Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1326 Re: Sarajevski derbi

Post by -LIBERO- »

Hajde nemojte mi sada moralisati i kukati kako nam je fudbal los,kako tu nema kvalitete,kako ovo kako ono..kao da toga nismo svi svjesni :D .

Derbi nije samo igra na terenu,derbi nisu samo golovi....derbi je nesto sto nosis u sebi,sto je postalo dio tebe,nesto sto moze dozivjeti samo istinski pristalica bordo ili plave boje.

Ako nista drugo,da svi malo obnovimo i pojacamo ,kao i pred svaki derbi,osjecaj pripadnosti,ponosa,nalet adrenalina ..i da makar na tribinama napravimo nesto sto je ravnopravno desavanjima na drugim velikim derbijima.

1:3
(za vas ko god) -( Kojasevic jer je rekao da ce vam zabiti :D ,Haskic jer sam ja rekao da ce vam zabit' :D ,i mali Suljic )
necu

#1327 Re: Sarajevski derbi

Post by necu »

Mamlazi iz kafana sarajevskih,budite profesionalci bar ovaj derbi i zaslužite naš aplauz sa tribina ! Ja da imam onakvu podršku kao što vi imate letio bi' na terenu !
BHF_Manijak

#1328 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

Joj kud nema Culuma...Mali Suljic ne bi izdrzo ja mislim ni do 15-te minute... :mrgreen:
ultima_palabra

#1329 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

BHF_Manijak wrote:Pa bar da se levati izmedju sebe dogovore pa 3:3 onako za raju odigraju, vec jok, nema suta na gol u 90minuta... :mrgreen: Zadnji derbiji su valjali dok su jos Dzelo i Turkovic aktivni bili, a to je zalosno, kad se ljudi sa 100 godina iz inostranstva moraju vratit da pokazu kako se igraju derbiji, fakat zalosno, sa 35 godina najjaci igraci na terenu bivali! :roll: :(

Da Bog da nas sad sviju razuvjerili i bilo 5 golova na tekmi...3:2 nek bude, ja zadovoljan! :mrgreen: :skoljka:
Ma nije to ni manjak kvaliteta u ekipama... jednostavno strah i neki kukavičluk im uđe u glave. Ne vjerujem ni da im treneri kažu da tako igraju... jednostavno derbi u njima probudi taj alibi-mentalitet, nek je samo lopta dalje od mene :-) Pa onda lopta ide prvom do sebe, ili ako protivnik pritisne što dalje od sebe.

Ako se ne može podnijeti pritisak derbija pred 10k ljudi, kako onda da razmišljamo o nekim evropskim podvizima?
ganjeta

#1330 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

BHF_Manijak wrote:Joj kud nema Culuma...Mali Suljic ne bi izdrzo ja mislim ni do 15-te minute... :mrgreen:
Patrick Nyema, jedan je Patrick Nyema, jedan je Patrick Nyemaaaaa... :D
Impavidus

#1331 Re: Sarajevski derbi

Post by Impavidus »

Počelo već i po forumu... :D
Da ovi naši imaju mozga koliko nemaju, pa bolje 3 za 3 dogovoriti, nekoliko golova da bude (kao u Prijedoru nedavno kad je Saraejvo igralo :D ). Ovako svaki put 0:0, i bod manje i mi i komšije, al' eto.
ibizza

#1332 Re: Sarajevski derbi

Post by ibizza »

0:5 realno :D
ganjeta

#1333 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Ma kako će dogovriti kad su sve mahalaši i varalice :D , pa da bude kao kad je Čelik namještao sa Leotarom, i Mulina nekog nakautiro, Zeničani ih izradili :lol:
BHF_Manijak

#1334 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

ganjeta wrote:Ma kako će dogovriti kad su sve mahalaši i varalice :D , pa da bude kao kad je Čelik namještao sa Leotarom, i Mulina nekog nakautiro, Zeničani ih izradili :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
OPLAKO ALLAHAMI! Onaj iz Leotara ganja onog Celikovca a Celikovac pobjeze u svlacionicu, haos na terenu, ono nisam u svom zivotu dozivio! :lol: :lol:
Nasi jebote ofirni i kad dogovoraju, nece te niko zajebat ko Bosnjo! :mrgreen: :run:
samo_ti

#1335 Re: Sarajevski derbi

Post by samo_ti »

Ne ne, prvo je Čelik Brotnja za*ebao, pa ovi levati ispali iz lige :D ...i onda oni dole po Čitluku ganjali Brkica ... :lol:

a sa Leotarom, oni nas za*ebali u Zenici, bilo dogovoreno 3 za 3, i likovi nam ga uvale pred kraj i pobijede...onaj njihov trener se dere, "nemoj, pusti, hallo" i td...uglavnom, nasi ganjali njih poslije utakmice po terenu i prostorijama BP :D
ganjeta

#1336 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

E dobro si :D , nasadili vas Trebinjci samo tako, ispali ste prave krave...

Naši mogu dogovoriti samo remi i to sa 0-0 , ostalo je viša matematika, tri za tri to nema govora.
Ko to smat

#1337 Re: Sarajevski derbi

Post by Ko to smat »

Najaci derbi je bio mislim 1995 ali nisam siguran na kosevu kad je bilo 50.000 raje i jos jedno 5 ispred stadiona.Ja sam bio na djelu istoka onaj blizi jugu.Ja koji derbi.Neznas koji je igrac bolji.Ovamo Mesa,skoro tamo Pape,paja akcije mi poveli 1-0 nula,pred sami kraj prvog precka spasila pitare i onda nam oni uvalise 2 u drugom.Iako smo izgubili ono mi je bio najaci derbi.Jos koji mi je osto u sjecanju je kad smo ih razmontirali4-1 zvaka dao 3 komada.Eh ovo sad je puno manje od toga ali nadam se da ce mo dokazat da je ovo ipak jos uvjek najaci derbi u biH.Nek bude fino bez frke i nek pobjedi bolji.Pozdrav.
ganjeta

#1338 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

1995. nije sigurno, možda '85. godina ?
ultima_palabra

#1339 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Cetrdesetcetvrti Sarajevski derbi-Sezona 1981/1982
10.03.1982 godine
Sarajevo - ZELJEZNICAR 2-1
Stadion:Kosevo
Gledalaca:55.000
Sudija:Sostaric(Maribor)
Sarajevo:
Janjus,Radeljas,Kapetanovic,Vidovic,Ferhatovic,Hadzibegic,Susic,Lukic(Hadzialagic),Teskeredzic(Jozic),Bozovic i Pasic
ZELJEZNICAR:
Suica,Berjan,Komsic,Baljic,Saracevic(Paprica),Cilic,Bahtic,Odovic,Bazdarevic,Vlaski i Nikic
Strijelci:
Nikic u 33 min za ZELJEZNICAR a Susic 52 min i Vidovic 57 min za Sarajevo

Tog 10.03.1982 na 44-om po redu Sarajevskom derbiju zabiljezena je najveca posjeta koja se desila na jednom Sarajevskom derbiju.Naime tog dana na stadionu Kosevo iako je bio radni dan okupilo se 55.000 gledalaca.
Ovaj drugi što pominje...
Cetrdesettreci Sarajevski derbi-Sezona 1981/1982
23.08.1981 godine
ZELJEZNICAR-Sarajevo 4-1
Stadion:Grbavica
Gledalaca:25.000
Sudija:Ilijevski(Skoplje)
ZELJEZNICAR:
Arnautovic,Berjan,Komsic,Baljic,Saracevic,Cilic,Bahtic,Vlaski,Paprica,Bazdarevic(Lusic) i Grabo(Nikic)
Sarajevo:
Djurkovic,Nikolic,Jozic,Radeljas(Vrabac),Hadzibegic,Kapetanovic,Lukic,Vukicevic,Musemic,Janjos i Pasic
Strijelci:
Baljic 4 i 78 min,Grabo 36 min i Paprica 55 min za ZELJEZNICAR a Hadzibegic 60 min za Sarajevo
veljaca

#1340 Re: Sarajevski derbi

Post by veljaca »

Impavidus wrote:Počelo već i po forumu... :D
Da ovi naši imaju mozga koliko nemaju, pa bolje 3 za 3 dogovoriti, nekoliko golova da bude (kao u Prijedoru nedavno kad je Saraejvo igralo :D ). Ovako svaki put 0:0, i bod manje i mi i komšije, al' eto.
:thumbup:

Dobro primjeceno ....
Ovo mi nije jasno nikada bilo .... I mi i vi izgubimo u konacnici bod koji nam na kraju moze puno znaciti.
Bolje bi bilo da mi pobjedimo na Grbavici, a vi na Kosevu .... i svakome po 3 boda ....
Ali zadnji derbiji se igraju po onoj "samo da ne izgubim" i previse ziheraskoj taktici .... Ni na jednoj a ni drugoj strani nema se hrabrosti da se krene na pobjedu - nego se igra na nulu ...
Drugo je sto se mi navijaci zezamo i podjebavamo i isticemo da ce mo razvaliti jedni druge i zelimo ovo ili ono - bitniji su igraci i postavka igre ....
A ovo da nasi ne znaju dogovoriti 3:3 - pa odigraju na 0:0 - je dokaz da se ne vjeruje nikome. Ko bi poveo 3:2 - taj bi se valjao i odugovlacio do zore .... :mrgreen:
Impavidus

#1341 Re: Sarajevski derbi

Post by Impavidus »

Pa to je ono ko prvi uzme 3 boda na jesen, malo mu pa daj da ti još jedan (ili čak sva 3) uzme i na proljeće :D
Ovako standardno remiji, "mir u kući" sa navijačima - nije se izgubilo, da su se poklopile neke stvari možda bi se i pobijedilo, i tako u krug svake godine...
splinter

#1342 Re: Sarajevski derbi

Post by splinter »

Šta odluči komitet??
vicious

#1343 Re: Sarajevski derbi

Post by vicious »

Ko to smat wrote:Najaci derbi je bio mislim 1995 ali nisam siguran na kosevu kad je bilo 50.000 raje i jos jedno 5 ispred stadiona.Ja sam bio na djelu istoka onaj blizi jugu.Ja koji derbi.Neznas koji je igrac bolji.Ovamo Mesa,skoro tamo Pape,paja akcije mi poveli 1-0 nula,pred sami kraj prvog precka spasila pitare i onda nam oni uvalise 2 u drugom.Iako smo izgubili ono mi je bio najaci derbi.Jos koji mi je osto u sjecanju je kad smo ih razmontirali4-1 zvaka dao 3 komada.Eh ovo sad je puno manje od toga ali nadam se da ce mo dokazat da je ovo ipak jos uvjek najaci derbi u biH.Nek bude fino bez frke i nek pobjedi bolji.Pozdrav.
Ultima je u pravu, 1982. je ta prva bila. Nije Škoro tad još igrao, a to za prečku si nešto pomiješao, Pape je pogodio prečku kod 0:0 ;) onda je Željo poveo, pa u drugom poluvremenu preokret.
necu

#1344 Re: Sarajevski derbi

Post by necu »

Odlučeno,bez Hordi.Fuj
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1345 Re: Sarajevski derbi

Post by Velkoski »

bravo za nenormalni komitet :-)
odsutraopetultra

#1346 Re: Sarajevski derbi

Post by odsutraopetultra »

Nisu svjesni da su napravili vece sranje
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1347 Re: Sarajevski derbi

Post by bordo gandalf »

Fuj kretena....
splinter

#1348 Re: Sarajevski derbi

Post by splinter »

Pa ne može se doći organizovano, može u solo verziji.
Odavno Željo i Sarajevo nisu bili u vrhu tabele i derbi bi mogao biti zanimljiv al ovako
jbg
Dide

#1349 Re: Sarajevski derbi

Post by Dide »

odsutraopetultra wrote:Nisu svjesni da su napravili vece sranje
cappy_tempo

#1350 Re: Sarajevski derbi

Post by cappy_tempo »

splinter wrote:Pa ne može se doći organizovano, može u solo verziji.
Odavno Željo i Sarajevo nisu bili u vrhu tabele i derbi bi mogao biti zanimljiv al ovako
jbg
trebam pustiti muriji zadovoljstvo da me udaraju zato sto je nenormalizacija odlucila da se napravi stvar ali je samo vise usrala? zivi bili pa vidjeli da ce ovo murija iskoristiti da se izvuku za retardiranu organizaciju zeljo-hajduk
Post Reply