Pa tako reci brate. Da se okrenemo istočnoj alternativi i komradu Vladimirupici wrote:ovako su nam ovi mamlazi britanci proturili zakon o psima lutalicama pa imamo čopore po ulicama...MAAA MMRRRŠŠŠHH U ŠKOTCKUAmbasador Ferguson: Novi zakon o radu će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta
Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson pozvao je političke lidere u Bosni i Hercegovini na provedbu reformske agende i djelovanje u najboljem interesu građana.
ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
- Mister Yes
#1326 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1327 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Mister Yes wrote:Pa tako reci brate. Da se okrenemo istočnoj alternativi i komradu Vladimirupici wrote:ovako su nam ovi mamlazi britanci proturili zakon o psima lutalicama pa imamo čopore po ulicama...MAAA MMRRRŠŠŠHH U ŠKOTCKUAmbasador Ferguson: Novi zakon o radu će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta
Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson pozvao je političke lidere u Bosni i Hercegovini na provedbu reformske agende i djelovanje u najboljem interesu građana.
ma joj suberbosanĆe... bacat ćemo ove devijantne su špicaste stijene da imamo prirodnu selekciju pri odabiru za vlastelaše i tražit prave arijevce za posal... životinjsko carstvo u tamnom vilajetu...
- sunceKOtepsija
#1328 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
sad cce to fadil izgladit sa sindikatom 
- Mister Yes
#1329 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
made_in_sarajevo wrote:smrdim/zakon-o-radu-odgovor-e ... sindikata/
-
daddy-kool
#1330 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/re ... e-kobajagi
Interesantno, nisam upratio da će nam dati ove pare.Priča o milijardu i po eura
Kako drugačije objasniti činjenicu da entitetske vlasti i Savjet ministara Bosne i Hercegovine usvoje usaglašenu Reformsku agendu, a da ne samo da o njoj građani Bosne i Hercegovine nemaju pojma, nego o njoj nisu raspravljali ni entitetski parlamenti, niti joj je iko ni blizu pridavao značaj kao, recimo, najavljenom referendumu u bh. entitetu Republika Srpska.
A, navodno, radi se o reformama koje bi trebale imati dalekosežne posljedice po sve građane u državi. Predviđene su takve reforme za koje niko u ovoj zemlji trenutno nije spreman, pogotovo ne da ih provede za predviđene tri godine.
Ili je opet sve "kobajagi", s obzirom da je usvajanje Reformske agende bio uslov da Bosna i Hercegovina dobije pomoć i kredite od međunarodnih finansijskih institucija i da je za Bosnu i Hercegovinu spremno 1,5 milijardi evra.
I onda je neko lijepo sjeo, napravio dijagnozu bosanskohercegovačkog čuda od države, osmislio terapiju, ali preskočivši jednu sitnicu, koju i naši ljekari sve češće potcjenjuju. Nije uzeta anamneza na osnovu koje bi bila uspostavljena pravilna dijagnoza i terapija. Zbog toga se bolesnik obično pogrešno liječi dok ne - podlegne.
Specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Lars Gunar Vigemark, je objasnio da će dvije trećine tih para ići kao pomoć, a jedna trećina bit će krediti.
- vivaldi
#1331 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
ja sam za tu cifru cuo prosle sedmice, ali nekako stidljivo i nedefinisano u kojoj formi, a evo sad vidim da se radi o dzabnoj milijardi sto je primamljivo i 500 krede.daddy-kool wrote:Interesantno, nisam upratio da će nam dati ove pare.
generalno, svasta nesto misteriozno oko ovih zbivanja par dana pa ne znam ni sta bih rekao..ne bi me cudilo da jos ponesto ispliva u narendim danima
- kamen spoticanja
#1332 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Dobro ovo veceras uradise zeleni...otupilo se i ono malo sindikalne ostrice...ko biva pregovarat ce i dalje
Fahro na aparatima
( ovo s aparatima pravo cool u zadnje vrijeme)
Fahro na aparatima
-
daddy-kool
#1333 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Jah.vivaldi wrote:
generalno, svasta nesto misteriozno oko ovih zbivanja par dana pa ne znam ni sta bih rekao..ne bi me cudilo da jos ponesto ispliva u narendim danima
Može se vidjeti da je Zapad potpuno iza ove agende, i parama i uticajem. Takođe se može vidjeti da je domaća poltička scena potpuno na toj liniji, i samo se gleda da se teški i gorki zalogaji što prije administriraju. Bakir je spominjao neke 3 milijarde, ali se ne sjećam u kojem kontekstu.
-
L u c i f e r
#1334 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Bake mi danas bio za 5.
Skreso miletu, odlicno obrazlozio zakon, sukno sdpu i predriblo sindikRAlce...
Aferim Bake, masala dobro si mi se nesta trzno, valjda je godila zavicajna hava kod g. Labioustog.
Skreso miletu, odlicno obrazlozio zakon, sukno sdpu i predriblo sindikRAlce...
Aferim Bake, masala dobro si mi se nesta trzno, valjda je godila zavicajna hava kod g. Labioustog.
- vivaldi
#1335 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
uticaj bez para je sviranje kurcu, a ni u politickom smislu zapad ne moze ponuditi nista konkretno.daddy-kool wrote:Jah.vivaldi wrote:
Može se vidjeti da je Zapad potpuno iza ove agende, i parama i uticajem. Takođe se može vidjeti da je domaća poltička scena potpuno na toj liniji, i samo se gleda da se teški i gorki zalogaji što prije administriraju. Bakir je spominjao neke 3 milijarde, ali se ne sjećam u kojem kontekstu.
ostaju samo pare i to dzabne.
-
daddy-kool
#1336 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Da se razumijemo: svi vole pare, a pogotovo džabne. Međutim, znakovito je odsustvo prave opozicije agendi, makar u korektivnom smislu. Kod trenutne opozicije u FBIH nisu ove pare motiv. Pa i ova predstava oko ovog ZR, ne čuje se SDP ili DF da nešto glasno oponiraju, više kao čuvaju obraz kod svojih glasača.vivaldi wrote:
uticaj bez para je sviranje kurcu, a ni u politickom smislu zapad ne moze ponuditi nista konkretno.
-
L u c i f e r
#1337 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Tabirim sad primjedbe sindikata na prijedlog zakona.
Koji diletantizam, nevjerovatno.
Doduse, mozda sam pristran jer sam ucestvovao u njegovoj izradi...
Koji diletantizam, nevjerovatno.
Doduse, mozda sam pristran jer sam ucestvovao u njegovoj izradi...
- pici
#1338 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
ćenga i kompany na aparatima
... mislili laHko će od fHukare napravit još veču... trezoraš ko babo mu zamuckuje kad ga se stegne za JaJa... samo prva dama to more bolje

- vivaldi
#1339 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
ali sta je onda motiv da se stvari lome preko koljena maltene preko noci? imas li ikakvu ideju? ja nemam sem dzabane.daddy-kool wrote:Da se razumijemo: svi vole pare, a pogotovo džabne. Međutim, znakovito je odsustvo prave opozicije agendi, makar u korektivnom smislu. Kod trenutne opozicije u FBIH nisu ove pare motiv. Pa i ova predstava oko ovog ZR, ne čuje se SDP ili DF da nešto glasno oponiraju, više kao čuvaju obraz kod svojih glasača.vivaldi wrote:
uticaj bez para je sviranje kurcu, a ni u politickom smislu zapad ne moze ponuditi nista konkretno.
evropske unije nema bar 20 godina i nikakva obecanja, poglavlja, milovanja po glavi nisu nikakva mrkva ni za puno manje nepopularne poteze od ovih najavljenih.
- sunceKOtepsija
#1340 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
gledal iko ovog na ftv
-
daddy-kool
#1341 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Ne znam. 
Samo znam da džabanu opozicija neće vidjeti, a i oni su na istom fonu.
Mogu se samo složiti da je zaista misteriozno.
- vivaldi
#1342 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
fahro, zeljko i nerma su rekli da ne podrzavaju zakon, ali se slazem da ne talasaju previse...mislim da su dva razloga - oni su opozicija i nije politicki mudro da te zapadni ambasadori prozovu kocnicarima. drugi razlog je sto im ovo i odgovara jer ce neki drugi donjet nepopularne zakone sto ce im svakako olaksat ako ikada dodju na vlast.daddy-kool wrote:Ne znam.
a sto se tice misterije, jos su gluplja obrazlozenja tipa smanjivanja javnog duga
pa ne znam ko u nadaleko ima manji javni dug od federacije (doduse to je rezultat nepostojanja kapitalnih investicija, ali nije ni vazno jer je dug mali,).
cak i rs ciji se krah onako napamet najvaljuje vec godinama zapravo ima manji javni dug i od crne gore, srbije, hrvatske, slovenije...
misterija...
-
StupskaBitanga
#1343 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Što su im se stolice uzdrmale
-
daddy-kool
#1344 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
vivaldi wrote: a sto se tice misterije, jos su gluplja obrazlozenja tipa smanjivanja javnog duga![]()
Ili varijanta da su nam političari postali odgovorni, ili da su odlučili da je zaista ispravno provesti reforme sad i odmah.
Pa i ona posjeta predsjedništva BiH premijeru Srbije se ne uklapa u dosadašnju matricu ponašanja. Ima nešto u podlozi što još nije izašlo u javnost.
-
rahmanjin
#1345 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/28328 ... ikata.html
citam odogovor stručnjaka. ako su nam ovakvi stručnjaci jadna nam majka.
-
StupskaBitanga
#1346 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Vijesti.ba-Tv1 jednako SDA a stručnjaci njihova produžena rukarahmanjin wrote:http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/28328 ... ikata.html
-
rahmanjin
#1347 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
ovo su skoro pa odgovori za malu djecu.StupskaBitanga wrote:Vijesti.ba-Tv1 jednako SDA a stručnjaci njihova produžena rukarahmanjin wrote:http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/28328 ... ikata.html
- pici
#1348 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
rahmanjin wrote:http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/28328 ... ikata.html
Haretov portal od 100% zagraBIH lopovčina... to je ona stranka što se povukla u mišiju rupu poslije katastrofalnih ministara i premijera... jedni od onih koji su nas i doveli dovdje gdje jesmo... Hare čuvaj Erdogana
- vivaldi
#1349 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
ma meni jeidno pada na pamet da poslije niza politickih i ekonomskih nesupjeha i kriza (ukrajina, grcka, britanska uslovavljavanja, migranti...) jedini kakav takav "bod u gostima" evropa moze postici na zapadnom balkanu.daddy-kool wrote:vivaldi wrote: a sto se tice misterije, jos su gluplja obrazlozenja tipa smanjivanja javnog duga![]()
Ili varijanta da su nam političari postali odgovorni, ili da su odlučili da je zaista ispravno provesti reforme sad i odmah.![]()
Pa i ona posjeta predsjedništva BiH premijeru Srbije se ne uklapa u dosadašnju matricu ponašanja. Ima nešto u podlozi što još nije izašlo u javnost.
naravno, mi smo svi mali i beznacajni za njih, ali nas isto tako mogu probat kupiti sa za njih beznacajnim ciframa, a ako upali - dobro i jeste. uspjeh je uspjeh, pa makar na balkanu kad ne mogu nigdje drugo
- mirzadelibasic
#1350 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Faktor i Stav takodjerStupskaBitanga wrote:Vijesti.ba-Tv1 jednako SDA a stručnjaci njihova produžena rukarahmanjin wrote:http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/28328 ... ikata.html