USA fan page
- JohnnyS
#1326 Re: USA fan page
Vidim da ovi rusofilski jadnici između čitanja Čehova i slušanja Šostakoviča i dalje pokušavaju svoju slobodofobnu propagandu prodavati po ovoj temi.
- Fantassin
#1327 Re: USA fan page
agnostic_front wrote:Lucifer, dokle smo sa akcijom, evo ljudi su se zabrinuli ovdje, Amerika samo što nije propala, hoće li se moći koji paket poslati ubrzo?
Danas smo saznali da Amerikanci ne putuju nigdje, pa ima li koja dobra duša da ugosti sirotinju na par dana, da im pokaže sebilj i da pojedu šta na kašiku?
-
L u c i f e r
#1328 Re: USA fan page
doleca ko bez duse
da vidim imal mi jos hamerike
il je propala dibidus
da vidim imal mi jos hamerike
il je propala dibidus
-
detroit-mercy
#1329 Re: USA fan page
Amerika ko Amerika, ima hiljadu mana ali I hiljadu dobrih stvari, sto bi rekli za svakoga po nesto. Mozda samo jedna kratka crtica iz svakodnevnog zivota. Sa mnom radi Nijemac kome je supruga Koreanka, upoznali su se za vrijeme njegovog sluzbovanja u Aziji. Nakon 3 godine u Aziji (Japan/Korea), vraca se u Njemacku ostaje tamo 7-8 mjesci i dolazi kod nas da radi.
Obzirom da sam prilicno upoznat sa lokacijom firme , gdje rade i kako sve to izgleda tamo u Svabiji, pitao sam ga sto je dosao u USA
.
Pruzio mi je dosta jednostavan odgovor " Za mene i moju suprugu Korenaku, je puno bolje da zivimo u Americi."
Obzirom da sam prilicno upoznat sa lokacijom firme , gdje rade i kako sve to izgleda tamo u Svabiji, pitao sam ga sto je dosao u USA
Pruzio mi je dosta jednostavan odgovor " Za mene i moju suprugu Korenaku, je puno bolje da zivimo u Americi."
- Altair_SA
#1330 Re: USA fan page
Haj stipu supLJu, zna se da vi tamo nemate hljeba jesti, bijeda i sirmoastvo, industrija zdraaaaaaaa'o. Pa vama maksimalno sto ste vidjeli je taj nakav Njuork i Los Arandjelovac. Evrope vi niste nikad vidjeli jer ste neuki i ne putujete, bijedo. E sad, mi vama 'vamo moramo pomoc skupljati, evo Luci je zaduzen, a skupilo se masala samo tako, pa eto, moRete pregrmit neko vrijeme.detroit-mercy wrote:Amerika ko Amerika, ima hiljadu mana ali I hiljadu dobrih stvari, sto bi rekli za svakoga po nesto. Mozda samo jedna kratka crtica iz svakodnevnog zivota. Sa mnom radi Nijemac kome je supruga Koreanka, upoznali su se za vrijeme njegovog sluzbovanja u Aziji. Nakon 3 godine u Aziji (Japan/Korea), vraca se u Njemacku ostaje tamo 7-8 mjesci i dolazi kod nas da radi.
Obzirom da sam prilicno upoznat sa lokacijom firme , gdje rade i kako sve to izgleda tamo u Svabiji, pitao sam ga sto je dosao u USA.
Inace na podforumu o Dijaspori se nabolje vidi ko je sila broj jedan u univerzumu tacka. Sve tema do teme... "Kako do Rusije?" "Pomoc! Kako do ruskih papira, moRe i u Novosibirsk?" i td. i td. Kakva crna Njemacka, Svedska, Norveska, Kanada, Australija, a o bijednoj Americi da ne govorim. Pa ko bi tamo uopste isao?
-
Fudo387
#1331 Re: USA fan page
Gluposti, prosjecan Amerikanac je posjetio sve te tvoje destinacije, sto kroz turisticke aranzmane, sto sa marincima.Cybernetic wrote:Prosjecnom Amerikancu je vrhunac zivota otici u New York ili Los Angeles. Kakav Montreal, Pariz, Tokijo, Berlin, Rio... Ne znaju nista o svijetu, jer su korporacije izgradile propagandne zidine oko njih.
Al' bitno je da si ovim komentarom izazvao zajedljivi osmijeh na nosarinom licu, profilu kojem je radnicko odmaraliste u Omisu vrhunac
turizma.
- nosara
-
sumirprimus
#1333 Re: USA fan page
ma vecina amerikanaca su vanzemaljci za nas...
haraju u svakom pogledu...
haraju u svakom pogledu...
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#1334 Re: USA fan page
Ja mislim da se grijesi prilikom definisanja "prosjecnog" Amerikanca. Ako kao polaznu tacku uzmemo poslednje analize o distribuciji bogatstva kao na slici ispod :Fudo387 wrote:Gluposti, prosjecan Amerikanac je posjetio sve te tvoje destinacije, sto kroz turisticke aranzmane, sto sa marincima.Cybernetic wrote:Prosjecnom Amerikancu je vrhunac zivota otici u New York ili Los Angeles. Kakav Montreal, Pariz, Tokijo, Berlin, Rio... Ne znaju nista o svijetu, jer su korporacije izgradile propagandne zidine oko njih.![]()
Al' bitno je da si ovim komentarom izazvao zajedljivi osmijeh na nosarinom licu, profilu kojem je radnicko odmaraliste u Omisu vrhunac
turizma.

Onda ovih 30% ne da nije mrdnulo iz USA nego najvjerovatnije nije mrdnulo ni iz svog geta nikada u zivotu pri cemu je 15,1% stanovnistva ispod granice siromastva. To su oni sto guraju kolica i spavaju pod mostovima. 15.1% let that sink in.
Ova slika to mozda jos bolje ilustruje iako su podaci iz 2007. Trend daljnjeg raslojavanja se nastavlja pa je danas situacija samo jos gora (ovo je prije krize).

Dakle ukupno ovih 10%-20% stanovnika ne da su vidjeli i putovali nego zive kako svi mi mozemo da sanjamo samo ... jedini problem je sto je to ukupno 20% populacije i sto to ne predstavlja prosjek ni u kom slucaju.
Druga je stvar sto je to brojna i velika nacija pa je ovih 20% izuzetno velik broj u apsolutnim iznosima.
-
sumirprimus
#1335 Re: USA fan page
nema ubise se o povertija..poceli se spremat i za kijametski dan...
kazu nakvi preperi...
kazu nakvi preperi...
-
Fudo387
#1336 Re: USA fan page
Ono sto oni definisu kao siromastvo u vecini zemalja svijeta je srednja klasa.sumirprimus wrote:nema ubise se o povertija..poceli se spremat i za kijametski dan...![]()
kazu nakvi preperi...
Ima pojest, popit, krov nad glavom i kapak. Za vise od toga mora se ipak malo zapet guzovima.
-
Avetinho
#1337 Re: USA fan page
Tesko je to objasniti balkanskim vjecitim proleterima. Takvi bi najradije da su svih 100% sirotinja, u znak solidarnosti, ljubavi, i bratstva i jedinstva.Fudo387 wrote:Ono sto oni definisu kao siromastvo u vecini zemalja svijeta je srednja klasa.sumirprimus wrote:nema ubise se o povertija..poceli se spremat i za kijametski dan...![]()
kazu nakvi preperi...![]()
Ima pojest, popit, krov nad glavom i kapak. Za vise od toga mora se ipak malo zapet guzovima.
- Putnik ali stvarno
#1338 Re: USA fan page
detroit-mercy wrote:Galama krene kada pocne razmisljanje![]()
Ti ovo dole nazivas razmisljanjem
Google je super ali obrazovaje pored posedovanja PCja podrazumeva sistematicnost. Sada me vec ne cudi da pola razreda nije znalo bas sve republike velike SFRJ. No to nuzno ne znaci da u toj SFRJ nije bilo i drugacijih odeljenja, niti da su svi profesori bili losi.[/quote]
Sta ces nismo svi imali privilegiju da idemo u elitne skole po Begesu/Srbiji, koj je inace jako poznat po svojim elitnim skolama
Pravi se puno parketa tamo ali treba videti i distrbuciju - prodaju pa se stigne do izvoza. Drvne sirovine i preradjevine su krupna stavka. U lokalnoj gradnji to nije standard i besmislene su dalje rasprave oko toga. [/quote]
Sta je sad problem, iznio si tvrdnju da samo Jugovici ugradjuju parket u kuce, ja ti rekao pogledaj malo proizvodnju a mozes I uvoz parketa u toj godini
Takodje Javni prevoz nije standard - nema ga uopste - izuzev tamo gde bi privatni korisnici automobila & kupci goriva bili onemoguceni da trose novac, vozeci se sami u autima koja se ovde smatraju manjim autobusima. Dakle metro je izuzetak, a ne pravilo ili standard. Prevashodna namena metroa u usa je uklanjanje puka pod zemlju, da bi recimo u NYCu oni koji imaju 12 usd na dan za tunel + 30usd za parking mogli da trose novac. Socijalna politika glasi - zelimo ljude koji mogu pomoci drugima, a ne kukmavke kojima treba pomoc svake vrste. Freedom is not for free ![/quote]
To u Begesu prevoz dzabe, pa vec 30 godina pokusavate da napravite nesto sto se zove metro i nikako da vas prokine da i vi sklonite ljude pod zemlju
Nego kapiram da ti ustvari ne zivis tamo, inace ne bi toliko upirao u kvalitet zivota ili mozda zivis ali si izolovan na emigrantski krug, ko zna. [/quote]
Sta to ti imas protiv emigranata, mislim znam da ste se vazda smatrali nekom uber nacijom ali i medju emigrantima ima ljudi
Ne ide poredjenje kada je horizont Mala Ivanca i recimo Detroit. Jer covek vidi dve rupe, svidi mu se naizgled manja rupa, jer jos uvek ne zna
puno o drugim mestima u novoj zemlji i ostane u zabludi da je konacno dosao sa magarca na konja ...... letovanja najcesce nema a ako se desi ide se kuci, samo retki i posle dosta godina odu do Kube, nauce o aerodromu i hotelu i to je uglavnom sve. I dalje ostanu bez neke druge reference za poredjenje, jer i hotel na Kubi za strance i nova rupa cine se bolji od one stare - i zabluda traje vecinom zauvek, tek sledeca generacija pocne da shvata gde je dosla i napusta roditelje...... [/quote]
Sta sad imas nesto i protiv malih mjesta, znam da je za decke sa asfalta Begesa sve izvan kruga dvojke ruralna sredina ali moras znati da su mala mjesta dala neke od najboljih medju nama, npr Tesla je iz neke pripizdine u Lici, nobelovac Andric i Travnika i td
Btw, ja se u Subotu vratih sa poslovnog puta iz Njemacke, za Jun vec imam bukiran poslovni put u Austriju, u Septembru Sangaj
Industrija je Apple ? Nesporazum je velik, a valja uociti i sta znaci Made in USA. [/quote]
Ma jok, industrija je siljenje vrljika i ostrenje nozeva i popravljanje kisobrana
Apple i ostale kompanije iz silikonske doline su i najbolji primer toga, nekvalifikovana, a pritom preskupa lokalna, usa, radna snaga dovela je u Kaliforniju hiljade imigranata, pa i iz neobrazovane velike SFRJ. [/quote]
Inzinjer koji radi u Apple-u u Kaliforniji je isto placen bez obzira odakle dolazi, naravno da je to tesko predstaviti nekome ko smatra da su emigranti nuzno losi
Fabrike, zbog preskupe VKV i opet nekvalifikovane radne snage, dislocirane su mahom u Aziju, gde su uposlenici jeftini, a obuka takodje. Ogroman je obrt Apple a i slicnih ali zanemarljiva korist za populaciju. Zato ja to ne bih shvatao na stari nacin kao industriju, jer je efekat ovakvih industrija sasvim drugaciji od starih industrija. [/quote]
Ovdje vec pokazujes sve svoje znanje odnosno neznanje, jer ono sto vrijdi u Apple-u je inzinjeriski rad koji je mahom u Kaliforniji, skalmeriju ce sklapat radne ruke pregaoca po Kini i Srbijji. Samo mali pogled na cijenu inzinjera i DL bi ti sve rekao gdje je prava vrijednost. Ali za eknomiste kojima je siljenje kolaca prioritet me i ne cudi takvo razmisljanje.
Da ne duzim googlanje nije precica kojom se da pobeci od neobrazovanosti, cak stavise moze napraviti puno stete. A mi se oko USA ne svadjamo, mi se svadjamo, jer smo primitivci
Sine dragi, ko se svadja, samo ti kazem uzmi informaciju dostupna je i ne prvaljuj sve vise. Ja znam da znas koliko ovaca ima po glavi stanovnika Afganistan ali to te ne cini obrazovanim, samo skup beskorisnih informacija
PS Druzenje sa zapadnoevropskom Imigracijom pomaze da se bolje shvate stvari, sa ljudima koji imaju naprednije kriterijume pa su samim tim
kriticniji u odnosu na usa svakodnevicu. Nazalost malo nasih se druzi sa ostalim evropljanima pa nasim stradalnicima sve izgleda lepo posle losih iskustava nase povijesne zbilje u borbi za demokracijo koja se nazivala Evropa zdaj
Ako su svi Evropljani sa takvim znanjma i razmisljanjima kao ti, onda bolje da se ne druzimo, da dzabe ne gubim vrijeme na gluposti.
Btw, ako americku industriju posmatras samo kroz Apple, onda si napravi listu svega sto koristis i sto se koristi u svijetu i svega drugog cega se sjetis pa pokusaj sastaviti odakle dolaze neke od najuspjesnih firmi iz tih oblasti, ostalo ce ti se samo reci
14 osmeha / 3 Begesa / 1 fasisoidna pizda

-
detroit-mercy
#1339 Re: USA fan page
Uzmimo da su Amerikanci glupi, kako to da tako glupi imaju najacu ekonomiju i vojsku u svijetu.nosara wrote:
Logicki razmisljajuci moze se doci do zakljucka da so onda ovi koji su ekonomski ili vojno slabiji od njih jos gluplji ili sta
-
detroit-mercy
#1340 Re: USA fan page
Putnik ali stvarno wrote:detroit-mercy wrote:Galama krene kada pocne razmisljanje![]()
Ti ovo dole nazivas razmisljanjem![]()
Google je super ali obrazovaje pored posedovanja PCja podrazumeva sistematicnost. Sada me vec ne cudi da pola razreda nije znalo bas sve republike velike SFRJ. No to nuzno ne znaci da u toj SFRJ nije bilo i drugacijih odeljenja, niti da su svi profesori bili losi.
Sta ces nismo svi imali privilegiju da idemo u elitne skole po Begesu/Srbiji, koj je inace jako poznat po svojim elitnim skolama
Pravi se puno parketa tamo ali treba videti i distrbuciju - prodaju pa se stigne do izvoza. Drvne sirovine i preradjevine su krupna stavka. U lokalnoj gradnji to nije standard i besmislene su dalje rasprave oko toga. [/quote]
Sta je sad problem, iznio si tvrdnju da samo Jugovici ugradjuju parket u kuce, ja ti rekao pogledaj malo proizvodnju a mozes I uvoz parketa u toj godini
Takodje Javni prevoz nije standard - nema ga uopste - izuzev tamo gde bi privatni korisnici automobila & kupci goriva bili onemoguceni da trose novac, vozeci se sami u autima koja se ovde smatraju manjim autobusima. Dakle metro je izuzetak, a ne pravilo ili standard. Prevashodna namena metroa u usa je uklanjanje puka pod zemlju, da bi recimo u NYCu oni koji imaju 12 usd na dan za tunel + 30usd za parking mogli da trose novac. Socijalna politika glasi - zelimo ljude koji mogu pomoci drugima, a ne kukmavke kojima treba pomoc svake vrste. Freedom is not for free ![/quote]
To u Begesu prevoz dzabe, pa vec 30 godina pokusavate da napravite nesto sto se zove metro i nikako da vas prokine da i vi sklonite ljude pod zemlju
Nego kapiram da ti ustvari ne zivis tamo, inace ne bi toliko upirao u kvalitet zivota ili mozda zivis ali si izolovan na emigrantski krug, ko zna. [/quote]
Sta to ti imas protiv emigranata, mislim znam da ste se vazda smatrali nekom uber nacijom ali i medju emigrantima ima ljudi
Ne ide poredjenje kada je horizont Mala Ivanca i recimo Detroit. Jer covek vidi dve rupe, svidi mu se naizgled manja rupa, jer jos uvek ne zna
puno o drugim mestima u novoj zemlji i ostane u zabludi da je konacno dosao sa magarca na konja ...... letovanja najcesce nema a ako se desi ide se kuci, samo retki i posle dosta godina odu do Kube, nauce o aerodromu i hotelu i to je uglavnom sve. I dalje ostanu bez neke druge reference za poredjenje, jer i hotel na Kubi za strance i nova rupa cine se bolji od one stare - i zabluda traje vecinom zauvek, tek sledeca generacija pocne da shvata gde je dosla i napusta roditelje...... [/quote]
Sta sad imas nesto i protiv malih mjesta, znam da je za decke sa asfalta Begesa sve izvan kruga dvojke ruralna sredina ali moras znati da su mala mjesta dala neke od najboljih medju nama, npr Tesla je iz neke pripizdine u Lici, nobelovac Andric i Travnika i td
Btw, ja se u Subotu vratih sa poslovnog puta iz Njemacke, za Jun vec imam bukiran poslovni put u Austriju, u Septembru Sangaj
Industrija je Apple ? Nesporazum je velik, a valja uociti i sta znaci Made in USA. [/quote]
Ma jok, industrija je siljenje vrljika i ostrenje nozeva i popravljanje kisobrana
Apple i ostale kompanije iz silikonske doline su i najbolji primer toga, nekvalifikovana, a pritom preskupa lokalna, usa, radna snaga dovela je u Kaliforniju hiljade imigranata, pa i iz neobrazovane velike SFRJ. [/quote]
Inzinjer koji radi u Apple-u u Kaliforniji je isto placen bez obzira odakle dolazi, naravno da je to tesko predstaviti nekome ko smatra da su emigranti nuzno losi
Fabrike, zbog preskupe VKV i opet nekvalifikovane radne snage, dislocirane su mahom u Aziju, gde su uposlenici jeftini, a obuka takodje. Ogroman je obrt Apple a i slicnih ali zanemarljiva korist za populaciju. Zato ja to ne bih shvatao na stari nacin kao industriju, jer je efekat ovakvih industrija sasvim drugaciji od starih industrija. [/quote]
Ovdje vec pokazujes sve svoje znanje odnosno neznanje, jer ono sto vrijdi u Apple-u je inzinjeriski rad koji je mahom u Kaliforniji, skalmeriju ce sklapat radne ruke pregaoca po Kini i Srbijji. Samo mali pogled na cijenu inzinjera i DL bi ti sve rekao gdje je prava vrijednost. Ali za eknomiste kojima je siljenje kolaca prioritet me i ne cudi takvo razmisljanje.
Da ne duzim googlanje nije precica kojom se da pobeci od neobrazovanosti, cak stavise moze napraviti puno stete. A mi se oko USA ne svadjamo, mi se svadjamo, jer smo primitivci
Sine dragi, ko se svadja, samo ti kazem uzmi informaciju dostupna je i ne prvaljuj sve vise. Ja znam da znas koliko ovaca ima po glavi stanovnika Afganistan ali to te ne cini obrazovanim, samo skup beskorisnih informacija
PS Druzenje sa zapadnoevropskom Imigracijom pomaze da se bolje shvate stvari, sa ljudima koji imaju naprednije kriterijume pa su samim tim
kriticniji u odnosu na usa svakodnevicu. Nazalost malo nasih se druzi sa ostalim evropljanima pa nasim stradalnicima sve izgleda lepo posle losih iskustava nase povijesne zbilje u borbi za demokracijo koja se nazivala Evropa zdaj
Ako su svi Evropljani sa takvim znanjma i razmisljanjima kao ti, onda bolje da se ne druzimo, da dzabe ne gubim vrijeme na gluposti.
Btw, ako americku industriju posmatras samo kroz Apple, onda si napravi listu svega sto koristis i sto se koristi u svijetu i svega drugog cega se sjetis pa pokusaj sastaviti odakle dolaze neke od najuspjesnih firmi iz tih oblasti, ostalo ce ti se samo reci
14 osmeha / 3 Begesa / 1 fasisoidna pizda
[/quote]Dje ba zapelo, kod parketa ili metroa u Begesu koga nikako da prokopaju
Ekavicar, tebe boli nesto drugo, boli te sto su vam razdrmali guzove i za sva vremena vam pokazali gdje vam je mjesto. Tako da nema vise pretjerano kurcenja.
- nosara
#1341 Re: USA fan page
Glupi i nasilni... A naoruzani do zuba... Toliko...detroit-mercy wrote:Uzmimo da su Amerikanci glupi, kako to da tako glupi imaju najacu ekonomiju i vojsku u svijetu.nosara wrote:
Logicki razmisljajuci moze se doci do zakljucka da so onda ovi koji su ekonomski ili vojno slabiji od njih jos gluplji ili sta.
-
daddy-kool
#1342 Re: USA fan page
Ne, ne.
Teorija ide da su Amerikanci glupi, ali po nevolji i zli, pa vojno i ekonomski porobljavaju pola svijeta.Preko svojih korporacija i vojske crpe resurse i bogatstva drugih država, tj uspostavljaju svjetski neokolonijalizam. Onda to nemoralno stečeno bogatstvo koriste da kupe talentovane i pametne pojedince iz drugih zemalja koji će im pomoći da ostvare novi tehnološki skok i zatvore krug.
Teorija ide da su Amerikanci glupi, ali po nevolji i zli, pa vojno i ekonomski porobljavaju pola svijeta.Preko svojih korporacija i vojske crpe resurse i bogatstva drugih država, tj uspostavljaju svjetski neokolonijalizam. Onda to nemoralno stečeno bogatstvo koriste da kupe talentovane i pametne pojedince iz drugih zemalja koji će im pomoći da ostvare novi tehnološki skok i zatvore krug.
Last edited by daddy-kool on 11/03/2015 21:04, edited 1 time in total.
- nosara
#1343 Re: USA fan page
Objasnio...daddy-kool wrote:Ne, ne.
Teorija ide da su Amerikanci glupi, ali po nevolji i zli, pa vojno i ekonomski porobljavaju pola svijeta.Preko svojih korporacija i vojske crpe resurse i bogatstva drugih država, tj uspotstavljaju neokolonijalizam. Onda to nemoralno stečeno bogatstvo koriste da kupe talentovane i pametne pojedince iz drugih zemalja koji će im pomoći da ostvare novi tehnološki skok i zatvore krug.
-
detroit-mercy
#1344 Re: USA fan page
Treca stvar je sto je Amerika drzava koja se prostire u 4 vremenske zone, fakticki kontinet. Drzava koja ima 50 saveznih drzava i treba ti jedan zivot da npr posjetis svaku od njih.UnscarD wrote:Ja mislim da se grijesi prilikom definisanja "prosjecnog" Amerikanca. Ako kao polaznu tacku uzmemo poslednje analize o distribuciji bogatstva kao na slici ispod :Fudo387 wrote:Gluposti, prosjecan Amerikanac je posjetio sve te tvoje destinacije, sto kroz turisticke aranzmane, sto sa marincima.Cybernetic wrote:Prosjecnom Amerikancu je vrhunac zivota otici u New York ili Los Angeles. Kakav Montreal, Pariz, Tokijo, Berlin, Rio... Ne znaju nista o svijetu, jer su korporacije izgradile propagandne zidine oko njih.![]()
turizma.
Onda ovih 30% ne da nije mrdnulo iz USA nego najvjerovatnije nije mrdnulo ni iz svog geta nikada u zivotu pri cemu je 15,1% stanovnistva ispod granice siromastva. To su oni sto guraju kolica i spavaju pod mostovima. 15.1% let that sink in.
Ova slika to mozda jos bolje ilustruje iako su podaci iz 2007. Trend daljnjeg raslojavanja se nastavlja pa je danas situacija samo jos gora (ovo je prije krize).
Dakle ukupno ovih 10%-20% stanovnika ne da su vidjeli i putovali nego zive kako svi mi mozemo da sanjamo samo ... jedini problem je sto je to ukupno 20% populacije i sto to ne predstavlja prosjek ni u kom slucaju.
Druga je stvar sto je to brojna i velika nacija pa je ovih 20% izuzetno velik broj u apsolutnim iznosima.
Cetvrta stvar je sto mnoge od njih boli kurac za Evropom, imaju dosta svoga za posjetiti.
Ne razumijem sta pokusavas da dokazes, da je svaki Evropaljanim bio ili putuje po drugim kontinentima, da svaki Rus putuje po drugim kontinentima.
Intrepretiras statistke onako kako tebi odgovora, jebaji ga, niko nigdje ne putuje a kad pogledas samo onu kartu koliko je aviona svaku dan u zraku u USA prepadnes se. Po tebi ispada da vazda jedni te isti lete po vas cio dan.
-
detroit-mercy
#1345 Re: USA fan page
Pa kad je taj model tako jednostavno sto ga bivsi SSSR nije koristio. Glupi su ali imaju korporacije preko kojih porobljavaju svijetdaddy-kool wrote:Ne, ne.
-
detroit-mercy
#1346 Re: USA fan page
Jah, eto sad si sav sretan jer je ovaj kolega dokazao da su gulup u stanju da pokupuju pametnenosara wrote:Objasnio...daddy-kool wrote:Ne, ne.
Teorija ide da su Amerikanci glupi, ali po nevolji i zli, pa vojno i ekonomski porobljavaju pola svijeta.Preko svojih korporacija i vojske crpe resurse i bogatstva drugih država, tj uspotstavljaju neokolonijalizam. Onda to nemoralno stečeno bogatstvo koriste da kupe talentovane i pametne pojedince iz drugih zemalja koji će im pomoći da ostvare novi tehnološki skok i zatvore krug.
Hebote koja razmisljanja
-
daddy-kool
#1347 Re: USA fan page
Naravno, obje premise ove teorije su potpuno pogrešne.detroit-mercy wrote:Jah, eto sad si sav sretan jer je ovaj kolega dokazao da su gulup u stanju da pokupuju pametnenosara wrote:Objasnio...daddy-kool wrote:Ne, ne.
Teorija ide da su Amerikanci glupi, ali po nevolji i zli, pa vojno i ekonomski porobljavaju pola svijeta.Preko svojih korporacija i vojske crpe resurse i bogatstva drugih država, tj uspotstavljaju neokolonijalizam. Onda to nemoralno stečeno bogatstvo koriste da kupe talentovane i pametne pojedince iz drugih zemalja koji će im pomoći da ostvare novi tehnološki skok i zatvore krug..
Hebote koja razmisljanja.
Druga uvijek pretpostavlja da kompetitivni dio kapitalizma produkuje zlo i generalno najgore iz ljudi.
- nosara
#1348 Re: USA fan page
Sjajno...daddy-kool wrote: Kompetitivni dio kapitalizma produkuje zlo i generalno najgore iz ljudi.
-
daddy-kool
#1349 Re: USA fan page
Znam kako razmišljaš/razmišljate.
- nosara
#1350 Re: USA fan page
Ja sam odusevljen sto si shvatio bit problema...daddy-kool wrote:Znam kako razmišljaš/razmišljate.