Ko ne kupuje domace postat ce kao on...
Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moderator: anex
- nosara
#1326 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Evo lucifera, patriote na jeziku... 
- Drvosjeca iz Dejcica
#1327 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ja godinama, ako ne i deset godina uzimam EZ gel za kosu...još mi nije opala.studiorum_tuzlaensis wrote:Jučer prvi put kupio Glanz umjesto Arfa, kvalitetom sam zadovoljan, čisto isto kao Arf, i miriše na limun. Violeta toalet papir + Princess kisela u Bingu.
Fuck you Saponia, we have EZ d.o.o. Kaćuni.
- strong69
#1328 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Drago mi je da je prepoznat oholi i bezobrazni nastup Hrvatske, njenog predsjednika Vlade i ministarke Pusic. Hrvatska u BiH izvozi oko milijardu KM godisnje. BiH izvozi oko 500 mio KM u HR.
Sto se tice mlijeka, od 2009 do danas Hrvatska je izvezla oko 370 mio KM u BiH a BiH u Hrvatsku oko 180 mio KM. Od 01.07.2013 do danas BiH je izvezla 0 (nula) KM u Hrvatsku a Hrvatska izvozi i dalje u BiH preko 30 miliona KM godisnje. Hrvatska veoma bahato trazi CEFTA status koji je imala prije 2013 i njenog ulaska u EU a u vezi mlijecnih proizvoda IAKO BiH ne moze izvoziti u Hrvatsku ni litar mlijeka! I Milanovic proziva BH politicare i ne moze da se nacudi kako su tu jedinstveni!
BiH treba kupovati domace proizvode. EU je potvrdila da postoje kvalitetne domace mljekare. Analize potvrduju da je voda u BiH veoma kvalitetna mi smo za prvih 6 mjeseci ove godine UVEZLI 50 miliona KM vode!
Sto se tice mlijeka, od 2009 do danas Hrvatska je izvezla oko 370 mio KM u BiH a BiH u Hrvatsku oko 180 mio KM. Od 01.07.2013 do danas BiH je izvezla 0 (nula) KM u Hrvatsku a Hrvatska izvozi i dalje u BiH preko 30 miliona KM godisnje. Hrvatska veoma bahato trazi CEFTA status koji je imala prije 2013 i njenog ulaska u EU a u vezi mlijecnih proizvoda IAKO BiH ne moze izvoziti u Hrvatsku ni litar mlijeka! I Milanovic proziva BH politicare i ne moze da se nacudi kako su tu jedinstveni!
BiH treba kupovati domace proizvode. EU je potvrdila da postoje kvalitetne domace mljekare. Analize potvrduju da je voda u BiH veoma kvalitetna mi smo za prvih 6 mjeseci ove godine UVEZLI 50 miliona KM vode!
- agnostic_front
#1329 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ima li kakva domaća zamjena za Senzaciju?
- musicman80
#1330 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
agnostic_front wrote:Ima li kakva domaća zamjena za Senzaciju?
Sta je "Senzacija"?
- agnostic_front
#1331 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Senzacija Sarajevskog kiseljaka.
- Grean
#1332 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Na zalost nekad ne ide i pored dobre volje.
Mati se zalila da jos se pokvarila masina za sudje, nesto ko ne ispira, ne sjecam se tacno problema. Na kraju se ispostavilo da nije kvar vec je Ditine tablete trebalo zamijeniti uvoznim (ne iz Hrvatske
). Sto se Dite tice, bojim se da nece ici bez strateskog partnera.
Mati se zalila da jos se pokvarila masina za sudje, nesto ko ne ispira, ne sjecam se tacno problema. Na kraju se ispostavilo da nije kvar vec je Ditine tablete trebalo zamijeniti uvoznim (ne iz Hrvatske
- Grean
#1333 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Tuzlanski Emotion, ako se ne varam.agnostic_front wrote:Ima li kakva domaća zamjena za Senzaciju?
- Leons
#1334 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Dobar je EmotionGrean wrote:Tuzlanski Emotion, ako se ne varam.agnostic_front wrote:Ima li kakva domaća zamjena za Senzaciju?
jel sky cola domača?
- agnostic_front
#1335 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
ako su argeta, dukat, cocacola domaći, onda je i sky cola.Leons wrote:Dobar je EmotionGrean wrote:Tuzlanski Emotion, ako se ne varam.agnostic_front wrote:Ima li kakva domaća zamjena za Senzaciju?![]()
jel sky cola domača?
- Leons
#1336 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
pa eto može proći. maloprije sam popio dvije flaše sky cole popucaće mi svi zubiagnostic_front wrote:
ako su argeta, dukat, cocacola domaći, onda je i sky cola.
- insomnia78
#1337 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Koji si ti bolid
-
Patriotska_Liga
#1338 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Nemoj tako, on je alfa mužijak i ima 70 hurija koje mu kuhaju zdravu hranu u top shop loncima što čuvaju vitamine.
- insomnia78
#1339 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Na stranu to sto je vecina ovih nabrojanih proizvoda, i domacih i uvoznih, stvarno na prehrambenom dnu, iza ovakvog pljuvanja po domacoj proizvodnji i akciji kupovine domacih proizvoda ipak stoje neki drugi razlozi
-
costacurta
#1340 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ovaj NIN mi je bio pozitivan lik, nemam pojma sta mu se desilo, ko da je na mrvama spa'voinsomnia78 wrote:Na stranu to sto je vecina ovih nabrojanih proizvoda, i domacih i uvoznih, stvarno na prehrambenom dnu, iza ovakvog pljuvanja po domacoj proizvodnji i akciji kupovine domacih proizvoda ipak stoje neki drugi razlozi
ne mora biti domacih proizvoda procentualno 100% u korpi, ali barem u mom slucaju Hrvatskih ce biti 0%.
Sta kupuje Svabo za sudje? Koji deterdzent? Eto ti si u Francuskoj sta kupujes? Jel i oni koriste Fax i Saponiju? Rece onaj @dortmund da su hrvatski proizvidi najbolji na svijetu pa pretpostavljam da i Francuzi ne mogu bez Saponije?
Nazovem tetku i kazem posalji paket deterdzenata "njemackih"
Da,
radi se cisto o hejtu hrvatskih proizvoda.
-
bumerangss
#1341 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Kupujmo domace!!!!!!

-
bumerangss
#1342 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Kad bi se imalo sta isprazniti!celava_dlaka wrote:Jos malo i na ovom forumu ce biti postovi podrske pljackasima da prazne kase konzuma
-
klixo
#1343 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ja argetu nikad necu zamijeniti bajrinom pastetom ,ali zato vec odavno u kuci smo Fant zamijenili sa Vispak Tajna , barem onaj za gulas i paprike je bolji i jeftiniji.
Sto se vode tice ja uzimam Bijelu Vodu , po meni najbolja.
Bajra Pileti hrenovke hem su doslovno iste velicine kao Wudy hem su ukusom identicne.
Wudy za BiH uvozi Konzum , cijena 2.7,2.8 ,a Bajra Pileti 1.40 .
Ko kupi wudy pored piletija treba ga nogom napucat iz drzave , ako se ove pileti nisu pokvarile posto sam neko vrijeme na dijeti
Sok Frutko Hepok Mostar katastrofa , sta imamo od domacih kvalitetnih sokova ? Trenutno kupujem cappy i turski dimes.
Meggle baget 2.50 marke ,a u Njemackoj 0.35 centi , dakle ako po maloprodajnoj cijeni kupim bagete u DE , platim prevoz i ostale dadzbine opet mogu biti jeftiniji od meglea. Ovdje se radi o marzi kakvu ni kafici nemaju.
Green Sky Cola u Konzumu 0.80 feninga u Skafi 0.65 , a tu kolu proizvodi Konzum.
Rial hrana za pse u Konzumu 1.25 , a u 100m daljem marketu 0.95.
Rial je Konzumova marka.
Moras biti veliki idiot da kupujes u Konzumu , ja sam svojima zabranio hljeb i novine tamo kupovati ,a kamoli hranu i pice prvenstveno zbog bezobraznih cijena.
Ne moze market preko puta tebe prodavati tvoj proizvod debelo jeftinije od tebe i 99% proizvoda jeftinije.
Bajra Pileti hrenovke hem su doslovno iste velicine kao Wudy hem su ukusom identicne.
Ko kupi wudy pored piletija treba ga nogom napucat iz drzave , ako se ove pileti nisu pokvarile posto sam neko vrijeme na dijeti
Sok Frutko Hepok Mostar katastrofa , sta imamo od domacih kvalitetnih sokova ? Trenutno kupujem cappy i turski dimes.
Meggle baget 2.50 marke ,a u Njemackoj 0.35 centi , dakle ako po maloprodajnoj cijeni kupim bagete u DE , platim prevoz i ostale dadzbine opet mogu biti jeftiniji od meglea. Ovdje se radi o marzi kakvu ni kafici nemaju.
Green Sky Cola u Konzumu 0.80 feninga u Skafi 0.65 , a tu kolu proizvodi Konzum.
Rial je Konzumova marka.
Moras biti veliki idiot da kupujes u Konzumu , ja sam svojima zabranio hljeb i novine tamo kupovati ,a kamoli hranu i pice prvenstveno zbog bezobraznih cijena.
Ne moze market preko puta tebe prodavati tvoj proizvod debelo jeftinije od tebe i 99% proizvoda jeftinije.
-
bumerangss
#1344 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ne bih da te muntam, radi kako hoces tj jedi sta hoces ali ja se do unazad 4 5 godina isto tako nisam mogao odreci argete, uzimao sam je tako cesto i u tolikim kolicinama u rahmetli merkatoru na Socijalnom kad god je bio njihov stand za prezentaciju, degustaciju, promociju.... ja odmah pitam onu promotorku koliko trebam kupiti komada argete pastete da bi mi dala npr casu s logom "Argeta" ona kaze 10 komada i ja kupim i donesem joj racun i ona mi dadne i pitam je koliko trebam kupiti argeta da bi mi dala kisobran s logom argete, ona kaze 20 argeta i ja kupim i donesem joj racun i ona mi dadne a ja je pitam koliko trebam kupiti argeta da mi dadne pola sata njeklixo wrote:Ja argetu nikad necu zamijeniti bajrinom pastetom ,ali zato vec odavno u kuci smo Fant zamijenili sa Vispak Tajna , barem onaj za gulas i paprike je bolji i jeftiniji.
Ko kupi wudy pored piletija treba ga nogom napucat iz drzave , ako se ove pileti nisu pokvarile posto sam neko vrijeme na dijeti![]()
Rial je Konzumova marka.
Tako da imam sve argetine reklamne rekvizite od hemiskih, upaljaca,kacketa, kuhinjskih salaveta, solja, la do kisobrana
-
summerwine
#1345 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Očekujem da se bh. Hrvati i hrvatske udruge ograde od neprijateljskog ataka Hrvatske na bh. ekonomiju.
- spreca
#1346 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
nema veze....ali tebi nema spasa....ni savremena medicina ti nemoze pomoci .....dobro da vas smatraju pravilnim okotomNIN wrote:
emojsn je kurac zesci - nidje veze!
a i senzacija je otrov kao i ostali levatluci sto vam prodaju!
nego, ovi patriJoti nek se konsultuju s imamima iz obliznjih dzamijetina o tome sta kupovat, kao recimo, koju pastetu, salamu, koje virsle, gulas iz konzerve, ragu, hase, supu iz kesice, sudzuku, i tako te otrove!...necete pozivjeti ni do 60-te s tom ishranom!
nije ni cudo sto vas smatraju orangutanima, retardima!
-
probook
#1347 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ja sam probao Bajrinu i onu Yuhor iz Srbije (valjda se tako zove) koji rade po receptu Argete samo su jeftiniji. I meni lično nije uopšte isti ukus i Argeta mi je bolja. Ali dobro nismo svi istibumerangss wrote: ali kako se pojavila Bajrina Pileti pasteta ja vise nisam okusio Argetu jer je ista ista ista Argeta a domaca i iskreno da se nelazemo i pola marke jeftinija
- Thorgerson
#1348 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Iskreno, mislim da ti je Argeta bolja samo zbog brenda koji ima. Meni da je neko namazao dvije kriske da ne znam koja je koja, od 10 puta 9 bih 100% izabrao Bajrinu Pileti. Ukusnija mi je hiljadu puta i kad god uzimam pastetu, uzmimam samo ovu Bajrinu, ukusnija + jeftinija + domacaprobook wrote:Ja sam probao Bajrinu i onu Yuhor iz Srbije (valjda se tako zove) koji rade po receptu Argete samo su jeftiniji. I meni lično nije uopšte isti ukus i Argeta mi je bolja. Ali dobro nismo svi istibumerangss wrote: ali kako se pojavila Bajrina Pileti pasteta ja vise nisam okusio Argetu jer je ista ista ista Argeta a domaca i iskreno da se nelazemo i pola marke jeftinija
Ok, nismo svi isti, ali vjeruj mi da to nije do okusa, kvalitet argete se totalno srozao, nije to vise ona pasteta nekadasnja.
Bez obzira Argeta se prozivodi u Hadzicima, tako da je i to domaci proizvod.
- agnostic_front
#1349 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Je li ovo tema o tome koliko je zdrava ishrana prosječnog stanovnika BiH, ili o bojkotu hrvatskih proizvoda, profesore?NIN wrote:emojsn je kurac zesci - nidje veze!
a i senzacija je otrov kao i ostali levatluci sto vam prodaju!
nego, ovi patriJoti nek se konsultuju s imamima iz obliznjih dzamijetina o tome sta kupovat, kao recimo, koju pastetu, salamu, koje virsle, gulas iz konzerve, ragu, hase, supu iz kesice, sudzuku, i tako te otrove!...necete pozivjeti ni do 60-te s tom ishranom!
nije ni cudo sto vas smatraju orangutanima, retardima!
-
Naslovnica
#1350 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Nije ni argeta što je nekada bila, počeli su da fušere.
Nikada je nisam nešto pretjerano kupovao, prvenstveno zbog cijene.
Kada skontaš koliko je kilogram tog smeća i otpada (14-15km), bolje kupiti kilu pravog mesa, bar vidiš šta jedeš.
Što manje pašteta, salama i viršli, biće manje alergija, karcinoma i ostalih bolesti.
Izvinjavam se na off topic.
Nikada je nisam nešto pretjerano kupovao, prvenstveno zbog cijene.
Kada skontaš koliko je kilogram tog smeća i otpada (14-15km), bolje kupiti kilu pravog mesa, bar vidiš šta jedeš.
Što manje pašteta, salama i viršli, biće manje alergija, karcinoma i ostalih bolesti.
Izvinjavam se na off topic.