Potpis!radiša wrote:Dajte otvorite temu o android boxovima nemojte dzaba ovu zatrpavat...
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- irac300
#1326 Re: Kodi/XBMC Media centar
- Rampage
#1327 Re: Kodi/XBMC Media centar
Večeras sam instalirao i evo testirao ovaj ZemTV.com addon i mogu reći da sve savršeno radi. Masa je sportskih programa, Arene rade besprijekorno i u HD verziji, tu su i Sport klubovi. Tu je naravno još mnogo, mnogo ostalih kvalitetnih sportskih kanala, od talijanskog, engleskog pa do njemačkog SKY-a. More nekih arapskih, poljskih, talijanskih, francuskih, nema čijih nema sportskih kanala, dosta u HD-u:)
@irac - veliko hvala na preporuci ovog addona (kao i svih ostalih koje si preporučio:))
@irac - veliko hvala na preporuci ovog addona (kao i svih ostalih koje si preporučio:))
- radiša
#1328 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kako arene idu meni nece da ih otvori,tacnije ni jedan gdje pise ovo ipbox
- Rampage
#1329 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kod mene sve fercera. ZemTV.com, onda ova lista "IpBox sports (Beta1 requires F4m Tester)", zatim idem na prvu kategoriju (S1) i to je to.
Možda nisi instalirao ovaj F4M tester dodatak (ili šta već) kad si prvi puta pokrenuo ovu listu, ako se dobro sjećam?
Možda nisi instalirao ovaj F4M tester dodatak (ili šta već) kad si prvi puta pokrenuo ovu listu, ako se dobro sjećam?
- radiša
#1330 Re: Kodi/XBMC Media centar
nisam njega instaliro gdje se nalazi?nema nista osim addona kad se instalira.
- irac300
#1331 Re: Kodi/XBMC Media centar
Rampage wrote:
- Rampage
#1332 Re: Kodi/XBMC Media centar
Volio bih da ti mogu pomoći ali bojim se da nisam neki ekspert na temu:(radiša wrote:nisam njega instaliro gdje se nalazi?nema nista osim addona kad se instalira.
Možda neko od ovih iskusnijih članova zna rješenje za tvoj problem?
Ipak ti mogu dati jedan savjet - ja odnedavno, u zadnjih par mjeseci, nemam nikakvih problema s Kodijem otkako sam uradio novu, clean, instalaciju, bez ikakvih custom build-ova (valjda se tako kaže:)). Znači, instalirao sam samo Kodi i dodao dva addon-a, Croatia on Demand i Exodus. Danas sam, kao što rekoh, dodao i ovaj sportski. Isto kao da nam nešto više treba:)
Prije sam imao verziju na koju sam instalirao svega i svačega, desetine addona koje nisam uopće koristio (kao i svi ostali, siguran sam:)) te tako opteretio Kodi i doveo ga u stanje da se jedva pokretao na prilično jakom kompjuteru:)
Uglavnom, da pokušaš s "čistom" instalacijom programa i dodavanjem samo ovih par addona koje zaista koristiš, možda će ti onda sve raditi kako treba.
- radiša
#1333 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ok hvala pokusat cu sve iz pocetka.
- irac300
#1334 Re: Kodi/XBMC Media centar
Inace, taj f4mTester se automatski ponudi za instalaciju, ako je potreban u nekoj sekciji. Ako tebi to nije bio slucaj, otidji u repository Shanis (odakle si i ZemTv instalirao) pa u video add-ons i instaliraj rucno f4mTester.radiša wrote:Ok hvala pokusat cu sve iz pocetka.
- radiša
#1335 Re: Kodi/XBMC Media centar
Tako sam i uradio sad sam ga instalirao,hvala.Zanima me jos ovo jeste li kakve dodatne kodeke video instalirali,ja sam sve kodijeve sto su dosle uz njega ali hd kanali u pocetku krenu pa se zaledi slika.Mozda treba nesto od kodeka dodatno instalirat?Internet mi je ok ne vjerujem da je do brzine.
p.s neke izgleda otvara kako treba neke nece,sigurno je veliko opterecenje...
p.s neke izgleda otvara kako treba neke nece,sigurno je veliko opterecenje...
-
kakavdanakneiskustvu
#1336 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac300 wrote:Inace, taj f4mTester se automatski ponudi za instalaciju, ako je potreban u nekoj sekciji. Ako tebi to nije bio slucaj, otidji u repository Shanis (odakle si i ZemTv instalirao) pa u video add-ons i instaliraj rucno f4mTester.radiša wrote:Ok hvala pokusat cu sve iz pocetka.
evo i ja to pokusavam ali ne mogu naci zaj shanis?
- radiša
#1337 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kliknes na system,addons,instal from zip file,fusion,xbmc repos,international,pakistani repository.shani...
valjda si napravio fusion...
-
kakavdanakneiskustvu
#1338 Re: Kodi/XBMC Media centar
radiša wrote:Kliknes na system,addons,instal from zip file,fusion,xbmc repos,international,pakistani repository.shani...
evo uradio sam,valjda ce fercerati,hvala
-
kakavdanakneiskustvu
#1339 Re: Kodi/XBMC Media centar
sta uraditi da neke od ovih addona imam cim pokrenem kodi,imam exodus od kad sam instalirao kodi,neke sam obrisao koji su bili ispod onog video,probao sam na add to favourites,ali nije to to izgleda
- irac300
#1340 Re: Kodi/XBMC Media centar
Otiđi u System=Settings=Appearance=Skin=Settings=Add-on shortcuts=Home page videos submenu... i onda samo poredaj po rednim brojevima addone koje najčešće gledaš.kakavdanakneiskustvu wrote:sta uraditi da neke od ovih addona imam cim pokrenem kodi,imam exodus od kad sam instalirao kodi,neke sam obrisao koji su bili ispod onog video,probao sam na add to favourites,ali nije to to izgleda
-
kakavdanakneiskustvu
#1341 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac300 wrote:Otiđi u System=Settings=Appearance=Skin=Settings=Add-on shortcuts=Home page videos submenu... i onda samo poredaj po rednim brojevima addone koje najčešće gledaš.kakavdanakneiskustvu wrote:sta uraditi da neke od ovih addona imam cim pokrenem kodi,imam exodus od kad sam instalirao kodi,neke sam obrisao koji su bili ispod onog video,probao sam na add to favourites,ali nije to to izgleda
hvala
- iPod
#1342 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jos nisu ukinuli Kodi 
- Maharadza
#1343 Re: Kodi/XBMC Media centar
iPod wrote:Jos nisu ukinuli Kodi

- irac300
#1344 Re: Kodi/XBMC Media centar
Suti ne prizivaj svakakve ojebine na temu da nam pametuju kako je pitanje dana kada ce ukinuti Kodi.iPod wrote:Jos nisu ukinuli Kodi
-
sencobih
#1345 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac300 wrote:Otiđi u System=Settings=Appearance=Skin=Settings=Add-on shortcuts=Home page videos submenu... i onda samo poredaj po rednim brojevima addone koje najčešće gledaš.kakavdanakneiskustvu wrote:sta uraditi da neke od ovih addona imam cim pokrenem kodi,imam exodus od kad sam instalirao kodi,neke sam obrisao koji su bili ispod onog video,probao sam na add to favourites,ali nije to to izgleda
To moram i ja uraditi. Svaki put idem pješe do addona kojeg gledam
- irac300
#1346 Re: Kodi/XBMC Media centar
Koja četiri? Ovdje možeš ispod svakog submenija postaviti prečice sa ikonama. Npr. ispod Videos submeni postaviš 5 video add-ona koje gledaš, tipa Exodus, Salts...Ispod Programs submeni postaviš ikonu Addon installer i sl. Nadam se da se kontamo?sencobih wrote:irac300 wrote:Otiđi u System=Settings=Appearance=Skin=Settings=Add-on shortcuts=Home page videos submenu... i onda samo poredaj po rednim brojevima addone koje najčešće gledaš.kakavdanakneiskustvu wrote:sta uraditi da neke od ovih addona imam cim pokrenem kodi,imam exodus od kad sam instalirao kodi,neke sam obrisao koji su bili ispod onog video,probao sam na add to favourites,ali nije to to izgleda
To moram i ja uraditi. Svaki put idem pješe do addona kojeg gledamhoce li se tako prmijeniti i ona 4 na početnoj stranici ?
-
Zastozato
#1347 Re: Kodi/XBMC Media centar
Arena sport kanali najbolje rade na Live Mix addon-u, slika je besprijekorna. Taj addon je po meni daleko najbolji kad je rijec o uzivo TV-u. Ako neko od vas nema Live mix, slobodno ga instalirajte.
-
sencobih
#1348 Re: Kodi/XBMC Media centar
Na pocetnom meniju za video imaju onih pet ikonica, u pravu si. Od pocetka su tu genesis, salts,1chanel, icefilms i pheniks. Koristim 2 od 5 pa bih ostale zamijenio za exodus i dr. Valjda to može?
@irac
Može promijenio sam
@irac
Može promijenio sam
- radiša
#1349 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvala,samo ce i ovaj ako bude opterecen kao i drugi povremeno stekat.Zastozato wrote:Arena sport kanali najbolje rade na Live Mix addon-u, slika je besprijekorna. Taj addon je po meni daleko najbolji kad je rijec o uzivo TV-u. Ako neko od vas nema Live mix, slobodno ga instalirajte.
- Rampage
#1350 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kad smo već kod sportskih kanala, zna li neko koji kanal prenosi tursku ligu? Da li je neko slučajno naletio na neki kanal:)?
Hvala
Hvala