Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sumirprimus

#1326 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sumirprimus »

e fakat, ovo za sunce,vec par put kontam,a sto presijava, neda gledat ni kroz suncane,kontam koliko je dioptrija otisla... :D
sumirprimus

#1327 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sumirprimus »

apokalipticna predvidjanja, i kad sunce pobijeli... :D
e a nije zajebancij,tavka predvidjanja postoje... :skoljka:
saimidin

#1328 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by saimidin »

Vizionar 1985 wrote:
saimidin wrote:De ovo objasnite.

https://www.google.ba/webhp?ie=utf-8&oe ... +now+white

sunce se ocito urotilo protiv nas, a u saradnji sa vanzemaljcima, i ljudima-gusterima.

jebat ce nam milu majku.

:lol:
De objasni fenomen ovaj.

Što se Ja i milioni ljudi se sječamo žutog i žuto-naranđastog Sunca zavisno od doba dana.

Kada sam bio dijete gledao sam u njega direktno a sada ne možeš pogledati ga skoro uopšte.
Sekund i toliko te zasljepi da moraš odmah skloniti pogled sa njega.

Zbog ovoga sve manje i komuniciram sa bilo kim.
Isključivi ste, nerazumni, željni odmah svađa, prepirki itd.
Ne znate normalno razgovarati, diskutovati itd.

Sve drugačijeg mišljenja odmah pljujete, omaložavate itd.

PS. te klince palce što si spomenuo okači na klinac.

Tako ste takvi kao ti ismijavali moju ideju kako napraviti avion koji Heat Tracking Missile ne može oboriti,
a danas NASA, itd. rade na pravljenju istih.
Plus još mnoge druge ideje.
saimidin

#1329 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by saimidin »

Vizionar 1985 wrote:
saimidin wrote:De ovo objasnite.

https://www.google.ba/webhp?ie=utf-8&oe ... +now+white

sunce se ocito urotilo protiv nas, a u saradnji sa vanzemaljcima, i ljudima-gusterima.

jebat ce nam milu majku.

:lol:
De objasni fenomen ovaj.

Što se Ja i milioni ljudi se sječamo žutog i žuto-naranđastog Sunca zavisno od doba dana.

Kada sam bio dijete gledao sam u njega direktno a sada ne možeš pogledati ga skoro uopšte.

Tako ste takvi kao ti ismijavali moju ideju kako napraviti avion koji Heat Tracking Missile ne može oboriti,
cuj da ja tebi objasnjavam tvoju teoriju, pa to je valjda tvoj posao, teoreticaru,

i ne moras ti meni nista objasnjavat, kad si toliko napredan prijavi se u nasu pa njima probaj
prodat te svoje ideje, ili si i ti samo teoreticar zavjera.
KB9

#1330 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by KB9 »

ta neka nostalgija je dodirnula neke nove visine definitivno

cuj sunce nije vise iste boje na nebu, e pa svasta :lol:
maraccana

#1331 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by maraccana »

Kakvo sad sunce zapalo zavjeraše, e svašta :-) :lol:
sumirprimus

#1332 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sumirprimus »

Inace sta ima strucnjaci?
Sanjarko

#1333 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Sanjarko »

saimidin wrote:
Vizionar 1985 wrote: De objasni fenomen ovaj.

cuj da ja tebi objasnjavam tvoju teoriju, pa to je valjda tvoj posao, teoreticaru,

i ne moras ti meni nista objasnjavat, kad si toliko napredan prijavi se u nasu pa njima probaj
prodat te svoje ideje, ili si i ti samo teoreticar zavjera.
Nije moja teorija.
Nego što se Ja i milioni drugih ljudi sječamo žutog žuto-naranđastog Sunca.
Što su Drevni Egipčani i Mi kao djeca crtali Žuto Sunce a što je danas Bijele boje.

Vi koji ste popili svu pamet svijeta bi trebali imati neki Razuman, Logičan, Naučan itd. odgovor.

De onda ponudite odgovor.

Opet podvlačim nije moja teorija uopšte.
Samo se Ja sječam Žutog Sunca u koje se moglo duže gledati a u ovo sada se ne može gledati.
Sanjarko

#1334 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Sanjarko »

Evo jedan od komentara klipa.
Craig Anderson 7 months ago

I was born in 1959 and the sky was bluer it is a much lighter blue now. The sun is no longer yellow you never get the beautiful sunsets we were so used to. It is setting in a different place than it used to not a lot but it has definitely changed. Clouds are different, weird, wavy streaks and hazy. Thats another thing I'm in the UK but I notice the States are also encountering this hazyness that seems to pervade the whole sky. BTW Thanks I thought it was just me.
De nas sve milione Ljudi prosvjetlite i objasnite nam.
Nama Paranoičarima.
KB9

#1335 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by KB9 »

na kojoj planeti ti zivis ako ti je sunce bijele boje, ozbiljno pitam jer ja to sunce jos nisam vidio, jedino kad probija iza bijelog oblaka, da to dvoje nisi pobrko mozda
MyTao

#1336 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by MyTao »

CIA obojila sunce u bijelo :lol: :lol: :lol:
fakat

#1337 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by fakat »

Zanimljiva tema, nema potrebe da se obesmisli. Slazem se sa Dozerom u jednom – navikli smo da sve stvari posmatramo nasim zemaljskim ocima, bazirano na nasem iskustvu i nama poznatim zakonima. Medjutim, ma koliko to bilo puko fantaziranje, zar nije ipak moguce da izuzetno razvijene civilizacije nadju nacina da premoste nama trenutno na ovom nivou nepremostive i nezamislive stvari? Nije ni covjek stvoren da leti na visinama iznad planina pa ipak danas pichi. Avijacija je stara koliko, 100-150 godina?
sizifinho

#1338 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

Često sam znao naići na vizionareve posteve, kako je on imao nekakvih zamisli i ideja kojima se svijet smijao a sad se to uveliko pravi.
Pretpostavljam da je i sijalica njegova ideja, međutim Edison mu uzeo namjeru a mi mu se smijali.

To samo govori kakva paranoja vlada među njemu sličnim.
Prvo, sunce nije žuto*.
Da bi ti objasnio zašto je žuto kad ti gledaš - moram ti objasniti neke stvari iz optike no pretpostavljam da ti - veliki vizionar, garant znaš optiku jer dočim ti melješ o nekakvim svojim izumima prije vremena, garant znaš neku granu nauke, a jbg put do jedne grane nauke je popločan učenjem mnogih drugih stvari između kojih je i optika. Mislim da je ona u drugom srednje. Pretpostavljam da je vizionar tvoje klase završio srednju, te stoga ima znanje iz fizike, ali možda - budući da očito ne znaš odgovor i postavljaš nebulozna pitanja... dođe mi da se zapitam...

Odgovor na tvoje pitanje je sljedeće:
sunce uopšte ali UOPŠTE nije žuto.
NIje NIKAD bilo žuto.

Tvoje sjećanje na žuto sunce potječe iz nemogućnosti uma (vjerovatno paranoičnog) da razluči šta je istina a šta nije. Da li su oni karikirani crtani sa žutim suncem istiniti ili nisu. Da li su oni crteži iz slikovnica istiniti ili nisu.
Nama se Sunce čini žutim, i to SAMO pri zalasku i izlasku, čisto zbog atmosfere i distorzije sunčevih zraka, međutim korištenjem prizme na sunčevu svjetlost (vjerujem, odnosno pretpostavljam da znaš kako izgleda prizma i kakva joj je uloga, veliki vizionar kao što si ti to mora znat) dobije se crvena, žuta, ljubičasta, plava itd... znaš šta to znači? Da sunce emitira bijelo.

Fotoni po ulasku u našu atmosferu imaju različitu valnu duljinu.
Oni sa valnom duljinom na većem dijelu spektra (pretpostavljam da to znaš, ali eto za druge ljude: to su plava, ljubičasta... ) teže prolaze dok ovi sa manjom valnom duljinom (crvena, žuta) lakše prolaze.
Ergo, sunce je žuto samo našim očima jer se dio svjetlosti rasipa zbog gustoće našeg atmosfernog omotača.

A to što neki ne znaju razlučiti fantaziju crtića i fotografija knjiga i slikovnica koje su čitali - to je već debata.

sumirprimus

#1339 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sumirprimus »

Posteve?student koji si broj?maj ti dvO.
Sanjarko

#1340 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Sanjarko »

sizifinho wrote:Često sam znao naići na vizionareve posteve, kako je on imao nekakvih zamisli i ideja kojima se svijet smijao a sad se to uveliko pravi.
Pretpostavljam da je i sijalica njegova ideja, međutim Edison mu uzeo namjeru a mi mu se smijali.

To samo govori kakva paranoja vlada među njemu sličnim.
Prvo, sunce nije žuto*.
Da bi ti objasnio zašto je žuto kad ti gledaš - moram ti objasniti neke stvari iz optike no pretpostavljam da ti - veliki vizionar, garant znaš optiku jer dočim ti melješ o nekakvim svojim izumima prije vremena, garant znaš neku granu nauke, a jbg put do jedne grane nauke je popločan učenjem mnogih drugih stvari između kojih je i optika. Mislim da je ona u drugom srednje. Pretpostavljam da je vizionar tvoje klase završio srednju, te stoga ima znanje iz fizike, ali možda - budući da očito ne znaš odgovor i postavljaš nebulozna pitanja... dođe mi da se zapitam...

Odgovor na tvoje pitanje je sljedeće:
sunce uopšte ali UOPŠTE nije žuto.
NIje NIKAD bilo žuto.

Tvoje sjećanje na žuto sunce potječe iz nemogućnosti uma (vjerovatno paranoičnog) da razluči šta je istina a šta nije. Da li su oni karikirani crtani sa žutim suncem istiniti ili nisu. Da li su oni crteži iz slikovnica istiniti ili nisu.
Nama se Sunce čini žutim, i to SAMO pri zalasku i izlasku, čisto zbog atmosfere i distorzije sunčevih zraka, međutim korištenjem prizme na sunčevu svjetlost (vjerujem, odnosno pretpostavljam da znaš kako izgleda prizma i kakva joj je uloga, veliki vizionar kao što si ti to mora znat) dobije se crvena, žuta, ljubičasta, plava itd... znaš šta to znači? Da sunce emitira bijelo.

Fotoni po ulasku u našu atmosferu imaju različitu valnu duljinu.
Oni sa valnom duljinom na većem dijelu spektra (pretpostavljam da to znaš, ali eto za druge ljude: to su plava, ljubičasta... ) teže prolaze dok ovi sa manjom valnom duljinom (crvena, žuta) lakše prolaze.
Ergo, sunce je žuto samo našim očima jer se dio svjetlosti rasipa zbog gustoće našeg atmosfernog omotača.

A to što neki ne znaju razlučiti fantaziju crtića i fotografija knjiga i slikovnica koje su čitali - to je već debata.

A šta da profesionalcu kao tebi da odgovorim.
Evo tuđih odgovora.
Charlotte
8/12/2004
8:04 pm EDT The White Sun which has turned from Yellow

Grant,
I clearly remember the thread you are talking about. The debunkers were all saying the sun was yellow when you said it had changed to white. The argument went on for some time, how could we forget. It didn´t make sense for anyone that went outside and took a look.
Earlier this week all the debunkers were saying that the sun was white and that it always has been white. Believe me, I´ve been watching and this is puzzling.

Now, the debunkers are saying the sun is only yellow when the sun is lower in the sky. They are even covering their bases and saying the sun is both white and yellow around the edges.
This doesn´t sit well with me as I´ve seen them change their stories.

I´m not a PXer, but I must reconsider my thoughts on this as this waffling and the lies attached to this are too obvious to ignore. I thought the debunkers were protecting everyone, now I know they are definitely lying about this. What is even more important is what else are they misleading on.
This doesn´t sit well with me at all.
believe it 1 year ago (edited)

No, do a web search. there was a bit of a tado about this a few years back. The debunkers came out in force and tried to convince everyone it had always been white but were made to look like fools with old websites, etc. The govt even had a page that asked..."why is the sun yellow" LOL Now they won't touch the issue. they tried to say it has heated up and turned white. But photographic light meters show that this is false as they are reading the same as always. Yes. it always did appear yellow and now it is white and huge and extremely bright. Why? I do not know. but your govt does. At times it even appears electric blue. Something is seriously askew. There are now websites from universities stating..."why is the sun white" and acting as if it has always been so...LOL. Who do you believe, them or your lying eyes? This is all about to come out soon. Too many strange anomalies in our sky. Even the blind are beginning to ask questions.
Read more
H Researcher
8/12/2004
9:28 pm EDT The White Sun which has turned from Yellow

From: Debunker´s story Changes 11/08/04 2:05am

Every single debunker here has lied to you all.

Every single one of them has been saying the sun is white and NOT
yellow, as I have proved it is, with links from the US Government
answering why the sun is indeed YELLOW.

Now the story from our lowly spooks changes.

They now say it is yellow/white. Watch the lies. The sun however was
yellow and questions are asked why it´s yellow, not anywhere does it
ask why the sun is white. Heck, the sun is even classified as a yellow
star.

They asked for proof with links and when I provided it for them they
completely changed their story. What a bunch of liars!

Now why in the hell would anyone trust you freaks about anything else,
especially your observations with your GoTo scopes. If you are lying
about the color of the sun, you are probably lying about your GoTo
scopes too.

You guys should have seen this coming.
Nemogu dalje pisati jer mi tipkovnica ne radi dobro.
Eto par tuđih odgovora gore.

+ Još nešto.
Ukucajte na Bing, Google itd.

How Covert Agents Infiltrate the Internet to Manipulate, Deceive, and Destroy Reputations

https://en.wikipedia.org/wiki/Disinformation

Jbš ga Ja lažem.
Agent sam itd.

Sunce uvijek bilo Bijelo dok u Mojoj Knjizi Fizika Srednja škola piše G2 klasifikacija Žuto Sunce.
MyTao

#1341 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by MyTao »

hahahahaha.... najjaca tema na netu definitivno.

Nego ovi iz CIA ili "debunkers" kako ih Vizionar su stvarno zasrali ovaj put.

Ne mozes ba vise ni sa curom posmatrati zalazak sunca... sve nesto bijelo, nije ko prije....
House

#1342 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by House »

sunce će postati bijeli patuljak kad tad :D
MyTao

#1343 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by MyTao »

Zamisli sta bi sve pisali da im neko kaze kako voda NIJE plava :):)
Sanjarko

#1344 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Sanjarko »

House wrote:sunce će postati bijeli patuljak kad tad :D
Vjeruj boli mene taki hočel bit Crveno, Žuto, Bijelo itd.
Imao sam u životu više puta susrete sa Azrailom Smrti i preživio sam bez možda večih posljedica.
Znam da ču umrijeti kad tad i da sam smrtan pa me boli klinac hajd umro sad ili nekada sutra/u budučnosti.
Živim dok Živim i to je to.
Tako da me više malo šta zanima šta če biti u Budučnosti.
Bit če šta bude.

A pored ovakvog Čovječanstva i Ljudi Ja nemam namjeru više šta da pokušavam da mijenjam.
Boli Me Taki, Briga Me više.

Napisao sam istinu a sada hoče ko prihvati, neče do njega je.

Ja se sječam Žutog Žuto-Naranđastog Sunca zavisno od doba dana.
U podne bilo Žuto gledao u njega.
Bio tada napolju po vazdan.
Šah, Nogomet, Basket, itd.

Kako bi Stari naši rekli Orilo Gorilo Mi sada.
Last edited by Sanjarko on 08/02/2016 20:24, edited 2 times in total.
Sanjarko

#1345 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Sanjarko »

MyTao wrote:Zamisli sta bi sve pisali da im neko kaze kako voda NIJE plava :):)
Voda od hlora bijela, nakon određenog vremena providna.
Jbš ga ne može se sa mnogima nači zajednički jezik ili barem poštovanje.
Ne moramo se slagati ali bi se trebali poštovati.
Zar ne?
sizifinho

#1346 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

Čovjek ne zna osnove optike, fizikalnih zakona, lijepi na naučno objašnjenje komentare nekih "debunkera" i još stisne hrabrosti da provaljuje po forumu da je vizionar koji je imao nekakvih ideja bla bla

Druže moj dragi, razlog zašto si ti ostao samo vizionar u nicku je samoobjašnjen tvojim postovima. Uživaj u provaljivanju, ja evo jedem kokice i smijem se, jer sam film ugasio konkretno da bih se ismijao tvom komentaru. Jbg, tako je. Naučna činjenica.
maraccana

#1347 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by maraccana »

Vizionar 1985 wrote:

http://blog.colourstudio.com/2011/11/ef ... ision.html

It is less well known that our ability to see color also decreases as we age...

Image
Sanjarko

#1348 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Sanjarko »

sizifinho wrote:Čovjek ne zna osnove optike, fizikalnih zakona, lijepi na naučno objašnjenje komentare nekih "debunkera" i još stisne hrabrosti da provaljuje po forumu da je vizionar koji je imao nekakvih ideja bla bla

Druže moj dragi, razlog zašto si ti ostao samo vizionar u nicku je samoobjašnjen tvojim postovima. Uživaj u provaljivanju, ja evo jedem kokice i smijem se, jer sam film ugasio konkretno da bih se ismijao tvom komentaru. Jbg, tako je. Naučna činjenica.
Pa de fizikom mi objasni.
Gledao u Sunce prije i na pogled sa Zemlje bilo Žuto sad je Bijelo na isti pogled/gledanje.
Klasificirano bilo kao G2 Žuto Sunce gledano sa Zemlje Ljudskim okom i dan danas je te klase.

The Sun is a G-type main-sequence star (G2V) based on spectral class and it is informally referred to as a yellow dwarf.

https://en.wikipedia.org/wiki/Stellar_classification

G 5,200–6,000 K yellow yellowish white 0.8–1.04 M☉ 0.96–1.15 R☉ 0.6–1.5 L☉ Weak 7.6%

Prije mogao u Sunce gledati sada ne mogu.
Sječam se da je bilo Žučkaste boje sada je Bijele boje stalno osim kada zalazi.
Ne može se gledati u njega sekund i kaput.

Ja nigdje nisam napisao kakvo je Sunce u Svemiru itd. jel se Sunce u Svemiru promjenilo, itd. to ste Vi napisali
i započeli o tome pisati.

Samo da sa Zemlje gledano kada sam bio Mlađi da je Sunce bilo Žučkasto Žute boje a sada je Bijele boje izrazito Bijele.
Sanjarko

#1349 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Sanjarko »

maraccana wrote:
Vizionar 1985 wrote:

http://blog.colourstudio.com/2011/11/ef ... ision.html

It is less well known that our ability to see color also decreases as we age...

Image
Jaro Žarulje mi i dan danas stare ne ove štedne.
I dan danas Svjetlo žarulje žuto kada pogledam u nju a ne bijelo.
Nisam daltonista nit imam 60 godina.
30 godina star 31 načeo.
Sanjarko

#1350 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Sanjarko »

Da završimo i ne skrečemo temu više.

The king is dead, long live the king!

Elvis.
Post Reply