Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ostaje da saznamo ko je pobedio na tom natjecaju u USA - sa naglo promenjenim stavom, glede likovne umjetnosti I slobode govora.
Ako je koga, u USA ovog puta, uopste zanimalo moze li crtez / slika Muhameda biti dobra, a kamoli najbolja.
Za sada 2 mrtva coveka.
Sumnjam da cak ni ti ne znas sta si htio reci ovim postom, a kamoli neko drugi.
U Januaru ove godine USA je politicki imala ogradu u odnosu na EU glede Sarlijevih splacina I posledica istih.
Nije se solidarisala sa EU vodjama u njihovom happening u, koji je usledio. Nema USA predstavnika na donjoj komemoraciji.
U Maju, USA dozvoljava natjecaj za najbolji crtez Muhameda u TX u, u organizaciji Pamela e Geller.
Bitna promena za uociti.
Ako te zaista interesuje, progooglaj Pamela Geller da shvatis background
kosava wrote:
Sto je nakomicnije oni sa puskama, pancirima zandar jednom rukom jeo krofne i pijucko kafu a drugom puco, nije se ni zahmetio da izadje iz auta.
Avetinho wrote:
U Januaru ove godine USA je politicki imala ogradu u odnosu na EU glede Sarlijevih splacina I posledica istih.
Nije se solidarisala sa EU vodjama u njihovom happening u, koji je usledio. Nema USA predstavnika na donjoj komemoraciji.
U Maju, USA dozvoljava natjecaj za najbolji crtez Muhameda u TX u, u organizaciji Pamela e Geller.
Bitna promena za uociti.
Nema sta "USA dozvoljavati natjecaje". To se tamo zove sloboda govora.
Privatni skup, privatna izlozba. Nikakva promjena. Niti je iko trazio da se svijet solidarise i sa kime.
Avetinho wrote:
Bitna promena za uociti.
Privatni skup, privatna izlozba. Nikakva promjena. Niti je iko trazio da se svijet solidarise i sa kime.
Gore pise ako te stvarno interesuje. Otherwise take your time and spare some of mine
Bitna promena za uociti.
Gore pise ako te stvarno interesuje. Otherwise take your time and spare some of mine
A zasto ti mene pratis ? Kako da me pratis, ulazis u neku pricu, a nisi ni procitao ono o cemu je moj komentar ?
Imas link dat gore, BBC je razumljiv vecem delu sveta....
@ kosava
Zasto meni objasnjavas sta I zasto je Obama hteo ? Jesi li procitao The Economist clanak ?
Ja govorim o tome sta je USA stav, stav The Economist a bio ? Nemoj u raspravu sa mnom pre no sto ozbiljno ispratis USA politiku,
a The Economist je solidna polazna tacka.
A zasto ti mene pratis ? Kako da me pratis, ulazis u neku pricu, a nisi ni procitao ono o cemu je moj komentar ?
Imas link dat gore, BBC je razumljiv vecem delu sveta....
@ kosava
Zasto meni objasnjavas sta I zasto je Obama hteo ? Jesi li procitao The Economist clanak ?
Ja govorim o tome sta je USA stav, stav The Economist a bio ? Nemoj u raspravu sa mnom pre no sto ozbiljno ispratis USA politiku,
a The Economist je solidna polazna tacka.
Moram te pitati o cemu je tvoj komentar, jer je toliko konfuzan da cak ni ti sam ne znas sta si htio reci.
Kakav sad The Economist? Kakav Obama? O cemu ti pises?
Putnik ali stvarno wrote:Ako te zaista interesuje, progooglaj Pamela Geller da shvatis background
Koga briga za tu glupacu, voditelj na cnn-u joj na kultaran nacin rekao da je glupa k'o qrac.
...i onda ide ono, we'll bee right back, malo reklama.
kad se vratise nje nigdje, zavrsio interviju.
Putnik ali stvarno wrote:Ako te zaista interesuje, progooglaj Pamela Geller da shvatis background
Koga briga za tu glupacu, voditelj na cnn-u joj na kultaran nacin rekao da je glupa k'o qrac.
...i onda ide ono, we'll bee right back, malo reklama.
kad se vratise nje nigdje, zavrsio interviju.
Ako nesto znaci, ona je organozovala natjecaj za najbolju karikaturu Muhameda, to je odobreno, postavljena policija, ubijeni ljudi za koje
se znalo da ce se primiti na glupacu.
Putnik ali stvarno wrote:Ako nesto znaci, ona je organozovala natjecaj za najbolju karikaturu Muhameda, to je odobreno, postavljena policija, ubijeni ljudi za koje se znalo da ce se primiti na glupacu.
....freedom of speech, freedom of assembley, etc.
treba li ti crtati?
Putnik ali stvarno wrote:
Ako nesto znaci, ona je organozovala natjecaj za najbolju karikaturu Muhameda, to je odobreno, postavljena policija, ubijeni ljudi za koje
No kazem ako je to uopste bitno koj qrac
Ko joj je odobrio? Ovakve izlozbe se "ne odobravaju". Nema ko da ih odobri. Organizuj, izlozi, naplacuj ulaznice, dijeli nagrade, organizuj obezbjedjenje koje ce ubiti dva ludjaka. Tako to funkcionise u SAD.
Putnik ali stvarno wrote:
No kazem ako je to uopste bitno koj qrac
Ko joj je odobrio? Ovakve izlozbe se "ne odobravaju". Nema ko da ih odobri. Organizuj, izlozi, naplacuj ulaznice, dijeli nagrade, organizuj obezbjedjenje koje ce ubiti dva ludjaka. Tako to funkcionise u SAD.
Ma momak naucio da il Slobo il Toma, Putin il precjednik mjesne zajednice mora odobrit nesto pa misli da cio svijet tako fercera
Putnik ali stvarno wrote:Ako nesto znaci, ona je organozovala natjecaj za najbolju karikaturu Muhameda, to je odobreno, postavljena policija, ubijeni ljudi za koje se znalo da ce se primiti na glupacu.
....freedom of speech, freedom of assembley, etc.
treba li ti crtati?[/quote]
Opet nisi procitao tekst na koji je dat link, str 53 ?
[/quote]
PS evo dakle I Washington post a koji potvrdjuje sto rekosmo, nasim recnikom
Several countries, including Slovenia and the Czech Republic, had submitted questions for the U.S. about its failure to prosecute the former torturers or their superiors, as well as on the lack of legislative response to the report.
DOJ said in December that it would not reopen any investigation into the now-defunct torture program, which included the use of interrogation techniques like
waterboarding,
rectal feeding and
stress positions.
Masakr u SAD-u: napadač upao u crnačku crkvu, ubio najmanje 9 osoba
Desio se masakr u američkom gradu Charleston u saveznoj državi Južna Karolina - naoružani napadač, bijelac, upao je u crnačku crkvu te ubio najmanje devet osoba. Riječ je o Afričkoj Metodističkoj crkvi, jednoj od najstarijih crkava te vrste na jugu SAD-a.
Challenger__ wrote:Masakr u SAD-u: napadač upao u crnačku crkvu, ubio najmanje 9 osoba
Desio se masakr u američkom gradu Charleston u saveznoj državi Južna Karolina - naoružani napadač, bijelac, upao je u crnačku crkvu te ubio najmanje devet osoba. Riječ je o Afričkoj Metodističkoj crkvi, jednoj od najstarijih crkava te vrste na jugu SAD-a.
A fkt je zanimljivo koliko manje paznje privuce napad kada izvrsilac nije musliman. Mozemo uzeti klix za orijentir tek letimicno pomenut napad , a da je ne daj Boze kojim slucajem bio musliman bilo bi na desetine clanaka.
I nisam od onih ciji je prvi komentar na bilo koje ubistvo zar on nije terorista, ali stvarno izgleda da se vise paznje posvecuje ako se moze napisati "islamski fundementalista" .
Evo preletih brzo cnn, bbc, cbs news, abc news i fox news (neka dopune amerikanci ako ima još koji bitniji sajt). Kod sviju na naslovnoj o masakru. Ne znam kome je klix relevantan.
Ovaj bijeli idiot je mrtav ili ovako ili onako,ali problem USA ostaje, u kapitalizmu mnogi su frustrirani i nesretni uz gun law u Americi dodju do izrazaja.
DoZeN wrote:Ovaj bijeli idiot je mrtav ili ovako ili onako,ali problem USA ostaje, u kapitalizmu mnogi su frustrirani i nesretni uz gun law u Americi dodju do izrazaja.
Zato su ljudi u Kini puno sretniji i manje frustrirani.
DoZeN wrote:u kapitalizmu mnogi su frustrirani i nesretni
Tolko frustrirani sa kapitalizmom i demokracijom u kontinuitetu četvrt tisućljeća da svi slojevi društva pokušavaju to promijeniti, al jbg, nemaju dovoljno vatrenog oružja među masom za to
Posebno Amerika, gdje imigracija i dalje traje i koja će za manje od 50 godina imati 100 milijuna ljudi više.