Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hrasno38 wrote:Sad je 82 i ako sljedeci turnir uspije da klapi 100 i kusur bodova (a mogao bi u Barceloni jer nije bas prejak turnir) eto ga medju 60 i bez igranja kvalifikacija i na sljedecim turnirima i na Rolan Garosu.
Ici ce on i s novim rankingom u MD vecine turnira, jedino treba jos vise za MD masters turnira jer je cut off visok, ali zato za druge nece biti zime. Sada je u naletu i treba iskoristiti svaku priliku da igra. Ima se kada odmarati jer kraj godine ioanko ne brani skoro nista.
Cut off za MC je bio #61 na ATP listi i upao je Nicolas Almagro...
Mislim da je slična situacija i sa Rimom i Madridom tako da bi nakon dobre partije u Barci i Istanbulu mogao realno upasti u MD preostala 2 zemljana mastersa i ovjeriti plasman na OI.
arzuhal wrote:Damir je danas igrao odlično, opet ističem njegovu 'sihičku snagu koja će još jačati, bio je k'o betončić, sljedeći put šamara do finala
Nego, nisam upratio, šta je s upadanjem na Olimpijadu?
Nisam siguran ali mislim da ide top 56 igrača ali s tim da iz jedne reprezentacije mogu max 4 igrača..
Dakle, treba biti negdje u top 75 za OI...sve zavisi kako se pogode ostali igrači ali ima poprilično velike šanse, pogotovo ako se uzme u obzir broj francuza i španjolaca u top 60...
hrasno38 wrote:Sad je 82 i ako sljedeci turnir uspije da klapi 100 i kusur bodova (a mogao bi u Barceloni jer nije bas prejak turnir) eto ga medju 60 i bez igranja kvalifikacija i na sljedecim turnirima i na Rolan Garosu.
Ici ce on i s novim rankingom u MD vecine turnira, jedino treba jos vise za MD masters turnira jer je cut off visok, ali zato za druge nece biti zime. Sada je u naletu i treba iskoristiti svaku priliku da igra. Ima se kada odmarati jer kraj godine ioanko ne brani skoro nista.
Cut off za MC je bio #61 na ATP listi i upao je Nicolas Almagro...
Mislim da je slična situacija i sa Rimom i Madridom tako da bi nakon dobre partije u Barci i Istanbulu mogao realno upasti u MD preostala 2 zemljana mastersa i ovjeriti plasman na OI.
Ne kontas pravilo. Ako se nisi prijavio kako ces upasti taman da i osvojis oba turnira u medjuvremenu i budes Top 40!? On tada misli odmoriti, spremiti se za Istanbul pa napasti RG. Mislim da je ispravno a dogodine moze zaganjati i Madrilenu i Rim.
Ne kontas pravilo. Ako se nisi prijavio kako ces upasti taman da i osvojis oba turnira u medjuvremenu i budes Top 40!? On tada misli odmoriti, spremiti se za Istanbul pa napasti RG. Mislim da je ispravno a dogodine moze zaganjati i Madrilenu i Rim.
Ma ok, nego mi pade na pamet, sta ako neko odustane. Nisam ni mislio da ce mu pomoci ranking koji dobije u medjuvremenu.
Otpadaju za OI i oni koji nemaju dovoljno nastupa za reprezentaciju u DC.
Nadal, Anderson, Paire, Lopez, Karlović, Pella, Robredo itd.
Kada se sve to uzme u obzir, recimo da je Džumhur trenutno prvi ispod crte. Uglavnom, 70. i koja pozicija mu garantuje olimpijadu. Mogao bi se i Bašić malo potruditi, jer mislim da kad bi upao u top 100 dobio bi Wild Card. Sumnjam da će ovi iz ITF to davati Špancima i sl, prije igračima tipa Jaziri, Giraldo, Kukuskin i sl.
arzuhal wrote:Damir je danas igrao odlično, opet ističem njegovu 'sihičku snagu koja će još jačati, bio je k'o betončić, sljedeći put šamara do finala
Nego, nisam upratio, šta je s upadanjem na Olimpijadu?
Nisam siguran ali mislim da ide top 56 igrača ali s tim da iz jedne reprezentacije mogu max 4 igrača..
Dakle, treba biti negdje u top 75 za OI...sve zavisi kako se pogode ostali igrači ali ima poprilično velike šanse, pogotovo ako se uzme u obzir broj francuza i španjolaca u top 60...
Damir se danas ipak odlucio za Bukurest umjesto Barcelone next week. Manje para, ali i slabija konkurencija su presudili gdje jedino Garcia-Lopez moze biti prijetnja da ode mozda i do kraja, zasto ne.
Edit: vidim sad da je prijavljen za sljedeću sedmicu u Barcelonu i Bukurešt, a za onu tamo Istanbul...
Vjerujem da se sad malo "nafurao" i da bi ga to moglo povući na jači turnir, ali puno pametnije bi bilo u Bukurešt, jer po entry listi bi uz ovakvu igru mogao komotno do kraja.
Nisam gledao mec,pratio sam na poslu na telefonu razne tekstualne prenose,i mogu samo reci da sam ponosan na Damira,on je trenutno nas najbolji ambasador i predstavnik u svijetu,samo molim Boga da nastavi ovom uzlaznom putanjom kao u posljednje 2 godine i uci ce on siguran sam u top 30,igrace on vjeruj te mi i 1/4 minimalno na svakoj sljaci pa i na RG,samo da ga zdravlje posluzi,a dobar je psiholoski vec i sa godinama moze postati samo jos jaci u glavi,ima ono nesta,proradi mu onaj INAT SILAN BOSANSKI !!!
Edit: vidim sad da je prijavljen za sljedeću sedmicu u Barcelonu i Bukurešt, a za onu tamo Istanbul...
Vjerujem da se sad malo "nafurao" i da bi ga to moglo povući na jači turnir, ali puno pametnije bi bilo u Bukurešt, jer po entry listi bi uz ovakvu igru mogao komotno do kraja.
Hm, ti Ajatolah i ne vidis da sam ispred napisao post gdje ide igrati sljedece sedmice!?
Hm, ti Ajatolah i ne vidis da sam ispred napisao post gdje ide igrati sljedece sedmice!?
Nisam vidio, ne znam kako. Mislim da je ispravna odluka, živo me zanima dokle će dogurati.
Odluka je ispravna da ne može biti ispravnija. U Bukureštu ili Istanbulu može do titule, među glavnim kandidatima je. Vrhunska igra danas, Lošmi imao više sreće. Iskustvo je presudilo. Samo ovako nastavit, ima dovoljno vremena da se oporavi.
BH paralela brutalna, najjači udarac. Još malo fh popravit to jest još da bude opasniji bit' će odličan igrač kojeg će svi htjeti izbjeći.
dadoka84 wrote:Sta, nema se pravo reci ono sto je ocigledno... nije Damir jos sazrio. Ja ocekujem dogodine da na sporijoj podlozi raonica smaze za dorucak.
Nije ti Raonic na sporim podlogama neko mjerilo
Mislim dobar je Raonic igrac, ali je u dobrom hendikepu na sporim podlogama..i on je toga svjestan, tako da i ne ocekuje neke rezultate na toj podlozi..barem zasad
mistek wrote:Otpadaju za OI i oni koji nemaju dovoljno nastupa za reprezentaciju u DC.
Nadal, Anderson, Paire, Lopez, Karlović, Pella, Robredo itd.
Kada se sve to uzme u obzir, recimo da je Džumhur trenutno prvi ispod crte. Uglavnom, 70. i koja pozicija mu garantuje olimpijadu. Mogao bi se i Bašić malo potruditi, jer mislim da kad bi upao u top 100 dobio bi Wild Card. Sumnjam da će ovi iz ITF to davati Špancima i sl, prije igračima tipa Jaziri, Giraldo, Kukuskin i sl.
Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nakon velike borbe je poražen od Miloša Raonića u osmini finala Monte Carla (u tie breaku trećeg seta). Ipak uspjeh u Monte Carlu Džumhura je ostavio u olimpijskoj normi te naš teniser zauzima trenutno 54. poziciju kada je riječ o olimpijskoj listi (56. tenisera će se plasirati na Olimpijske igre).
Damir će na narednim turnirima pokušati da učvrsti svoje mjesto prije Roland Garrosa (gdje brani 90 ATP bodova). Lista će biti zaključena početkom juna.