Arhitekta crta sta mu investitor kaze.
Sarajevo City Center
- BadCopy
#1326 Re: Sarajevo City Center
Koliko naivan moras biti i misliti da se arhitekta ista pita?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1327 Re: Sarajevo City Center
osim novinara najveće prostitutke su arhitekte i programeri 
- Hajvan
#1328 Re: Sarajevo City Center
uh, uhBlack swan wrote:osim novinara najveće prostitutke su arhitekte i programeri
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#1329 Re: Sarajevo City Center
Tako brate, da procitam nesto pozitivno na ovoj temiduminjo wrote:Idi na kuglanje, pogledaj plavkuhodža wrote:jao kakva seka radi u adidasu
Ebala vas zgrada
- OldMayor
#1330 Re: Sarajevo City Center
Ne bih se slozio da se Golos nije pitao za SCC ili BBI. Pa ljudi su dosli sa parama, siguran sam da tu ogranicenja nije bilo. To se vidi i po gradjevinama.BadCopy wrote:Koliko naivan moras biti i misliti da se arhitekta ista pita?![]()
Slozio bih se za ostale npr stambene objekte, poput Tibre ili Dvora, gdje se arhitekta sigurno nista nije pitao niti je imao kakvu slobodu.
- TheWatcher
#1331 Re: Sarajevo City Center
imal se pivka popit il je ko u jebenom bristolu 
- BadCopy
#1332 Re: Sarajevo City Center
Ima.Na zadnjem spratu Jagoda 2
- BadCopy
#1333 Re: Sarajevo City Center
Ima.Na zadnjem spratu Jagoda 2
-
Ripicipi
#1334 Re: Sarajevo City Center
Koji si ti pacenikVjecitiStudent wrote:Kao i preružni BOSMAL.OldMayor wrote:SCC kao i BBI je radio GolosNisrin wrote:SCC, kao i BBI radio je ANS DRIVE, sto se tice njihovih arhitekata ja ne im ne nalazim manu, fino sve izgleda, iako se o ukusima ne raspravlja...
DVOR je za mene vrhunac kiča u ovom gradu...
- Adriatic
#1335 Re: Sarajevo City Center
Uništiše cijeli grad.
Prave zgradurine koje zvrje prazne.
Evo povališe i Holiday.
Ne bi me iznenadilo da ga poravnaju i na tom mjestu nikne SCC 2.
Evo povališe i Holiday.
-
Ripicipi
#1336 Re: Sarajevo City Center
Holiday je odjednom lijepa zgrada?Adriatic wrote:Uništiše cijeli grad.
Evo povališe i Holiday.
Da neko ne pomisli da sam za rusenje Holiday Inna, ali ovo prenemaganje oko jedne od najruznijih gradjevina u Sarajevu i jednim od najruznijih hotela na svijetu je totalni bullshit.
Taj hotel osim emotivne veze sa "starim" Sarajevom nema apsolutno nikakvu vrijednost, hem je ruzan, hem staromodan.
Takvim sto se prenemazu oko svega "novog" u Sarajevu je npr. Holiday Inn ljepsi od Bosmala sto je apsolutni nonsens.
- Adriatic
#1337 Re: Sarajevo City Center
Ne, ljepše je Gološevo treniranje svog diletantizma na ovom gradu.Ripicipi wrote:Holiday je odjednom lijepa zgrada?Adriatic wrote:Uništiše cijeli grad.
Evo povališe i Holiday.
Da neko ne pomisli da sam za rusenje Holiday Inna, ali ovo prenemaganje oko jedne od najruznijih gradjevina u Sarajevu i jednim od najruznijih hotela na svijetu je totalni bullshit.
Taj hotel osim emotivne veze sa "starim" Sarajevom nema apsolutno nikakvu vrijednost, hem je ruzan, hem staromodan.
Takvim sto se prenemazu oko svega "novog" u Sarajevu je npr. Holiday Inn ljepsi od Bosmala sto je apsolutni nonsens.
Pravlljenje zgrada po parkovima i parkinzima, mimo svih planova (čuj planova), zgrada u kojima nema metar razmaka i stanovi gledaju jedni u druge, ...e to je ono što nama treba.
Jebo Sarajku, Holiday .....daj nam stakla i betona da drugi "viđu" da smo metropola.
- Hajvan
#1338 Re: Sarajevo City Center
porijeklokao i geneza tvoje frustracije bi bilo zanimljivoAdriatic wrote:Ne, ljepše je Gološevo treniranje svog diletantizma na ovom gradu.Ripicipi wrote:Holiday je odjednom lijepa zgrada?Adriatic wrote:Uništiše cijeli grad.
Evo povališe i Holiday.
Pravlljenje zgrada po parkovima i parkinzima, mimo svih planova (čuj planova), zgrada u kojima nema metar razmaka i stanovi gledaju jedni u druge, ...e to je ono što nama treba.
Jebo Sarajku, Holiday .....daj nam stakla i betona da drugi "viđu" da smo metropola.
- Adriatic
#1339 Re: Sarajevo City Center
Kao i tvog nick-a.Hajvan wrote:porijeklokao i geneza tvoje frustracije bi bilo zanimljivoAdriatic wrote:
Ne, ljepše je Gološevo treniranje svog diletantizma na ovom gradu.
- Di Canio
#1340 Re: Sarajevo City Center
To bi bilo odlicno, ionako je ruglo onaj Holiday Inn....Adriatic wrote:Uništiše cijeli grad.
Evo povališe i Holiday.
-
Ripicipi
#1341 Re: Sarajevo City Center
Veceg debiliteta od "argumenta" tipa. beton, beton, staklo, bla, bla odavno nisam vidio. Pa od cega su napravljeni i taj isti Holiday Inn, a i ta ista Sarajka, kao i pola "starog" Sarajeva nego od betona i manjoj mjeri stakla, nije sigurno od papira.Adriatic wrote:Ne, ljepše je Gološevo treniranje svog diletantizma na ovom gradu.Ripicipi wrote:Holiday je odjednom lijepa zgrada?Adriatic wrote:Uništiše cijeli grad.
Evo povališe i Holiday.
Pa danas da naprave "Sarajku", svi bi rekli sta je ovo u p. materinu.
Zanima me ima li ijedan objekat ili projekat u poslijeratnom Sarajevu da je prosao prijeki sud silnih "arhitekata i urbanista" sa ovoga foruma.
Opasno mi ide na zivce to uber sarajlisanje, valjda sto vise popljujes po svemu, to si "prijeratniji" Sarajlija.
Preseravanje
-
Holms
#1342 Re: Sarajevo City Center
vidi SDA bratije što se upalila
pa naravno da oni ne znaju kako je bilo u vrijeme gradnje Sarajke, Holiday inn-a
suština je gospodo što su to simboli ljepših i sretnijih vremena
SDA bratija i ne zna za bolje od Bakirovih arapskih velegranapa
staviš mu staklo na fasadu i on gleda u to ko u čudo
jer za njega to i jeste
pa naravno da oni ne znaju kako je bilo u vrijeme gradnje Sarajke, Holiday inn-a
staviš mu staklo na fasadu i on gleda u to ko u čudo
jer za njega to i jeste
- newlevel
#1343 Re: Sarajevo City Center
Sent from my Nokia 3310
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1344 Re: Sarajevo City Center
Boldirano je subjektivan osjećaj i onda nikako relevantan pokazatelj objektivnosti ljepote arhitekture. Saraejka je bila uvijek ružna, druga je stvar emocija koja se vezivala uz nju.Holms wrote:vidi SDA bratije što se upalila![]()
staviš mu staklo na fasadu i on gleda u to ko u čudo![]()
jer za njega to i jeste
Nisam od onih koji pljuju po svemu što je sagrađeno, većina stvari mi se sviđa, ali mi je ovo na Marin Dvoru nekako napravljen tunel, i nikako mi se ne sviđa što je poptuno zaklonjeno. Valjda sam navikla drugačije cijeli život. A, sad optuživati nekoga da je SDA papak i da ne zna kako je bilo kad je napravljen Holiday samo zato što mu se nešto arhitektonski sviđa je, malo pretenciozno, mislim.
- kanocale
#1345 Re: Sarajevo City Center
rade li hale? ima li papira il moram flasu nosit?Ponosan wrote:Realno,SCC je nesto najbolje sto se moglo desiti Sarajevu.. ovakvog centra ne bi se postidjele ni mnogo vece metropole! Veliko hvala investitoru.
- budva
#1346 Re: Sarajevo City Center
Ripicipi wrote:Holiday je odjednom lijepa zgrada?Adriatic wrote:Uništiše cijeli grad.
Evo povališe i Holiday.
- Grean
#1347 Re: Sarajevo City Center
Holiday je uvijek bio lijepa zgrada a pogotovo u ono vrijeme kad se napravila, razbila je sarajevsko sivilo. Prije svega je drugacija i nije kalupska zgrada pravljena po sablonu a uz to i lijepa.
O ukusima se kazu ne raspravlja ali mogu slobodno reci za tebe @ripicipi da si se sa ukusom posvadjao. Izjava da je Bosmal ljepsi od Holidaya je za zatvora.
O ukusima se kazu ne raspravlja ali mogu slobodno reci za tebe @ripicipi da si se sa ukusom posvadjao. Izjava da je Bosmal ljepsi od Holidaya je za zatvora.
Last edited by Grean on 03/04/2014 21:57, edited 1 time in total.
- manekenka u penziji
#1348 Re: Odg: Sarajevo City Center
Ako se on posvadjao s ukusom, onda sam i ja a i Telegraph.Grean wrote:Holiday je uvijek bio lijepa zgrada a pogotovo u ono vrijeme kad se napravila, razbila je sarajevsko sivilo.
http://m.klix.ba/vijesti/svijet/sarajev ... /121113153
- budva
#1349 Re: Sarajevo City Center
Holiday je u nekoj svijetskoj anketi proglasen među 10 najružnijih hotela u svijetu.
Ne kazem da je ispravno upoređivati sa bosmalom jer je i tip i namjena razlicita, ali dovoditi u kontekst sa SCC i upoređivati to je apsurd
Ne kazem da je ispravno upoređivati sa bosmalom jer je i tip i namjena razlicita, ali dovoditi u kontekst sa SCC i upoređivati to je apsurd
-
emmir1
#1350 Re: Sarajevo City Center
Šta reći za Bakirov centar .
Zgrada je lijepa i to je sve , ostalo je sve užas.
Zara i ostale prodavnice iz te grupacije su ugrozile mnoge u Sarajevu koji je bave tim poslom , jako puno miliona će da iznesu iz Bosne.
Konzum , Slovenci i inditex dominiraju.
Jedino ko je dobio bolji prostor jest Baketov prijatelj koji drži Metropolis.
Ne misli Bakir na svoj narod , to je već davno pokazao.
Kada se samo sjetim one večeri kada Sarajevo gori on priča o Zari , o glupoj prodavnici garderobe.
Još ga pita šta je SDA obezbjedila koje investicije , kaže on kupili su krave tamo nekima.
Predsjednik države Bakir.
STRAŠNO.
Zgrada je lijepa i to je sve , ostalo je sve užas.
Zara i ostale prodavnice iz te grupacije su ugrozile mnoge u Sarajevu koji je bave tim poslom , jako puno miliona će da iznesu iz Bosne.
Konzum , Slovenci i inditex dominiraju.
Jedino ko je dobio bolji prostor jest Baketov prijatelj koji drži Metropolis.
Ne misli Bakir na svoj narod , to je već davno pokazao.
Kada se samo sjetim one večeri kada Sarajevo gori on priča o Zari , o glupoj prodavnici garderobe.
Još ga pita šta je SDA obezbjedila koje investicije , kaže on kupili su krave tamo nekima.
Predsjednik države Bakir.
STRAŠNO.