Novi rat

Locked
sumirprimus

#1326 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

Thorgerson wrote:
nikad_vise wrote:Stranica o napadu na kamion ima oko 1000 i kusur lajkova..
Vec dugo ja govorim da se ne stavlja glava u pijesak i da Bosnjaci moraju naci strategiju da spase glavu od ovih smecara.
Vidjao sam slicne stranice...

Kliknes na profile 70% ljudi uopste ne zivi ovdje...Amerika, Australija, Njemacka, Skandinavija...

Sad mene zanima, da li se ovom rezolucijom EU ista moze postici, pa tako kada komentar dodje iz Svedske, fino prijaviti, pa neka mu pokucaju na vrata tamo i pitaju ga pasa napise li se stagod.

Vecina bolan tih komentatora su picketine zadnje. Lako se iza monitora kriti...

Istina se zna, ma koliko je poricali, cijeli svijet zna sta se desilo tamo. A znaju i normalni srbi. I sto prije prihvate to bice im lakse.
zivi zivi,pust se te price dijaposra,vecina sranja potice od nas,odavde...
a mozemo to relativno lako i dokazat.ajmo sad u auto sjest i biraj lokaciju,i samo jedno pitanje
jel bio genocid?
pa ako krenu bit,zajedno cemo fasovat...
ako nas ponude picem,zjaedno cemo popit.
popit nam je svakako. :D
sumirprimus

#1327 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

cekek wrote:
ali plaćamo sve borce iz iste sehare - kud ćeš gori danak

svima je jasno da Dayton nije imao smisla - napravljen samo da se ima odakle početi novi rat
dosta toga je neuredjeno,besmisleno.al opet imaju prioriteti,izmedju boraca i kantona, ja biram kantone prvo.
za ukidanje.prvo smanjenje broja administracije i dzabahljebarosa pa onda po ostalim.
mO k3

#1328 Re: Novi rat

Post by mO k3 »

sumirprimus wrote:
Thorgerson wrote:
nikad_vise wrote:Stranica o napadu na kamion ima oko 1000 i kusur lajkova..
Vec dugo ja govorim da se ne stavlja glava u pijesak i da Bosnjaci moraju naci strategiju da spase glavu od ovih smecara.
Vidjao sam slicne stranice...

Kliknes na profile 70% ljudi uopste ne zivi ovdje...Amerika, Australija, Njemacka, Skandinavija...

Sad mene zanima, da li se ovom rezolucijom EU ista moze postici, pa tako kada komentar dodje iz Svedske, fino prijaviti, pa neka mu pokucaju na vrata tamo i pitaju ga pasa napise li se stagod.

Vecina bolan tih komentatora su picketine zadnje. Lako se iza monitora kriti...

Istina se zna, ma koliko je poricali, cijeli svijet zna sta se desilo tamo. A znaju i normalni srbi. I sto prije prihvate to bice im lakse.
zivi zivi,pust se te price dijaposra,vecina sranja potice od nas,odavde...
a mozemo to relativno lako i dokazat.ajmo sad u auto sjest i biraj lokaciju,i samo jedno pitanje
jel bio genocid?
pa ako krenu bit,zajedno cemo fasovat...
ako nas ponude picem,zjaedno cemo popit.
popit nam je svakako. :D
:lol:
momak po mome ukusu :thumbup:
cekek

#1329 Re: Novi rat

Post by cekek »

mislio sam na to da borce RS-a plaćaš iz istog, BiH budžeta. a to je već mnogo luuuudo
Hadzi Lojo

#1330 Re: Novi rat

Post by Hadzi Lojo »

Ovi sto kazu da ce ce se uhvatiti noge, samo nek procitaju kako i kuda bjeze izbjeglice iz Afrike i Sirije, pa nek dobro prokontaju kuda ce!
Ako nas rat zatekne nespremne (izgleda da hoce ponovo), kao prvo moracemo nase bezmudase od politicara pohapsiti. Etoo Vucic dolazi u Srebrenicu, pa jebote zivot pa bilo isto kao kad bi na obiljezavanje Holokausta u Ausvicu dosao neki nacisticki vojnik ili neonacista. Pa imal iko muda od tih kretena da poruci das nije pozeljan tamo.
Jedino da mi prisutni upremo prstom prema njemu onako u jednom momentu i kazemo srama vas bilo, ja bi to prvo prije pocetka dzenaze.
sumirprimus

#1331 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

cekek wrote:mislio sam na to da borce RS-a plaćaš iz istog, BiH budžeta. a to je već mnogo luuuudo
ha jedna drzava,vise strana,rado bi kontra strana,da ima samo svoju seharu,a to nam jelte nije u interesu.. :D
cekek

#1332 Re: Novi rat

Post by cekek »

sumirprimus wrote:
cekek wrote:mislio sam na to da borce RS-a plaćaš iz istog, BiH budžeta. a to je već mnogo luuuudo
ha jedna drzava,vise strana,rado bi kontra strana,da ima samo svoju seharu,a to nam jelte nije u interesu.. :D
nek je meni loše, al se nadam da je njemu gore :D :evil:
sumirprimus

#1333 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

neki vid mirnog protesta u vidu okretanja ledja bio bi civiliziran,a efektan do bola...
a mrtva tisina,bez ijedne ruzne rijeci ili incidenta.
sumirprimus

#1334 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

cekek wrote:
sumirprimus wrote:
nek je meni loše, al se nadam da je njemu gore :D :evil:
ne nego drzava kao aparat svih njenih gradjana, iznad svega.
Hadzi Lojo

#1335 Re: Novi rat

Post by Hadzi Lojo »

Te OSBiH ce puci ko mjehur od sapunice! Nadam se da ce se Bosnjaci na vrijeme skloniti iz okupiranih podrucja.
Thorgerson

#1336 Re: Novi rat

Post by Thorgerson »

sumirprimus wrote:
cekek wrote:khm....nikad čuli za sarkazam ?????
sam naslov teme je čisti sarkazam, pa reko da se uklopim

kakav bolan novi rat, šta je vama
nego treba skontati kako nabiti platu na 1200 € pa da vidiš kako bilo koga boli q za naciju, pale borce, slijedeće borce...

nego, mnogi porede BiH 2015 sa Njemačkom 1965 - tipa 20 god nakon rata, gdje su oni bili a gdje smo mi. Meni više leži poređenje sa Njemačkom al 1930 - svi frustrirani zbog prethodnog rata, nezaposlenost, lože pare jer ne vrijede papira na kojem su štampane....i gle, i tamo je glavna priča bila revizija rata i onog mirovnog sporazuma.

Pametnom dosta
u ovom sistemu to je trenutno nemoguce...
NE MO GU ĆE
N E M O G U Ć E..
kapiš?
To nije tacno.

Itekako je moguce. Samo sto su nam vlastodrsci to predstavili i prodali kao nemoguce. Pa ti tako nasi pricaju kako je nemoguce zbog RS-a, oni tamo kako ih koci bogati federacija.
sumirprimus

#1337 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

Thorgerson wrote: To nije tacno.

Itekako je moguce. Samo sto su nam vlastodrsci to predstavili i prodali kao nemoguce. Pa ti tako nasi pricaju kako je nemoguce zbog RS-a, oni tamo kako ih koci bogati federacija.
ha kralju dajem ti benefit of daut,da si sposoban,evo prosvijetli nas u kratkim crtama...ako je to moguce,kako?
cekek

#1338 Re: Novi rat

Post by cekek »

sumirprimus wrote:neki vid mirnog protesta u vidu okretanja ledja bio bi civiliziran,a efektan do bola...
dok su god Srbin ili Hrvat za nas samo četnik i ustaša snosimo dio krivice. Time samo pravimo od normalnog Srbina i Hrvata upravo to - četnika i ustašu. Ta retorika je bitnija nego što mislimo, al hajd, garant idem na pljuvanje :-D
Gandra_1

#1339 Re: Novi rat

Post by Gandra_1 »

Mene duša zaboli, kada vidim da ljudi pricaju o novom ratu... Ja stvarno ne vidim,da bi i novi rat donio neke promjene, samo bi se unazadili svi jos 20 godina i ko zna bili se ista znacajno promjenilo...

Ljudi ovdje imaju problem sa egzistencijom, kada bi drzava ekonomski ojacala i ljudi imali posla da pristojno zive, podizu porodicu, putuju, upoznaju svijet i druge kulture, manje bi se zamarali glupostima...

Al tako nam je podneblje, ljudi su zatrovani mrznjom nacionalnom, vjerskom, ne u vecinim, ali dovoljno je i 30% takvih da se stalno narusava atmosfera... Ja se nadam samo da cemo mi ubrzati nas put prema EU, pa se mozda jednog dana i kada udjemo u nju, stvari smire i postave kolko tolko na svoje mjesto...
sumirprimus

#1340 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

cekek wrote:
sumirprimus wrote:neki vid mirnog protesta u vidu okretanja ledja bio bi civiliziran,a efektan do bola...
dok su god Srbin ili Hrvat za nas samo četnik i ustaša snosimo dio krivice. Time samo pravimo od normalnog Srbina i Hrvata upravo to - četnika i ustašu. Ta retorika je bitnija nego što mislimo, al hajd, garant idem na pljuvanje :-D
da slazem se,stim sto ja ne moram ni da mislim,vucic je deklarirani cetnik.
kao i nikolic vojvoda.
okretanje ledja od vucica ako dodje na dzenazu bi bilo efektno.licno sam na njega mislio.
mO k3

#1341 Re: Novi rat

Post by mO k3 »

Neka sranja sa bosnjacke strane ne treba ni u kome slucaju pocinjati , dodik igra na tu kartu da ova sada situacija eskalira
cekek

#1342 Re: Novi rat

Post by cekek »

sumirprimus wrote:
cekek wrote:
da slazem se,stim sto ja ne moram ni da mislim,vucic je deklarirani cetnik.
kao i nikolic vojvoda.
okretanje ledja od vucica ako dodje na dzenazu bi bilo efektno.licno sam na njega mislio.
Vučić je rekao da nije četnik, hebiga, uzeo nas stručno čoek :D

Šalu na stranu, a šta je Marko (39) koji toči Golfa kod Mandića ispred mene, tebe ili tvog jarana?
sumirprimus

#1343 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

mO k3 wrote:Neka sranja sa bosnjacke strane ne treba ni u kome slucaju pocinjati , dodik igra na tu kartu da ova sada situacija eskalira
tacno tako samo mirno i dostojanstveno,sivilizirano..
Thorgerson

#1344 Re: Novi rat

Post by Thorgerson »

Gandra_1 wrote:Mene duša zaboli, kada vidim da ljudi pricaju o novom ratu... Ja stvarno ne vidim,da bi i novi rat donio neke promjene, samo bi se unazadili svi jos 20 godina i ko zna bili se ista znacajno promjenilo...

Ljudi ovdje imaju problem sa egzistencijom, kada bi drzava ekonomski ojacala i ljudi imali posla da pristojno zive, podizu porodicu, putuju, upoznaju svijet i druge kulture, manje bi se zamarali glupostima...

Al tako nam je podneblje, ljudi su zatrovani mrznjom nacionalnom, vjerskom, ne u vecinim, ali dovoljno je i 30% takvih da se stalno narusava atmosfera... Ja se nadam samo da cemo mi ubrzati nas put prema EU, pa se mozda jednog dana i kada udjemo u nju, stvari smire i postave kolko tolko na svoje mjesto...
Naravno da ne bi. Ko iole ima dvije u glavu to lako moze skontati.

Sta bi dobili? Dobili bi ponovo milion raseljenih, stotine hiljada ubijenih. Sjetite se kakvu smo industriju imali prije rata, pa evo ne moze da se oporavi. E sad skotnajte kako bi se ekonomija - ovakva nikakva - oporavila poslije tog nekog rata. Pa nikako.

A sa politicke strane, opet nista ne bi dobili. Jer ponavljam, ne mozes istrijebiti nijedan narod. Ne mozes. Tu su tri naroda i bolje nam je da skontamo neku formulu kako da zivimo zajedno. Tako nam je grah pao. Ta formula jedan gradjanin jedan glas, macku o rep okaciti. Nije moglo 92', a tek sada nece moci nakon svih sranja.
Hadzi Lojo

#1345 Re: Novi rat

Post by Hadzi Lojo »

Okretanje ledja, onako u jednom momentu ili upiranjem prsta hiljada prisutnih i izgovaranjem sramis li se!
sumirprimus

#1346 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

cekek wrote:
Vučić je rekao da nije četnik, hebiga, uzeo nas stručno čoek :D

..
i ja velim da mi je ko u crnca,al nije da ga jebes!tolko o strucnosti na balkanu.
ovo drugo ne kontam al nikaaako
sumirprimus

#1347 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

Hadzi Lojo wrote:Okretanje ledja, onako u jednom momentu ili upiranjem prsta hiljada prisutnih i izgovaranjem sramis li se!
bez upiranja,to je taj neki fazon,sramote...samo tisina i ledja.
a jebte,nema medija osim rt.a da ne bi prenio :D
cekek

#1348 Re: Novi rat

Post by cekek »

Thorgerson wrote:
Gandra_1 wrote:Mene duša zaboli, kada vidim da ljudi pricaju o novom ratu... Ja stvarno ne vidim,da bi i novi rat donio neke promjene, samo bi se unazadili svi jos 20 godina i ko zna bili se ista znacajno promjenilo...

Sta bi dobili? Dobili bi ponovo milion raseljenih, stotine hiljada ubijenih. Sjetite se kakvu smo industriju imali prije rata, pa evo ne moze da se oporavi. E sad skotnajte kako bi se ekonomija - ovakva nikakva - oporavila poslije tog nekog rata. Pa nikako.

A sa politicke strane, opet nista ne bi dobili. Jer ponavljam, ne mozes istrijebiti nijedan narod. Ne mozes. Tu su tri naroda i bolje nam je da skontamo neku formulu kako da zivimo zajedno. Tako nam je grah pao. Ta formula jedan gradjanin jedan glas, macku o rep okaciti. Nije moglo 92', a tek sada nece moci nakon svih sranja.
Majorizacija, privilegija, nadbrojavanje, nadglasavanje....samo neki od pojmova koji slijede.

Zašto da glas bilo koga vrijedi više od mog - nećeš razbojniče !!!
Hadzi Lojo

#1349 Re: Novi rat

Post by Hadzi Lojo »

mO k3 wrote:Neka sranja sa bosnjacke strane ne treba ni u kome slucaju pocinjati , dodik igra na tu kartu da ova sada situacija eskalira
Kakva sranja, samo uprijeti prstom onako svi u glas da mu kazemo, sram te bilo ili okrenuti ledja! Jedno od od to dvoje!
sumirprimus

#1350 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

cekek wrote:
Thorgerson wrote:

Majorizacija, privilegija, nadbrojavanje, nadglasavanje....samo neki od pojmova koji slijede.

Zašto da glas bilo koga vrijedi više od mog - nećeš razbojniče !!!
pa ja sto bi mi ko sav normalan sviejt,jedan covjek jedan glas mozemo mi ko sjeverna koreja,rusija,bjelorusija, :evil:
Locked