Damir Dzumhur

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Leopold_IV

#1326 Re: Damir Dzumhur

Post by Leopold_IV »

shake69 wrote:
hrasno38 wrote:Sad je 82 i ako sljedeci turnir uspije da klapi 100 i kusur bodova (a mogao bi u Barceloni jer nije bas prejak turnir) eto ga medju 60 i bez igranja kvalifikacija i na sljedecim turnirima i na Rolan Garosu.
Ici ce on i s novim rankingom u MD vecine turnira, jedino treba jos vise za MD masters turnira jer je cut off visok, ali zato za druge nece biti zime. Sada je u naletu i treba iskoristiti svaku priliku da igra. Ima se kada odmarati jer kraj godine ioanko ne brani skoro nista.
Cut off za MC je bio #61 na ATP listi i upao je Nicolas Almagro...
Mislim da je slična situacija i sa Rimom i Madridom tako da bi nakon dobre partije u Barci i Istanbulu mogao realno upasti u MD preostala 2 zemljana mastersa i ovjeriti plasman na OI.
Leopold_IV

#1327 Re: Damir Dzumhur

Post by Leopold_IV »

arzuhal wrote:Damir je danas igrao odlično, opet ističem njegovu 'sihičku snagu koja će još jačati, bio je k'o betončić, sljedeći put šamara do finala :mrgreen:

Nego, nisam upratio, šta je s upadanjem na Olimpijadu?
Nisam siguran ali mislim da ide top 56 igrača ali s tim da iz jedne reprezentacije mogu max 4 igrača..
Dakle, treba biti negdje u top 75 za OI...sve zavisi kako se pogode ostali igrači ali ima poprilično velike šanse, pogotovo ako se uzme u obzir broj francuza i španjolaca u top 60...
shake69

#1328 Re: Damir Dzumhur

Post by shake69 »

Leopold_IV wrote:
shake69 wrote:
hrasno38 wrote:Sad je 82 i ako sljedeci turnir uspije da klapi 100 i kusur bodova (a mogao bi u Barceloni jer nije bas prejak turnir) eto ga medju 60 i bez igranja kvalifikacija i na sljedecim turnirima i na Rolan Garosu.
Ici ce on i s novim rankingom u MD vecine turnira, jedino treba jos vise za MD masters turnira jer je cut off visok, ali zato za druge nece biti zime. Sada je u naletu i treba iskoristiti svaku priliku da igra. Ima se kada odmarati jer kraj godine ioanko ne brani skoro nista.
Cut off za MC je bio #61 na ATP listi i upao je Nicolas Almagro...
Mislim da je slična situacija i sa Rimom i Madridom tako da bi nakon dobre partije u Barci i Istanbulu mogao realno upasti u MD preostala 2 zemljana mastersa i ovjeriti plasman na OI.
Ne moze upasti kada su prijave zakljucene!
Tomahawk11
Globalni moderator

#1329 Re: Damir Dzumhur

Post by Tomahawk11 »

A eventualni odustanci?
shake69

#1330 Re: Damir Dzumhur

Post by shake69 »

Tomahawk11 wrote:A eventualni odustanci?
Ne kontas pravilo. Ako se nisi prijavio kako ces upasti taman da i osvojis oba turnira u medjuvremenu i budes Top 40!? On tada misli odmoriti, spremiti se za Istanbul pa napasti RG. Mislim da je ispravno a dogodine moze zaganjati i Madrilenu i Rim.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1331 Re: Damir Dzumhur

Post by Tomahawk11 »

shake69 wrote:
Tomahawk11 wrote:A eventualni odustanci?
Ne kontas pravilo. Ako se nisi prijavio kako ces upasti taman da i osvojis oba turnira u medjuvremenu i budes Top 40!? On tada misli odmoriti, spremiti se za Istanbul pa napasti RG. Mislim da je ispravno a dogodine moze zaganjati i Madrilenu i Rim.
Ma ok, nego mi pade na pamet, sta ako neko odustane. Nisam ni mislio da ce mu pomoci ranking koji dobije u medjuvremenu.
mistek

#1332 Re: Damir Dzumhur

Post by mistek »

Otpadaju za OI i oni koji nemaju dovoljno nastupa za reprezentaciju u DC.
Nadal, Anderson, Paire, Lopez, Karlović, Pella, Robredo itd.

Kada se sve to uzme u obzir, recimo da je Džumhur trenutno prvi ispod crte. :D Uglavnom, 70. i koja pozicija mu garantuje olimpijadu. Mogao bi se i Bašić malo potruditi, jer mislim da kad bi upao u top 100 dobio bi Wild Card. Sumnjam da će ovi iz ITF to davati Špancima i sl, prije igračima tipa Jaziri, Giraldo, Kukuskin i sl.
arzuhal

#1333 Re: Damir Dzumhur

Post by arzuhal »

Leopold_IV wrote:
arzuhal wrote:Damir je danas igrao odlično, opet ističem njegovu 'sihičku snagu koja će još jačati, bio je k'o betončić, sljedeći put šamara do finala :mrgreen:

Nego, nisam upratio, šta je s upadanjem na Olimpijadu?
Nisam siguran ali mislim da ide top 56 igrača ali s tim da iz jedne reprezentacije mogu max 4 igrača..
Dakle, treba biti negdje u top 75 za OI...sve zavisi kako se pogode ostali igrači ali ima poprilično velike šanse, pogotovo ako se uzme u obzir broj francuza i španjolaca u top 60...
To! Hvala :thumbup:
Banksy

#1334 Re: Damir Dzumhur

Post by Banksy »

Bez obzira na poraz, čestitke Džumhuru, veliko je ovo. :thumbup:

Šta se s njim desilo u zadnje vrijeme, otkud taj nagli napredak?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1335 Re: Damir Dzumhur

Post by hrasno38 »

Banksy wrote:Bez obzira na poraz, čestitke Džumhuru, veliko je ovo. :thumbup:

Bolji trener, bolji uslovi.....vise para za razne potrebe jednog uspjesnog sportiste
insaneinthebrain

#1336 Re: Damir Dzumhur

Post by insaneinthebrain »

Banksy wrote:Bez obzira na poraz, čestitke Džumhuru, veliko je ovo. :thumbup:

Meldonium :D
nije to odjednom damir napreduje vec godinu dana, sve pomalo
shake69

#1337 Re: Damir Dzumhur

Post by shake69 »

Damir se danas ipak odlucio za Bukurest umjesto Barcelone next week. Manje para, ali i slabija konkurencija su presudili gdje jedino Garcia-Lopez moze biti prijetnja da ode mozda i do kraja, zasto ne. :wink:
Ajatolah_

#1338 Re: Damir Dzumhur

Post by Ajatolah_ »

Gdje igra sljedeće?

Edit: vidim sad da je prijavljen za sljedeću sedmicu u Barcelonu i Bukurešt, a za onu tamo Istanbul...
Vjerujem da se sad malo "nafurao" i da bi ga to moglo povući na jači turnir, ali puno pametnije bi bilo u Bukurešt, jer po entry listi bi uz ovakvu igru mogao komotno do kraja.
arzuhal

#1339 Re: Damir Dzumhur

Post by arzuhal »

A svako malo me trzalo, kontam neko iz publike viče:

tekbiiiir!

:lol:
Nasa Stvar

#1340 Re: Damir Dzumhur

Post by Nasa Stvar »

Nisam gledao mec,pratio sam na poslu na telefonu razne tekstualne prenose,i mogu samo reci da sam ponosan na Damira,on je trenutno nas najbolji ambasador i predstavnik u svijetu,samo molim Boga da nastavi ovom uzlaznom putanjom kao u posljednje 2 godine i uci ce on siguran sam u top 30,igrace on vjeruj te mi i 1/4 minimalno na svakoj sljaci pa i na RG,samo da ga zdravlje posluzi,a dobar je psiholoski vec i sa godinama moze postati samo jos jaci u glavi,ima ono nesta,proradi mu onaj INAT SILAN BOSANSKI !!!
dadoka84

#1341 Re: Damir Dzumhur

Post by dadoka84 »

Raonic zove doktora da malo odmori... Bas smetljarski.
shake69

#1342 Re: Damir Dzumhur

Post by shake69 »

Ajatolah_ wrote:Gdje igra sljedeće?

Edit: vidim sad da je prijavljen za sljedeću sedmicu u Barcelonu i Bukurešt, a za onu tamo Istanbul...
Vjerujem da se sad malo "nafurao" i da bi ga to moglo povući na jači turnir, ali puno pametnije bi bilo u Bukurešt, jer po entry listi bi uz ovakvu igru mogao komotno do kraja.
Hm, ti Ajatolah i ne vidis da sam ispred napisao post gdje ide igrati sljedece sedmice!? :?
Ajatolah_

#1343 Re: Damir Dzumhur

Post by Ajatolah_ »

shake69 wrote:
Ajatolah_ wrote:Gdje igra sljedeće?

Hm, ti Ajatolah i ne vidis da sam ispred napisao post gdje ide igrati sljedece sedmice!? :?
Nisam vidio, ne znam kako. :) Mislim da je ispravna odluka, živo me zanima dokle će dogurati.
red evil

#1344 Re: Damir Dzumhur

Post by red evil »

Odluka je ispravna da ne može biti ispravnija. U Bukureštu ili Istanbulu može do titule, među glavnim kandidatima je. Vrhunska igra danas, Lošmi imao više sreće. Iskustvo je presudilo. Samo ovako nastavit, ima dovoljno vremena da se oporavi.

BH paralela brutalna, najjači udarac. Još malo fh popravit to jest još da bude opasniji bit' će odličan igrač kojeg će svi htjeti izbjeći.
maraccana

#1345 Re: Damir Dzumhur

Post by maraccana »

Thorgerson

#1346 Re: Damir Dzumhur

Post by Thorgerson »

dadoka84 wrote:Raonic zove doktora da malo odmori... Bas smetljarski.
Nemojte sa ovim boga vam vise. Pa sta ako je zvao doktora? Odmor? Pa odmorio je i Dzumi?

Nema opravdanja! Damir je odigrao super, imao je sansu za break u trecem setu jbg, propustio.

Treba se navici na ove psiholoske igre, ako se misli biti u samom vrhu bice toga jos. To kad sredi mislim da moze puno postici.
dadoka84

#1347 Re: Damir Dzumhur

Post by dadoka84 »

Sta, nema se pravo reci ono sto je ocigledno... nije Damir jos sazrio. Ja ocekujem dogodine da na sporijoj podlozi raonica smaze za dorucak.
Samprotivsviju

#1348 Re: Damir Dzumhur

Post by Samprotivsviju »

dadoka84 wrote:Sta, nema se pravo reci ono sto je ocigledno... nije Damir jos sazrio. Ja ocekujem dogodine da na sporijoj podlozi raonica smaze za dorucak.
Nije ti Raonic na sporim podlogama neko mjerilo

Mislim dobar je Raonic igrac, ali je u dobrom hendikepu na sporim podlogama..i on je toga svjestan, tako da i ne ocekuje neke rezultate na toj podlozi..barem zasad
Tuzla111

#1349 Re: Damir Dzumhur

Post by Tuzla111 »

iskreno, onaj Raonic osim servisa je grozan, lik ne moze nista da uhvati.
P308

#1350 Re: Damir Dzumhur

Post by P308 »

mistek wrote:Otpadaju za OI i oni koji nemaju dovoljno nastupa za reprezentaciju u DC.
Nadal, Anderson, Paire, Lopez, Karlović, Pella, Robredo itd.

Kada se sve to uzme u obzir, recimo da je Džumhur trenutno prvi ispod crte. :D Uglavnom, 70. i koja pozicija mu garantuje olimpijadu. Mogao bi se i Bašić malo potruditi, jer mislim da kad bi upao u top 100 dobio bi Wild Card. Sumnjam da će ovi iz ITF to davati Špancima i sl, prije igračima tipa Jaziri, Giraldo, Kukuskin i sl.
:)
Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nakon velike borbe je poražen od Miloša Raonića u osmini finala Monte Carla (u tie breaku trećeg seta). Ipak uspjeh u Monte Carlu Džumhura je ostavio u olimpijskoj normi te naš teniser zauzima trenutno 54. poziciju kada je riječ o olimpijskoj listi (56. tenisera će se plasirati na Olimpijske igre).

Damir će na narednim turnirima pokušati da učvrsti svoje mjesto prije Roland Garrosa (gdje brani 90 ATP bodova). Lista će biti zaključena početkom juna.
Post Reply