BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

kloniran

#1326 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

izimix,

iskreno razocaran, nema nikako 3g mreze a sto je naj cudnije ne nudi mi opciju 3g ni na druge mreze
npr na halo sam mogao vidjeti 3g od mtela i bht, ovdje nema nikako 3g kad pretrazujem :? :-?

Image
dileja

#1327 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

to je klasična 2g brzina i dobra je, ja lično sam uvjek na 2g jer 3g vuče bateriju, uključim samo na primjer kad nešto na youtube hoću pogledat, u suštini za sve drugo je dovoljno 2g

jel ti na mobitelu uključen 3g uopšte
kloniran

#1328 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

dileja wrote:to je klasična 2g brzina i dobra je, ja lično sam uvjek na 2g jer 3g vuče bateriju, uključim samo na primjer kad nešto na youtube hoću pogledat, u suštini za sve drugo je dovoljno 2g

jel ti na mobitelu uključen 3g uopšte
da, sada nafatam nekako 3g al nece na net, i veoma brzo me izbaci i vrati se na 2g :twisted:
dileja

#1329 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

pa dobro, nisi na dobrom mjestu za prijem sa mtelove stanice
inače gdje si
kloniran

#1330 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

sarajevo :D

pun prijem je i na 3g al ne moze da je zadrzi :-)
porobljeni

#1331 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by porobljeni »

Instaliraj 2G to 3G kovertor, možda bude bolje :lol: :lol: :lol:
:run:
dileja

#1332 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

kloniran wrote:sarajevo :D

pun prijem je i na 3g al ne moze da je zadrzi :-)
de mi iskreno reci zašta će ti 3g
kloniran

#1333 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

viber
kloniran

#1334 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

porobljeni wrote:Instaliraj 2G to 3G kovertor, možda bude bolje :lol: :lol: :lol:
:run:
:lol: :D
avaks

#1335 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

dileja wrote:brzina na izimobil i na ušljivom bht
toliko o prdenju o "superironosti" bht
Evo par SS o toj "lošini" navedenih (znači IZImix u pitanju):
Sarajevo, Parkuša
Image
Selo u srednjoj Bosni (50ak km od Sarajeva sa Bošnjačkom većinom [mora se naglasiti zbog ovih anamotamo]):
Image

Evo ja zbog onih anamotamo kupih IZI karticu samo da probam, neću je koristiti jer mi ne odgovara zbog poziva ali pokrivenost je ekstra, internet brzine se vide. Pozivi su 0,18KM prema svima sa PDV i bez naplate uspostave poziva, veza mi niti jednom nije pukla. 4KM sam brzo potrošio (navikao na savršenu pa pričam po 3-4minute sa drugom mrežom a obračunska 60/60).
Uglavnom šiju ULTRU za svjetlosnu godinu :lol:
dileja

#1336 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

kloniran wrote:viber
i na 2g i 220 kbps viber odlično radi
ali predlažem da pređeš na whatsapp, dokazano bolji govorni saobraćaj od vibera
pepeljara

#1337 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

najbolji trenutno koji na androidu radi je vjerovali ili ne facebook call :)
zvuk i video sa famoznih 64 kbits telecomovih provjereno radi savrseno sa povremenim trzanjima slike.

kakav whatsap i viber.
dileja

#1338 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

na 64 kbps nema šanse
nešto si pobrko garant
avaks

#1339 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Vide na 64 zaboravi i na 240p rezoluciji dok govorni možda i može nekako.
Na Edge (znači nekih 100-120kbps) poziv nije bajan a video poziv ne radi, fakat ne znam kako je kod tebe perfektan na 64 :?
porobljeni

#1340 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by porobljeni »

avaks wrote:
dileja wrote:brzina na izimobil i na ušljivom bht
toliko o prdenju o "superironosti" bht
Evo par SS o toj "lošini" navedenih (znači IZImix u pitanju):
Sarajevo, Parkuša

Evo ja zbog onih anamotamo kupih IZI karticu samo da probam, neću je koristiti jer mi ne odgovara zbog poziva ali pokrivenost je ekstra, internet brzine se vide. Pozivi su 0,18KM prema svima sa PDV i bez naplate uspostave poziva, veza mi niti jednom nije pukla. 4KM sam brzo potrošio (navikao na savršenu pa pričam po 3-4minute sa drugom mrežom a obračunska 60/60).
Uglavnom šiju ULTRU za svjetlosnu godinu :lol:
:lol: :lol: :lol:

Haj se pomakni dva metra od Parkuše i nećeš imati ni 2G :D
Na Parkuši imaš tu brzinu jer si jedini korisnik na toj BS. A da šije ultru, malo sutra. Ultra sa dokupima šije sve uzduž i poprijeko. Broj korisnika govori sve.
porobljeni

#1341 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by porobljeni »

Jesi li Ultra, Ultra Priča ili Ultra Surfa?

Ako jesi, od 5. januara dokupi nevjerovatne bonuse koje ti nude Ultra sedmica! i Ultra mjesec! i uživaj u sedmičnoj i mjesečnoj zabavi!

Ultra sedmica! i Ultra mjesec! su stvoreni baš za tebe!

AktivirajUltra sedmicu! pozivanjem koda *105*0*3# za samo 5 KMi svoj bonus troši sedam dana kako ti želiš na:
· 20 min/SMS prema drugim mrežama u BiH!
· 200 min/SMS prema fiksnoj i mobilnoj mreži BH Telecoma!
· 400 MB mobilnog interneta.

Obračunska jedinica za pozive je 60 sekundi; obračunska jedinica za mobilni internet je 100kB; bonusi Ultra sedmice! ne vrijede u roaming saobraćaju.

Image

Aktiviraj Ultra mjesec!pozivanjem koda *105*0*5# za samo 17,55 KM isvoj bonus troši čak 30 dana kako ti želiš na:
· 50 min/SMS prema drugim mrežama u BiH!
· 1000 min/SMS/MB prema fiksnoj i mobilnoj mreži BH Telecoma!

Ako aktiviraš opciju Ultra mjesec! u akcijskom periodu (do 05. februara 2016.), imaš mogućnost korištenja opcije narednih 90 dana, pri čemu se opcija automatski obnavlja svakih 30 dana.

http://s21.postimg.org/y31o7osef/Cijene_US.png

Obračunska jedinica za pozive je 60 sekundi; obračunska jedinica za mobilni internet je 1 MB; uspostava poziva po cijeni od 0,07 KM. Bonusi Ultra mjeseca! ne vrijede u roaming saobraćaju; nakon potrošenog bonusa, min/SMS i MB se naplaćuju prema Cjenovniku opcije Ultra mjesec! U svakom trenutku možeš isključiti Ultra mjesec! pozivom koda *105*0*6#.

Image
avaks

#1342 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Ponuda boli glava, za 17,55KM nema što Savršena ima za 10KM :lol: :lol: :lol:
Nije da Ultra šije nego prešije sve ali po cijenama ne ponudi, broj korisnika ne znam niti me interesuje, gledam samo uloženo/dobiveno a Ultra je tu ubjedljivo zadnja...
A vala prošetao sam po Sarajevu i svugdje imam 3G/H (Alipašino, Grbavica, Vraca, Titova čitava i Baščaršija a ne samo Parkuša, par testova sam radio i u BBI a vrijeme imaš na speedtestu, znači peek time je) tako da vam ta priča ne pije vode ni sekunde a i na selu ima predobar signal i brzinu kao BHT ADSL tako da ne šupljirate o tome bez veze.
Putni pravac Sarajevo-Zenica isto pokriven. Samo čekam ovog bolida da se javi i da kaže da kod Jajca na nekoj magistrali nema signala i da je BHT najbolji pa im treba davati 17,55KM za nešto što drugi nude za 5-6KM :run:
smartXL

#1343 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

Ama na mtelu puca veza obavezno u prvoj minuti, tako prica kruzi :lol:

Sretna nova godina, da vam bude puno bolja od proslih
mirza_15

#1344 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Ja sto slaga za savrsenu :lol:

80 minuta i koliko ono 200 MB je vece od 1050 jedinica? :lol:

O pokrivenosti je stvarno smijesno pricati. Samo oni hardcore hejteri ne priznaju da je kod telecoma najbolja. Cak i onaj clanak gdje se slavi m:telov poslovni uspjeh kaze da je bht mreza najbolja. Evo ti gore covjeka na izi u po Sarajeva. Ima milion primjera po BiH.
mirza_15

#1345 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

kloniran wrote:
da, sada nafatam nekako 3g al nece na net, i veoma brzo me izbaci i vrati se na 2g :twisted:
I kad ja kazem ne valja im mreza hrpa hejtera zagalami na mene.

Edit: ali nemoj ti vjerovati svojim ocima. Vjeruj avaksu i smartu. I to kada im se desi pukne veza. Gledao barem 7-8 puta kod jarana koji ima sluzbeni m:tel. Naravno, covjek privatno ima bht.
Last edited by mirza_15 on 01/01/2016 10:55, edited 1 time in total.
porobljeni

#1346 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by porobljeni »

mirza_15 wrote:Ja sto slaga za savrsenu :lol:

80 minuta i koliko ono 200 MB je vece od 1050 jedinica? :lol:

O pokrivenosti je stvarno smijesno pricati. Samo oni hardcore hejteri ne priznaju da je kod telecoma najbolja. Cak i onaj clanak gdje se slavi m:telov poslovni uspjeh kaze da je bht mreza najbolja. Evo ti gore covjeka na izi u po Sarajeva. Ima milion primjera po BiH.
Inteligencija na nivou 2G to 3G konvertora :lol: :lol: :lol:
avaks

#1347 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Citiram:
"Aktiviraj Ultra mjesec!pozivanjem koda *105*0*5# za samo 17,55 KM isvoj bonus troši čak 30 dana kako ti želiš na:
· 1000 min/SMS/MB prema fiksnoj i mobilnoj mreži BH Telecoma!"
Gdje su tu jedinice i kakve jedinice?

Ima i IZImix 1000 jedinica za 4,9KM a koristio sam ga prošlu sedmicu, po Sarajevu me samo na 3G baca kakav crni 2G (možda je kod lika HW problem).
Isto što na temi o BHT bruka ljudi kaže da im mobilni net ne radi, telefon ne radi, brzina očajna i na ADSL a ne na mobilnom pa ćemo reći da je BHT sranje jer se 90% ljudi više žali na njih. Evo par radnih kolega imam koji su sa pretplate upravo prešli na Haloo :lol:
Ja baš zbog vas bolida i kupio karticu da provjerim, znači rekla/kazala. mreža kao i BHT a o inteligenciji ne bih da raspravljam, relativno je.

p.s.
Niko ne osporava pokrivenost i kapacitete BHT, ali ni mtel ni ero nisu ni blizu toliko loši koliko pokušavate da predstavite jer imaju bolju i jeftiniju ponudu!

p.s.s.
Ja ostavio dokaze, svoje utiske, i naravno bolje vjerovati radniku BHT koji je ograničen kao balkon nego činjenicama i dokazima :thumbup:
Na nivou uhljupa i hejtera i jesu odgovori ali uskoro će vas prodrmati, prenosi raja brojeve, pazite se :bih:
porobljeni

#1348 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by porobljeni »

avaks wrote:Citiram:
"Aktiviraj Ultra mjesec!pozivanjem koda *105*0*5# za samo 17,55 KM isvoj bonus troši čak 30 dana kako ti želiš na:
· 1000 min/SMS/MB prema fiksnoj i mobilnoj mreži BH Telecoma!"
Gdje su tu jedinice i kakve jedinice?

Ima i IZImix 1000 jedinica za 4,9KM a koristio sam ga prošlu sedmicu, po Sarajevu me samo na 3G baca kakav crni 2G (možda je kod lika HW problem).
Isto što na temi o BHT bruka ljudi kaže da im mobilni net ne radi, telefon ne radi, brzina očajna i na ADSL a ne na mobilnom pa ćemo reći da je BHT sranje jer se 90% ljudi više žali na njih. Evo par radnih kolega imam koji su sa pretplate upravo prešli na Haloo :lol:
Ja baš zbog vas bolida i kupio karticu da provjerim, znači rekla/kazala. mreža kao i BHT a o inteligenciji ne bih da raspravljam, relativno je.

p.s.
Niko ne osporava pokrivenost i kapacitete BHT, ali ni mtel ni ero nisu ni blizu toliko loši koliko pokušavate da predstavite jer imaju bolju i jeftiniju ponudu!

p.s.s.
Ja ostavio dokaze, svoje utiske, i naravno bolje vjerovati radniku BHT koji je ograničen kao balkon nego činjenicama i dokazima :thumbup:
Na nivou uhljupa i hejtera i jesu odgovori ali uskoro će vas prodrmati, prenosi raja brojeve, pazite se :bih:
Ovo su jedinice 2G to 3G konvertoru :lol: :lol:

Jesi li ti prirodno ovako "obdaren" ili se samo praviš?
avaks

#1349 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

porobljeni wrote:
Jesi li ti prirodno ovako "obdaren" ili se samo praviš?
I je li sada jeftinije 17,55KM ili 4,9KM za 1000 jedinica?
Klasična uhljebska matematika :lol:
Deder ti konvertuj 2G na 3G a kada budu i jedni i drugi za 10KM imali i prema drugim mrežama onda se javite iz tih rupa :thumbup:
kloniran

#1350 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

mirza_15 wrote:
kloniran wrote:
I kad ja kazem ne valja im mreza hrpa hejtera zagalami na mene.

Edit: ali nemoj ti vjerovati svojim ocima. Vjeruj avaksu i smartu. I to kada im se desi pukne veza. Gledao barem 7-8 puta kod jarana koji ima sluzbeni m:tel. Naravno, covjek privatno ima bht.

Druze bht se pokazao svojom ponudom i tu vise nema nikakve price.
Samo covjek bolestan u glavu ce uzeti nesto od ponuđenog.

Ja gdje zivim bht ublehasi vec haman 20 godina nece da postave repetitor i vas signal je poprilicno ocajan i to 2g, 3g da ne pominjem :-)

I signal mtela i signal eroneta je bar 3 puta jaci nego vas.
Mene u naselju :izet: brdo pa mi je signal karina, ali sto se tice ostatka grada signal vam je odlican, ali ni ostali ne zaostaju.

Vas vadi samo dugogodisnja stabilnost u govornom saobracaju, i sto se mene tice od mene imate samo 5 KM mjesecno za odrzavanje broja, a pitanje je dokle i to.
I dokle ce narod trpiti da samo izvlacite novac a ne nudite apsolutno nista za uzvrat.

Sretna nova svima, a telekomcima zelim da se napokon opamete i ne misle samo na profit i svoje platte :-)
Post Reply