Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
TAFKAP

#1326 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by TAFKAP »

mO k3 wrote:u nekim stvarima je @sherbet U PRavu to jij niko ne moze poreci , tamo gdje sam ja ima dijelova grada i kontam sta drzava radi da se ova geta ne prave ....
A šta će da radi? Čisti kapitalizam, idu u geta zato što ne mogu sebi da priušte bolje, jer bolje automatski znači skuplje. Cijena kirije u zadnjih 5 godina u prosjeku porasla za 25%.

Djeca moraju ići u škole u tim naseljima sa velikim procentom stranaca, već su u samom startu žigosani, nemaju iste šanse kao Hans, čiji su roditelji doktori i koji živi u elitnom naselju grada. Mali Meho nikada neće ući u te sfere kao Hans, neće pohađati istu školu, neće izučavati isti zanat ili ići na isti fakultet, neće imati isti posao...

I tako u krug
insomnia78

#1327 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Jes. Pgtv ako neces kile
animals

#1328 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

TAFKAP wrote:
mO k3 wrote:u nekim stvarima je @sherbet U PRavu to jij niko ne moze poreci , tamo gdje sam ja ima dijelova grada i kontam sta drzava radi da se ova geta ne prave ....
A šta će da radi? Čisti kapitalizam, idu u geta zato što ne mogu sebi da priušte bolje, jer bolje automatski znači skuplje. Cijena kirije u zadnjih 5 godina u prosjeku porasla za 25%.

Djeca moraju ići u škole u tim naseljima sa velikim procentom stranaca, već su u samom startu žigosani, nemaju iste šanse kao Hans, čiji su roditelji doktori i koji živi u elitnom naselju grada. Mali Meho nikada neće ući u te sfere kao Hans, neće pohađati istu školu, neće izučavati isti zanat ili ići na isti fakultet, neće imati isti posao...

I tako u krug

Sva djeca imaju iste sanse..
samo sto neko djecu UCI. zivotu a neki. Ih puste da ih ulica uci
Grean

#1329 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Grean »

Desnicari sem imigranata sa BI imaju problem i sa EU, tj vecinom se zalazu za izlazak iz iste kako sam shvatio.

Znaci
Nbr 1 problem muslici sa BI
Nbr 2 Afrikanci
Nbr 3 nisko obrazovana radna snaga iz Poljske, Estonije, Litvanije, Hrvatske, Bugarske, Rumunije
Nbr 4 koji trenutno nije u fokusu visoko obrazovani kadrovi iz Indije i Kine

Sve svojim redom....

Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio komunist.
Zatim su došli po Židove,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio Židov.
Zatim su došli po sindikaliste,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio sindikalist.
Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio
jer sam bio protestant.
Zatim su došli po mene,
a do tada više nije bilo nikoga
da se pobuni.
Point.

#1330 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Point. »

sherbett wrote:
Point. wrote: Kad kažeš nekom koji ti je racku, to nije psovka upućena direktno tebi, nego više kao uzrečica. Bar ti sa Balkana bi to trebala skužiti.

Ne znam kakve si ljude gledala po Švabiji, možda ove nove imigrante sto nisu ni imali vremena naučiti njemački, ali garantujem ti da ni njemački ni švedski neće nestati. Omladina i djeca, na kojima svijet ostaje, bolje pričaju švedski nego maternji, to ti garantujem.

Ne postoji nigdje zakon da ne smiješ skinuti papuče i imati gole noge kad sjediš na klupi.
Ne. Prostacis i obracas mi se neumjesnim rijecnikom na sto ja nisam navikla jer iako sa balkana.. ne druzim se s ljudima kojima je normalno sa koji ti zapocinjat konverzaciju
Drugo da smo u drugacijim odnosima.. :mrgreen: i u horizontalnom polozaju

Al posto nismo sorry
A navikla si druge ljude iz prve zvati seljačinama? Ma hajte, molim vas.
fakat

#1331 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by fakat »

hAZNADAR wrote:
fakat wrote:Ne vjerujem da se moze smanjiti priliv izbjeglica. Ljudi ce ginuti, ici na sve ili nista, toliko su liseni svega pa nemaju sta izgubiti. To je danak visedecenijskog razaranja Bliskog istoka. Mozda i visestoljetne eksploatacije raznih dijelova svijeta. Isto kao sto Meksikanci nece prestati prelaziti granicu SAD-a, legalno ili ilegalno, niko ih nece zaustaviti. Svako zeli bolji zivot, nema tih ograda koje ce to zaustaviti u 21 stoljecu. Pitanju imigracije mora se skroz drugacije pristupiti, svijet vise nece izgledati kao u 19 stoljecu i to je nova realnost. Bolje se priviknuti na razlicitosti i nastojati ih pravilno iskoristiti.

Zanimljivo kako se sva prica o ljevici i desnici svodi na priliv tamnoputih imigranata. Koga briga za uslove rada, plate, zaduzenost, slobode, korupciju, itd.
Bila je i Evropa razorena, Japan,... pa su se nekako organizovali.
A ta organizacija i nedostaje na B.I - nije tacno da su liseni svega - jednostavno nisu u stanju sami napraviti nesto.
To je kultura kojoj da dadnes fabrike za pravljenje hrane i resurse koji idu uz to - to bi prodali i potrosili pa opet kukali kako nemaju.

A slucajno sam bio u kontaktu sa migrantima u nekoliko zemalja - to su mladi momci, avanturisti,... kojima su njihovi dijasporci napunili usi lazima kako tece med i mlijeko, zene padaju pred noge, sve imas dzaba a ne moras nista,...
Ma vjerujem da medju njima ima svasta, svakavih likova, ali na duge staze imigracija se ne moze zaustaviti, nego moraju se traziti nacini kontrole, usmjeravanja, raspodjele imigranata. Neki poslovi ovise o nisko placenoj radnoj snazi koju cine najcesce migranti. O krivici za stanje na BI drugom prilikom, mjesavina stranog uticaja i lokalne korupcije i javasluka (kao i u Africi).
TDK-90

#1332 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by TDK-90 »

NAORUŽANI SLOVENSKI ULTRADESNIČARI OBUČAVAJU SE U ŠUMI: Spremaju se za rat s ljevičarima i muslimanima
Bivši slovenski predsjednički kandidat i zagovornik samostlane štajerske države, Andrej Šiško, tamošnjim se medijima predstavio kao vođa Štajerske garde koja najavljuje nerede u Sloveniji

Slovenski ultradesničari, koji se predstavljaju kao pripadnici tzv. Štajerske garde, objavili su na društvenim mrežama snimke i fotografije svoje vojne obuke na zasad nepoznatoj lokaciji. Na snimkama se vidi postrojavanje nekoliko desetaka maskiranih i naoružanih ljudi. Oni su na društvenim mrežama obznanili da se pripremaju za rat s muslimanima i ljevičarima te najavili “vruću jesen” i prosvjede koji će “Sloveniju pretvoriti u Venecuelu”,
:-)
Point.

#1333 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Point. »

Ta će oni :lol:
animals

#1334 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Pa nemaju oni naftu pa da propadnu ko Venezuela..
TAFKAP

#1335 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by TAFKAP »

animals wrote:
TAFKAP wrote:

I tako u krug

Sva djeca imaju iste sanse..
samo sto neko djecu UCI. zivotu a neki. Ih puste da ih ulica uci
2018. u Njemačkoj fali 40.000 (Slovima četrdest hiljada) prosvjetnih radnika (source)

5,2% časova u školksoj godini otpane (bez naknadne nadoknade časova), u 4,7% časova dolazi zamjena koji je samo fizički tu, znači ne radi se ono što je predviđeno planom i programom. (source)

I da na kraju citiram jedan paragraf članaka iznad:
Als wäre das noch nicht genug, schlagen sich in unserer Erhebung klar die sozialen Unterschiede in Deutschland nieder. Dort, wo mehr Wohlhabende leben, melden Eltern mit einem Haushaltsnettoeinkommen von mehr als 5.000 Euro nur 2,8 Prozent Unterrichtsausfall. Familien aus ärmeren Regionen mit einem Nettohaushaltseinkommen von weniger als 3.000 Euro müssen mit viel mehr Fehlzeiten für ihre Kinder rechnen: mit skandalösen 11,8 Prozent.
Otprilike prevedeno:
Tamo gdje žive finansijki dobro stojeće (eksplicitno ne piše bogati="reich" već "wohlhabend") familije, koje imaju više od €5000 neto doprinosa u domaćinstvu, procenat časova koji su otpali je 2,8%, dok je kod kućnih zajednica/familija gdje su zajednička neto primanja u kućnoj zajednici manja od €3000 taj postotak skače na 11,8%.

Tako da to tvoje "svi imaju iste šanse, bla bla..." je blago rečeno niđe veze, jer u druge aspekte socijalne strukture koja vlada Njemačkom nisam zalazio a i nemam volje jer već od ranije i sa drugih tema mi je poznat tvoje mišljenje i stav.
Ommadawn

#1336 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Ommadawn »

sherbett wrote: A sta je s onom ako se dobro sjecam, Bosnjakinjom sta je postala ministrica gore, ako se ne varam, u jednoj od tih skandinavskih drzava?
Napravila glupu grešku - popila malo i sjela za volan pa je uhvatila policija. I sama dala ostavku. No to se dešava i čistokrvnim Šveđanima.
A i nije baš ni obavljala svoj posao najbolje.
No to nema veze mnogo sa ovom temom. Ultradesničari oštre noževe na ljude o kojima mnogo ne znaju.

A sad hajd ovako - je li fakat mislite da nema siromašnih domicilnih stanovnika na Zapadu?
Npr. protjeraju sve nas imigrantsku bagru, uspješnu i neuspješnu, nazad u matičnu državu ili neku drugu pičku materinu - vjerujete li da neće postojati “geta” ili slična naselja?
Point.

#1337 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Point. »

sherbett wrote:
Point. wrote: A navikla si druge ljude iz prve zvati seljačinama? Ma hajte, molim vas.
Pa da
Sta fali? :mrgreen:
Ništa, onda nema kukanja nego stoički izdrži balkanske sočne uzrečice.
Bodkin

#1338 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
Ommadawn wrote:
sherbett wrote: A sta je s onom ako se dobro sjecam, Bosnjakinjom sta je postala ministrica gore, ako se ne varam, u jednoj od tih skandinavskih drzava?
Napravila glupu grešku - popila malo i sjela za volan pa je uhvatila policija. I sama dala ostavku. No to se dešava i čistokrvnim Šveđanima.
No to nema veze mnogo sa ovom temom. Ultradesničari oštre noževe na ljude o kojima mnogo ne znaju.

A sad hajd ovako - je li fakat mislite da nema siromašnih domicilnih stanovnika na Zapadu?
Npr. protjeraju sve nas imigrantsku bagru, uspješnu i neuspješnu, nazad u matičnu državu ili neku drugu pičku materinu - vjerujete li da neće postojati “geta” ili slična naselja?
A sad fakat, da li mi pricamo o imigrantima koji sišu te države ili onima koji posteno pune blagajne?

Otkud su ti.Bugarski Romi i zasto dosli tamo? Hajd ovi sa BI.. rat.. ali problem su ekonomski migranti koji opet zive od socijale. Tesko se prilagodjavaju i integriraju i sasvim je prirodno da se okupe u manju sredinu ili geto. Ali u cemu je onda poanta?
Nije isto migrirati/imigrirati kao skolovana osoba u potrazi za boljim poslom, uslijed rata, politickog progona, i eto tek tako ajmo .. tamo je super biti socijalni slucaj.

Ja mislim da to stvara revolt u tim narodima vise nevo eto zato sto si ti samo stranac. Kome to jos danas smeta?
Malo je reci da je ovo pitanje sivo. Znaci ne da nije crno-bijelo nego ima 50 nijansi sive.

Ove gluposti kako evropa mrzi muslimane ces cuti ovdje na forumu, a sva dijaspora u toj istoj evropi.
Evropa ima problem generalno sa strancima. Ksenofoboja i sindrom vise vrijednosti zapada prema istoku, rada/nerada sjevera prema jugu itd. Za razliku od amerike, kanade ili australije, imigranti se jako rijetko mogu integrisati u evropsko drustvo, a da ne budu stranci.

A sva ova prica je aktuelna jer rijeke ljudi ulaze pred kamerama pa se potegne i ekonomski momenat. Da sad svi imigranti odu kucama, evropske zemlje bi stale j propale u roku od sedmice. A stvaranje geta zahvali kapitalizmu gdje su ljudi jako malo placeni za neke poslove koji se moraju raditi da bi sistem funkcionisao, a opet su im te plate bolje nego u maticnim zemljama. I onda i mogu priustiti da zive u nekim sjebanim dijelovima grada i nigdje vise
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1339 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Truba »

https://www.logicno.com/politika/zbog-p ... glasa.html

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nakon što je narod “pogrešno” glasovao na referendumu o Brexitu, referendumu u Italiji nakon kojeg su na vlast došli “populisti”, na izborima u Austriji, Mađarskoj i drugdje, sve više se čuju glasovi o potrebi ukidanja općeg prava glasa.

vole "napredni" staljinizam i totalitarizam
seln

#1340 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

Black swan wrote:https://www.logicno.com/politika/zbog-p ... glasa.html

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nakon što je narod “pogrešno” glasovao na referendumu o Brexitu, referendumu u Italiji nakon kojeg su na vlast došli “populisti”, na izborima u Austriji, Mađarskoj i drugdje, sve više se čuju glasovi o potrebi ukidanja općeg prava glasa.

vole "napredni" staljinizam i totalitarizam
Stvarno moras imati veliku stetu na gornjem katu, pa vjerovati ono sto pise taj elektronski tariguz.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1341 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Truba »

europi multi kulti kukavičije jaje

a izraelu aparthejd vječna židovska država
i arabiji
i kataru i ostalima

e ne može tako braćo

narod je možebit ograničen ali kada dopizdi

krampe i lopate se uzimaju i nastaje seljačka buna
Ommadawn

#1342 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Ommadawn »

sherbett wrote:
Ommadawn wrote:

A sad fakat, da li mi pricamo o imigrantima koji sišu te države ili onima koji posteno pune blagajne?

Otkud su ti.Bugarski Romi i zasto dosli tamo? Hajd ovi sa BI.. rat.. ali problem su ekonomski migranti koji opet zive od socijale. Tesko se prilagodjavaju i integriraju i sasvim je prirodno da se okupe u manju sredinu ili geto. Ali u cemu je onda poanta?
Nije isto migrirati/imigrirati kao skolovana osoba u potrazi za boljim poslom, uslijed rata, politickog progona, i eto tek tako ajmo .. tamo je super biti socijalni slucaj.

Ja mislim da to stvara revolt u tim narodima vise nevo eto zato sto si ti samo stranac. Kome to jos danas smeta?
Imigranti koji su dosli i kojima se tesko prilagoditi u sistem, to jest integrisati drustvo je jedna mala manjina. Jeste da se oni najvise isticu, jeste da su oni najglasniji ali nema ih mnogo. Medjutim govno isto smrdi - i veliko i malo.
No zato su vece sanse da se njihova djeca integrisu u drustvo. Kako? Jebiga, ono moze ici u lose skole, ono moze u ranoj mladosti postati kriminalac (iako je to mnogo rijedje slucaj nego sto mislite) ali dopizdi i njemu da ga policija vjecito ganja, da trazi socijalu i da zivi u betonskim zgradama kojima se fasada renovira mnogo kasnije nego sto bi trebala. Hoce i ono da je dio sistema, hoce i ono da vrijedi necemu i zivi neki normalniji zivot, da je prihvacen od drustva, da ima bolji stan i kucu, da vozi novija i bolja auta - da ga nije strah kada legne spavati ili izadje u prodavnicu po kruh i mlijeko. Za takve slucajeve postoje institucije koje ih mogu usmjeriti na pravi put.
Sta mislis da su sve nase uspjesne ljude odmah smjestili u lijepe kuce i ponudili posao? Jesu vraga. Nego si pocinjao ispocetka. Samo sto smo mi imali drugaciju kulturu od nekoga koga su udarali stapom po ledjima svaki dan ukoliko je sjeo da odmori a radio je cijeli dan da bi na kraju dobio komad kruha. I neko takav dodje u zemlju gdje stapova nema, gdje te niko ne tuce i gdje te niko ne tjera a mozes fakticki da imas tri normalna obroka dnevno, krov nad glavom gdje je toplo i ne prokisnjava i da kurcom ne mrdnes citav dan. Problem je u tome sto takve odmah preuzima onaj ljudski sljam i zacas im opere mozak - a ne moze se reci da ih neko doceka sa rasirenim rukama, osmijehom i rijecima "pa dje si, rodjeni". Plus ako se isti usudi nekada da potrazi posao obicno ce naletjeti na nekoga ko ce uzeti njegove papire sa podatcima, ako bude uljudan i nasmijesiti, zahvaliti i iste baciti u korpu za smece bez da ih procita.
Puno je to kompleksnije nego sto mislis i nije ti dovoljno cetiri dana u Njemackoj u razlicitim gradovima da bi donijela neki sud o tim stvarima. Trebas zaci u ta geta, pribliziti se tim ljudima, razgovarati sa njima i shvatiti sta je u biti problem.

Eto ti si kako velis u Zagrebu. I taj grad kao i svaki drugi grad na svijetu ima (i imao je) svoja problematicna naselja.
insomnia78

#1343 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Jes. Pogledaj samo arape u Francuskoj i to cudo integracije
animals

#1344 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

TAFKAP wrote:
Tako da to tvoje "svi imaju iste šanse, bla bla..." je blago rečeno niđe veze, jer u druge aspekte socijalne strukture koja vlada Njemačkom nisam zalazio a i nemam volje jer već od ranije i sa drugih tema mi je poznat tvoje mišljenje i stav.

Bla.. Bla..
Nemas ti pojma o zivotu..
Svi imaju iste sanse...
a moji stavovi su realnost a ne gluposti..
TAFKAP

#1345 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by TAFKAP »

animals wrote:
TAFKAP wrote:

Bla.. Bla..
Nemas ti pojma o zivotu..
Svi imaju iste sanse...
a moji stavovi su realnost a ne gluposti..
E nek si mi rekao :mrgreen:
I nek si mi tu tvoju realnost potkrijepio činjenicama :thumbup:

Hajd sad prošetaj... :kiss:
animals

#1346 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Ma ne raspravlja mi se sa nekim iz Bosne koji zna stanje u drzavi u kojoj nikad nije bio..
vecina ste tako informisani, a niste makli dalje od Zenice..
insomnia78

#1347 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Imaju svi iste sanse
Fudo387

#1348 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote:Imaju svi iste sanse
Pa, imaju, formalno.
Stvarnost je malo drugacija.
insomnia78

#1349 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Ma kurac drugacija. Eto sta ti fali
Fudo387

#1350 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

Meni nista,
Onom k’o se rodio u getu i tu odrastao, fali pun qrac stvari.
Post Reply