Uhapšen Naser Orić!

Post Reply
Putnik ali stvarno

#1326 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Putnik ali stvarno »

BiH je zatrazila da se Naser Oric izruci, jer postoji optuzba drzave BiH protiv njega,

Zna li iko kako napreduje taj slucaj, koji je poprimio I medjunarodnu dimenziju ?

Mislim da je to vazno u svetlu teznji BiH za ulazak u EU.

Politika je uradila svoje, sada je Pravosudje pod lupom.
joint union

#1327 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by joint union »

Putnik ali stvarno wrote:BiH je zatrazila da se Naser Oric izruci, jer postoji optuzba drzave BiH protiv njega,

Zna li iko kako napreduje taj slucaj, koji je poprimio I medjunarodnu dimenziju ?

Srbija vec godinama sudi Iliji Jurisicu, jer postoji optuzba drzave Srbije protiv njega,

Mislim da je to vazno u svetlu teznji Srbije za ulazak u EU.

sumirprimus

#1328 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by sumirprimus »

Putnik ali stvarno wrote:BiH je zatrazila da se Naser Oric izruci, jer postoji optuzba drzave BiH protiv njega,

ebes ba i evropu i politiku i pravosudje.ebes i svetlo.ebes i teznju ba.
samo sredinom ...laganini
Putnik ali stvarno

#1329 Re: Uhapšen Naser Orić!

joint union wrote:

Srbija vec godinama sudi Iliji Jurisicu, jer postoji optuzba drzave Srbije protiv njega,

Mislim da je to vazno u svetlu teznji Srbije za ulazak u EU.

Brate na slucaju Srbije radi MZ, UN, Kina, NATO, Putin, UAE, Tonny Blair, Erdogan all hands on, menjaju igrace, Milosevic, Kostunica, Djindjic,

Tadic, Ivica, Bidza, Badza, Palma, Vucko & Toma diploma ali avaj. Htedoh reci divane medjusobno vec 25 godina I kazu bez Vucka nikako, sa njim u

svetlu buducnost. Par autobusa ode za Hag. Sta je reci, no to nije tema.

Tema je da je uhapsen Naser Oric, jer ga Bosna I Hercegovina zeli suditi za neki zlocin iz rata. Stage is set, lights are on.
joint union

#1330 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by joint union »

Putnik ali stvarno wrote:
Brate na slucaju Srbije radi MZ, UN, Kina, NATO, Putin, UAE, Tonny Blair, Erdogan all hands on, menjaju igrace, Milosevic, Kostunica, Djindjic,

Tadic, Ivica, Bidza, Badza, Palma, Vucko & Toma diploma ali avaj. Htedoh reci divane medjusobno vec 25 godina I kazu bez Vucka nikako, sa njim u

svetlu buducnost. Par autobusa ode za Hag. Sta je reci, no to nije tema.

Tema je da je uhapsen Naser Oric, jer ga Bosna I Hercegovina zeli suditi za neki zlocin iz rata. Stage is set, lights are on.
Pa imas li sta reci na temu? Eto ti tvoji divane 25 godina i nista, a ovdje bi da sve bude gotovo za par dana, sta?
Zasto Srbija ne sudi Simatovicu npr?
Putnik ali stvarno

#1331 Re: Uhapšen Naser Orić!

Trebam na odmor u maticu, pa se psihicki spremam za razgovor sa bliznjima po sistemu kiln & ploca :D

Na temu "Uhapsen Naser Oric"

Imao sam pitanje kako napreduje slucaj ?
Mister Yes

#1332 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Mister Yes »

madner wrote:Cek, znaci cijela teorija se razvila bez da znas ove osnove? :shock:
:lol: Znam ja osnove ali tebe navlačim da sam pobiješ svoje stavove. Ali izgleda da si skontao pa se povlačiš. Ako ako :oops:
joint union

#1333 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by joint union »

Putnik ali stvarno wrote:Trebam na odmor u maticu, pa se psihicki spremam za razgovor sa bliznjima po sistemu kiln & ploca :D

Pa uhapsen je.
Putnik ali stvarno

#1334 Re: Uhapšen Naser Orić!

Putnik ali stvarno wrote:Trebam na odmor u maticu, pa se psihicki spremam za razgovor sa bliznjima po sistemu kiln & ploca :D

Pusten je posle 2 godine valjda iz Haga I oslobodjen po inicijalnoj optuznici.

Koje nove elemente je Bosna I Hercegovina ustanovila, za koje zeli da mu sudi ?
Mister Yes

#1335 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Mister Yes »

bambina78 wrote:U Hrvatskoj je zakonom zabranjeno negirati genocid. Na njihovim forumima ste automatski banovani ako negirate bilo koji genocid. Ako vec ne mozemo imati zakon koji zabranjuje negiranje genocida, mozemo li bar u forumska pravila da isto uvedemo? :? Da ne moramo da citamo ove bljuvotine na domeni .ba uoci 20. godisnjice genocida... :(
Ja nikada nisam negirao genocid. Upravo suprotno. Imam žestoke svađe gdje Srbima objašnjavam zašto je genocid.

Upadaš u raspravu kao padobranac i pojma nemaš šta se dešava.

Genocid u Srebrenici je okarakterisan genocidom upravo zato što je jasna bila NAMJERA da se neparavi genocid. Tu namjeru je potvrdio Mladić puno prije 11 jula 95-te kada je jasno rekao "ali to će onda biti genocid". Ali sada ovdje imamo stručnjaka madnera koji tvrdi da Srbi uopšte nisu namjeravali zauzeti Srebrenicu kada su je napali. Tek će kao skontati da je mogu zauzeti kada su vidjeli da nema otpora i onda su promjenili naredbu :lol: Ako je madner u pravu onda nije genocid jer ne može se genocid isplanirati u par dana. Genocid je isplaniran puno ranije. Madnerov je problem što se uhvati nekog zapisa i tome onda sljepo vjeruje. Izrazito limitirana osoba ili se pravi da je takav.
joint union

#1336 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by joint union »

Najvjerovatnije je preuzela "nove dokaze" iz Srbije, kao dokazane prijateljske zemlje.
Zasto te interesuju dokazi i te manje vazne stvari, kad je za tebe on kriv svakako?
joint union

#1337 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by joint union »

Mister Yes wrote:
bambina78 wrote:U Hrvatskoj je zakonom zabranjeno negirati genocid. Na njihovim forumima ste automatski banovani ako negirate bilo koji genocid. Ako vec ne mozemo imati zakon koji zabranjuje negiranje genocida, mozemo li bar u forumska pravila da isto uvedemo? :? Da ne moramo da citamo ove bljuvotine na domeni .ba uoci 20. godisnjice genocida... :(
Ja nikada nisam negirao genocid. Upravo suprotno. Imam žestoke svađe gdje Srbima objašnjavam zašto je genocid.

Genocid u Srebrenici je okarakterisan genocidom upravo zato što je jasna bila NAMJERA da se neparavi genocid. Tu namjeru je potvrdio Mladić puno prije 11 jula 95-te kada je jasno rekao "ali to će onda biti genocid". Ali sada ovdje imamo stručnjaka madnera koji tvrdi da Srbi uopšte nisu namjeravali zauzeti Srebrenicu kada su je napali. Tek će kao skontati da je mogu zauzeti kada su vidjeli da nema otpora i onda su promjenili naredbu :lol: Ako je madner u pravu onda nije genocid jer ne može se genocid isplanirati u par dana. Genocid je isplaniran puno ranije. Madnerov je problem što se uhvati nekog zapisa i tome onda sljepo vjeruje. Izrazito limitirana osoba ili se pravi da je takav.
Znaci hoces da kazes da se Tribunal zahebo?
Dozer

#1338 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Dozer »

E, promijenite nazlov teme u "Uhapsen, pa Othapsen Naser Oric"
madner

#1339 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by madner »

Mister Yes wrote:

Kakve gluposti.

Moze biti planiran genocid kada god se zauzme Srebrenica a istovremeno cilj akcije biti da se zauzme brdo. To dvoje logicki nije povezano. Mladic je to rekao za cjelokupne planove RSa 1992, ne za Srebrenicu.

Zasto se genocid ne moze isplanirati za par dana? Holocaust je isplaniran za jedan dan, tehnicki detalji su u detaljima rjesavani u hodu. :roll:
Mister Yes

#1340 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Mister Yes »

madner wrote:Moze biti planiran genocid kada god se zauzme Srebrenica a istovremeno cilj akcije biti da se zauzme brdo.
Kako se Žepa uklapa u tu tvoju priču "htjeli zauzeti brdo" :? Evo, ok, htjeli brdo pa ih pošlo iznenada pa uzeli grad.
Kakve to veze ima sa Žepom koja je skroz druga enklava? Pa i nju uzeše par dana nakon Srebrenice. Jel i to nisu htjeli uzeti već im se omaklo? :lol:

Čitav rat te enklave postoje da bi par mjeseci pred kraj rata i pred potpisivanje Daytona pale. I to u isto vrijeme kada Srbi gube ogromne teritorije na zapadu. Klasična razmjena teritorija.

Ali eto "nisu htjeli" uzeti Srebrenicu već samo neko brdo jer tako napisao neki oficir u svoj dnevnik. :lol:

Pa ako Radovan sutra predoči neku svoju zbirku poezije gdje piše kako voli neku Eminu ti ćeš reći da nije četnik i nacionalista jer imaš pisani dokaz. Koji mazlum :lol:
madner

#1341 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by madner »

Zepa je pala dosta poslje Srebrenice, sa viskom snaga koji je oslobodjen nakon eliminacije enklave.
1993 je VRS mogla zauzeti obje enklave, no ostavila ih je kao zalog za pregovore. Izgleda da tada jos nije bilo dogovora po supljoj teoriji.

Ofanziva sasvim sigurno nije pocela sa namjerom da se zauzme Srebrenica, jer je to bila lokalna ofanziva.
No cinjenice ti svakako ne smetaju, masta moze svasta. :D
Mister Yes

#1342 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Mister Yes »

madner wrote:Zepa je pala dosta poslje Srebrenice
:lol:

U samo selo će ući 25.07.1995-te ali su u sigurnosnu zonu ušli već 19.07.1995-te to jest heftu dana nakon Srebrenice.
madner wrote:Ofanziva sasvim sigurno nije pocela sa namjerom da se zauzme Srebrenica
:lol: Baš bih volio znati koliko se forumaša koji ovo čitaju slaže sa ovom tvrdnjom? Hajmo dame i gospodo očitujte se. Da li su Srbi u julu 95-te krenuli na Srebrenicu u namjeri da je zauzmu ili su imali namjeru da zauzmu neko brdo na jugu enklave? Glasanje može početi----sad!

:sax:
madner

#1343 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by madner »

Sasvim dovoljno vremena da jedinice koje su oslobodjene padom Srebrenice pocnu ofanzivu na Zepu. Bez pada Srebrenice nema ofanzive na Zepu.

Svi koji su znaju citat. :D
Putnik ali stvarno

#1344 Re: Uhapšen Naser Orić!

joint union wrote:

Najvjerovatnije je preuzela "nove dokaze" iz Srbije, kao dokazane prijateljske zemlje.
Zasto te interesuju dokazi i te manje vazne stvari, kad je za tebe on kriv svakako?
Klin & ploca, on za mene kriv ?

Ako je kriv, kriv je sebi, a ne meni, no to bi sud trebao da utvrdi, do tada on je nevin.

Ne interesuju me dokazi, to ce Sud izvesti ili ne.

Interesuje me optuzba Bosne I Hercegovine protiv Nasera Orica.
joint union

#1345 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by joint union »

Putnik ali stvarno wrote:Naser Osric je izrucen Bosni I Hercegovini po njenoj poternici.

Genocid u Srebrenici je presudjen odavno u Hagu I nije tema.

Vreme je da Bosna I Hercegovina sudi za zlocine pocinjene nad njenim stanovnicima koji nisu Bosnjaci.

To je to. Nema potrebe za politiziranjem na tu temu.

Rekao sam 90% problema ce biti reseno imajuci u vidu stalnu tenziju na relaciji Bosnjaci - Srbi.

Tu jeste problem sto se za zlocine nad Srbima nije sudilo, a toga je bilo I te kako.

Kada se konacno bude sudilo Naseru Oricu, bice sasvim drugacija klima.

Ko tvrdi da zlocina nad Srbima nije bilo, taj radi protiv Bosne I Hercegovine.
Ako ne mislis da je kriv, zasto bi ovo napisao?
BHCluster

#1346 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by BHCluster »

Putnik ali stvarno

#1347 Re: Uhapšen Naser Orić!

joint union wrote:
Putnik ali stvarno wrote:Naser Osric je izrucen Bosni I Hercegovini po njenoj poternici.

Vreme je da Bosna I Hercegovina sudi za zlocine pocinjene nad njenim stanovnicima koji nisu Bosnjaci.

Rekao sam 90% problema ce biti reseno imajuci u vidu stalnu tenziju na relaciji Bosnjaci - Srbi.

Tu jeste problem sto se za zlocine nad Srbima nije sudilo, a toga je bilo I te kako.

Dobro pitas, napisao sam I da ako mu bude sudila BiH, da ce time 90% problema biti reseno.

Zato, jer ce time, bez obzira na ishod, biti otklonjena ogromna rezerva prema BiH koju stanovnici RS imaju.

Drugim recima pocece da stvara klima u kojoj bi se moglo poceti verovati u BiH, kao zemlju svih njenih gradjana.

Bez toga BiH lici na mec Sarajevo Zeljo ili Zvezda Partizan, kako god, tu niko nikog niti cuje niti ima nameru... od 92 do danas.
razonoda

#1348 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by razonoda »

Tužilaštvo u Bijeljini provelo istragu protiv Orića i bilo u završnoj fazi za podizanje optužnice - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/184282/dodik- ... vfBc0.dpuf
- Onda je Tužilaštvo BiH izuzelo taj predmet i zamrznulo ga. Nemamo nikakvo povjerenje prema toj instituciji -rece Dodik.
joint union

#1349 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by joint union »

joint union wrote:

Dobro pitas, napisao sam I da ako mu bude sudila BiH, da ce time 90% problema biti reseno.

Zato, jer ce time, bez obzira na ishod, biti otklonjena ogromna rezerva prema BiH koju stanovnici RS imaju.

Drugim recima pocece da stvara klima u kojoj bi se moglo poceti verovati u BiH, kao zemlju svih njenih gradjana.

Bez toga BiH lici na mec Sarajevo Zeljo ili Zvezda Partizan, kako god, tu niko nikog niti cuje niti ima nameru... od 92 do danas.
Nemoj sta zamjerit', al' ti imas totalno pogresnu predstavu o BiH. Isti taj Naser, i svi koje je Hag trazio, dobrovoljno su otisli da im se sudi. Sta mislis koliko je to uticalo na "ogromnu rezervu prema BiH koju stanovnici RS imaju"?
razonoda

#1350 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by razonoda »

mintal wrote:
Duraković: Orić neće prisustvovati komemoraciji u Srebrenici
:?: :?: :?:

Kakav je to ratni komandant?
:cry: osumnjicen. :zoka:
Post Reply