AMERIKA

Post Reply
Putnik ali stvarno

#1326 Re: AMERIKA

Post by Putnik ali stvarno »

Avetinho wrote:
Putnik ali stvarno wrote:Povodom dogadjaja u vezi francuskog Sarli ja, The Economist je cini mi se u Februaru imao dvostrani clanak na ovu temu

praveci jasnu razliku izmedju EU I USA politke u tome sto je USA takodje za forsiranje ljudskih prava

ali uz ogradu od euro partnera - da Bog treba da ostane van toga.

Ako se dobro secam ni Obama nije otisao da ucestvuje u "kordonu solidarnosti" euro lidera tim povodom.

4 meseca kasnije ipak Pamela Geller (kakvo simbolicno prezime :-) ) iz American Freedom Defense Initiative ipak ima GL da organizuje natjecaj

za "najbolji" crtez Muhamedov u Dallas u, TX.

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-32589546

Ostaje da saznamo ko je pobedio na tom natjecaju u USA - sa naglo promenjenim stavom, glede likovne umjetnosti I slobode govora.

Ako je koga, u USA ovog puta, uopste zanimalo moze li crtez / slika Muhameda biti dobra, a kamoli najbolja.

Za sada 2 mrtva coveka.
Sumnjam da cak ni ti ne znas sta si htio reci ovim postom, a kamoli neko drugi.
U Januaru ove godine USA je politicki imala ogradu u odnosu na EU glede Sarlijevih splacina I posledica istih.
Nije se solidarisala sa EU vodjama u njihovom happening u, koji je usledio. Nema USA predstavnika na donjoj komemoraciji.

Image

U Maju, USA dozvoljava natjecaj za najbolji crtez Muhameda u TX u, u organizaciji Pamela e Geller.

Bitna promena za uociti.

Ako te zaista interesuje, progooglaj Pamela Geller da shvatis background
AleksoMKD

#1327 Re: AMERIKA

Post by AleksoMKD »

kosava wrote:
Sto je nakomicnije oni sa puskama, pancirima zandar jednom rukom jeo krofne i pijucko kafu a drugom puco, nije se ni zahmetio da izadje iz auta. :lol:
Image
Avetinho

#1328 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

Putnik ali stvarno wrote:
Avetinho wrote: Sumnjam da cak ni ti ne znas sta si htio reci ovim postom, a kamoli neko drugi.
U Januaru ove godine USA je politicki imala ogradu u odnosu na EU glede Sarlijevih splacina I posledica istih.
Nije se solidarisala sa EU vodjama u njihovom happening u, koji je usledio. Nema USA predstavnika na donjoj komemoraciji.

U Maju, USA dozvoljava natjecaj za najbolji crtez Muhameda u TX u, u organizaciji Pamela e Geller.

Bitna promena za uociti.

Nema sta "USA dozvoljavati natjecaje". To se tamo zove sloboda govora.
Privatni skup, privatna izlozba. Nikakva promjena. Niti je iko trazio da se svijet solidarise i sa kime.
Putnik ali stvarno

#1329 Re: AMERIKA

Avetinho wrote:
Avetinho wrote: Sumnjam da cak ni ti ne znas sta si htio reci ovim postom, a kamoli neko drugi.

Bitna promena za uociti.

Privatni skup, privatna izlozba. Nikakva promjena. Niti je iko trazio da se svijet solidarise i sa kime.
Gore pise ako te stvarno interesuje. Otherwise take your time and spare some of mine
kosava

#1330 Re: AMERIKA

Post by kosava »

E sada kada bi ti mogao shvatiti da Obama nije isao jer je risik bio velik.

Zvanicni Americki stav je imas slobodu govora ali imas i zdrav razum pa de koristi razum prije nego sto otvoris usta.

Sav problem je sto su ovi crtaci htjeli da isprovociraju drzavu da im zabrani skup sto bi bilo protustavno.
Avetinho

#1331 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

Avetinho wrote:

Bitna promena za uociti.

Gore pise ako te stvarno interesuje. Otherwise take your time and spare some of mine
Majkemi tesko te pratiti. Sta pise?
Putnik ali stvarno

#1332 Re: AMERIKA

@ avetinho

A zasto ti mene pratis ? Kako da me pratis, ulazis u neku pricu, a nisi ni procitao ono o cemu je moj komentar ?

Imas link dat gore, BBC je razumljiv vecem delu sveta....

@ kosava

Zasto meni objasnjavas sta I zasto je Obama hteo ? Jesi li procitao The Economist clanak ?
Ja govorim o tome sta je USA stav, stav The Economist a bio ? Nemoj u raspravu sa mnom pre no sto ozbiljno ispratis USA politiku,
a The Economist je solidna polazna tacka.
Avetinho

#1333 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

Putnik ali stvarno wrote:@ avetinho

A zasto ti mene pratis ? Kako da me pratis, ulazis u neku pricu, a nisi ni procitao ono o cemu je moj komentar ?

Imas link dat gore, BBC je razumljiv vecem delu sveta....

@ kosava

Zasto meni objasnjavas sta I zasto je Obama hteo ? Jesi li procitao The Economist clanak ?
Ja govorim o tome sta je USA stav, stav The Economist a bio ? Nemoj u raspravu sa mnom pre no sto ozbiljno ispratis USA politiku,
a The Economist je solidna polazna tacka.
Moram te pitati o cemu je tvoj komentar, jer je toliko konfuzan da cak ni ti sam ne znas sta si htio reci.

Kakav sad The Economist? Kakav Obama? O cemu ti pises?
Fudo387

#1334 Re: AMERIKA

Post by Fudo387 »

Putnik ali stvarno wrote:Ako te zaista interesuje, progooglaj Pamela Geller da shvatis background
Koga briga za tu glupacu, voditelj na cnn-u joj na kultaran nacin rekao da je glupa k'o qrac.
...i onda ide ono, we'll bee right back, malo reklama. :D
kad se vratise nje nigdje, zavrsio interviju. :lol:
Putnik ali stvarno

#1335 Re: AMERIKA

.
Last edited by Putnik ali stvarno on 06/05/2015 22:24, edited 1 time in total.
Putnik ali stvarno

#1336 Re: AMERIKA

Fudo387 wrote:
Putnik ali stvarno wrote:Ako te zaista interesuje, progooglaj Pamela Geller da shvatis background
Koga briga za tu glupacu, voditelj na cnn-u joj na kultaran nacin rekao da je glupa k'o qrac.
...i onda ide ono, we'll bee right back, malo reklama. :D
kad se vratise nje nigdje, zavrsio interviju. :lol:
Ako nesto znaci, ona je organozovala natjecaj za najbolju karikaturu Muhameda, to je odobreno, postavljena policija, ubijeni ljudi za koje
se znalo da ce se primiti na glupacu.

No kazem ako je to uopste bitno koj qrac

Image
Fudo387

#1337 Re: AMERIKA

Post by Fudo387 »

Putnik ali stvarno wrote:Ako nesto znaci, ona je organozovala natjecaj za najbolju karikaturu Muhameda, to je odobreno, postavljena policija, ubijeni ljudi za koje se znalo da ce se primiti na glupacu.
....freedom of speech, freedom of assembley, etc.
treba li ti crtati?
Avetinho

#1338 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

Ako nesto znaci, ona je organozovala natjecaj za najbolju karikaturu Muhameda, to je odobreno, postavljena policija, ubijeni ljudi za koje

Ko joj je odobrio? Ovakve izlozbe se "ne odobravaju". Nema ko da ih odobri. Organizuj, izlozi, naplacuj ulaznice, dijeli nagrade, organizuj obezbjedjenje koje ce ubiti dva ludjaka. Tako to funkcionise u SAD.
detroit-mercy

#1339 Re: AMERIKA

Post by detroit-mercy »

Avetinho wrote:

Ko joj je odobrio? Ovakve izlozbe se "ne odobravaju". Nema ko da ih odobri. Organizuj, izlozi, naplacuj ulaznice, dijeli nagrade, organizuj obezbjedjenje koje ce ubiti dva ludjaka. Tako to funkcionise u SAD.
Ma momak naucio da il Slobo il Toma, Putin il precjednik mjesne zajednice mora odobrit nesto pa misli da cio svijet tako fercera :mrgreen:
Putnik ali stvarno

#1340 Re: AMERIKA

.
Last edited by Putnik ali stvarno on 07/05/2015 07:44, edited 1 time in total.
Putnik ali stvarno

#1341 Re: AMERIKA

.
Last edited by Putnik ali stvarno on 09/05/2015 17:50, edited 1 time in total.
Putnik ali stvarno

#1342 Re: AMERIKA

Putnik ali stvarno wrote:Ako nesto znaci, ona je organozovala natjecaj za najbolju karikaturu Muhameda, to je odobreno, postavljena policija, ubijeni ljudi za koje se znalo da ce se primiti na glupacu.
....freedom of speech, freedom of assembley, etc.
treba li ti crtati?[/quote]

Opet nisi procitao tekst na koji je dat link, str 53 ?

Image[/quote]

PS evo dakle I Washington post a koji potvrdjuje sto rekosmo, nasim recnikom

da je glupaca zloupotrebila slobodu govora...

http://www.washingtonpost.com/opinions/ ... story.html
Kat

#1343 Re: AMERIKA

Post by Kat »

Obama Administration Faces Mounting Pressure To Answer For Torture
http://www.huffingtonpost.com/2015/05/1 ... l#comments
Vidi Slovenije......
Several countries, including Slovenia and the Czech Republic, had submitted questions for the U.S. about its failure to prosecute the former torturers or their superiors, as well as on the lack of legislative response to the report.
Putnik ali stvarno

#1344 Re: AMERIKA

DOJ said in December that it would not reopen any investigation into the now-defunct torture program, which included the use of interrogation techniques like

waterboarding,
rectal feeding and
stress positions.

Bilo jednom u Americi :roll:
Challenger__

#1345 Re: AMERIKA

Post by Challenger__ »

Masakr u SAD-u: napadač upao u crnačku crkvu, ubio najmanje 9 osoba

Image
Desio se masakr u američkom gradu Charleston u saveznoj državi Južna Karolina - naoružani napadač, bijelac, upao je u crnačku crkvu te ubio najmanje devet osoba. Riječ je o Afričkoj Metodističkoj crkvi, jednoj od najstarijih crkava te vrste na jugu SAD-a.
:arrow: LINK
Juliuscezar

#1346 Re: AMERIKA

Post by Juliuscezar »

Challenger__ wrote:Masakr u SAD-u: napadač upao u crnačku crkvu, ubio najmanje 9 osoba

Image
Desio se masakr u američkom gradu Charleston u saveznoj državi Južna Karolina - naoružani napadač, bijelac, upao je u crnačku crkvu te ubio najmanje devet osoba. Riječ je o Afričkoj Metodističkoj crkvi, jednoj od najstarijih crkava te vrste na jugu SAD-a.
A fkt je zanimljivo koliko manje paznje privuce napad kada izvrsilac nije musliman. Mozemo uzeti klix za orijentir tek letimicno pomenut napad , a da je ne daj Boze kojim slucajem bio musliman bilo bi na desetine clanaka.
I nisam od onih ciji je prvi komentar na bilo koje ubistvo zar on nije terorista, ali stvarno izgleda da se vise paznje posvecuje ako se moze napisati "islamski fundementalista" .
agnostic_front

#1347 Re: AMERIKA

Post by agnostic_front »

Evo preletih brzo cnn, bbc, cbs news, abc news i fox news (neka dopune amerikanci ako ima još koji bitniji sajt). Kod sviju na naslovnoj o masakru. Ne znam kome je klix relevantan.
DoZeN

#1348 Re: AMERIKA

Post by DoZeN »

Ovaj bijeli idiot je mrtav ili ovako ili onako,ali problem USA ostaje, u kapitalizmu mnogi su frustrirani i nesretni uz gun law u Americi dodju do izrazaja.
34sf4drgu67d25

#1349 Re: AMERIKA

Post by 34sf4drgu67d25 »

DoZeN wrote:Ovaj bijeli idiot je mrtav ili ovako ili onako,ali problem USA ostaje, u kapitalizmu mnogi su frustrirani i nesretni uz gun law u Americi dodju do izrazaja.
Zato su ljudi u Kini puno sretniji i manje frustrirani.
LDLT

#1350 Re: AMERIKA

Post by LDLT »

DoZeN wrote:u kapitalizmu mnogi su frustrirani i nesretni
:lol: :lol: :lol:
Tolko frustrirani sa kapitalizmom i demokracijom u kontinuitetu četvrt tisućljeća da svi slojevi društva pokušavaju to promijeniti, al jbg, nemaju dovoljno vatrenog oružja među masom za to :lol: :lol: :lol:
Posebno Amerika, gdje imigracija i dalje traje i koja će za manje od 50 godina imati 100 milijuna ljudi više.
Post Reply