Izvlačenje je u nedjelju. Valjda će se tada sve znati.luckylaka wrote:Nisam upratio kada igramo baraz
- mirzadelibasic
#1330 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Ako ćemo gledati neku realnost, sudija bi, valjda, trebao nama steliti, jer po principu uvijek se jačoj ekipi steli. Makar je to tako kada jače ekipe igraju protiv nas.Paul F. wrote:Super se ovo razriješi. Prije heftu mnogo upitnika a sada sve jasno. Ko pobijedi sutrašnju tekmu ide dalje. Jednostavno i pošteno. Očekujem dobru tekmu sa mnogo prilika i golova. Samo nek sudija pošteno radi svoj posao. Ako nas Kipar dobije, zaslužili su da idu dalje i ja ći im poželjeti sreću.
-
Paul F.
#1331 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Možda ali ima i ona povratna. Ispravke nepravdi kasnije. Primjer: Bešić. Nekažnjavanje davljenja pa onda crveni za žvaku. Neka on sudi pošteno i neka bolji pobijedi.mirzadelibasic wrote:Ako ćemo gledati neku realnost, sudija bi, valjda, trebao nama steliti, jer po principu uvijek se jačoj ekipi steli. Makar je to tako kada jače ekipe igraju protiv nas.Paul F. wrote:Super se ovo razriješi. Prije heftu mnogo upitnika a sada sve jasno. Ko pobijedi sutrašnju tekmu ide dalje. Jednostavno i pošteno. Očekujem dobru tekmu sa mnogo prilika i golova. Samo nek sudija pošteno radi svoj posao. Ako nas Kipar dobije, zaslužili su da idu dalje i ja ći im poželjeti sreću.
- luckylaka
#1332 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Ako nadjes sta na engleskom postaj ,ovo je za mene strano. :DIl pojednostavi ...kada se igraju utakmice baraza.Ko da ja imam vremena sad da lista i trazim.Ovo je amerikaEdin H. wrote:luckylaka wrote:Nisam upratio kada igramo baraz
Evo uprati![]()
- Thorgerson
#1333 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Ja ne bih podcjenio Kipar. Nimalo. I nadam se da to nece uraditi igraci. Jer navijaci vidim vec racunaju s kim cemo u barazu igrati.
Zaboravljate da nas je ovaj isti kipar otreso u zenici, i to preokrenuli rezultati.
I dobili su Izrael u gostima, od kojih smo mi ponizeni.
Znam. Ovo nema bas pretjerane veze, bio je tad Pape, sad su druge forme, al bez obzira. Ne bi kipar bio u igri jos da su losi.
Plus fali nam nekoliko prvotimaca, Kolasinac, Besic, Dzeko. Evo i Cocalic povrijedjen. Nije to bas tako bezazleno. A ne bih ni ja sa rovitim Dzekom isao, mozda drugo poluvrijeme ako se bas pokaze da ne mozemo nista. Novembar je blizu i zadnje sto nam treba je jos veca povreda Edina.
Oprezno i bez opustanja. Vidjeli smo Vels, dosli ovdje sa najavama da ce nas otrest, pa dobise po usima.

p.s. Koliko Besic ima kazne? Je li pauzira dvije ili tri tekme? Joj tek sad se jos vidi kako je ono glup potez bio... u pm
Zaboravljate da nas je ovaj isti kipar otreso u zenici, i to preokrenuli rezultati.
Znam. Ovo nema bas pretjerane veze, bio je tad Pape, sad su druge forme, al bez obzira. Ne bi kipar bio u igri jos da su losi.
Plus fali nam nekoliko prvotimaca, Kolasinac, Besic, Dzeko. Evo i Cocalic povrijedjen. Nije to bas tako bezazleno. A ne bih ni ja sa rovitim Dzekom isao, mozda drugo poluvrijeme ako se bas pokaze da ne mozemo nista. Novembar je blizu i zadnje sto nam treba je jos veca povreda Edina.
Oprezno i bez opustanja. Vidjeli smo Vels, dosli ovdje sa najavama da ce nas otrest, pa dobise po usima.
p.s. Koliko Besic ima kazne? Je li pauzira dvije ili tri tekme? Joj tek sad se jos vidi kako je ono glup potez bio... u pm
- JThomas
#1334 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
kipar realno nema relevantnog igrača. i ja očekujem da ovo ipak dobijemo na suhi kvalitet. neće to lijepo izgledati, ali dobićemo.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1335 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Thorgerson wrote:Ja ne bih podcjenio Kipar. Nimalo. I nadam se da to nece uraditi igraci. Jer navijaci vidim vec racunaju s kim cemo u barazu igrati.
![]()
![]()
Stoji sve ali ni njima ne igra onaj sto nam je zabio dva gola u Zenici, on je valjda najbolji. Dzeko bi trebao biti spreman, trening je odradio normalno.
- cyprus
#1336 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Obzirom da brani za komunistički klub, ne znam koliko mu je pametna ova izjavaSkyLimit wrote:Najaca izjava sa presice![]()
Antonis Georgallides(golman Kipra koji je odbranio penal u Zenici):"Nadam se da ce nam pomoci Djevica Marija, Bog i svi andjeli iz raja, jer bez njih necemo uspjeti."
- ILVIIR
#1337 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
cyprus, je li navijas za BiH ili cyprus?cyprus wrote:Obzirom da brani za komunistički klub, ne znam koliko mu je pametna ova izjavaSkyLimit wrote:Najaca izjava sa presice![]()
Antonis Georgallides(golman Kipra koji je odbranio penal u Zenici):"Nadam se da ce nam pomoci Djevica Marija, Bog i svi andjeli iz raja, jer bez njih necemo uspjeti."
- mire - ložač
#1339 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Osveta se servira hladna, tako da bih zamolio sve da budemo INDIFERENTNI u najavama jer momke čeka ozbiljan posao.
Iskreno priželjkujem demonstraciju sile večeras u svakom aspektu fudbalske igre.
Iskreno priželjkujem demonstraciju sile večeras u svakom aspektu fudbalske igre.
- cekpi
#1340 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
ako moze neko da postavi linkove za livestream... na putu smo!! grazie

- SkyLimit
#1341 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Uspomene...Herr Flick wrote:

- Edin H.
#1342 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
luckylaka wrote:Ako nadjes sta na engleskom postaj ,ovo je za mene strano. :DIl pojednostavi ...kada se igraju utakmice baraza.Ko da ja imam vremena sad da lista i trazim.Ovo je amerikaEdin H. wrote:luckylaka wrote:Nisam upratio kada igramo baraz
Evo uprati![]()
E joj lucky
Prva utakmica: 12/13/14 November 2015
Druga utakmica: 15/16/17 November 2015
Izvlacenje 18.oktobra.
- Partijaner
#1343 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Vedo ga mece za pobjedu od 0:1
- mgogic
#1344 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Jedina je razlika u odnosu na utakmicu u Zenici, i onu (Kiprovu) i Izraelu je ta da Kipar mora napasti...a to nije njihov stil.
Zato vjerujem da je to olaksavajuca okolnost za nas. Oni nemaju kvalitet da se nadigravaju, a moraju. Osim ako ne daj Boze (pu pu pu) ne udje kakva njihova frljoka u prvom poluvremenu, pa se onda svih 11 sabije u sesnaesterac. Al mi tad imamo Dzeku, Ibisevica i Djurica ko partizansku eskadrilu
Ocekujem da ce Mesha igrati saha prvo poluvrijeme, i uci oprezno, da upravo ovo izbjegne. A onda u drugom ide vatromet aBd

Zato vjerujem da je to olaksavajuca okolnost za nas. Oni nemaju kvalitet da se nadigravaju, a moraju. Osim ako ne daj Boze (pu pu pu) ne udje kakva njihova frljoka u prvom poluvremenu, pa se onda svih 11 sabije u sesnaesterac. Al mi tad imamo Dzeku, Ibisevica i Djurica ko partizansku eskadrilu
Ocekujem da ce Mesha igrati saha prvo poluvrijeme, i uci oprezno, da upravo ovo izbjegne. A onda u drugom ide vatromet aBd
- velikibrnjo
#1345 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Kad se sjetim utakmice u Kaunasu, noge od olova, ovima se ne prima go
ne da bagra i dzaba!
ovdje ce biti drugačije, kipru treba pobjeda, mozda na pocetku nece navaliti, ali sigurno ce biti nervozniji od nas
zapravo bilo bi dobro da 0:0 bude do 60 minute i onda oni krenu navale, a mi im ga zabijemo

ne da bagra i dzaba!
ovdje ce biti drugačije, kipru treba pobjeda, mozda na pocetku nece navaliti, ali sigurno ce biti nervozniji od nas
zapravo bilo bi dobro da 0:0 bude do 60 minute i onda oni krenu navale, a mi im ga zabijemo
- SaNsEo
#1346 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Nevjerujem da ce oni napasti ko ludi. U pocetku ce igrati svoju igru a nama ostaviti kontroliranu inicijativu. Sve se to moze zakuhati ako kojim ludim slucajem Izrael povede protiv Belgije . Onda moramo i mi da ginemo i tad je luda kuca svi na sve ....mgogic wrote:Jedina je razlika u odnosu na utakmicu u Zenici, i onu (Kiprovu) i Izraelu je ta da Kipar mora napasti...a to nije njihov stil.
Ocekujem da ce Mesha igrati saha prvo poluvrijeme, i uci oprezno, da upravo ovo izbjegne. A onda u drugom ide vatromet aBd![]()
- MOSALJOZE
#1347 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Oni ce da napadaju mi cemo da punimo
0:3
0:3
-
ja71
#1348 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Za nas iz dijaspore koji nemamo BHT:
http://www.liveonsat.com navodi da samo ovi kanali prenose:

Nesto mi to vrlo malo. Zna li neko slucajno jos neki program eventualno link ?
http://www.liveonsat.com navodi da samo ovi kanali prenose:

Nesto mi to vrlo malo. Zna li neko slucajno jos neki program eventualno link ?
- cyprus
#1349 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Za fer-plejILVIIR wrote:cyprus, je li navijas za BiH ili cyprus?cyprus wrote:Obzirom da brani za komunistički klub, ne znam koliko mu je pametna ova izjavaSkyLimit wrote:Najaca izjava sa presice![]()
Antonis Georgallides(golman Kipra koji je odbranio penal u Zenici):"Nadam se da ce nam pomoci Djevica Marija, Bog i svi andjeli iz raja, jer bez njih necemo uspjeti."![]()
- cyprus
#1350 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
http://www.sou rce.ba/clanak/Fudbal/381554/Doslo-je-vrijeme-da-se-Kipar-kvalifikuje%E2%80%9Ccyprus wrote:Malo o Kipru, red jeProšle godine sam ga razradio u detalje, sada samo kratko...
Protiv Izraela su na terenu bili ovi igrači:
Georgallides (Omonia)
Demetriou (Walsall)
Dossa Junior (Konyaspor)
Laifis (Anorthosis)
Antoniades (APOEL)
Laban (AEK Larnaka)
Nikolaou (Levadiakos)
Makridis (APOEL)
Makris (Anorthosis)
Efrem (APOEL)
Mitidis (AEK Larnaka)
Charalambidis (APOEL)
Economides (Omonia)
Merkis (Apollon)
Gledajući individualnu formu igrača, ja bih rekao da su Kiprani bolje stajali prošle jeseni, ali sjajna utakmica u Izraelu i jak otpor Belgijancima i Velšanima u dva prilično nesretna poraza u septembru govore da je timski gledano ekipa prilično dobro uvezana... Otkad su se oprostili Okkas i Konstantinou tu nema igrača koji znatno odskaču kvalitetom, ali vjerovatno i to doprinosi timskoj koheziji u ovim kvalifikacijama... Kao nešto istaknutija imena ja bih naveo naturaliziranog štopera Dossu Juniora (interesantno jedinog muslimana u ovoj selekciji) i lijevo krilo Georgiosa Efrema (svojevremeno bio član Arsenalove akademije, danas je jedan od bitnijih igrača najjačeg kiparskog kluba - APOEL-a)...
Za nas je dobra vrijest da nema Demetrisa Christofija (strijelca dva gola u Zenici), koji je već duže vrijeme povrijeđen... Što se tiče gore navedenog sastava, nema razloga misliti da će Kiprani išta mijenjati protiv nas, osim što je Antoniades dobio drugi žuti, pa će ga vjerovatno mijenjati iskusni Elias Charalambous iz AEK Larnake... Od mana u njihovim redovima, prvenstveno bih istakao manjak golgeterskog potencijala, te golmansku poziciju...
Kipar nema klasnih napadača, tako da se često u napadu oslanjaju na igrače iz drugog plana... Npr. protiv Izraela su oba gola postigli odbrambeni igrači... U kontekstu čuvara mreže, dva reprezentativna golmana (Georgallides i Panayi) dolaze iz Omonije, gdje se nalaze u rotaciji... Sama ta činjenica govori da bi to moglo biti dobro za nas, a ja kao neko ko dobro prati igre ovog kluba, mogu potvrditi da nijedan ne ulijeva baš neko povjerenje...
Što se tiče našeg pristupa, mislim da je ključ uspjeha balans između dvije opcije: na jednoj strani se ne smijemo potcjenjivački zaletiti grlom u jagode (nešto mi na umu utakmica Zeta - Sarajevo), a na drugoj ne smijemo ni igrati na X, jer je takav pristup vrlo često osveti u fudbalu... Treba igrati strpljivo i staloženo... Prilika će zasigurno biti, jer koliko god Kiprani igrali disciplinovano, nisu toliko kvalitetni da nam ne dozvole bar tri-četiri dobre prilike... Sa druge strane, ne treba očekivati ni da će oni navaliti svim silama naprijed - znaju oni vrlo dobro koje su im mogućnosti, nego će i oni strpljivo čekati svoje dvije-tri prilike iz kojih se nadaju da će bar jednom zabit... U pokušaj totalne ofanzive mogu krenut jedino nekih 10 minuta pred kraj susreta...
Sve u svemu - najvažnije je ne potcijeniti... Znatno smo kvalitetniji, ali to katkad samo nije dovoljno... Utakmica u Zenici je to vrlo dobro ilustrovala...
Source me pođonio... Al dobro, nije ofirno i u potpunosti, tako da sam zadovoljan