Windows 10
Moderator: Benq
- escobar__
#1326 Re: Windows 10
8 je, izuzmemo li nedostatak Start dugmića i menija, u vrijeme kad je izašao bio daleko ispeglaniji od 10 sada. Ne znam, meni radi ok, nije da pravi neke posebne probleme ali primjetim da se neke aplikacije počesto sruše (one iz Windows Store-a) iz čista mira - dakle ne koriste se, rade u pozadini i sruše se.
Start meni se ponekad ponaša čudno, Kalendar live tile datum ne prikazuje ni u snu (a nema šta nisam pokušavao)... Jednostavno djeluje k'o nazor released...
Start meni se ponekad ponaša čudno, Kalendar live tile datum ne prikazuje ni u snu (a nema šta nisam pokušavao)... Jednostavno djeluje k'o nazor released...
- Quaresma
#1327 Re: Windows 10
cuj store, ja i zaboravio da to postoji na windows
- Raigor Stonehoof
#1328 Re: Windows 10
jos jedna stvar me "jebe" opasno, samo nisam 100% siguran jel do win10 ili do graficke, jer sam presao na win tu negdje i kad sam kupio grafulju
TV mi je spojen sa HDMI, medjutim ponekad (nisam uspio skontati zasto), desi se da mi ne baca audio kroz kabl. i ne pomaze kad u catalystu odem na disable display pa poslije enable, niti gasenje i paljene TV-a.
kad odem na playback devices pokaze mi ovako:

kaze da TV nije plugged in, a jeste
pomagalo mi je kada u device manageru kliknem desnim na AMD High Definition Audio Device pa odaberem disable, a onda enable i proradi
medjutim sad mi poslije disable trazi restart pa poslije enable opet restart
a prije nije

help
TV mi je spojen sa HDMI, medjutim ponekad (nisam uspio skontati zasto), desi se da mi ne baca audio kroz kabl. i ne pomaze kad u catalystu odem na disable display pa poslije enable, niti gasenje i paljene TV-a.

kaze da TV nije plugged in, a jeste
pomagalo mi je kada u device manageru kliknem desnim na AMD High Definition Audio Device pa odaberem disable, a onda enable i proradi
medjutim sad mi poslije disable trazi restart pa poslije enable opet restart

help
- Sarah24
#1329 Re: Windows 10
Može li se vratiti na osmicu a da se ništa ne poremeti?

- ExNihilo
#1330 Re: Windows 10
Može, ako nisi obrisala fajlove potrebe za revert na stari sistem.
- Sarah24
#1331 Re: Windows 10
Pa nisam ništa brisala "ručno" da znam, jedino ako se izbrisalo automatski instaliranjem desetke...
na startu ima opcija go back to windows 8.1 ali čitah negdje da se ne može vratiti ako je urađen ovaj update na 8.1 jedino ako si snimio postavke, šta već, sa osmice pa da ponovo instliraš sistem... zato ne smijem da se usudim, jer sad cd-a nemam.. 
- ExNihilo
#1332 Re: Windows 10
Ako imaš go back to Windows 8.1 pri bootanju, ne bi trebalo biti problema. Ja sam uredno vratio Sedmicu na isti način.
- Sarah24
#1333 Re: Windows 10
pa znam, ali na nekim forumima pišu ovo gore što sam napisala, pa se dvoumim, a otkako destku instalirah hoću da poludim, mada je nakon evo nekoliko dana k'o malo došla sebi...
but still 
- ExNihilo
#1334 Re: Windows 10
Nisam skontao zbog čega se dvoumiš i šta si čitala.
Možda link?
- Sarah24
#1335 Re: Windows 10
eevo ovo boldirano, a čitala sam neki dan na više strana sad ne znam gdje, evo jedan od linkovaSarah24 wrote:Pa nisam ništa brisala "ručno" da znam, jedino ako se izbrisalo automatski instaliranjem desetke...na startu ima opcija go back to windows 8.1 ali čitah negdje da se ne može vratiti ako je urađen ovaj update na 8.1 jedino ako si snimio postavke, šta već, sa osmice pa da ponovo instliraš sistem... zato ne smijem da se usudim, jer sad cd-a nemam..
http://windows.microsoft.com/hr-hr/wind ... ry-options
ili
http://www.yac.mx/hr/pc-tech-tips/windo ... or_81.html
pa možda nisam dobro skontala, ali generalno zabrinjava me ako nakon deinstalacije desetke moram nešta skidati, instalirati ponovo... a možda neću znati pa i taj belaj..
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#1336 Re: Windows 10
Ista stvar i kod mene. Ja to riješim tako što kada spojim laptop preko HDMI kabla na led tv, idem desnim na ikonicu od zvučnika, zatim playback devices i samo na OK. Tako mi proradi ali iskreno ne znam ni sam zašto.Raigor Stonehoof wrote:jos jedna stvar me "jebe" opasno, samo nisam 100% siguran jel do win10 ili do graficke, jer sam presao na win tu negdje i kad sam kupio grafulju
kaze da TV nije plugged in, a jeste![]()
medjutim sad mi poslije disable trazi restart pa poslije enable opet restarta prije nije
help
-
s@mson
#1337 Re: Windows 10
Heh, to spjanje laptopa sa TV-om i mene hebe...
Dok je bila sedmica automatski je prepoznavao zvuk kad ustekam HDMI kabl a sada moram na sound properties pa difoltati TV za zvuk a kada iskljucim onda opet ista putanja da vratim zvuk na laptop...
Dok je bila sedmica automatski je prepoznavao zvuk kad ustekam HDMI kabl a sada moram na sound properties pa difoltati TV za zvuk a kada iskljucim onda opet ista putanja da vratim zvuk na laptop...
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#1338 Re: Windows 10
Kod mene i jeste windows 7.
- Raigor Stonehoof
#1339 Re: Windows 10
suad-sarajevo wrote: Ista stvar i kod mene. Ja to riješim tako što kada spojim laptop preko HDMI kabla na led tv, idem desnim na ikonicu od zvučnika, zatim playback devices i samo na OK. Tako mi proradi ali iskreno ne znam ni sam zašto.
evo nasao sam rjesenje, mada vidim da ljudi kazu nakon nekog vremena im se isto sranje pocne desavati. nije problem haman u win nego u AMD driverima.
uradih ovo i zasad je ok, a dokad ne znam
So these steps are for people running in USER mode.
1) winkey + D to go to desktop mode
2) winkey + X to open menu
3) Select "Command Promt (Admin)"
4) type in -> devmgmt.msc , and hit enter
5) In the device manager under "Sound, video and game controllers" right click on each Audio device, except for any that say "Mic" and hit uninstall.
6) scroll to the top of the device manager and look under "Audio inputs and output" and make sure that you don't see any "Digital Audio (HDMI)" ...etc... entries. If you do, right click on these and uninstall them.
7) Winkey+I --> select the power button on the bottom right and select restart.
See if that fixes it....
Oh! one more thing, unplug the HDMI cable before you restart and LEAVE IT unplugged until the system is completely finished booting and finding all the audio devices. Restart one more time, log in, and then plug in your HDMI cable and see if it recognizes it.
- Danguba
#1340 Re: Windows 10
ne moze. imat ces pune ruke posla da sve vratis kako je bilo. probao.Sarah24 wrote:Može li se vratiti na osmicu a da se ništa ne poremeti?![]()
- Sarah24
#1341 Re: Windows 10
toga sam se i plašila..Danguba wrote:ne moze. imat ces pune ruke posla da sve vratis kako je bilo. probao.Sarah24 wrote:Može li se vratiti na osmicu a da se ništa ne poremeti?![]()
- Maharadza
#1342 Re: Windows 10
Driveri su to vjerovatno, jesu vam zadnji instalirani?Raigor Stonehoof wrote:jos jedna stvar me "jebe" opasno, samo nisam 100% siguran jel do win10 ili do graficke, jer sam presao na win tu negdje i kad sam kupio grafulju
kaze da TV nije plugged in, a jeste![]()
medjutim sad mi poslije disable trazi restart pa poslije enable opet restarta prije nije
help
http://support.amd.com/en-us/download/d ... ws+10+-+64
http://support.amd.com/en-us/download/d ... ws+10+-+32
Ako ne radi, probajte beta driver!
- Qler
#1343 Re: Windows 10
Upravo skinuo novi build Windows 10, kazu izmedju ostalog da su popravili bug sa realtek zvucnim...
- semirsar
- typeOnegative
#1345 Re: Windows 10
Misliš ono u vezi DTS i Dolby Digital ?Qler wrote:Upravo skinuo novi build Windows 10, kazu izmedju ostalog da su popravili bug sa realtek zvucnim...
- escobar__
#1346 Re: Windows 10
Cirkus živi, kako vrijeme prolazi tako jedan po jedan live tile otkazuju... U početku su me zezali Kalendar i Mail, to sam napravio (tj. mislio da sam napravio) i nakon desetak dana kojih su radili ponovo stali (od tad ni jedna od poznatih metoda za "tjeranje" appova da rade kako treba ne funkcioniše)... Sad već ne radi ni Vrijeme...
Bit će posklanjat ih sa Start menija i prosto ignorisat činjenicu da uopšte i postoje Windows Store apps, kad već ne rade ono šta bi trebale radit.
Bit će posklanjat ih sa Start menija i prosto ignorisat činjenicu da uopšte i postoje Windows Store apps, kad već ne rade ono šta bi trebale radit.
- Raigor Stonehoof
#1347 Re: Windows 10
zar neko to jos koristiescobar__ wrote:Cirkus živi, kako vrijeme prolazi tako jedan po jedan live tile otkazuju... U početku su me zezali Kalendar i Mail, to sam napravio (tj. mislio da sam napravio) i nakon desetak dana kojih su radili ponovo stali (od tad ni jedna od poznatih metoda za "tjeranje" appova da rade kako treba ne funkcioniše)... Sad već ne radi ni Vrijeme...![]()
- skupljac_zeljeza
#1348 Re: Windows 10
Koristio desetku mjesec dana i svakih malo nešto zeza i evo opet čuči i čeka, ali 8.1 trenutno juri k'o mahnit pa neka čuči.

- Qler
#1349 Re: Windows 10
Meni ovaj zadnji buikld zeza. Nekad nece da klikne ni na sto.. Jednostavno nece... I Firefox zeza sa youtube...
- Quaresma
#1350 Re: Windows 10
ja sam od proslog builda imao malih problema sa gledanjem videa, onako malo slika se gubi, boje se kao mjenjaju
sad zasad je sve ok
sad zasad je sve ok