Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
hodža

#1326 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by hodža »

Joj price o BHANSI na ftv u emisiji Mreza :run:
karanana

#1327 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by karanana »

strava sta rade. prica je dokaz koliko je kriminal i korupcija urezan u vlast i nema ni 1% sanse da se ovo ikad iskorijeni.
i svaka drzavna agencija/firma ima istu pricu. prije par sedmica je bilo o centralnoj banci. identicno. sinovi, zetovi, supruge.....kad vidis onako nesto odmah te potjera da sto prije trazis nacin da sto prije bjezis odavde pa nek sva ova mafija ostane svrsishodna sama sebi i budalama koje ce ih trpiti.
ferratilis

#1328 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by ferratilis »

ma ovo je izgleda piši propalo :(

žao mi para što sam potrošio dok sam triput došao u Sarajevo
moke_017

#1329 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by moke_017 »

Vi iz Sarajeva, možete relativno jeftino aplicirati na te državne poslove, a i na ostale zato što je sve u Sarajevu, evo ja sad kontam nešto, ganjo jedan konkurs od decembra, sad u maju se završio, i obore me ljudi na intervju. Sve zajedno kad saberem potrošio sam 600 maraka, uključujući sve troškove, a nezaposlen sam, gulio roditelje, da bi na kraju jebena štela me ukopala.
Definitivno odustajem od apliciranja za posao po Bosni, jer jebeno samo džabe trošim pare i živce :(
moke_017

#1330 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by moke_017 »

:sad:
Last edited by moke_017 on 21/05/2018 00:25, edited 1 time in total.
eddie_burner

#1331 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by eddie_burner »

moke je jos dod'o i to... ;-)
moke_017 wrote:I još nešto treba podržati svaki pokušaj rušenja ove države i ovog sistema pa nek sve ide u mp3, pa da sve iznova krenemo :sad:
Šalu na stranu sve je ovo tužno, perspektiva u BiH nije ni nula nego je u debelom minusu...
Protraćene godine uzalud pokušavajući napravit nešto u i od ove države, svake godine glasajući za nekog drugog a konstanto da te vode isti slonovi koji isti maloumni biraju...
Pa zar u sve mora ući politika, nadao sam se ovaj konkurs evo ga, mora biti cist, mora biti bez stele, ipak velika odgovornost, ne smije tu svako doci, ne mogu proci babini sinovi, amidzini puleni i ostali...kad ono banana...
ferratilis

#1332 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by ferratilis »

Ja kad sam čuo da ovaj konkurs u BHANSA-i kontrolišu stranci, pomislio sam "evo konačno nešto gdje možda mogu uspjet pomoću znanja i vještina" kad ono šipak, neko veče gledam na FTV onaj prilog, došlo mi da povratim

nakon ovog sam izgubio svaku nadu da ću ovdje naći posao, vani nemam nikog, nisam od onih što dižu ruku na sebe, samo sjedim, šutim i gledam onu fakultetsku diplomu u fascikli :D
Edin H.

#1333 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Edin H. »

ferratilis wrote:Ja kad sam čuo da ovaj konkurs u BHANSA-i kontrolišu stranci, pomislio sam "evo konačno nešto gdje možda mogu uspjet pomoću znanja i vještina" kad ono šipak, neko veče gledam na FTV onaj prilog, došlo mi da povratim

nakon ovog sam izgubio svaku nadu da ću ovdje naći posao, vani nemam nikog, nisam od onih što dižu ruku na sebe, samo sjedim, šutim i gledam onu fakultetsku diplomu u fascikli :D
:(
polisofisa

#1334 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by polisofisa »

eddie_burner wrote: Šalu na stranu sve je ovo tužno, perspektiva u BiH nije ni nula nego je u debelom minusu...
Protraćene godine uzalud pokušavajući napravit nešto u i od ove države, svake godine glasajući za nekog drugog a konstanto da te vode isti slonovi koji isti maloumni biraju...
Pa zar u sve mora ući politika, nadao sam se ovaj konkurs evo ga, mora biti cist, mora biti bez stele, ipak velika odgovornost, ne smije tu svako doci, ne mogu proci babini sinovi, amidzini puleni i ostali...kad ono banana...
[EDITED]

Prvo nisam pročitao kako treba, pa sam te kritikovao. Slažem se uglavnom :D
polisofisa

#1335 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by polisofisa »

ferratilis wrote:Ja kad sam čuo da ovaj konkurs u BHANSA-i kontrolišu stranci, pomislio sam "evo konačno nešto gdje možda mogu uspjet pomoću znanja i vještina" kad ono šipak, neko veče gledam na FTV onaj prilog, došlo mi da povratim

Svi smo se ponadali. Mislio sam da, pošto je mnogo odgovoran posao, neće moć zaje*at i ovo, no međutim... Ove godine neću propustiti da se prijavim na grin kard loteri. :run:
Cenk1986

#1336 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Cenk1986 »

Ljudi glavu gore, nije jos nista gotovo... Ocigledno nisu ni poceli obavjestavati, a na stranici im stoji da su raspisali tender za obavljanje medicinskog pregleda... vjerovatno cekaju da taj tender zavrse... traje predugo, slazem se, ali ne predajite se dok postoji nada...
Pacho

#1337 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Pacho »

Eto završen je i tender. Za koga vidjet ćemo :D
http://www.bhansa.gov.ba/userfiles/file ... C4%8Da.pdf
polisofisa

#1338 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by polisofisa »

Pošto intervju ide prije ljekarskog, moglo bi se zivkanje ocekivati ovih dana. Sretno raja.
mmemo

#1339 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by mmemo »

Ja mislim da prvo ide ljekarski pregled, a intervju na kraju. Al bez obzira na to mogli su već obavijestiti one koji nisu prošli na F2.
polisofisa

#1340 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by polisofisa »

mmemo wrote:Ja mislim da prvo ide ljekarski pregled, a intervju na kraju. Al bez obzira na to mogli su već obavijestiti one koji nisu prošli na F2.
Postupak izbora kandidata obuhvata:

1) Provjeru znanja engleskog jezika;
2) Test sposobnosti (FEAST);
3) Intervju;
4) Ljekarski pregled radi utvrđivanja posebnog zdravstvenog kriterija – European Class 3 Medical Certification of Air Traffic Controller.

Ma boli njih njonjo što se mi ovdje roštiljamo.
probook

#1341 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by probook »

A ti bas slijepo vjerujes FTV-u?

Ja sam 100% siguran da se ne skiju zajebavati sa kontrolorima, pa nije to posao da lupas pecate i nosis papire pa da moze preko stele neko upasti. Tu se trazi odlicne psiho - fizicke sposobnosti i taj posao ne moze raditi svako, evo ja prvi dzaba da mi daju platu 5000 ja taj posao ne mogu raditi. Procitajte malo sta je to u stvari biti kontrolor!!!
polisofisa

#1342 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by polisofisa »

probook wrote:

A ti bas slijepo vjerujes FTV-u?

Ja sam 100% siguran da se ne skiju zajebavati sa kontrolorima, pa nije to posao da lupas pecate i nosis papire pa da moze preko stele neko upasti. Tu se trazi odlicne psiho - fizicke sposobnosti i taj posao ne moze raditi svako, evo ja prvi dzaba da mi daju platu 5000 ja taj posao ne mogu raditi. Procitajte malo sta je to u stvari biti kontrolor!!!
Pa bas zbog tog sto se ne mogu zajebavati s tim je i stalo sve. Nema političke volje da se uradi nešto tako bitno za državu, jer se niko od njih ne može naći u tom. Vjerujem da je onaj drugi konkurs za ostala radna mjesta u bhansi, što je izašao kad i naš, već završen.

A to da li neko jest ili nije za ovaj posao, će se skontati kroz ova silna testiranja.
LBlues

#1343 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by LBlues »

Svaki dan neki pozivi, natjecaji, odluke. Samo nema nista za nas, a skoro godinu dana od objave konkursa.
Cenk1986

#1344 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Cenk1986 »

ja sam ih zvao jucer. Gospodja koja se javila rekla mi je da ocekuje da ubrzo krenu sa pozivima. Pitao sam i da li je sljedeci korak intervju ili medicinski pregled, rekla je da je sljedeci korak medicinski pregled. S obzirom da na dnu dokumenta o odabiru ponudjaca pise da je rok zalbe 30 dana, nisam siguran da li moraju cekati da prodje taj rok. Ako moraju, pozivi nece poceti bar jos 2-3 sedmice...
Demoralisani_SA

#1345 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Demoralisani_SA »

Ljudi ima li išta od ovoga svega?????
spasa91

#1346 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by spasa91 »

Nakon toliko iščekivanja počeli su da zovu :D obaveštavaju i ko je prošao dalje na medicinski i ko nije.
AlMaya

#1347 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by AlMaya »

Nisam prosla, a bila sam ubijedjena da hocu... sretno svima! :)
Rockport

#1348 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by Rockport »

Mene sad nazvase, prosao sam i ovaj drugi.
Rekli su da ce nazvat i poslati mail kad ce biti medicinsko testiranje.
Sretno svima.
MrShadow

#1349 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by MrShadow »

mene zvali, nisam prosao

cudno jer sam mislio da cu proci, dok sam za prvi bio ubjedjen da sam pao kad javise da sam prosao :mrgreen:
AlMaya

#1350 Re: Kontrolori zracnog saobracaja-posao

Post by AlMaya »

MrShadow wrote:mene zvali, nisam prosao

cudno jer sam mislio da cu proci, dok sam za prvi bio ubjedjen da sam pao kad javise da sam prosao :mrgreen:

Bas tako je i kod mene slucaj.. i de sad znaj da ocjenjuju kako treba :?
Post Reply